X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjemna masz tesciowa:) Mama mojego K jak jej powiedzielismy, ze jestem w ciazy spojrzala tylko na mnie i powiedziala: a nic nie widac przeciez. a teraz jak u niej bylam to juz nie skomentowala czy cos widac czy nie. z nimi juz tak jest - tak zle i tak niedobrze. moja Mama tez nie lepsza dwa dni temu sie obudzila i pytala czy dziecko juz kopie ( a rozmawia ze mna codziennie) i jak kopie czy bardzo mocno czy slabo :D jej mina byla bezcenna jak powiedzialam, ze kopie i to juz jakies 3 tyg a czy mocno to mi ciezko ocenic bo nie mam zadnego porownania;)

Maga31 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, z psychologiem trafiłaś :)

ewelina_d, xpatiiix3, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Dziś trochę pospane, ale ogólnie jestem markotna, bo te upały dobijają, a zapowiadają, że do 10 sierpnia będą trzymać.
    Trochę się dziś zdołowałam, bo znalazłam na brzuchu wielkie żyły po obu stronach tu jak więzadła są, buuuuu, to chyba macica naciska czy co, okropnie to wygląda, a brzuch przecież będzie rósł. Kurdę nawet tutaj żyły wyszły. No i dalej mnie uciska w kroczu, wrr taki dyskomfort i trochę mnie martwi czy Mała za nisko nie siedzi, ale niedługo wizyta.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej

Ja dzisiaj cos od 3 spać nie mogłam. Strasznie duszno mi było i nie miałam czym oddychać. Przewracalam się z boku na bok. Może jakiś deszczyk dzisiaj spadnie i powietrze będzie bardziej rzeskie.

Nic mi się nie chce....

r5bup6u.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, te żyły to standard, podejrzewam, że większość tak ma. U mnie najgorzej na cyckach.

O, sąsiad odpalił gumówkę, dziś wyjątkowo późno. Wybudowali się rok temu, ale ojciec właścicieli jest kamieniarzem i chyba nie spocznie, póki całej chaty nie obłoży marmurem... Zaczyna to przypominać mauzoleum.

Goplana lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężarówki :)
    Ja dziś obchodzę studniówkę :D Do porodu uż bliżej niż dalej ;)
    Znów się wyspałam i zgadzam się z eweliną_d, że na dobry sen dobrze wpływa ruch :)
    Wczoraj poćwiczyłam z ta dziewczyną na youtube : https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
    i pozytywnie się nastawiłam :)
    Życzę Wszystkim miłego dnia!
    Dziś jadę odwiedzić siostrę, potem na wizytę do dentysty a na koniec spotykam się z psiapsiółką, zatem w domku będę jakoś wieczorkiem - mężuś jakiś markotny jak to usłyszał, hehe niech trochę potęskni za mną ;)

Viviana, lkc, anusiaa90, Goplana, sisiiii, Amnezja, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bleee jak gorąco, juz mam tak dosyć tego ciepła że zirytowana jestem na maxa! Dziś w nocy tez dopadły mnie duszności nie mogłam złapać powietrza i od rana znów to czuje ehh:(

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie, chłopa odprawiłam z warzywkami i kurakiem na parze do pracy, a sama sobie właśnie robię jagodzianki wg przepisu Rewolucji :)
    No ale glukoza w porządalu, a ja mam nadal jakiegoś doła... należy mi się, a co! W końcu wg starej kobiecej zasady - "Gdy Ci smutno, gdy Ci źle, idź do kuchni, nażryj się"!
    ;)
    Choć w takie upały to żreć się bardzo nie chce :), ale po obiedzie muszę ostatnio mieć deser, bo mi się hipoglikemia aktywuje.
    W poniedziałek poznam osobiście panią Kalytę... może, będzie okazja z nią porozmawiać i trochę mnie uspokoi...

mada_lena, sisiiii, FK81, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, zupaztytki, Agata92, Madlen222, Mamadomina lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Wczoraj padłam z Mlodym po 22, pol dnia na dworze zrobilo swoje;), rano wstalam o 7, hepie, ze sobie na kompie z kawak przysiade, poczytam Was, a tu dupcia, ledwie kawe zrobilam juz z pokoju dobiegl glosik: mamoooo;).
    Z małzem, bez zmian, wczoraj w przyplywie dobrych checi zadzwonilam, nie wiedzialam od czego zaczac, to zaczelam wypytwac jak sie Mlody sprawowal przez weekend, po 5 min uslyszlam: wszystko juz? to czesc. i rece cycki i dobre checi opadly.lece do dziecia, wlasnei siku na podloge poszlo aaaa...
    Milego dnia!

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ja wyznaje zasadę gdy ci smutno, gdy ci złe czekolady nazryj sie:)
    Oszukuje sie, ze to zdrowo bo z całymi laskowymi;) była....niestety była....

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81, trochę szkoda słów na męża. To on powinien dzwonić, w końcu nosisz jego dziecko, to się powinien interesować.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 przykre. Nie dzwon, niech zatęskni.
    Nastka popieram, niech pocierpi.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Hej kobietki :)
    Dziś trochę pospane, ale ogólnie jestem markotna, bo te upały dobijają, a zapowiadają, że do 10 sierpnia będą trzymać.
    Trochę się dziś zdołowałam, bo znalazłam na brzuchu wielkie żyły po obu stronach tu jak więzadła są, buuuuu, to chyba macica naciska czy co, okropnie to wygląda, a brzuch przecież będzie rósł. Kurdę nawet tutaj żyły wyszły. No i dalej mnie uciska w kroczu, wrr taki dyskomfort i trochę mnie martwi czy Mała za nisko nie siedzi, ale niedługo wizyta.

Moja mała od rana jest wyżej w ok pepka wypina pupkę. Chwilke tylko pokopala w szyjke, ale nie cieszę sie za wczasu, bo księżniczka lubi posiedzieć na tronie:) tylko czekać jak zagości na pęcherzu:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest w ciąży :) ,,Inteligentna" rozmowa o 2:35 w nocy:
    M:-Śpisz?
    Ja:- Nie.A co?
    M:-A bo mi się zachciało ciasteczek i mleka.Przynieść ci coś?
    Ja:-Nie
    Po chwili wraca z ciastkami,mlekiem i ... kiełbasą.
    Ja:-Po co ci kiełbasa?
    M:-Dla Ciebie.

mada_lena, Goplana, pinsleepe, Viviana, Marzena27, anusiaa90, KUNIAK, ewelina_d, FK81, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Nata, zupaztytki, Evik, Lavendula, Rybka Nemo, desou, Agata92, Madlen222, e_v_e, Mamadomina, Reverie, Agusia ;), Ninusia, sisiiii, Maga31, Strupka, lkc lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Mój mąż jest w ciąży :) ,,Inteligentna" rozmowa o 2:35 w nocy:
    M:-Śpisz?
    Ja:- Nie.A co?
    M:-A bo mi się zachciało ciasteczek i mleka.Przynieść ci coś?
    Ja:-Nie
    Po chwili wraca z ciastkami,mlekiem i ... kiełbasą.
    Ja:-Po co ci kiełbasa?
    M:-Dla Ciebie.

Haha:D dobre

Amnezja lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja, pewnie się biedakowi śniło, że chciałaś :D

Amnezja lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 4 przez niego nie spałam,taka miałam głupawkę :)

mada_lena, Mamadomina lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj czesto proponuje mi kiełbaskę na ciepło;) z własnego wyrobu:) świntuch jeden:D

Goplana, Amnezja, Viviana, FK81, anusiaa90, Mamadomina, Milaszka, sisiiii lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:

Najlepsza jest moja teściowa, która w ciąży z moim M przytyła 27 kg a teraz nagle zapomniała i mówi, że nie pamięta dokładnie, ile przytyła, ale kobiety chyba zazwyczaj przybierają tak po 7 kg. Trzymajcie mnie.

Skąd ja to znam,tyle że u mnie takie teksty sadzi bratowa i niektóre znajome.
    Bratowa najlepsza...jak jej powiedzieliśmy o ciąży gdzies w 10 tyg.to wypaliła noo buzia już ci spuchła!
    A byłam wtedy 3 kg na minusie z powodu wymiotów :D
    Ostatnio jak mnie widziała: ooo i na boki ci poszło!i w uda!
    Szkoda że zapomniała że sama przytyła 24 kg :D
    Chyba każda z nas ma taką życzliwą komentatorkę gdzieś w pobliżu:/

RewolucjaSięDzieje, Rybka Nemo, lkc lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    6:30 kosiary! Nienawidzę!!!!!:/

https://www.youtube.com/watch?v=KLJhQm_fMxs

:D:D:D

mada_lena, KUNIAK, Amnezja, KasiaKa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ