X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjemna masz tesciowa:) Mama mojego K jak jej powiedzielismy, ze jestem w ciazy spojrzala tylko na mnie i powiedziala: a nic nie widac przeciez. a teraz jak u niej bylam to juz nie skomentowala czy cos widac czy nie. z nimi juz tak jest - tak zle i tak niedobrze. moja Mama tez nie lepsza dwa dni temu sie obudzila i pytala czy dziecko juz kopie ( a rozmawia ze mna codziennie) i jak kopie czy bardzo mocno czy slabo :D jej mina byla bezcenna jak powiedzialam, ze kopie i to juz jakies 3 tyg a czy mocno to mi ciezko ocenic bo nie mam zadnego porownania;)

Maga31 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, z psychologiem trafiłaś :)

ewelina_d, xpatiiix3, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Dziś trochę pospane, ale ogólnie jestem markotna, bo te upały dobijają, a zapowiadają, że do 10 sierpnia będą trzymać.
    Trochę się dziś zdołowałam, bo znalazłam na brzuchu wielkie żyły po obu stronach tu jak więzadła są, buuuuu, to chyba macica naciska czy co, okropnie to wygląda, a brzuch przecież będzie rósł. Kurdę nawet tutaj żyły wyszły. No i dalej mnie uciska w kroczu, wrr taki dyskomfort i trochę mnie martwi czy Mała za nisko nie siedzi, ale niedługo wizyta.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej

Ja dzisiaj cos od 3 spać nie mogłam. Strasznie duszno mi było i nie miałam czym oddychać. Przewracalam się z boku na bok. Może jakiś deszczyk dzisiaj spadnie i powietrze będzie bardziej rzeskie.

Nic mi się nie chce....

r5bup6u.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, te żyły to standard, podejrzewam, że większość tak ma. U mnie najgorzej na cyckach.

O, sąsiad odpalił gumówkę, dziś wyjątkowo późno. Wybudowali się rok temu, ale ojciec właścicieli jest kamieniarzem i chyba nie spocznie, póki całej chaty nie obłoży marmurem... Zaczyna to przypominać mauzoleum.

Goplana lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężarówki :)
    Ja dziś obchodzę studniówkę :D Do porodu uż bliżej niż dalej ;)
    Znów się wyspałam i zgadzam się z eweliną_d, że na dobry sen dobrze wpływa ruch :)
    Wczoraj poćwiczyłam z ta dziewczyną na youtube : https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
    i pozytywnie się nastawiłam :)
    Życzę Wszystkim miłego dnia!
    Dziś jadę odwiedzić siostrę, potem na wizytę do dentysty a na koniec spotykam się z psiapsiółką, zatem w domku będę jakoś wieczorkiem - mężuś jakiś markotny jak to usłyszał, hehe niech trochę potęskni za mną ;)

Viviana, lkc, anusiaa90, Goplana, sisiiii, Amnezja, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bleee jak gorąco, juz mam tak dosyć tego ciepła że zirytowana jestem na maxa! Dziś w nocy tez dopadły mnie duszności nie mogłam złapać powietrza i od rana znów to czuje ehh:(

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie, chłopa odprawiłam z warzywkami i kurakiem na parze do pracy, a sama sobie właśnie robię jagodzianki wg przepisu Rewolucji :)
    No ale glukoza w porządalu, a ja mam nadal jakiegoś doła... należy mi się, a co! W końcu wg starej kobiecej zasady - "Gdy Ci smutno, gdy Ci źle, idź do kuchni, nażryj się"!
    ;)
    Choć w takie upały to żreć się bardzo nie chce :), ale po obiedzie muszę ostatnio mieć deser, bo mi się hipoglikemia aktywuje.
    W poniedziałek poznam osobiście panią Kalytę... może, będzie okazja z nią porozmawiać i trochę mnie uspokoi...

mada_lena, sisiiii, FK81, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, zupaztytki, Agata92, Madlen222, Mamadomina lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Wczoraj padłam z Mlodym po 22, pol dnia na dworze zrobilo swoje;), rano wstalam o 7, hepie, ze sobie na kompie z kawak przysiade, poczytam Was, a tu dupcia, ledwie kawe zrobilam juz z pokoju dobiegl glosik: mamoooo;).
    Z małzem, bez zmian, wczoraj w przyplywie dobrych checi zadzwonilam, nie wiedzialam od czego zaczac, to zaczelam wypytwac jak sie Mlody sprawowal przez weekend, po 5 min uslyszlam: wszystko juz? to czesc. i rece cycki i dobre checi opadly.lece do dziecia, wlasnei siku na podloge poszlo aaaa...
    Milego dnia!

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ja wyznaje zasadę gdy ci smutno, gdy ci złe czekolady nazryj sie:)
    Oszukuje sie, ze to zdrowo bo z całymi laskowymi;) była....niestety była....

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81, trochę szkoda słów na męża. To on powinien dzwonić, w końcu nosisz jego dziecko, to się powinien interesować.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 przykre. Nie dzwon, niech zatęskni.
    Nastka popieram, niech pocierpi.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Hej kobietki :)
    Dziś trochę pospane, ale ogólnie jestem markotna, bo te upały dobijają, a zapowiadają, że do 10 sierpnia będą trzymać.
    Trochę się dziś zdołowałam, bo znalazłam na brzuchu wielkie żyły po obu stronach tu jak więzadła są, buuuuu, to chyba macica naciska czy co, okropnie to wygląda, a brzuch przecież będzie rósł. Kurdę nawet tutaj żyły wyszły. No i dalej mnie uciska w kroczu, wrr taki dyskomfort i trochę mnie martwi czy Mała za nisko nie siedzi, ale niedługo wizyta.

Moja mała od rana jest wyżej w ok pepka wypina pupkę. Chwilke tylko pokopala w szyjke, ale nie cieszę sie za wczasu, bo księżniczka lubi posiedzieć na tronie:) tylko czekać jak zagości na pęcherzu:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest w ciąży :) ,,Inteligentna" rozmowa o 2:35 w nocy:
    M:-Śpisz?
    Ja:- Nie.A co?
    M:-A bo mi się zachciało ciasteczek i mleka.Przynieść ci coś?
    Ja:-Nie
    Po chwili wraca z ciastkami,mlekiem i ... kiełbasą.
    Ja:-Po co ci kiełbasa?
    M:-Dla Ciebie.

mada_lena, Goplana, pinsleepe, Viviana, Marzena27, anusiaa90, KUNIAK, ewelina_d, FK81, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Nata, zupaztytki, Evik, Lavendula, Rybka Nemo, desou, Agata92, Madlen222, e_v_e, Mamadomina, Reverie, Agusia ;), Ninusia, sisiiii, Maga31, Strupka, lkc lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Mój mąż jest w ciąży :) ,,Inteligentna" rozmowa o 2:35 w nocy:
    M:-Śpisz?
    Ja:- Nie.A co?
    M:-A bo mi się zachciało ciasteczek i mleka.Przynieść ci coś?
    Ja:-Nie
    Po chwili wraca z ciastkami,mlekiem i ... kiełbasą.
    Ja:-Po co ci kiełbasa?
    M:-Dla Ciebie.

Haha:D dobre

Amnezja lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja, pewnie się biedakowi śniło, że chciałaś :D

Amnezja lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 4 przez niego nie spałam,taka miałam głupawkę :)

mada_lena, Mamadomina lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj czesto proponuje mi kiełbaskę na ciepło;) z własnego wyrobu:) świntuch jeden:D

Goplana, Amnezja, Viviana, FK81, anusiaa90, Mamadomina, Milaszka, sisiiii lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:

Najlepsza jest moja teściowa, która w ciąży z moim M przytyła 27 kg a teraz nagle zapomniała i mówi, że nie pamięta dokładnie, ile przytyła, ale kobiety chyba zazwyczaj przybierają tak po 7 kg. Trzymajcie mnie.

Skąd ja to znam,tyle że u mnie takie teksty sadzi bratowa i niektóre znajome.
    Bratowa najlepsza...jak jej powiedzieliśmy o ciąży gdzies w 10 tyg.to wypaliła noo buzia już ci spuchła!
    A byłam wtedy 3 kg na minusie z powodu wymiotów :D
    Ostatnio jak mnie widziała: ooo i na boki ci poszło!i w uda!
    Szkoda że zapomniała że sama przytyła 24 kg :D
    Chyba każda z nas ma taką życzliwą komentatorkę gdzieś w pobliżu:/

RewolucjaSięDzieje, Rybka Nemo, lkc lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    6:30 kosiary! Nienawidzę!!!!!:/

https://www.youtube.com/watch?v=KLJhQm_fMxs

:D:D:D

mada_lena, KUNIAK, Amnezja, KasiaKa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ