X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, ja zapomniałam, że Ty umówiona z panią od laktacydu :D No wiesz, z nią nie chcieć rodzić to naprawdę przegięcie! Nie wiem, kto miałby Cię lepiej przy porodzie traktować. Pomijam, że z nią to nawet w domu byś mogła a to już marzenie.

Goplana lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Serdeczne pozdrowienia z Pobierowa :) leze objedzona po wielkim gofrze chyba ze wszystkimi mozliwymi dodatkami. Oczywiscie juz teraz z wyrzutami sumienia ze go zjadlam.. :( dzis deszczowa pogoda, wiec czas na internet ;)

Dolaczam do chcacych rodzic SN!!

Mam pytanie, bo czas zeby pomalu zabierac sie za wyprawke. Macie juz obcykane jakies fajne internetowe sklepy dzieciece? Mozecie cos polecic ciekawego? Czy glownie allegro? Wiem ze tu sie pojawiaja jakies linki ze stronkami na biezaco, ale duzo trzeba by mi teraz szukac..

:)

xpatiiix3, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze i czekam na R z zapuchnietymi oczami, bo się wypłakałam przez Marcela.. Powyrywal mi klawiaturę z laptopa i teraz nie chce się wszystko trzymać ot powód a jednak chyba w końcu musiałam wybuchnąć... Masakra nie poznaje siebie ja twarda babocha i znowu płacze z byle powodu w ciąży... ;/ jakąś taka ostatnio nieporadna jestem i nie wiem co ze sobą zrobić jakiś kryzys chyba przychodzi ( czyżby kryzys 3trym..?? ) ;( hormony szaleją...:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 19:20

Milaszka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Mam pytanie, bo czas zeby pomalu zabierac sie za wyprawke. Macie juz obcykane jakies fajne internetowe sklepy dzieciece? Mozecie cos polecic ciekawego? Czy glownie allegro? Wiem ze tu sie pojawiaja jakies linki ze stronkami na biezaco, ale duzo trzeba by mi teraz szukac..
    ja do tej pory kupowalam na:
    - http://www.sklep.pinokio.net.pl - ubranka sliczne, przesylka blyskawiczna, poza tym jestem wielka fanka serii ubranek z konikiem na biegunach;)
    - http://www.smyk.com - skorzystalam z promocji na ciuszki, ubranka dobre gatunkowo i predka oblsuga, ale dziewczyny pisaly ze mocno sie spoznili z wysylka plus polowe ciuszkow tylko wyslali, ale to byla juz koncowka wyprzedazy
    - na allegro chciałam dokupic brakujace rzeczy, i chcialam firme Ewa Klucze, ma tanie i dobre gatunkowo ubranka, ktore nie kalaja moich oczu:) i wybralam tego sprzedawce i extra: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24770538, zamowilam wieczorem, po pol godziny mialam mejla z pytaniem o jeden kolor, bo nie wybralam w tej kupie ubranek, nastepnego dnia rano juz mialam info, ze wyslane. zreszta ma 100% pozytywow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 19:28

Milaszka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) Pati, niechcacy polubilam Twoj wpis.. A Wcale go nie lubie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 19:31

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, no mnie zepsuta klawiatura wyprowadzilaby z rownowagi!!

rycz ile wlezie, i ile przyniesie ci ukojenie. nawet nie musisz sie tlumaczyc dlaczego, mozesz zawsze powiedziec "hormony!" i tu juz raczej dyskusji nie ma:)

a czasem baba tak ma, ze jak sie poryczy, to moze tylko gorzej byc. nie musimy byc twardzielkami 24h:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z wizyty. Z synkiem wszystko w porządku, waży 622 g, teraz to już szybko bedzie przybierał na wadze ;) Rozwija się prawidlowo i jest przesłodką kluseczką. Mamusia też zdrowa, siki w końcu wyszły idealnie! :D
    Dostałam oczywiście skierowanie na glukozę, trzeba będzie jakoś przez to przejść, ale mam jeszcze 3 tygodnie na przekonanie samej siebie, że dam radę :P Achhh, zawsze taka euforia po każdej wizycie :)

ewelina_d, Viviana, Goplana, pinsleepe, lkc, Agata92, mada_lena, anusiaa90, Maga31, xpatiiix3, sisiiii, Madlen222, KasiaKa, RewolucjaSięDzieje, Nata, KUNIAK, maaartinka, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana Robie ta sama sałatkę z brokułami:) czasami posypuje jeszcze kukurydza i cebulką czerwona pokrojona w drobna kostkę, ale wczesńiej ja delikatnie sparzam, bo czosnek i cebula na raz to nie dla mnie.
    Spróbuje z ta spazmolina, a w pt ustale z ginka co i jak brac, dzieki:)
    W koncu chłodniej

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalenka mi spazmolina na bóle brzucha bardzo pomaga ale jakoś mam wyrzuty brać ją często też musze z ginem to ustalic.! Dzis wieczorem wracajac od mamy ogarnela mnie ochoty na lody i bezy, lody kupiliśmy a za bezą objezdzilismy pól miasta i nie ma! wyżarli! miałam sie wstrzymac do jutra ale sie nie udalo i juz sie pieka w piekarniku jeszcze beda lepsze swojej roboty. Mnie od kilku dni boli prawe biodro a teraz jakos bardziej mi sie nasililo, w ogole tez łapie jakiegos doła mam dosyć gorąca, tych różnych bólów juz bym chciała listopad i rodzić:(

mada_lena lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh już przeszło mi jakaś chwila słabości :) upały dają w kość ,bo mi oddech ciężko złapać i cały czas chce się pić butelek wody to huhu w lodówce leży ,dzisiaj 4l w domu poszły i prawie 3 na mieście... :/ non stop mnie przydusza, a R siedzi i z moją babcią dyskutuje :)

Milaszka i mi się czasem zdarza nie tu kliknąć lubię to :P gorzej ze nie można odkliknac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 20:47

Milaszka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez musze zapytać czy moge ja brac np 2x1 czy doraźnie.
    Ja dzis tez mam gorszy dzien. Brzuch mi dokucza, biodro lewe znow sie odzywa, jutro mialam podjechać na kawkę do kolezanki, beda dziewczyny z poprzedniej mojej pracy, ale ja juz kombinuje zeby sie wymigac. Nie chce mi sie zwyczajnie..
    Do tego wszystkiego maz wymyślił ze ma ostatni weekend w te wakacje wolny i końiecznie gdzies w pt po wizycie musimy jechać. Nie rozumie chłop, ze mi cieżko dzisiaj było odkurzyc jeden pokoj, a co dopiero pakować sie do samochodu i jechać 250km do jakiejś pierdolonej olandi czy chuj wie gdzie:/ sroki za epitety, ale jestem zdołowana i na maksa wk....a!
    Poszedł z kolega pograć w ta swoja rakietke, wiec mam chwile spokoju.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ehh już przeszło mi jakaś chwila słabości :) upały dają w kość ,bo mi oddech ciężko złapać i cały czas chce się pić butelek wody to huhu w lodówce leży ,dzisiaj 4l w domu poszły i prawie 3 na mieście... :/ non stop mnie przydusza, a R siedzi i z moją babcią dyskutuje :)

Milaszka i mi się czasem zdarza nie tu kliknąć lubię to :P gorzej ze nie można odkliknac :)

Pati ja tez dzis pije jak smok:) a nie powiem, żebym częściej kibelek odwiedzała....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena - mam taki sam nastrój. Dzwonią do mnie koleżanki, a to że na kawę, a to nad Wisłę na plażę, a to nie wiadomo po co... nie chce mi się nic! Mam w nosie warszawskie plaże... jest mi gorąco, na słońcu umieram, mam doła i w ogóle to ulegam hibernacji chyba do przyszłego roku. Nawet nie chce mi się dzisiaj odbierać telefonu :/

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Madalena - mam taki sam nastrój. Dzwonią do mnie koleżanki, a to że na kawę, a to nad Wisłę na plażę, a to nie wiadomo po co... nie chce mi się nic! Mam w nosie warszawskie plaże... jest mi gorąco, na słońcu umieram, mam doła i w ogóle to ulegam hibernacji chyba do przyszłego roku. Nawet nie chce mi się dzisiaj odbierać telefonu :/

Tez dzis nie odebrałam tel:/ gadać o pierdołach? Nie chce mi sie i powiem Ci szczerze, ze ogarniać sie poki co tez nie mam ochoty.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczęta widzę że humorki dziś nie dopisują;(
    A ja właśnie zjadłam pizzę i od razu jakoś lepiej:) Wiecie co? to jest straszne ale mi pyszne jedzonko poprawia humor:)
    Chociaż nie mogę ostatnio narzekąc, fakt, jestem rozdrażniona ale ogólnie nie jest źle. Mam takie dni, że cieszę się z każdej chwili a mam takie że wszystko mnie wkur... i żyć mi się nie chce.
    Teraz czeka mnie ciężki tydzień...jutro przyjeżdża teściowa z mężem...w sumie fajnie, ale wiecie jak to z teściowymi...dobrze, ale tak na parę godzin...a tu cały tydzień przede mną:) ale przywiozą wózeczek i inne rzeczy dla dzieciaczków więc fajnie:)

Goplanka nic się nie martw, jestem pewna w 100% że dasz radę urodzić i w dodatku pójdzie Ci lżej niż się spodziewasz...czuję tak:) Kochana powtarzaj sobie, że nie Ty pierwsza i nie ostatnia:) będzie dobrze!!!! i nie myśl o tym na razie...pomyślisz później...po co już się tym stresujesz...

A co do utrzymywania relacji ze znajomymi to mam to samo kochane...nie chce mi się, nie mam siły ani ochoty na pogaduszki czy spotkanka...najlepiej mi ostatnio samej w domu, w moim zaciszu:) bardzo sobie cenię moją samotnię:)

Goplana, mada_lena, zupaztytki, Amnezja, xpatiiix3, sisiiii lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow pati mnie gin kazał dużo pić że odwodniona jestem bo ciśnienie niskie itd a ja normalnie wmuszam w siebie to picie - jak znów pije sporo to mam normalnie kamień w żołądku i niedam rady się ruszyć i ciężko oddychać..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen święta racja samej bez meza, bez głupiego kota,ktory non stop wola jesc, bez odwiedzin. Ostatnio tak mi najlepiej;)
    Tydzien szybko minie:) :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,nie jesteście osamotnione,też nie mam ochoty oglądać znajomych.
    Madlen,swoją teściową uwielbiam. Zawsze mamy o czym gadać.Gorzej z czasem.Chociaż podejrzewam,że jak byśmy gdzieś wyjechały tylko we 2 nawet na 2tyg.to też by nam było mało :) Dzisiaj się z nią widziałam i mnie rozbroiła.Patrzy na mój brzuch i pyta gdzie ja chowam maluszka. Wypycham brzuch najmocniej jak się da,żeby zobaczyła,że jest a moja teściowa: e tam,jak po dobrym obiedzie.

Madlen222, Goplana, sisiiii, lkc lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę do obeznanych w temacie tarczycy, dziś odebrałam wyniki USG - trochę niewiele mi mówią, pomożecie ?? :)

"Tarczyca położona na szyi. Płaty niepowiększone, o regularnych obrysach, nie przemiesz - czają tchawicy. PP 17x17x38 - niejednorodny - w części środkowej mały - 5mm obszar hypoechogeniczny o śr ok 5mm - prawd. gruczolak. Unaczynienie płata prawidłowe, opisywana zmiana unaczyniona przez drobne naczynie.
    PL 17x16x39, jednorodny.
    Cieśń niepogrubiała - do 5mm
    Okoliczne węzły chłonne niepowiększone"

z góry dzięki za pomoc

.L

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiu fiu, zaczynam puchnąć przez te upały,
    teraz patrzę w dół i kostek nie widać, ale dwa klocki są, a i owszem:/

Co do znajomych, to faktycznie kontakty się deczko zluzowały, ale to wina i moja i ich poniekąd :) szkoda mi ludzi, jak ktoś chce się ze mną spotkać to głupio mi odmawiać, dlatego też tradycją stało się pielgrzymowanie pod mój dach. A że lubię gotować i karmić głodnych to jest mój sznur na szyję;) Łażą potem i wyżerają, ja narzekam, ale nic z tym nie robię, no chyba, że dojdzie do jakiegoś ewidentnego nacisku na mój odcisk to lecę wtedy równo z egoistami i egocentrykami wykorzystującymi moją wrodzoną dobroć :D
    Parę osób musiałam skreślić zupełnie, ale to oczyściło naszą, rodzinną aurę i nie żałuję!

Generalnie jak Madlen - lubię przebywać w swoim towarzystwie i nie nudzę się nic a nic:):):):) dom to moja twierdza i ubóstwiam w nim przebywać:)

Narobiłyście mi ochoty na sałatki i muszę jutro lecieć po milion składników. I kaszy jaglanej mi się zachciało. A na obiad zżarłbym ogromną flądrę.
    Tymczasem siadło na pumpernikla z pomidorem i Almette - zestaw nigdy nie zawodzący moich kubków smakowych ;)

Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ