Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPatii zapiekanki! ale mi smaka narobilas ide cos zjesc ...ale moze nawet skocze do sklepu i tez zrobie zapiekanki..
...a mzoe nie skocze do sklepu...lenia mam...sama nie wiem a pewnie jak skocze to zapomne co mialam kupic...a moze liste zrobie...ach decyzje
Nastka ale babcia...no ale co poradzisz trzeba przetrwac mam nadzieje ze cos znajdziesz fajnego.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Quote:
Dziewczyny, mam kilka pytań, co do wyprawki
Kupujecie na zimę dla dzieciaczków kombinezon czy planujecie używać śpiworka do wózka? Ja mam kilka takich cieńszych welurowych ocieplanych kombinezonów, ale są chyba na jesień i zastanawiałam się czy nie ubierać dziecka w ten kombinezon w zimę i dodatkowo do śpiworka wózkowego wkładać. Chyba będzie ciepło jej wtedy? I jeszcze na to pójdzie ta nakładka na gondolę hmmm
Drugie pytanie - czy któraś z Was planuje kupować/kupowała jakiś handmade dla dziecka - chodzi mi o kocyki i zabawki sensoryczne (np. kostki) ręcznie szyte np. z minky? Macie kogoś sprawdzonego, kogo polecacie? Bo w necie mnóstwo stronek i osób szyjących, może ktoraś zamawiała coś?
No i jeszcze... zamawiacie dla dzieciaczków pościel już na początku? W czym takie maleństwo śpi? Mam śpiworek zapinany jak śpioszki i myślałam o tym plus ewentualnie lekki kocyk na to. Ale chyba na razie bez podusi i kołdry?
Oki, na razie to tyle. Będę wdzięczna jakby któraś miała coś do napisania
Ja mam dwa kombinezony w rozmiarze 56 i 62, w foteliku mam śpiworek, w wózku wystarczy kocyk i nakładka:)
Kocyki minky są słodkie, zabawki sensoryczne też, mam na oku tego sprzedawcę http://allegro.pl/designerski-kocyk-minky-75x110-promocja-i4469052109.html, jako jeden z nielicznych nie ma sów i jednych i tych samych wzorów, które się pojawiają na prawie każdej aukcji i za dużo ich już jeststwierdziłam też, że gra jest warta świeczki i mogę też sama uszyć kocyki, wielkiej filozofii nie ma, szukam tylko fajnych motywów:)
Słodkie zabaki minky możesz znaleźć na Pakamerze:)
Co do pościeli to ja mam tylko prześcieradło i ochraniacz, na początku Lil spać będzie w otulaczu, potem kocyk i kombinezony, w których może "kopać"
Pościel z poduszką i kołdrą duuużo późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:23
Isia14 lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
karmelek wrote:Maaartinka na 3D najlepiej po 26tyg. bo wtedy już dziecko ma brwi i rzęsy i najbardziej przypomina dzidziusia po porodzie
tak bynajmniej wyczytałam
I pewnie idź do innego lekarzanajwyżej nie dawaj jej karty ciąży
powiedz że chciałaś tylko skontrolować np. wagę dzidzi
Tylko co ja jej powiem że zawsze umawiam się co miesiąc a teraz chce wizytę za 2 m-ce? Czyli w 28 tyg też powinno być w porządkubo akurat tak by mi to wtedy wypadło
-
No i kochane, wszystkiego najlepszego z okazji Waszych Rocznic!
I powodzenia na badaniach, oby wszystkim glukoza smakowała jak niebo w gębie
Narobiłam wczoraj bucht (klusek na parze/pampuchów) z sosem jagodowym jak dla armii napoleońskiej, ale podżeram co chwilę. Coś pysznego mniam mniamzupaztytki, blue00 lubią tę wiadomość
nastka151 wrote:pokazywałyście ostatnio zdjęcia z cubusa ubranek dziecięcych a u mnie w cubusie rozmiary od 86 jest coś dziwnie Oliwci kupiłam kilka par spodni ale się zdziwiłam że nei ma dla maluszków nic
Może to zależy od sklepu.. U mnie nawet cały dodatkowy stojak jest z bodziaczkami pakowanymi po 2 sztuki od rozmiaru 50 w cenie 9,99 zł.. Albo poprostu były i już się zmyły bo ceny faktycznie bardzo atrakcyjne mieli..
Do tego spodenki lub koszulki po 4,90 za sztukę.. -
karmelek wrote:i wiecie co mam teraz dylemat.. czy zamawiać już łóżeczko czy najpierw kołyskę? zobaczyć jak da radę a potem na spokojnei dopiero łóżeczko kupić??
A co do duszności to moja gin też mówiła że raz to ucisk, a dwa od spadku żelaza może być
Weź kołyskę najpierw
nick nieaktualnyRewolucjaSięDzieje wrote:Quote:
Dziewczyny, mam kilka pytań, co do wyprawki
Kupujecie na zimę dla dzieciaczków kombinezon czy planujecie używać śpiworka do wózka? Ja mam kilka takich cieńszych welurowych ocieplanych kombinezonów, ale są chyba na jesień i zastanawiałam się czy nie ubierać dziecka w ten kombinezon w zimę i dodatkowo do śpiworka wózkowego wkładać. Chyba będzie ciepło jej wtedy? I jeszcze na to pójdzie ta nakładka na gondolę hmmm
Drugie pytanie - czy któraś z Was planuje kupować/kupowała jakiś handmade dla dziecka - chodzi mi o kocyki i zabawki sensoryczne (np. kostki) ręcznie szyte np. z minky? Macie kogoś sprawdzonego, kogo polecacie? Bo w necie mnóstwo stronek i osób szyjących, może ktoraś zamawiała coś?
No i jeszcze... zamawiacie dla dzieciaczków pościel już na początku? W czym takie maleństwo śpi? Mam śpiworek zapinany jak śpioszki i myślałam o tym plus ewentualnie lekki kocyk na to. Ale chyba na razie bez podusi i kołdry?
Oki, na razie to tyle. Będę wdzięczna jakby któraś miała coś do napisania
Ja mam dwa kombinezony w rozmiarze 56 i 62, w foteliku mam śpiworek, w wózku wystarczy kocyk i nakładka:)
Kocyki minky są słodkie, zabawki sensoryczne też, mam na oku tego sprzedawcę http://allegro.pl/designerski-kocyk-minky-75x110-promocja-i4469052109.html, jako jeden z nielicznych nie ma sów i jednych i tych samych wzorów, które się pojawiają na prawie każdej aukcji i za dużo ich już jeststwierdziłam też, że gra jest warta świeczki i mogę też sama uszyć kocyki, wielkiej filozofii nie ma, szukam tylko fajnych motywów:)
Co do pościeli to ja mam tylko prześcieradło i ochraniacz, na początku Lil spać będzie w otulaczu, potem kocyk i kombinezony, w których może "kopać"
Pościel z poduszką i kołdrą duuużo później
mam ten kocyk z czaszkami i takie same ochraniacze na szczebelkiswietne sa.
RewolucjaSięDzieje, Isia14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRewolucjaSięDzieje wrote:Właśnie urzekły mnie te czaszki
ja jestem wielką fanką czaszek więc trochę tego mam,ciuszki,kocyki itp,nie powiem teściowie nie są wniebowzięciwidzieliby wnusie inaczej
ale jak ona tak faka na usg zaprezentowala to wiedzialam ze corka swojej mamy i czachy to byl ten wlasciwy wybórWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:36
-
nastka151 wrote:u mnie by powiedzieli że dziecko satanistkę chce wychować jakby zobaczyli czaszki:P:P:P
A gdzie tam czaszka do satanizmu? już się ludziom wszystko miesza, nawet biedna Helo Kitty jest złem wcielonym:D:D
AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
RewolucjaSięDzieje wrote:
Pościel z poduszką i kołdrą duuużo później
O, dzięki Rewolucjaten sprzedawca ma nawet ceny przyjazne i jakiś wybór
ja z kolei właśnie znalazłam sklepik http://www.sklep.tulibuzi.pl/?link:tkaniny no i też kilka tkanin do wyboru, można robić mix wzoru z bawełny i minky, tylko te ceny
ale z drugiej strony chciałam też kupić taką podusię do karmienia (rogal) i w sumie miałabym komplet, bo wzięłabym ochraniacz na łóżeczko, kocyk, płaską poduszkę i rogala.Myślałam o wzorze zwierzątka w lesie, ale słoniki i baletnice też mi się podobają.
Eh, może jeszcze poszperam w necie. Zapewne i tak zdecyduję się dopiero za jakiś miesiącO Pakamerze pamiętałam, tylko za nic w świecie nie mogłam sobie przypomnieć jak to się nazywało
AgataP, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRewolucjaSięDzieje wrote:A gdzie tam czaszka do satanizmu? już się ludziom wszystko miesza, nawet biedna Helo Kitty jest złem wcielonym
:D:D
dokladniejuz slysze tesciowa.."slyszales,znowu kupila spioszki w czaszki. trzeba ja powstrzymac bo jeszcze troche i kupi w hello kitty!!"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:46
RewolucjaSięDzieje, Strupka, desou, Maga31, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
-
co do kołyski to fajna sprawa ale starcza na 3 miesiące maks więc troche za dużo kasy na taki krótki okres - zwłaszcza jak się okaże że dziecko kiepsko śpi i będzie spać z wami itd - u mnie wózek będzie robił za taką mobilną kołyskę na dzień a na noc łóżeczko
Maga31, Nata lubią tę wiadomość
-
AgataP wrote:dokladnie
juz slysze tesciowa.."slyszales,znowu kupila spioszki w czaszki. trzeba ja powstrzymac bo jeszcze troche i kupi w hello kitty!!"
kup cały zestaw http://patalonia.pl/product-pol-12256-Smoczek-czarny-kolekcja-Crosseyed-Jolly.html
AgataP lubi tę wiadomość
tak hello kitty tez zło wcielone bo gdzies w tv babcia słyszala. U nas kruluje myszka minnie bo Oliwia fanka wielka jest i wszystko w myszke minni musi miec ale to juz tez wiek że sama sobie dobiera ulubione rzeczy
o czarnego dudusia to ja jeszcze nie widziałam:P:P:PWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:53
AgataP lubi tę wiadomość
-
izia wrote:co do kołyski to fajna sprawa ale starcza na 3 miesiące maks więc troche za dużo kasy na taki krótki okres - zwłaszcza jak się okaże że dziecko kiepsko śpi i będzie spać z wami itd - u mnie wózek będzie robił za taką mobilną kołyskę na dzień a na noc łóżeczko
A gdzież tam do 3 miesiąca?
nam kołyska służyła do 6 z nawiązką, no, ale potem ruch i siedzenie były bardzo podniecające i zrobiło się baaaardzo niebezpieczenie
Była na kółkach, a więc mobilna bardzo, w nocy wyciągałam rękę z łóżka i włączałam "bujanie", dla mnie same plusy:)
W moim przypadku każdorazowe czyszczenie kół wózka żeby go wprowadzić do sypialni (bo gdzie z tym syfem) doprowadziłoby do rozstroju nerwowego, a ponadto wszystko też zależy od gondoli.AgataP lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.