WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii zapiekanki! ale mi smaka narobilas ide cos zjesc ...ale moze nawet skocze do sklepu i tez zrobie zapiekanki.. :)...a mzoe nie skocze do sklepu...lenia mam...sama nie wiem a pewnie jak skocze to zapomne co mialam kupic...a moze liste zrobie...ach decyzje :P

Nastka ale babcia...no ale co poradzisz trzeba przetrwac mam nadzieje ze cos znajdziesz fajnego.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wiecie co mam teraz dylemat.. czy zamawiać już łóżeczko czy najpierw kołyskę? zobaczyć jak da radę a potem na spokojnei dopiero łóżeczko kupić??

A co do duszności to moja gin też mówiła że raz to ucisk, a dwa od spadku żelaza może być

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokazywałyście ostatnio zdjęcia z cubusa ubranek dziecięcych a u mnie w cubusie rozmiary od 86 jest coś dziwnie Oliwci kupiłam kilka par spodni ale się zdziwiłam że nei ma dla maluszków nic

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:

Dziewczyny, mam kilka pytań, co do wyprawki :)

Kupujecie na zimę dla dzieciaczków kombinezon czy planujecie używać śpiworka do wózka? Ja mam kilka takich cieńszych welurowych ocieplanych kombinezonów, ale są chyba na jesień i zastanawiałam się czy nie ubierać dziecka w ten kombinezon w zimę i dodatkowo do śpiworka wózkowego wkładać. Chyba będzie ciepło jej wtedy? I jeszcze na to pójdzie ta nakładka na gondolę hmmm

Drugie pytanie - czy któraś z Was planuje kupować/kupowała jakiś handmade dla dziecka - chodzi mi o kocyki i zabawki sensoryczne (np. kostki) ręcznie szyte np. z minky? Macie kogoś sprawdzonego, kogo polecacie? Bo w necie mnóstwo stronek i osób szyjących, może ktoraś zamawiała coś?

No i jeszcze... zamawiacie dla dzieciaczków pościel już na początku? W czym takie maleństwo śpi? Mam śpiworek zapinany jak śpioszki i myślałam o tym plus ewentualnie lekki kocyk na to. Ale chyba na razie bez podusi i kołdry?

Oki, na razie to tyle. Będę wdzięczna jakby któraś miała coś do napisania :)

Ja mam dwa kombinezony w rozmiarze 56 i 62, w foteliku mam śpiworek, w wózku wystarczy kocyk i nakładka:)

Kocyki minky są słodkie, zabawki sensoryczne też, mam na oku tego sprzedawcę http://allegro.pl/designerski-kocyk-minky-75x110-promocja-i4469052109.html, jako jeden z nielicznych nie ma sów i jednych i tych samych wzorów, które się pojawiają na prawie każdej aukcji i za dużo ich już jest ;) stwierdziłam też, że gra jest warta świeczki i mogę też sama uszyć kocyki, wielkiej filozofii nie ma, szukam tylko fajnych motywów:)
    Słodkie zabaki minky możesz znaleźć na Pakamerze:)

Co do pościeli to ja mam tylko prześcieradło i ochraniacz, na początku Lil spać będzie w otulaczu, potem kocyk i kombinezony, w których może "kopać" ;)
    Pościel z poduszką i kołdrą duuużo później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:23

Isia14 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Maaartinka na 3D najlepiej po 26tyg. bo wtedy już dziecko ma brwi i rzęsy i najbardziej przypomina dzidziusia po porodzie ;) tak bynajmniej wyczytałam ;)
    I pewnie idź do innego lekarza ;) najwyżej nie dawaj jej karty ciąży ;) powiedz że chciałaś tylko skontrolować np. wagę dzidzi ;)

Tylko co ja jej powiem że zawsze umawiam się co miesiąc a teraz chce wizytę za 2 m-ce? Czyli w 28 tyg też powinno być w porządku :) bo akurat tak by mi to wtedy wypadło :)

201411191762.png

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kochane, wszystkiego najlepszego z okazji Waszych Rocznic! :):):)

I powodzenia na badaniach, oby wszystkim glukoza smakowała jak niebo w gębie ;)

Narobiłam wczoraj bucht (klusek na parze/pampuchów) z sosem jagodowym jak dla armii napoleońskiej, ale podżeram co chwilę. Coś pysznego mniam mniam :):):)

zupaztytki, blue00 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    pokazywałyście ostatnio zdjęcia z cubusa ubranek dziecięcych a u mnie w cubusie rozmiary od 86 jest coś dziwnie Oliwci kupiłam kilka par spodni ale się zdziwiłam że nei ma dla maluszków nic

Może to zależy od sklepu.. U mnie nawet cały dodatkowy stojak jest z bodziaczkami pakowanymi po 2 sztuki od rozmiaru 50 w cenie 9,99 zł.. Albo poprostu były i już się zmyły bo ceny faktycznie bardzo atrakcyjne mieli..
    Do tego spodenki lub koszulki po 4,90 za sztukę..

201411191762.png

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    i wiecie co mam teraz dylemat.. czy zamawiać już łóżeczko czy najpierw kołyskę? zobaczyć jak da radę a potem na spokojnei dopiero łóżeczko kupić??

A co do duszności to moja gin też mówiła że raz to ucisk, a dwa od spadku żelaza może być

Weź kołyskę najpierw :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Quote:

Dziewczyny, mam kilka pytań, co do wyprawki :)

Kupujecie na zimę dla dzieciaczków kombinezon czy planujecie używać śpiworka do wózka? Ja mam kilka takich cieńszych welurowych ocieplanych kombinezonów, ale są chyba na jesień i zastanawiałam się czy nie ubierać dziecka w ten kombinezon w zimę i dodatkowo do śpiworka wózkowego wkładać. Chyba będzie ciepło jej wtedy? I jeszcze na to pójdzie ta nakładka na gondolę hmmm

Drugie pytanie - czy któraś z Was planuje kupować/kupowała jakiś handmade dla dziecka - chodzi mi o kocyki i zabawki sensoryczne (np. kostki) ręcznie szyte np. z minky? Macie kogoś sprawdzonego, kogo polecacie? Bo w necie mnóstwo stronek i osób szyjących, może ktoraś zamawiała coś?

No i jeszcze... zamawiacie dla dzieciaczków pościel już na początku? W czym takie maleństwo śpi? Mam śpiworek zapinany jak śpioszki i myślałam o tym plus ewentualnie lekki kocyk na to. Ale chyba na razie bez podusi i kołdry?

Oki, na razie to tyle. Będę wdzięczna jakby któraś miała coś do napisania :)

Ja mam dwa kombinezony w rozmiarze 56 i 62, w foteliku mam śpiworek, w wózku wystarczy kocyk i nakładka:)

Kocyki minky są słodkie, zabawki sensoryczne też, mam na oku tego sprzedawcę http://allegro.pl/designerski-kocyk-minky-75x110-promocja-i4469052109.html, jako jeden z nielicznych nie ma sów i jednych i tych samych wzorów, które się pojawiają na prawie każdej aukcji i za dużo ich już jest ;) stwierdziłam też, że gra jest warta świeczki i mogę też sama uszyć kocyki, wielkiej filozofii nie ma, szukam tylko fajnych motywów:)

Co do pościeli to ja mam tylko prześcieradło i ochraniacz, na początku Lil spać będzie w otulaczu, potem kocyk i kombinezony, w których może "kopać" ;)

mam ten kocyk z czaszkami i takie same ochraniacze na szczebelki :) swietne sa.

RewolucjaSięDzieje, Isia14 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    mam ten kocyk z czaszkami i takie same ochraniacze na szczebelki :) swietne sa.

Właśnie urzekły mnie te czaszki :):):):):)

AgataP lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie by powiedzieli że dziecko satanistkę chce wychować jakby zobaczyli czaszki:P:P:P

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie urzekły mnie te czaszki :):):):):)

ja jestem wielką fanką czaszek więc trochę tego mam,ciuszki,kocyki itp,nie powiem teściowie nie są wniebowzięci :P widzieliby wnusie inaczej :P

ale jak ona tak faka na usg zaprezentowala to wiedzialam ze corka swojej mamy i czachy to byl ten wlasciwy wybór :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:36

• caśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen szykuj sie
    http://dzieci.pl/kat,1033939,title,Blizniaki-nie-chca-spac,wid,16800380,wiadomosc.html?smgputicaid=61338c

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    u mnie by powiedzieli że dziecko satanistkę chce wychować jakby zobaczyli czaszki:P:P:P

A gdzie tam czaszka do satanizmu? już się ludziom wszystko miesza, nawet biedna Helo Kitty jest złem wcielonym :D:D:D

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

O, dzięki Rewolucja :) ten sprzedawca ma nawet ceny przyjazne i jakiś wybór ;) ja z kolei właśnie znalazłam sklepik http://www.sklep.tulibuzi.pl/?link:tkaniny no i też kilka tkanin do wyboru, można robić mix wzoru z bawełny i minky, tylko te ceny :/ ale z drugiej strony chciałam też kupić taką podusię do karmienia (rogal) i w sumie miałabym komplet, bo wzięłabym ochraniacz na łóżeczko, kocyk, płaską poduszkę i rogala.Myślałam o wzorze zwierzątka w lesie, ale słoniki i baletnice też mi się podobają.
    Eh, może jeszcze poszperam w necie. Zapewne i tak zdecyduję się dopiero za jakiś miesiąc ;) O Pakamerze pamiętałam, tylko za nic w świecie nie mogłam sobie przypomnieć jak to się nazywało :P

AgataP, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie tam czaszka do satanizmu? już się ludziom wszystko miesza, nawet biedna Helo Kitty jest złem wcielonym :D:D:D

dokladnie :) juz slysze tesciowa.."slyszales,znowu kupila spioszki w czaszki. trzeba ja powstrzymac bo jeszcze troche i kupi w hello kitty!!" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:46

RewolucjaSięDzieje, Strupka, desou, Maga31, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kołyski to fajna sprawa ale starcza na 3 miesiące maks więc troche za dużo kasy na taki krótki okres - zwłaszcza jak się okaże że dziecko kiepsko śpi i będzie spać z wami itd - u mnie wózek będzie robił za taką mobilną kołyskę na dzień a na noc łóżeczko

Maga31, Nata lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    dokladnie :) juz slysze tesciowa.."slyszales,znowu kupila spioszki w czaszki. trzeba ja powstrzymac bo jeszcze troche i kupi w hello kitty!!" :D

:D:D:D
    kup cały zestaw http://patalonia.pl/product-pol-12256-Smoczek-czarny-kolekcja-Crosseyed-Jolly.html

:D:D:D

AgataP lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak hello kitty tez zło wcielone bo gdzies w tv babcia słyszala. U nas kruluje myszka minnie bo Oliwia fanka wielka jest i wszystko w myszke minni musi miec ale to juz tez wiek że sama sobie dobiera ulubione rzeczy

o czarnego dudusia to ja jeszcze nie widziałam:P:P:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:53

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    co do kołyski to fajna sprawa ale starcza na 3 miesiące maks więc troche za dużo kasy na taki krótki okres - zwłaszcza jak się okaże że dziecko kiepsko śpi i będzie spać z wami itd - u mnie wózek będzie robił za taką mobilną kołyskę na dzień a na noc łóżeczko

A gdzież tam do 3 miesiąca?
    nam kołyska służyła do 6 z nawiązką, no, ale potem ruch i siedzenie były bardzo podniecające i zrobiło się baaaardzo niebezpieczenie :D
    Była na kółkach, a więc mobilna bardzo, w nocy wyciągałam rękę z łóżka i włączałam "bujanie", dla mnie same plusy:)

W moim przypadku każdorazowe czyszczenie kół wózka żeby go wprowadzić do sypialni (bo gdzie z tym syfem) doprowadziłoby do rozstroju nerwowego, a ponadto wszystko też zależy od gondoli.

AgataP lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ