WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    mada_lena doświadczenia nie mam ale z M stwierdziliśmy że takie ceratko-pianki są fajne i sami je zakupiliśmy.. Może się zdarzyć tak że małego będzie trzeba gdzieś przewinąć chociażby u jakiejś znajomej lub rodzinki i przynajmniej jest wtedy na czym go położyć :)

No tez wlasnie. Drogie nie jest a moze sie przydać.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też tak cały czas mówimy "a to tylko parę groszy a może się przyda" a potem jak się wszystko zsumuje to wychodzi kosmos :) ale trudno :)

mada_lena lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, boski brzuszek! Dzieci mają u Ciebie luksusy :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena tiulową spódniczkę sama nawet zrobisz to jest 10 minut roboty ja dla Oliwi sama robiłam takie kiecki:):):)

mada_lena lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka prawda prawda.w koszyku na all juz prawie 400zl no i z konkretów tylko avent reczny a tu jeszcze koszule dla mnie, moze jakis szlafrok przy okazji.
    Pozniej przejrzę i zredukuje ewent co niepotrzebne. Ale jak znam zycie wszystko potrzebne :)

maaartinka lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    mada_lena tiulową spódniczkę sama nawet zrobisz to jest 10 minut roboty ja dla Oliwi sama robiłam takie kiecki:):):)

W sumie....czemu nie:) troche gumki, tiul, tasiemka zeby ukryć gumkę. Chyba da sie zrobic

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Madlen, boski brzuszek! Dzieci mają u Ciebie luksusy :)

Kochana jesteś:*

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie burza i taka ulewa jakiej dawno nie widziałam:) kocham deszcz!!!! :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka pisalam przecież juz dostalam odpowiedz ze przyznali mi ale teraz muszę czekać na listę w kwietniu sie dowiem juz co i jak ;)

Agatko smacznego ja to zjadlam jedną bo strach teraz z tym cukrem.. ;/ ale SE usmialm z tego katarku ze mózg wyssie ;)

A ja doszłam do wniosku że jak teraz mi doszły dodatkowe 2komody pokoju to ja nie mam gdzie lozeczka wstawic z przewijaka chyba rezygnuje bo tez nie będę miała jak bo komoda na komode idzie żeby więcej miejsca było a trzecia noszą wąska ni jest ale ciut przywysoka na przewijak ,fotel przy kaloryferach postawie bo nie mam gdzie wynieść a łóżeczko i chyba w kołyskę zainwestuje albo w Gondoli od wózka będzie spała potem ze mną bo Marcela i tak na fotel rozkładany przenosze masakra hehe ale muszę pokombinowac jak tu przemeblowanie zrobić żeby było miejscee hehe .. :)

A co do ciuszkow mam rastopki i bodziaki z hello kitty z pepco ja vtam w to nie wierzę ani nikt u mnie w domu ;P

Madlen śliczny ;) wcale nie taki malutki ale i nie gigant taki w sam raz i pomyśleć ze tam już prawie dwukilowy pakunek nosisznosisz, chyba bardziej na boki się rozpychaja niz do przodu;)

moja dzisiaj główką w dół i wiecie jaka ulga normalnie siku robie no i kopie w żebra ale delikatnie bardziej to nóżki prostuje proszę ja żeby juz tak została , moze posłucha ;)

A właśnie takie podkłady to fajna sprawa ;)

U Nas nie do końca różowo ja sporo kupiłam z R tylko a reszta kolorowe hehe i w kwiatki itd ;) hehe Jakubie na pstrokato sama się tak ubieram oczywiście nie teraz bo teraz jakieś pastelki wole ;)

AgataP, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Patinko :* masz rację, mój brzuchol na boki idzie:) a powiedz kochana jak tam ten Twój sluz? dalej tak bardzo Ci leci? używałaś już tych pasków?
    A ja chyba gdzieś zgubiłam wątek, że przyznali CI mieszkanko:D wow!!! super! gratulacje.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Tylko co ja jej powiem że zawsze umawiam się co miesiąc a teraz chce wizytę za 2 m-ce? Czyli w 28 tyg też powinno być w porządku :) bo akurat tak by mi to wtedy wypadło :)

Kochana, na pewno nie przyjmuje ona 7 dni w tygodniu, wiec jak już bardzo jest Ci głupio wobec niej to powiedz, że nie pasował Ci termin u niej i poszłaś do innej :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zmykam na drzemkę, czekam aż mąz wstanie po nocce i sama się położę.
    Madalena takie podkłady się przydadzą ale dobre są też takie zwykłe pakowane np po 5sztuk. Ja też nazamawiałam niby same duperelki a wyszło do zapłaty ale wszystko potrzebne przy pierwszym dziecku.
    A ja czekam na przesyłkę ciuszków, koszul i tych duperelek, przed chwilą pan dzwoni, że nie ma dwóch wzorów spoko bo prosiłam o telefon jakby co, wybrałam inne, bo nie chcę by mi sami wybierali bo strasznie nie lubię biedronek a sporo mieli biedronek. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 14:26

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena laktator kupiłaś już teraz?

Kurdę bo ja myślałam że dopiero po porodzie jak z mleczkiem będzie wszystko ok..

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, na pewno nie przyjmuje ona 7 dni w tygodniu, wiec jak już bardzo jest Ci głupio wobec niej to powiedz, że nie pasował Ci termin u niej i poszłaś do innej :)
    Przyjmuje 2 razy w tygodniu ale ona zawsze się dopasuje i zdolna umówić się jest nawet na 21 :) w szczególności że gabinet ma koło domu :)

Trudno jak jej coś nie będzie pasowało to nic na to nie poradzę :) obym tylko potem tego nie żałowała :)

201411191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalenka ja tez zamowilam taki podkladzik, wlasnie tez skonczylam zapuky na allegro dzis same duperelki a ponad 200 zl jeszcze mi zostalo pare konkretow

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam już zakupiłam wszyściutko co było potrzebne i nawet więcej:) laktator też kupiłam bo po porodzie nie będę miała na to na pewno czasu:)
    Wszystko praktycznie kupowałam na allegro, oprócz wózka:) łóżeczka, komoda i rzeczy z "naszej" listy na allegro:) jestem już bardzo gotowa na moje Skarby:D

AgataP, RewolucjaSięDzieje, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jakaś dziwna jestem...
    Mam wyniki testu obciążenia glukozą i:
    po 1h wyszło 141,59 mg/dl
    po 2h wyszło 147,79 mg/dl

co ja tak wolno tę glukozę przyswajam, czy jak?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen już nie tak mocno właśnie się jakoś uspokoiło ;) na razie nie próbowałam, bo chyba jako takiej potrzeby nie było, już nie są to takie ilości niepokojące ;P

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    boję się jej jak gniewu tytanów :) raczej jej to berecik wydziergam jakis moherowy z gwiazdą(mimo ze nie umiem,a moze wlsanie dlatego ze nie umiem.. :P)

mnie roz nie kreci ,przeraza mnie to rozdzielanie na niebieski i rozowy(pirat i ksiezniczka,naukowiec i modelka :( )sama studiowalam zeby zostac naukowcem i martwi mnie ze dziewczynki wsadzane sa w role królewny a naukowca juz nie(nie mam nic przeciwko krolewna ale mala dziewczynka moze zostac kazdym kim chce krolewna kierowca,modelka i nawet bodygardem jak dla mnie), wiec kupuje zielenie czerwienie i zolcie wyszlam z zalozenia ze rozwego to dostanie w prezencie tyle ze jeszcze bede plakac :P ale kazdy robi jak uwaza i ja sie nie wtryniam w cudze zycie a sa tacy co sie w moje z checia wtryniaja :P (czyt. tesciowa,szwagierka..) jak bedzie chciala byc krolewna to bedzie ale jak bedzie chciala byc piratką to tez bedzie :P

Wydaje mi się, że to raczej nie ma nic wspólnego z ubieraniem w dany kolor, wiadomo, "utarło" się, że chłopcy są niebiescy, dziewczynki różowe, chłopcy mają krótkie włosy, dziewczynki długie, chłopiec jest inżynierem, dziewczynka modelką, można mnożyć:)
    vide ----> http://www.youtube.com/watch?v=XP3cyRRAfX0

Nie lubię "małych księżniczek" z pampersem na pupie, pomalowanymi paznokciami i kolczykami niczym Szeherezada zanim takowa nauczy się porządnie chodzić. Nie moja sprawa zresztą :D

Ale nie powiem, podobają mi się te różowe ciuszki, te delikatne koronki, bufki. I choćby miała Lila uwalić sukienkę do granic kontemplując robale w trawie - niech uwali, z tym akurat nie mam problemu żadnego :) A zawód modelki przy genach mamusi raczej w grę nie wejdzie. Za małe i za puchate geny ;):D

Najważniejsze to stworzyć odpowiednie warunki do rozwoju dziecka, jeśli królewna chce być naukowcem - niech będzie :D w różowych ciuchach czy nie, zresztą dzieci tak naprawdę mają gdzieś jak są ubrane, robimy to dla siebie :D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 15:33

AgataP, lkc lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo! nadrobiłam Was, o mamuniu ale myślałam że rozwalę laptopa podczas czytania, wiesza mi się niemiłosiernie i wkurwia mnie tak że go zwyzywałam od różnych (jakby to miało coś pomóc) na szczęście niedługo będzie nowy. Od kogo zamawiacie na allegro? podrzućcie linka? Madlenn kochana brzuszek masz normalny, dziewczyny które leżały z bliźniakami w szpitalu miały takie same, a jedna była tak jak Ty w 27tyg a druga to nawet w 36 :-) więc się nie martw:-) odebrałam wyniki TSH wynik 1,8 więc spoko, jutro do endo. Polazłam na miasto bo chciałam kupić nowy czajnik, ale nie kupiłam bo ten co mnie się podobał był za mały bo tylko 2,2l, weszłam do 5.10.15 kupić coś z wyprzedaży na urodziny dla synka szwagierki, no i kupiłam mu bluzę i koszulkę na długi rękaw a Pani mówi że jak wezmę 3 sztukę to najtańsza będzie za 5 zł, no to wzięłam bluzkę dla synka za 19 zł :-) na obiad kupiłam knedle ze śliwkami i pierogi z serem. Nałaziłam się trochę, czytałam te posty miałam wiele napisać ale za cholerę nie pamiętam co :] aaaaa no i smoczek czarny zajebisty i chcę taki!! :-) ja dla synka głównie kupuję białe z szarym, albo czerwonym, granatowym, nie podobają mi się pomarańcze i żółte kolory jakoś...powiedziałam to już w większym gronie mam nadzieję że zapamiętają i nie kupi nam nikt takiego badziewia ;-)

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ