WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Ja ze Szczecina:) i maślankę uwielbiam... w sumie to babcia mnie tak nauczyła:D

A Twój małżonek skąd?

Moj z Leszna jest :) i u nich ta maslanka to nieodlaczny program dnia do obiadu,a ja to maslanke uwielbialam jako dziecko ale zawsze ja tak jakos osobno pilam nigdy do obiadu,tak samo z kompotami u mnie w domu nie pilo sie w ogole kompotu i jak szlam na stolowke w podstawowce i tam byl kompot to dopiero sie dowiedzialam ze kompot tez mozna do obiadu pic :P

moja mam uzaleniona od coca coli i gazowanego wiec u mnie domu byla albo woda gazowana w butelkach albo cola.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 16:24

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam znowu odrzut od mięsa, w ostatnim miesiącu jadłam może raz kuraka (a lekarz kazał jeść dużo mięcha, bo odstawiłam żelazo). i odebrałam właśnie wyniki i hemoglobinę mam odrobinę niższą niż po braniu żelaza przez miesiąc... (miałam 10.9, po żelazie 11.5, teraz 11.2).

zatem dieta mleczno-ziemniaczano-czekoladowo-owocowa nie jest taka zła;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 16:23

AgataP, Goplana lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja Wam coś powiem jak patrzę na ilość tego wszystkiego to ja nie wiem czy nam miejsca starczy :-) same czytacie że madlenn ma po szafie na dziecko ;-) no i właśnie chodzi o to, że ja mam nadzieję że my się przeprowadzimy ale nie wiem co z tego wyjdzie bo musimy się najpierw dowiedzieć o kredyt jakiś bo tutaj co mieszkamy jest ok, ale strasznie dużo płacimy czynszu a mamy tylko 39m...dobra zobaczymy co z ta komodą, ogólnie mieliśmy dwie z ikea które sprzedałam bo one miały 70 cm szerokości a jak przestawimy to nam by się nie zmieściły, ale i tak spoko bo daliśmy za nie 300 zł z 5 lat temu a sprzedałam za 200 :p wpadłam właśnie na pomysł, że w sobotę może z mężem pójdziemy na targ staroci, może wyczaimy coś za parę groszy, z tym pomalowaniem też myślałam właśnie, więc może to będzie dobra okazja :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Moj z Leszna jest :) i u nich ta maslanka to nieodlaczny program dnia do obiadu,a ja to maslanke uwielbialam jako dziecko ale zawsze ja tak jakos osobno pilam nigdy do obiadu,tak samo z kompotami u mnie w domu nie pilo sie w ogole kompotu i jak szlam na stolowke w podstawowce i tam byl kompot to dopiero sie dowiedzialam ze kompot tez mozna do obiadu pic :P

moja mam uzaleniona od coca coli i gazowanego wiec u mnie domu byla albo woda gazowana w butelkach albo cola.

W takim razie skąd Ty jesteś kochana?

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na mojego z pierogami i knedlami, gdzie on jest!!?? cholera jasna no :-) chcę jeść.

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja hemoglobine na poczatku ciazy mialamm 13.4 a teraz 12.3 a u mnie tez dieta mleczno ziemniaczano warzywno owocowa tyle ze mleko robie sama z orzechow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 16:28

• Viviana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podrzemałam, aż lepiej. Coś się tym facetom dzieje naprawdę, mój dziś ma humor jak baba przed okresem albo jakby go coś ugryzło, pytam co mu jest mówi, że nie ma siły sprzatać (on strasznie nie lubi sprzątać, zakupy, gotowanie lubi), a ja mu na to, że nic nie poradzę taki czas, ja musiałam dać rade na glukozie, on da radę ze sprzątaniem.

Santocha faktycznie masz dziwne wyniki, po godzinie i dwóch tak samo. Ale nie znam się niestety.

Agata ja byłam wege długo, z 5 lat albo dłużej, w pewnym czasie nie jadłam jajek, mleka itp. w tamtym roku powoli zaczęłam jeść mięso chude, a teraz w ciązy też staram się jeść, ale nie każde mięso zjem i myślenie wege zostało.

Lkc kurdę trochę szyjka się skraca, ciekawe co z tym rozwarciem, daj znać jak będzie wypis.

Madlen brzusio masz ok, przecież masz macicę już wysoko, badali Cię dopiero co, ja to mam stresa bo mam macice chyba najniżej z Was, już mnie to schizuje powoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 16:29

AgataP lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    czekam na mojego z pierogami i knedlami, gdzie on jest!!?? cholera jasna no :-) chcę jeść.

knedle ze śliwkami!!! mniam!!!! KOCHAM!!! jejq jak bym zjadła!!!!

AgataP, Lavendula lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele chciałam pomóc oddać ubranka po Marcelu a jeszcze mi ubliżają ze się wtrącam w cudze życie, bo co bo zaproponowałam a osoba się wybierała nie wiadomo ile i postanowiłam komu innemu oddać ,jeszcze człowieku bądź tu dobry a oberwiesz za to że pomagasz...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka nic się nie stresuj tą macicą, na pewno jest ok:) każdy organizm jest inny. Ja mam wysoko bo mam dwoje dzieci więc szybko mi się podniosła...a u Ciebie na bank jest ok, skoro Amelka ładnie rośnie to nie masz powodów do zmartwień. Mnie badali oweszem, ale ja mam już schizę że może te moje dzieci faktycznie za małe i przez to brzuch też mały...ach...ciągle jakaś nowa schiza w tej ciązy...

Viviana lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się popłakałam widziałyście tą sesję z martwym dzieckiem co rodzice sobie zrobili po porodzie. Mi przesłała link koleżanka ale póki nie przeczytałam nawet się nie kapnęłam że dziecko nie żyje na tych zdjęciach.

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    ale się popłakałam widziałyście tą sesję z martwym dzieckiem co rodzice sobie zrobili po porodzie. Mi przesłała link koleżanka ale póki nie przeczytałam nawet się nie kapnęłam że dziecko nie żyje na tych zdjęciach.

widzialam tylko pierwsze zdjecie zaczelam plakac i wylaczylam to nie na moje nerwy teraz :(

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:

Widziałam też jedno zdjecie i normalnie się wkurw... co za debile robią takie rzeczy...trzeba mieć ładnie w główkach nasrane...

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja włączyłam link i tak oglądam i oglądam a że po angielsku było napisane to mi się skupić i czytać nie chciało ale jak mi napisała koleżanka to odrazu do czytania się wzięlam co tam pisze. W szoku jestem normalnie

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to w ciazy powinnam miec zakaz dostepu do internetu bo jak nie wynajde sobie jakis chorob czy nie wiadomo jakich chorob nie wynajde malej(cos w stylu boli mnie glowa to juz rak mozgu) to jeszcze takie rzeczy tez ogladam i sie doluje potem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 16:41

• Viviana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madlen, na pewno masz rację, po prostu jak się zbliża wizyta to tak wymyślam. Gienek mnie opierdzieli, że si stresuje. Mała kopie wyżej, a ja może nie umiem wyczuć tej macicy. Także oby zleciało do wizyty.

A tej sesji co piszecie nie słyszałam i nie będe oglądać, bo ja mam słabe nerwy teraz i wszystkim się stresuje.

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się wkur... Bo IDE na spacer a tu wszystkie spodnie za ciasne... ;OOo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Jeszcze się wkur... Bo IDE na spacer a tu wszystkie spodnie za ciasne... ;OOo

i wlasnie dlatego zaczelam nosic legginsy :P

Lavendula, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłam na jedno z tych zdjęć przeglądając grafikę googla, zdjęcie bardzo dobre, nie miałam pojęcia o okolicznościach.... ech...

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    i wlasnie dlatego zaczelam nosic legginsy :P

A ja spódnice:P haha... ciążowe spodnie które kupiłam w maju są też za ciasne:P

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ