WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj sie wczoraj zdeklarowal ze pojdzie ze mna na porodowke a nie chcial o tym slyszec nawet wczesniej

Evik, Isia14, AgataP, Dotty84, Maga31, RewolucjaSięDzieje, lkc lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka moja gin doskonale wie ze chce isc prywatnie na usg 3d bo ona w gabinecie nie ma albo nie umie go obslugiwac poprostu i nie ma nic przeciwko bo wie ze skoro ona nie jest mi w stanie zapewnic tego czego oczekuje to nei ma prawa tez mi zabronic ale powiem wiecej nawet sama mi polecila lekarza dobrego i nie drogiego do tego badania

Dotty84 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka co za "babcia" :/

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po glukozie.
    Nie była taka najgorsza, ale zgaga po niej- masakra!

Oczywiście w laboratorium w rejestracji święte oburzenie, bo mówię, że glukozę wypiłam w domu i poproszę tylko o 2 oznaczenia.
    to mi wyjechały, że wtedy badanie nie ma sensu. Więc mówię, że mi tak gin zalecił, bo mam zawsze dobry cukier na czczo.
    Wtedy padły słowa: ALE TO MY WYKONUJEMY BADANIE!
    Moja riposta: ALE MÓJ LEKARZ JE ZLECA, A JA ZA NIE PRYWATNIE PŁACĘ.
    Od razu zadziałało :)

Spać mi się chce okrutnie, na dodatek ponuro za oknem, a tu do 19 w pracy...

anusiaa90, mada_lena, zupaztytki, xpatiiix3, Viviana, Lavendula, Dotty84, Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Anusiaa tylko co mam powiedzieć? Że czemu wizyta za 2 m-ce a nie za m-c? Tak to myślałam żeby wprost powiedzieć że wybieram się do innej bo chce zdjęcie w 3d no a finansowo nie dam rady iść w danym miesiącu dwa razy.. Do tamtej i do tej..

No to racja. Myślałam, że masz następną wizytę tak późno. To powiedz jej prosto z mostu

rwi37s6.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe santocha co za baby:) mo tez ginek mówił ze moge wypić w domu ale żebym zadzwoniła zorientowała się czyli bez konkretnego zalecenia a jak zadzwoniłam to oczywiście mam przyjść rano na czczo i będą robić przed wypiciem:D ale ptzy okazji tez morfologie zalicze bo rowniez muszę. A ile to badanie glukozy kosztuje?
    W ogóle to dzien dobry:) noc miałam tragiczną, wczoraj bylismy w naszym nowym mieszkaniu z fachowcem wszytsko pomierzylismy zrobilismy liste zakupów materiałów itp, cały czas na nogach wieczorem padałam w domu a w nocy z podniecenia nie mogłam najpierw zasnac a jak juz zasnelam to siku to brzuch uciska to sie przekrecic nie moge i skurcze mialy ochote mnie w noge zlapac no tragedia dzis jak trup wygladam i tak sie czuje!;/ Czy macie jakis sposób na bolące stopy?tak od spodu, że cięzko na nogi stanąć bo ból piekący jest?;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny a myślicie że mogę zrobić tak że za m-c pojdę do innej lekarki która ma sprzęt w 3D i jest dla mnie najlepsza? I ona mi wpisze wszystko w kartę ciąży.. A za 2 m-ce znowu do tej mojej? Czy to tak nie wypada i może się wkurzyć..
    Jeśli obawiasz się tylko zranić jej uczucia to nie miej wyrzutów sumienia :-)

maaartinka lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie! :)
    Nawet dzisiaj w dobrym humorze się obudziłam, noc nie taka zła, choć budziły mnie bóle kości ogonowej i miednicy :/ no i na siku ze 3 razy wstawałam, więc całkiem spoko ;)

Wszystkiego najlepszego Kochane z okazji rocznic i urodzin <3

Izia, może usztywniany stanik bez fiszbin byłby lepszy dla Ciebie? A potem do karmienia tylko nakładki? No nie wiem, co tu robić w takiej sytuacji. Ja powiem szczerze np. nie cierpię jak mi mąż dotyka sutki, sama też ich nigdy nie dotykałam, bo jest to dla mnie mega nie przyjemne i boję się jak to będzie z karmieniem. Ale tamte laski z forum to już przegięcie, takie komentarze. Nie obwiniaj się, przecież każdy ma prawo do swoich odczuć, no i tak nas natura stworzyła, nie ma co tego tłumić, czy karcić się za to...

Viviana i Kuniak - dacie radę do końca! Trzymam kciuki &&& :)

Pati - ja to bym chyba nie mogła spać po takich nocnych przygodach. Co to za debile!? Czytałam trochę o Twoich problemach z R. i powiem szczerze, że nie wiem co bym z takim zrobiła...ale chyba najważniejsze to porozmawiać szczerze o Waszej przyszłości, żeby mieć jasność sytuacji...

Maaartinka - no co za ginka :/ myślę, że jak raz pójdziesz do innej na 3d to będzie ok, zwłaszcza jeśli tamta nie ma takiego sprzętu.

Dziewczyny, mam kilka pytań, co do wyprawki :)

Kupujecie na zimę dla dzieciaczków kombinezon czy planujecie używać śpiworka do wózka? Ja mam kilka takich cieńszych welurowych ocieplanych kombinezonów, ale są chyba na jesień i zastanawiałam się czy nie ubierać dziecka w ten kombinezon w zimę i dodatkowo do śpiworka wózkowego wkładać. Chyba będzie ciepło jej wtedy? I jeszcze na to pójdzie ta nakładka na gondolę hmmm

Drugie pytanie - czy któraś z Was planuje kupować/kupowała jakiś handmade dla dziecka - chodzi mi o kocyki i zabawki sensoryczne (np. kostki) ręcznie szyte np. z minky? Macie kogoś sprawdzonego, kogo polecacie? Bo w necie mnóstwo stronek i osób szyjących, może ktoraś zamawiała coś?

No i jeszcze... zamawiacie dla dzieciaczków pościel już na początku? W czym takie maleństwo śpi? Mam śpiworek zapinany jak śpioszki i myślałam o tym plus ewentualnie lekki kocyk na to. Ale chyba na razie bez podusi i kołdry?

Oki, na razie to tyle. Będę wdzięczna jakby któraś miała coś do napisania :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od rana :)

Chyba zaczynam z opóźnieniem, bo znowu nie mogę nadrobić. Nastka, świetna babcia. Ja p...

Maaartinka, ja bym z góry powiedziała gince, że idę gdzieś na 3D i powiedziała, że w takim razie widzimy się później. Wtedy może jej przejdzie do następnej wizyty.

Zaczęłam wczoraj oglądać "Call the midwife". Jakie te dzieci duże i... czyste się rodzą. Aż śmiać się chce.

Lecę na śniadanie i później piekę muffinki. Nie mogę się powstrzymać!

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ja płaciłam 6 złociszy za kazde oznaczenie glukozy. A morfologie też zrobiłam ;) i tu sie nikt nie czepiał, ze nie na czczo.

Ja mam jeden kombinezonik, na 68cm z tego co pamiętam. Do łozeczka nie kupuje pościeli, tyko przescieradło i otulacz.

Isia14 lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata a to masz na myśli takie biustonosze do karmienia?

Evik ja u siebie płaciłam za glukozę 21 zł (miałam policzone 3 x 5 zł glukoza + 2 zł pobranie krwi)

Isia ja kupiłam taki zimowy ocieplany kombinezon w smyku rozm.62 do tego jeszcze mam jeszcze dwa takie cieńsze które w razie czego ubiore a pod to dam jakiś sweterek no i kocyk.. Powinno być ok. Ale raczej nastawiam się na ten zimowy a tamte na cieplejszy dzień..
    Łóżeczko zamawiam z całym wyposażeniem więc tam jest też kołderka, pościel itd.

Isia14 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe wyślij mi potem jedną mafinkę :) mam takiego smaka.. ale niestety chęci do zrobienia brak..

Wogóle stanęłam wczoraj na wadzę i myślałam że padne! Tyle przytyłam a nie jem nawet trochę więcej niż wcześniej! Nie wiem skąd te kg..

201411191762.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik na bolące stopy wczoraj w rossmanie znalazłam specjalny krem na opuchnięte i zmęczone nogi dla kobiet w ciąży. Nie wiem czy pomogło tylko w mojej głowie ale chyba poczułam ulgę wczoraj wieczorem. Tylko najpierw polałam nogi zimną wodą i dopiero potem krem. Zawiera chyba mentol więc fajnie chłodzi

Evik lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam takiego problemu z sutkami, wiec nie pomoże, ale wierze Ci, ze to bardzo uciążliwe jest.. ;/

Kurde miała napisać coś i nie pamiętam juz.. :o

A duszności to ja mam juz od jakiegoś czas cholerstwo po prostu a w nocy to dopiero ciężko znaleźć dobra pozycję by swobodnie złapać oddech... Ja to mamtak że czuje się jakbym miała sznur na szyi

Nastka to dopiero komedia z babcia jakby na złość robione już, moja to chyba sobie nawet sprawy z tego nie zdaje ,ze nie raz mi przykrość robi swoimi agresywnymi i chamskimi tekstami.. I wygląda jakby jej to przyjemność sprawiało...

Idę zaraz znowu prysznic wziąć tak mi gorąco... Ehh... I chyba na spacerek...

O i Marcelo przyszedł położył rękę na brzuchu i się śmieje ze Nelcia Go kopie w rączkę i glaszcze mówiąc Nelci Nelci ;) a rano na chusteczkach pampersa pokazuje mu że dzidziuś a ten banan na buziuni i mówi moja Nelci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:13

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem w domu po glukozie :) I wcinam ogórki małosolne na przebicie smaku. Fakt nie było najgorzej, najtrudniej to wypic, a glukoza była ciepła, pod koniec miałam odruchy wymiotne, a potem oblały mnie poty, po 15 minutach było ok a potem już coraz lepiej. Oby wyniki były dobre.

Dzięki za trzymanie kciuków <3

Isia ja nie kupuję pościeli ani do łóżka ani do wózka, mam 2 rożki, kocyki, no i jedynie prześcieradła. Na zime kupiłam na kombinezony rozmiar 56 i 62, śpiworka nie kupuję.

Izia z tymi stanikami to nie pomogę, masz pewnie unerwione bardzo piersi, skoro tak reagują, może wkładki laktacyjne coś pomogą.

Isia14, zupaztytki lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kombinezon w rozmiarze 62-68. Co do pościeli to mam rożek, otulacz i prześcieradło. Kołderki i podusi na razie nie. Tylko poduszkę klin pod materac.

Isia14 lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wy zasuwacie!! nadrobić to nie lada wyzwanie!

• izia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie biorę pościeli - używałam dopiero po roku synka więc wolę wtedy odrazu 135x100 mieć - prześcieradło, poduszka klin, rożek i potem śpiworek wystarczą..

dziewczyny ja robię sobię listę wyprawkową i zaczytałam się w tym co dałyście kiedyś o chusteczkach do dupki i teraz przeglądam wszystko od do mycia po kremy itd i weryfikuje co i jak .. naprawde fajna stronka

Isia14 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja też nie biorę pościeli - używałam dopiero po roku synka więc wolę wtedy odrazu 135x100 mieć - prześcieradło, poduszka klin, rożek i potem śpiworek wystarczą..

dziewczyny ja robię sobię listę wyprawkową i zaczytałam się w tym co dałyście kiedyś o chusteczkach do dupki i teraz przeglądam wszystko od do mycia po kremy itd i weryfikuje co i jak .. naprawde fajna stronka

A największe zdziwienie, że najlepsze składy mają chusteczki najtańsze dyskontowe a najgorsze te do których normalnie bym miała największe zaufanie..

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w III trymestrze:) o jak miło że to już ostatnia prosta:) za jakieś 2 miesiące już będę miała pewnie swoje dzieciulki:)
    Ja już po ktg, wszystko super, serduszka biją prawidłowo:) następne ktg w poniedziałek a we wtorek następne pomiary dzieci...mam nadzieję, że zrobi to inna położna bo ta ostatnia była nieogarnięta.
    Właśnie wstawiłam do prania pierwszą turę ubranek dla moich skarbów:) i zabieram się za sprzątanie:) dzisiaj u nas całą noc lał deszcz więc spało mi się dobrze, choć bez ośmiokrotnego wstawania do toalety się nie obyło. Naliczyłam że najmniej wstaję 6 razy a 8 to jest standard.
    Co do duszności to ja jako takich nie mam, ale ściska mnie w gardle często. Mam takie wrażenie jakby mnie ktoś trzymał i ściskał za szyję:/ paskudne uczucie.

Strupka śliczne zdjęcie i śliczna Ty:)

Ja pościel mam całą bo zamawiałam w komplecie z łóżeczkami. A teściowa kupiła dla dzieci super śpiworki z polarkiem w środku więc na dwór jak znalazł, kombinezonów już nie będę kupować bo te śpiworki są na maksa ciepłe.

Agata a chodzisz na NFZ do lekarza czy do prywatnego? Tu w Holandii jest podobnie, ciążę pojedynczą i nie zagrożoną prowadzi położna, tak więc jak wszystko jest ok to lekarza nie widzisz przez całą ciążę i poród też w położną. A z tym paracetamolem to tu to samo, nie ważne co ci dolega, zawsze paracetamol:)

Viviana, mada_lena, AgataP, Isia14, zupaztytki, KUNIAK, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ