WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja już po śniadaniu...

W dodatku cała miednica mnie boli, ani chodzić ani leżeć... buu... :/

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana, odprawiłam męża do pracy i jakoś spać nie mogę...

Strupka śliczna mamuśka i o tego fajny brzusio :)

Smacznej glukozy i powodzenia na badaniach !!

Goplanko współczuję, oby szybko przeszło

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wczoraj w miarę usnęłam ufff, ale spałam znowu wysoko, krzyż obolały z rana i więzadła ciągną, rozchodzę po nocy. No Mała się tak przekręciła, że nie mam pojęcia jak leży hehe.
    Zaraz idę na słodkie śniadanie, na szczęście pochmurno.

Madalena ale Hania już slicznie waży, wow, super dziewczyny :) Dobrze, że szyjka ładnie trzyma.
    Dotty śliczne zdjęcia z wakacji, słodki brzunio.
    Strupka slicznie wyglądasz.
    Goplanko jak Ty wcześnie wstajesz, a miednica boli po nocy pewnie źle ułożona albo niewygodnie spałaś, ja po nocy wstaję obolała. Oby się rozchodziło.

Powodzenia dla innych dziewczynek które dziś zaczynają dzień na słodko.

Dotty84 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dsiś glukozujące! Dajcie znać po wszystkim :)
    No i wszystkiego dobrego życzę świętującym dziś rocznice, bo wiem, źe nie jestem sama ;) Wybieramy się do naszej ulubionej knajpki na kolację, ale przesuwamy wszystko na sobotę :D
    Milego!

Dotty84, lkc lubią tę wiadomość

• FK81 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wczoraj nie dalam rady ani Was podczytac ani napisac. Jak Stasiu zasnal , padlam razem z nim,migrena cholerna mnie dopadla i trzymala do upadlego.
    Milego dzionka!

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja za niedługo na morfologie, a potem może parę sklepów... W każdym razie poranne ważenie przywitało mnie dodatkowym kilogramem i juz 6 na koncie...:-o

Ewelina
    hhojzmj.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam :) jeszcze z lozka za to z sernikiem na zimno :)
    Powodzenia na badaniach :)

Zupaztytki my tez dzis rocznicowi, ale ja chyba zrobie mezowi cos na kolacje dobrego poprostu :) zanim wroci z pracy, za nim co.. To swietowanie na dzis trzeba odpuscic ;)

Milego dnia wszystkim :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się już uspokoiłam od tej wczorajszej wizyty...
    No więc tak na pytanie o duszności usłyszałam "ojej ciekawe co jest powodem" i zmiana tematu z jej strony.. Zdjęcia dzidziulka oczywiście znowu nie dostałam.. Mówie jej jak robiła usg że chcemy zdjęcia a ona "tak tak będą cztery" potem się o te zdjecia upominam żeby dała, a ta na to że mogłam jej mówić wcześniej że chce bo ona nie zrobiła i może następnym razem.. No szlag mnie trafił do cholery! Szkołę rodzenia oczywiście skrytykowała mówiąc że każda kobieta wie jak rodzić i tego nauczyć się nie da.. Ale jak o położną spytałam to odrazu pisała imię i nazwisko i żeby powiedzieć że to z jej polecenia.. A szkoda gadać taka zła byłam..
    Dzidziulek waży 700 g i dalej jest małym Tymusiem, którego mamusia nauczyła że nóżek się nie rozkłada :) gin musiała się dużo namęczyć żeby potwierdzić płeć :)

anusiaa90, e_v_e lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza wypita z odruchami. Amelka zaczyna się uaktywniac a ja zaczynam się pocic. Odliczamy godzinę.

lkc lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana trzymamy kciuki :)

Viviana lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym dniu, dziś na szczęście chłodno się zrobiło i jest czym oddychać ;)
    Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za glukozę!

Rano mąż podwiózł mnie do labu, oddałam krew na toksoplazmozę IgM i wróciłam sobie na nogach 3 km :) Fajny spacer z rana :D
    A w labie jak na mnie dziadkowie spojrzeli (akurat byli sami panowie) to stwierdzili, że ja bez kolejki powinnam wejść, i zaczęli żartować który z nich ma większy brzuszek i kto będzie za mną wchodził ;) Czasem miło być w widocznej ciąży :D Choć podejrzewam, że gdyby w tej kolejce były starsze panie, to nie byłoby już tak wesoło ;)

Miłego dnia życzę!

mada_lena, zupaztytki, maaartinka, Strupka, Goplana, anusiaa90, ÓptimusPrime, Lavendula, Ninusia, lkc lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maartynika co za baba z tej lekarki!! Tak na odwal sie jak by wizyte przeprowadzala :/

Viviana dasz rade!! :)

Ja tez zaraz jade do labo zawiezc mocz i moze jakis sklep zalicze?! Choc za bardzo mi sie lazic to nie chce ;)

Viviana lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana trzymaj sie! Najpierw poty, potem ziewanie a na koniec ochota na kabanosy z musztarda:)
    Maga31 tez tak sadze, ze gdybys trafiła na moherowy beret nie byłoby tak miło...ale to zastanawiające, ze panowie, którzy nigdy nie chodzili w ciazy, nie rodzili maja wiecej zrozumienia dla przyszłych matek niz kobiety
    Martynka co za babsztyl:/ ważne ze Tymus zdrowy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 08:53

Viviana, Maga31 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) pojechałam dziś do labu zrobić glukoze a tam wielkie zaskoczenie "w czwartki nie robimy tych badań"... no i dupa. Nie wiem kiedy teraz będę miała wolne 2h od rana żeby to zrobić ehh :/

Powodzenia na wizytach, duże już te Wasze dzieciaczki :)

nxbhnwz.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka , ja to bym nie wytrzymała z taka i zmieniła na kogoś innego. Podejście do pacjenta zerowe, ale niestety w dzisiejszych czasach trafić na lekarza z prawdziwego zdarzenia graniczy z cudem.

Wszystkiego dobrego dla swietujacych dzisiaj swoje rocznice. My swietowalismy 13 lipca:)

zupaztytki lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem prawdziwym obzartuchem!!!Ochydnym lasuchem!! Smakowała mi ta glukoza ...mniam...mniam....teraz czekam:D

ewelina_d, xpatiiix3, zupaztytki, Goplana, Paju, anusiaa90, sisiiii, santoocha, Evik, Isia14, Lavendula, Dotty84, Maga31, RewolucjaSięDzieje, lkc lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Nocka nieprzespana w nocy dużo wstawalam ktoś rzucał mi o 3 kamieniami w okno i łaził po daszku... ;o a ze okno otwarte na oscierz to i musiałam zamknąć a mokra jak świnia byłam wiec i dalej spać nie mogłam... A potem u babci pod oknem stałam bo dalej stało dwóch.. I krzyknęłam, że jak zaraz nie pójdą to wyjde i siekierą przez łeb dam hahhah i cisza mogłam spać ,jaśniej się zrobiło to okno otworzyłam ,bo sauna juz była ;) Masakra jakaś po prostu z tym chodzeniem po daszku i weź tu człowieku we własnym domu śpij spokojnie ... ;/ takim oto sposobem pospałam do 6 i Marcel wstał hehe ale poprosiłam żeby się położył jeszcze to grzecznie leżał do 7 i do babci poszedł ,bym jaw końcu o 8 mogła dupe z łoża podnieść ;)

Jutro gin ależ mu nawymyślam niech znowu mi coś nie tak powie to mu łeb spadnie w tym gabinecie... ;)

Powdzeni na wizytach i glukozie.. Trzymam kciukasy :**

I dzisiaj z dobrym humorem na starcie, mam nadzieje ze nikt mi go nie zepsuje, życzę Wam mamusia miłego dnia :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;) noc ciężka... brzuch twardy, non stop siku... ach ;/
    My też dziś świętujemy, 3 rocznicę ślubu ;)

&&&&&&&&&&&&&&&& za wizytujące ;)

aaa, mamy dziś równe 3 miesiące do porodu ;) niech ten czas leci szybciej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 09:16

xpatiiix3, mada_lena, sisiiii, karmelek, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaartinka, jakieś niepoważne to babsko, zastanawiałaś się nad zmianą, czy nie chcesz tego robić na tym etapie ciąży?
    Maga, fajna sytuacja :) Czasami rzeczywiście więcej zrozumienia można znaleźć u osób, od których byśmy sie tego nie spodziewały ;)

Maga31 lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zypaztytki już od samego początku nie chciałam zbytnio do niej chodzić, ale ma świetne opinie jako gin i siostra mnie do niej przekonała.. Pracuje też w tym szpitalu w którym chce rodzić i podobno nie zapomina o swoich pacjentach.. Dlatego resztkami sił się jej trzymam..

Sisii na wizytach jest własnie taka dziwna ale liczę na to że w szpitalu potem o mnie nie zapomni.. Bo ludzie naprawdę ją chwalą..

Jak moja siostra miała udrażniane jajniki to gin wyrzuciła tego drugiego lekarza, że to jej pacjentka i ona to zrobi..

Gorzej jak się okaże, że wogóle nie będzie jej w szpitalu jak będę rodziła.. Ale się wtedy da siebie wścieknę..

201411191762.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ