WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto kilka fotek z wakacji - brzuszkowych i nie tylko :)

vew7rrbqtf1p_t.jpg
    oic87weqsnar_t.jpg
    tjrq7b002yqg_t.jpg
    udss4anp7zwp_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 21:52

lkc, Maga31, xpatiiix3, Viviana, karmelek, Goplana, Madlen222, ewelina_d, RewolucjaSięDzieje, ÓptimusPrime, zupaztytki, Strupka, Agata92, mada_lena, anusiaa90, maaartinka, FK81, blue00, misiaczk25, desou lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena póki co Twoja królewna przerosła wszystkich :D hehe ciekawe ile moja waży, bo w końcu co do czego to z tych nerwów się nie zapisałam jak już pamiętam i mam zaraz zadzwonić się umówić to mi z głowy wypada, no ae trzeba skontrolować w końcu tą wagę... ;)

ikc hehe zakręcona mamuśka z Ciebie :D

Dotty pięknie :)

A ja mam lepszy humorek leżymy sobie prztuleni z Marcyśkiem :) objął moją rękę i patrze właśnie ,że już śpi :)

..a i wyobraźcie sobie następny czub no.. R stał pod moim domem ,nie zapaliłam światła w kuchni i patrze przez okno, a ten pod bramką i mówię do babci, ona wyszła, a ten uciekł.. ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 22:00

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati on moze sprawdza czy nikt do Ciebie nie przychodzi - tzn jakis facet ;P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Pati :) ale to akurat dobry znak, że stał pod domem :) a że uciekł - przecież nie z babcią chciał rozmawiać :)
    Ja również polecam szczerą rozmowę, ale jak się wcześniej chłopa trochę sponiewiera to mu nie zaszkodzi ;)

xpatiiix3, Madlen222, mada_lena, FK81 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rety Pati co to za facet? toż to zachowanie gówniarza! ja nie rozumiem i on tak świadomie chciał się starac o dziecko? jak on sobie to wyobrażał? chyba wcale się nad tym nie zastanawiał :/

Dotty świetne zdjęcia :) brzuszek elegancki :) widać że się dobrze bawiliście :)

IKC trzymam kciuki za jutrzejsze badania :) no i dobrze ze dzisiaj też poszło sprawnie :) ale masz czekania do następnej wizyty! szok! ja to się wpycham co trzy tygodnie jak daje radę ;) no dłużej niż 4 to na pewno bym nie czekała ;)

Madalena świetnie wiadomości :) mala już niezłą wagę ma :)

Idę coś jeszcze przekąsić :) dobrej nocy :)

Dotty84, alka89 lubią tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, jak ja to nadrobię wszystko....:D:D:D:D

Chyba dopiero jutro, o ile znowu się tyle nie nazbiera...;)

Dotty - masz urodę Christiny Ricci - ślicznie!:):):)

Dotty84 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • caśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka tu to sie masz. Madalena uwazaj na siebie. Coreczka masz duza :D nie karm jej tak bo będziesz musiala rodzic jak ja 5kg kloca :D

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek ja bym sie moze tez tak pchala na te wizyty, ale u mnie tak naprawde nic ciekawego sie w tej ciazy nie dzieje, zadnych twardnien, plamien, boli doslownie nic.. cycki dwa dni mnie bolaly, ze dwa razy mialam jakis wiekszy nacisk na okolice krocza i jakies moze pierdoly co wszystko jest fizjologia... wiec w sumie nie mam co tak biegac do niego bez powodu ;) jedynie moja ciekawosc co tam sie dzieje i jak Mala rosnie..ale jakbym chodzila co 3 tyg to bym chciala co 2 a jak co 2 to tez by mi bylo malo i chetnie bym co tydzien chodzila ja podgladac;) aa smacznego Karmelek i milej nocki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 22:15

karmelek lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena az musialam sie cofnac i sprawdzic ile Twoja Hania wazy :) kawal kobietki ;) karm Ja dalej tak ;)niech rosnie zdrowa:)

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Ja juz po wizycie.
    Zmierzona i zważona. Ciśnienie mam kontrolować ale martwimy sie przy 140.
    Niunia leży główka w dół. Szyjka twarda, zamknieta na palec w usg 35mm, lekko poszerzony kanał od wewnatrz,,ale jak sam dr stwierdził widac ze główka napiera. Poki co mała sie kręci nie martwić sie tym. Akurat przy bad usg wyczuł skurcz. Na samolocie było ok. Włączył asmag bo ma 300mg i spazmoline. Hania waży 1231g :)
    No i tak Luteine mozna brac do konca, magnezu duzo, nie zaszkodzi,sie wysiusia:)
    Musze sie oszczędzać i zobaczyc jak działa na mnie spazmolina, ale powiem szczerze jak mi powiedział, ze czuje skurcz ja nie czułam, tyłlko lekkie napięcie. Hmm
    Ufam mu biore:)!
    Teraz dostaje boksy w szyjke i pecherz:)

Duuuuuuża dziewczynka z Hanuty! :):):) i jaka "ułożona"! ładnie, gratulacje! :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Wróciliśmy właśnie ze szkoły rodzenia :) Na razie było to pierwsze spotkanie organizacyjne, położna mówiła o roli ojca / partnera w trakcie porodu, przytaczała różne historie śmieszne i wzruszające i opowiadała jak się zachowywać podczas skurczu i pomiędzy skurczami - tu było o roli oddychania. Opowiadała, ze poród fizjologiczny trwa około 12 godzin jak nie dłużej i podczas tego czasu partner powinien pomagać kobiecie przy porodzie (podawać wodę, asekurować podczas chodzenia, obracania się na łóżku, podawać ciuchy z torby itd.) angażować się w to i zapewniać ją o swoim uczuciu do niej :) A nie chodzić nerwowo i pytać się ile to jeszcze będzie trwało... Przy okazji dowiedziałam się, że partner też musi wziąć na salę porodową rzeczy do przebrania: koszulkę, spodnie i klapki (niby oczywiste, a większość o tym zapomina).
    Mówiła, by nie denerwować się jak usłyszymy od położnej by między skurczami się zrelaksować. Tu chodzi o technikę oddychania relaksacyjnego ;) wg niej praca oddechowa matki podczas porodu wpływa na punkty Apgar dziecka, jeśli mama potrafi oddychać i współpracuje z położną to dziecko jest dobrze dotlenione :)
    No i mówiła, że poród to piękna chwila, by ją przeżywać w pełni, nie stresować się, a wszystko pójdzie dobrze...
    Jestem podbudowana tym pierwszym spotkaniem, nawet zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem nie rodzić w tym szpitalu skoro tam taka super opieka położnych ;) Dodatkowo można za darmo iść na konsultację z anestezjologiem :)

Pod koniec dostaliśmy 7 pakunków prezentów dla przyszłych rodziców - głównie darmowe próbki środków higienicznych, ale trafił się jeden podkład porodowy, butelka Avent 125 ml i smoczek lovi :D

Aha dodam, ze szkołę wybrałam ze względu na to, że jest darmowa :D i znajduje się blisko miejsca zamieszkania. Zajęcia mamy 2 razy w tygodniu, zatem do września przerobimy cały program :)

Oddychanie, sraty, taty, techniki relaksacji...płaczę teraz ze śmiechu jak sobie przypomnę jak to wyglądało w rzeczywistości ;):D
    A jakby małż zapewniał mnie o uczuciu i pomagał się kolebać to chyba bym go zatłukła tym stojakiem na kroplówkę ;)

Najważniejsze, że Tobie się podobało :):):):)

lkc, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    w Irlandii kochana.

I jak irlandzcy lekarze prowadzą ciążę? jesteś zadowolona?

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otulacze...woombie, czy te z Motherhood to super sprawa, można je zastąpić rożkiem albo pieluszką, po prostu chodzi o otulenie dzieciaczka, coby czuł się bezpiecznie.
    Posiadałam i polecam:)

Woombie mają parę rozmiarów:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę oryginalna, ale nadrobić wątek, to niezłe wyzwanie. Po tygodniowej nieobecności, od poniedziałku nadrabiam i własnie z dumą skończyłam!:) W prawdzie już zdążyłam pozapominać co napisać, tyle różnych tematów się przewinęło.;)

Witam wszystkie nowe Mamusie!:)

Pati, współczuję dodatkowych przebojów z R, jakbyś biedna ostatnio miała mało nerwów. Trzymam kciuki żeby wszystko się jakoś wyprostowało.

Ja już w międzyczasie zaliczyłam zajęcia w szkole rodzenia, nie spodziewam się nie wiadomo jakich cudów, ale na razie jest całkiem sympatycznie i fajnie poznać kolejne osoby na tym samym (podobnym) etapie życia.:) No i też dodatkowe ćwiczenia, każdy ruch się przyda.:)

Przepiękne macie brzuszki dziewczyny:)
    A tak my się prezentujemy w 27 tygodniu:
    4ad6d2994d48a79amed.jpg

RewolucjaSięDzieje, lkc, Lavendula, Agata92, santoocha, mada_lena, Goplana, karmelek, KasiaKa, anusiaa90, ÓptimusPrime, Viviana, maaartinka, zupaztytki, FK81, blue00, misiaczk25, Maga31, xpatiiix3, sisiiii, Dotty84, desou, Madlen222, Ninusia lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slicznie Strupka... ale sie wysililam qrde noooooo :) ide spac, rano pobudka i zycie na glodzie porazka :(

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc, miłej nocy!:) I szczerze współczuję, dla mnie głód w ciąży jest największym wrogiem!:| Powodzenia!:)

lkc lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro glukozuję, ale wg polecenia mojego gina mam wypić glukozę w domu i jechać tylko na 2 pomiary godzinę i dwie godziny po. Ciekawe jak zareagują na to pielęgniary w laboratorium ;)
    A we wtorek wizyta, ciekawe jak duży jest już mój Szymek...

Lecę spać.
    Dobranoc!

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka śliczna mamusia z Ciebie:)
    Pati a moze chciał zaśpiewać serenade pod Twym okienkiem:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    I jak irlandzcy lekarze prowadzą ciążę? jesteś zadowolona?

srednio jestem zadowolona z wizyt panstwowych bardzo tu maja luzne podejscie do kobiet w ciazy ale prywatnie jest bardzo fajnie..no ale drogo :(

panstwowo mam 2 skany plus 2 razy krew i mocz i to wsio zero pytan zero wazenia mierzenia,jak cos boli to paracetamol i do domu...ogolnie jak boli to normalne bo to ciaza i tyle z nimi gadki.

prywatnie jest super ale trzeba sie nastawic na koszta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 23:44

Madlen222 lubi tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... Zbudzil mnie beznadziejny sen... I juz dupa

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość: