Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
karmelek wrote:słuchajcie jakie pieluchy kupujecie? pampersy 1? czy 2?
I co do tych chusteczek bo mi się wczoraj strona przycięła a teraz nie mogę znaleźć linka to w końcu te lidla najlepsze i które jeszcze? chyba że któraś jeszcze raz może podrzucić
Karmelek
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html?m=1karmelek, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:co o tym myślicie??
Troche strasznie to wygląda,jak kaftan bezpieczenstwa,
ale przeczytałam sporo dobrych opini
http://www.woombie-krakow.pl/#!online-store/c1lj3/!/~/category/id=9750377&offset=0&sort=normalale rzeczywiście może być praktyczne...
Przymierzasz się do kupna? Ciekawe na jak długo wystarcza...
-
-
Cześć dziewczyny
Wróciliśmy właśnie ze szkoły rodzeniaNa razie było to pierwsze spotkanie organizacyjne, położna mówiła o roli ojca / partnera w trakcie porodu, przytaczała różne historie śmieszne i wzruszające i opowiadała jak się zachowywać podczas skurczu i pomiędzy skurczami - tu było o roli oddychania. Opowiadała, ze poród fizjologiczny trwa około 12 godzin jak nie dłużej i podczas tego czasu partner powinien pomagać kobiecie przy porodzie (podawać wodę, asekurować podczas chodzenia, obracania się na łóżku, podawać ciuchy z torby itd.) angażować się w to i zapewniać ją o swoim uczuciu do niej
A nie chodzić nerwowo i pytać się ile to jeszcze będzie trwało... Przy okazji dowiedziałam się, że partner też musi wziąć na salę porodową rzeczy do przebrania: koszulkę, spodnie i klapki (niby oczywiste, a większość o tym zapomina).
Mówiła, by nie denerwować się jak usłyszymy od położnej by między skurczami się zrelaksować. Tu chodzi o technikę oddychania relaksacyjnegowg niej praca oddechowa matki podczas porodu wpływa na punkty Apgar dziecka, jeśli mama potrafi oddychać i współpracuje z położną to dziecko jest dobrze dotlenione
No i mówiła, że poród to piękna chwila, by ją przeżywać w pełni, nie stresować się, a wszystko pójdzie dobrze...
Jestem podbudowana tym pierwszym spotkaniem, nawet zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem nie rodzić w tym szpitalu skoro tam taka super opieka położnychDodatkowo można za darmo iść na konsultację z anestezjologiem
Pod koniec dostaliśmy 7 pakunków prezentów dla przyszłych rodziców - głównie darmowe próbki środków higienicznych, ale trafił się jeden podkład porodowy, butelka Avent 125 ml i smoczek lovi
Aha dodam, ze szkołę wybrałam ze względu na to, że jest darmowai znajduje się blisko miejsca zamieszkania. Zajęcia mamy 2 razy w tygodniu, zatem do września przerobimy cały program
anusiaa90, alka89, ewelina_d, ewelina_d, Madlen222, KUNIAK, zupaztytki, Viviana, mada_lena, lkc, Nata lubią tę wiadomość
-
Hej. Nie nadrabiałam jak cos...
Wpadłam do Was bo moj dzisiaj po dluzszym czasie poszedl do pracy i wroci w sobote dopiero no i zostałam sama...
Cos faktycznie nie tak z waga przy suwaczku bo moj Tobiaszek wazy kilogramWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 20:47
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
ewelina_d wrote:
Aaa - dostałam taki sam od siostry(Tylko kolor turkusowo-fioletowy) Nówka nieśmigana, bo jej córa urodziła się jak panowały nieziemskie upały i niczym jej już nie otulała. A dla naszych listopadowych maleństw będzie w sam raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 21:07
ÓptimusPrime, ewelina_d, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati, no biedna jestes.taka mloda, a juz Cie zycie tak nierozpieszcza. Pamietaj, ze po deszczu zawsze wychodzi slonce. Bedziesz lepszym rodzicem, dasz milosc I wsparcie Marcelkowi I Nelci. Wszystkie klopoty sa przejsciowe. My sami ukladamy sobie swoj los. Wierze w Ciebie!
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
anusiaa90 wrote:Maga a ile macie spotkań ? To jest sama teoria czy też ćwiczenia?
Spotkań jest osiem, zawierają również ćwiczenia, nie tylko teorię z czego się cieszę. Jak któraś jest ze Śląska i ma niedaleko to polecam: http://www.szpitalzabrze.pl/index.php/oddzialy-i-poradnie/dodatkowe-uslugi/bezplatna-szkola-rodzenia-juz-jestem
Ja mieszkam w Gliwicach, a rodzić planuję w Katowicach u Bonifratrów na Bogucicach, a tam szkoła rodzenia kosztuje 400 zł za 5 spotkań, no i musiałabym tam dojeżdżać... -
ciekawy i prawdziwy tekst: http://natemat.pl/112569,z-odrostem-i-nadwaga-jak-wyglada-naprawde-matka-polka
Maga31, lkc, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do relacji rodzinnych, to ot ostatnio mialam imieniny I dostalam list od tesciowej, gdzie napisala, ze mnie nienawidzi. Ot takie to zyczenia.
Pyrsnelam smiechem I dalam Sr do zapoznania sie z lektura. Potem do smiecionajest walnieta, a najbardziej ja wku... ze nie wie co u nas się dzieje
-
nick nieaktualnyKUNIAK wrote:co o tym myślicie??
Troche strasznie to wygląda,jak kaftan bezpieczenstwa,
ale przeczytałam sporo dobrych opini
http://www.woombie-krakow.pl/#!online-store/c1lj3/!/~/category/id=9750377&offset=0&sort=normal
Hehe, ostatnio mąż mi podesłał linka do tego kokonu, jest tym zachwycony, a mi się jakoś nie spodobał, mimo że opinie ma bardzo dobre
Ja mam taki otulaczek, do którego Ewelina wrzuciła linka.KUNIAK lubi tę wiadomość
-
Goplana wrote:Wygląda strasznie
ale rzeczywiście może być praktyczne...
Przymierzasz się do kupna? Ciekawe na jak długo wystarcza...
Chyba że za karę by mała wkładać jak będzie nieznośna
... zartuje oczywiscie:D
ale to co podlinkowała Ewelina nie wyglada już tak hardkorowo
Wrzucam do ulubionych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 21:04
zupaztytki, Maga31, lkc lubią tę wiadomość
-
No ja właśnie jestem ze Śląska, ale do szkoły rodzenia się już zapisałam. Zaczynam we wrześniu i mam 4 zajęcia teoretyczne + 5 razy ćwiczenia z rehabilitantem u mnie w szpitalu. Co prawda płatne, ale przynajmniej mogę się obyć ze szpitalem. Płace 250 zł i tak chciałam się dowiedzieć jak to wygląda w innych miejscach. Koleżanka będzie rodziła na Łubinowej w Kato i tam jest 350 zł za 4 spotkania.
Maga31 lubi tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie.
Zmierzona i zważona. Ciśnienie mam kontrolować ale martwimy sie przy 140.
Niunia leży główka w dół. Szyjka twarda, zamknieta na palec w usg 35mm, lekko poszerzony kanał od wewnatrz,,ale jak sam dr stwierdził widac ze główka napiera. Poki co mała sie kręci nie martwić sie tym. Akurat przy bad usg wyczuł skurcz. Na samolocie było ok. Włączył asmag bo ma 300mg i spazmoline. Hania waży 1231g
No i tak Luteine mozna brac do konca, magnezu duzo, nie zaszkodzi,sie wysiusia:)
Musze sie oszczędzać i zobaczyc jak działa na mnie spazmolina, ale powiem szczerze jak mi powiedział, ze czuje skurcz ja nie czułam, tyłlko lekkie napięcie. Hmm
Ufam mu biore:)!
Teraz dostaje boksy w szyjke i pecherz:)
Maga31, ÓptimusPrime, karmelek, ewelina_d, zupaztytki, lkc, Viviana, Madlen222, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje, Agata92, blue00, FK81, Nata, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Sama z checia poszlabym na szkole rodzenia
mimo iz bez niej udalo mi sie rewelacyjnie odchowac starszego synka, to zawsze fajnie jest sie czegos dowiedziec
ale niestety do najblizszej mam okolo 50 km w jedna strone wiec niestety takie dojazdy odpadaja...
-
uf przeczytalam co naskrobalyscie. brzuszki piekne - wiadomo. zaliczylam wizyte - nie wizyte u lekarza - wypisal mi zwolnienie do 15.09 zaswiadczenie do pracy, recepte na Fraxiparine i od 18 sierpnia mam sobie robic zastrzyki - straszne. jutro,albo w piatek na 8 rano mam sie zglosic do szpitala na polozniczy oczywiscie z moczem i na czczo, zrobia mi wyniki i oczywiscie glukoze
moge zabrac ze soba cytrynke
mam sobie zabrac cos do poczytania bo oczywiscie te wszystkie przyjemnosci potrwaja gdzies do 14 - i do tej godziny mam nic nie jesc ... oprocz tej nieszczesnej glukozy co ja dostane do picia - porazka... i z zalecen pana doktora- nie jesc na kolacje slodyczy przed tym badaniem glukozy
noooooo i usg mi nie zrobil bo stwierdzil, ze nie warto bo w szpitalu zrobi. i w zwiazku z tym nie wiem ile moja Mloda kopaczka wazy ;/ szkoda. z tej ciekawosci chyba jutro pojade na te wynikia nastepna wizyta dopiero 15.09 !
przetestuje lozka czy maja wygodne:D
a i w tej ciazy to mi sie rzuca cos na mozg - pojechalam do lekarza na 13 a on od 14 dopiero jestsympatycznie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 21:46
Maga31, xpatiiix3, karmelek, RewolucjaSięDzieje, mada_lena, anusiaa90 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019