X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam na ujastek od 1.09....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Ja się zapisałam na ujastek od 1.09....
    Na szkołę, czy pierwszą pomoc? :)

Edit: zajrzałam do terminarza i widzę, że chyba na szkołę;) my we wrześniu może pójdziemy na pierwszą pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:48

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Na szkołę, czy pierwszą pomoc? :)

Edit: zajrzałam do terminarza i widzę, że chyba na szkołę;) my we wrześniu może pójdziemy na pierwszą pomoc.

na szkołę :)
    choć pewnie z zajęć z pierwszej pomocy też skorzystam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:52

zupaztytki lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakaś ,mama poprosiła o śrubokręt mówię do babci ,że jak sprzątałam szafe po tym jak mi skręcali dałam jej ,żeby schowała no i do mnie z gębą ,że nic jej nie dawałam, myśle dobra niech będzie sprawdze, ale nie ma w torbie w ktorej trzymam takie rzeczy i mowie szukaj na pewno Ci dawałam, mija chwila mówi o znalazłam, ja mówie i widzisz mówiłam, że Ci dawałam to nie no jak skoczyła do mnie ,że nic nie mówiłam jej ,że jej dawałam ten śrubokręt i zaczęła się drzeć że zakłamana jestem i tak dalej, że sama pewne tam schowałam i nie pamiętam, no jak nie ten to babcia jeszcze dobija, jeszcze chodzi po domu i przeżywa tu ,że ja ją oskarżam tym razem o kradzież śrubokręta ;oo szczegół ,że ja się nie odzywałam już nic no to przyszła i mówi że mam wypierdalać z domu, na serio już mam dość i jak ja mam żyć jak nie z tej to z drugiej strony ;/ a ja mam ostatnio normalnie z nerwów chyba te spadki cukru i znowu się cała telepać zaczynam, idę zjeść szybko coś słodkiego... Mam takiego doła, że już nie wiem co ze sobą robić chyba idę na spacer jakiś z Marceem, bo nie daje rady psychicznie ostatnio tak wszystko mnie dobija po kolei mi wbijają szpilki tylko kurde za co, przecież nic złego nie zrobiłam, a babcia jest taka okropna wiecznie da mnie ostatnio nic jej nie pasuje... :(

Viviana brałam ,ale wcześniej ok było już kończę to opakowanie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:08

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ostatnio masz strasznie pod górkę, aż przykro się czyta :( Tym bardziej, że nie powinnaś się teraz denerwować, a tu każdy Cię wkurza. Wierzę, że sobie poradzisz i ułożysz życie tak, jak sobie wymarzysz. Tylko nie trać pogody ducha i optymizmu! :*

Lavendula, mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze koty za ploty...
    wu30uq.jpg

mada_lena, xpatiiix3, AgataP, KUNIAK, Goplana, Maga31, anusiaa90, Agata92, ÓptimusPrime, lkc, RewolucjaSięDzieje, e_v_e, Nata, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati postaraj sie nie denerwować dla dobra Neli. Wez poprawkę na babcie, jest chora stad jej zachowanie. Wez Marcelka pójdz na spacer a babcia niech ochłonie. Trzymam za Ciebie kciuki zeby ci sie wszystko ułożyło. Czasem trzeba przeżyć burze zeby pojawiło sie słońce:* my tu jestesmy i bedziemy Cie wspierać:)

xpatiiix3, zupaztytki lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAti bidulko ;( :* trzymaj się jakoś...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d super to wyglada tez sie skusze na takie pudelka cos mi sie wydaje ;)

przyszly tydzien to moj ostatni tydzien w pracy :D normalnie ciesze sie jak glupi do sera ,2 tyg urlopu od 18 sierpnia i od 1 wrzesnia macierzynski :)

Pati nie denerwuj sie teraz wiem ze ciezko ale moze Ci ten spacer pomoze,babcia jak babcia zawsze bedzie gadac i miec swoje momenty,Ty musisz teraz pomyslec o sobie i troszke egoistycznie do wszystkiego podejsc i olewac takie stresujace momenty bo to nic dobrego,fakt pod gorke masz ostatnio ale to minie ,pamietaj nic nie trwa wiecznie wszystko sie zmienia potrzeba tylko czasu wiec bedzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:34

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi co się robi jak dziecko ma bezdech? wyobraziłam sobie sytuację, że monitor oddechu daje mi znak że jest bezdech, biegnę do dziecka i faktycznie...co wtedy?
    Może to głupie pytanie ale ja kompletnie nie wiem...

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata laska z Ciebie !!!! super brzuszek i sexy mama:D

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi co się robi jak dziecko ma bezdech? wyobraziłam sobie sytuację, że monitor oddechu daje mi znak że jest bezdech, biegnę do dziecka i faktycznie...co wtedy?
    Może to głupie pytanie ale ja kompletnie nie wiem...

A dziekuje komplementy mile mile a dupa i tak wie swoje i rosnie :P

Jeśli bezdech nie trwa dłużej niż 15 sekund, zdarza się sporadycznie i nie wywołuje sinienia albo bladości twarzy, nie ma powodu do niepokoju. Tym niemniej nawet wówczas warto konsultować się z lekarzem, który zaleci dalsze postępowanie.
    Niebezpieczne są natomiast sytuacje, gdy przerwa w oddychaniu trwa 15–20 sekund, zwłaszcza jeśli zdarza się w nocy. Dziecko z powodu niedotlenienia może zrobić się sine i stracić świadomość (te objawy lekarze nazywają zespołem ALTE). Konieczna jest wówczas natychmiastowa interwencja rodziców, gdyż bezdech jest jedną z głównych przyczyn SIDS, czyli zespołu nagłej śmierci niemowląt (znanego również jako śmierć łóżeczkowa). Gdy znajdziesz się w takiej sytuacji , szybko wyjmij malca z łóżeczka i, pochylając buzią w dół, potrząśnij nim i mocno poklep po pleckach. Upewnij się też, czy nosek i buzia są drożne. Jeśli to nie pomoże, jak najszybciej wezwij pogotowie, stosując do jego przyjazdu sztuczne oddychanie metodą usta–usta.

takie cos znalazłam i tez zaczynam czytac i buszowac po necie bo nic na ten temat nie wiem kurcze a powinnam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:42

Madlen222 lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usta usta u dziecka oznacza ze ustami obejmujesz usta i nosek dziecka i delikatnie wdmuchujesz niedużo powietrza.

AgataP, Madlen222, Goplana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po obiedzie dawno czekam jeszcze 30 min i ide sie wsadzic na rowerek stacjonarny,coby sie 40 min poruszac...a nie chce mi sie ze ja cie krece..ale jak trzeba to trzeba..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:45

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agatka:) mi na pewno powie o tym położna ale wolę już wiedzieć:)

W ogóle suwak mi się popsuł:/ nie chce mi się wyświetlać. Wiecie dlaczego?

Na obiad dzisiaj gołąbki teściowej ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:45

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;)
    Pati trzymaj się... ;*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 twoj suwak cos szwankuje widze...moze sprobuj sobie na nowo zrobic bo cholera to wie co sie dzieje z nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:47

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, myślałam że to chwilowe ale widzę że niestety...po obiedzie zabiorę się za nowy;)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te suwaki to w ogóle podają jakąś zaniżoną wagę dziecka jak na dany tydzień ciąży...nie uważacie?

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Kochana ale masz nerwów ostatnio, spacer dobrze zrobi, wspieram mocno <3

Czy Wy też tak czekacie z niecierpliwością na kuriera? Zamówiłam wczoraj a już myślę kiedy będzie paczucha :)
    Ja się dziś objadam, bo jutro do południa na czczo, hehe, Mała się przekręciła, kopie z innej strony i główki nie czuję nisko, ciekawe jak teraz siedzi, bo kopniaki czuję do środka.

Madlen fajnie dopiero teściowie byli, niedługo rodzice, moja mama od kiedy jestem w ciąży ani razu (nawet na moje imieniny) nie zadzwoniła zapytać jak się czuję. Według mnie ciąża zweryfikowała na kogo mogę liczyć czy to z rodziny czy to ze znajomych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:17

Madlen222, mada_lena, xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ