Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLavendula wrote:Ja się zapisałam na ujastek od 1.09....
Edit: zajrzałam do terminarza i widzę, że chyba na szkołęmy we wrześniu może pójdziemy na pierwszą pomoc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:48
-
zupaztytki wrote:Na szkołę, czy pierwszą pomoc?
Edit: zajrzałam do terminarza i widzę, że chyba na szkołęmy we wrześniu może pójdziemy na pierwszą pomoc.
na szkołę
choć pewnie z zajęć z pierwszej pomocy też skorzystamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:52
zupaztytki lubi tę wiadomość
-
Masakra jakaś ,mama poprosiła o śrubokręt mówię do babci ,że jak sprzątałam szafe po tym jak mi skręcali dałam jej ,żeby schowała no i do mnie z gębą ,że nic jej nie dawałam, myśle dobra niech będzie sprawdze, ale nie ma w torbie w ktorej trzymam takie rzeczy i mowie szukaj na pewno Ci dawałam, mija chwila mówi o znalazłam, ja mówie i widzisz mówiłam, że Ci dawałam to nie no jak skoczyła do mnie ,że nic nie mówiłam jej ,że jej dawałam ten śrubokręt i zaczęła się drzeć że zakłamana jestem i tak dalej, że sama pewne tam schowałam i nie pamiętam, no jak nie ten to babcia jeszcze dobija, jeszcze chodzi po domu i przeżywa tu ,że ja ją oskarżam tym razem o kradzież śrubokręta ;oo szczegół ,że ja się nie odzywałam już nic no to przyszła i mówi że mam wypierdalać z domu, na serio już mam dość i jak ja mam żyć jak nie z tej to z drugiej strony ;/ a ja mam ostatnio normalnie z nerwów chyba te spadki cukru i znowu się cała telepać zaczynam, idę zjeść szybko coś słodkiego... Mam takiego doła, że już nie wiem co ze sobą robić chyba idę na spacer jakiś z Marceem, bo nie daje rady psychicznie ostatnio tak wszystko mnie dobija po kolei mi wbijają szpilki tylko kurde za co, przecież nic złego nie zrobiłam, a babcia jest taka okropna wiecznie da mnie ostatnio nic jej nie pasuje...
Viviana brałam ,ale wcześniej ok było już kończę to opakowanie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:08
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyPati, ostatnio masz strasznie pod górkę, aż przykro się czyta
Tym bardziej, że nie powinnaś się teraz denerwować, a tu każdy Cię wkurza. Wierzę, że sobie poradzisz i ułożysz życie tak, jak sobie wymarzysz. Tylko nie trać pogody ducha i optymizmu! :*
Lavendula, mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Pati postaraj sie nie denerwować dla dobra Neli. Wez poprawkę na babcie, jest chora stad jej zachowanie. Wez Marcelka pójdz na spacer a babcia niech ochłonie. Trzymam za Ciebie kciuki zeby ci sie wszystko ułożyło. Czasem trzeba przeżyć burze zeby pojawiło sie słońce:* my tu jestesmy i bedziemy Cie wspierać
xpatiiix3, zupaztytki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewelina_d super to wyglada tez sie skusze na takie pudelka cos mi sie wydaje
przyszly tydzien to moj ostatni tydzien w pracynormalnie ciesze sie jak glupi do sera ,2 tyg urlopu od 18 sierpnia i od 1 wrzesnia macierzynski
Pati nie denerwuj sie teraz wiem ze ciezko ale moze Ci ten spacer pomoze,babcia jak babcia zawsze bedzie gadac i miec swoje momenty,Ty musisz teraz pomyslec o sobie i troszke egoistycznie do wszystkiego podejsc i olewac takie stresujace momenty bo to nic dobrego,fakt pod gorke masz ostatnio ale to minie ,pamietaj nic nie trwa wiecznie wszystko sie zmienia potrzeba tylko czasu wiec bedzie okWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:34
-
dziewczyny powiedzcie mi co się robi jak dziecko ma bezdech? wyobraziłam sobie sytuację, że monitor oddechu daje mi znak że jest bezdech, biegnę do dziecka i faktycznie...co wtedy?
Może to głupie pytanie ale ja kompletnie nie wiem...AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlen222 wrote:dziewczyny powiedzcie mi co się robi jak dziecko ma bezdech? wyobraziłam sobie sytuację, że monitor oddechu daje mi znak że jest bezdech, biegnę do dziecka i faktycznie...co wtedy?
Może to głupie pytanie ale ja kompletnie nie wiem...
A dziekuje komplementy mile mile a dupa i tak wie swoje i rosnie
Jeśli bezdech nie trwa dłużej niż 15 sekund, zdarza się sporadycznie i nie wywołuje sinienia albo bladości twarzy, nie ma powodu do niepokoju. Tym niemniej nawet wówczas warto konsultować się z lekarzem, który zaleci dalsze postępowanie.
Niebezpieczne są natomiast sytuacje, gdy przerwa w oddychaniu trwa 15–20 sekund, zwłaszcza jeśli zdarza się w nocy. Dziecko z powodu niedotlenienia może zrobić się sine i stracić świadomość (te objawy lekarze nazywają zespołem ALTE). Konieczna jest wówczas natychmiastowa interwencja rodziców, gdyż bezdech jest jedną z głównych przyczyn SIDS, czyli zespołu nagłej śmierci niemowląt (znanego również jako śmierć łóżeczkowa). Gdy znajdziesz się w takiej sytuacji , szybko wyjmij malca z łóżeczka i, pochylając buzią w dół, potrząśnij nim i mocno poklep po pleckach. Upewnij się też, czy nosek i buzia są drożne. Jeśli to nie pomoże, jak najszybciej wezwij pogotowie, stosując do jego przyjazdu sztuczne oddychanie metodą usta–usta.
takie cos znalazłam i tez zaczynam czytac i buszowac po necie bo nic na ten temat nie wiem kurcze a powinnam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:42
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Agatka:) mi na pewno powie o tym położna ale wolę już wiedzieć
W ogóle suwak mi się popsułnie chce mi się wyświetlać. Wiecie dlaczego?
Na obiad dzisiaj gołąbki teściowejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:45
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pati Kochana ale masz nerwów ostatnio, spacer dobrze zrobi, wspieram mocno
Czy Wy też tak czekacie z niecierpliwością na kuriera? Zamówiłam wczoraj a już myślę kiedy będzie paczucha
Ja się dziś objadam, bo jutro do południa na czczo, hehe, Mała się przekręciła, kopie z innej strony i główki nie czuję nisko, ciekawe jak teraz siedzi, bo kopniaki czuję do środka.
Madlen fajnie dopiero teściowie byli, niedługo rodzice, moja mama od kiedy jestem w ciąży ani razu (nawet na moje imieniny) nie zadzwoniła zapytać jak się czuję. Według mnie ciąża zweryfikowała na kogo mogę liczyć czy to z rodziny czy to ze znajomych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:17
Madlen222, mada_lena, xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość