X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam na ujastek od 1.09....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Ja się zapisałam na ujastek od 1.09....
    Na szkołę, czy pierwszą pomoc? :)

Edit: zajrzałam do terminarza i widzę, że chyba na szkołę;) my we wrześniu może pójdziemy na pierwszą pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:48

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Na szkołę, czy pierwszą pomoc? :)

Edit: zajrzałam do terminarza i widzę, że chyba na szkołę;) my we wrześniu może pójdziemy na pierwszą pomoc.

na szkołę :)
    choć pewnie z zajęć z pierwszej pomocy też skorzystam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:52

zupaztytki lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakaś ,mama poprosiła o śrubokręt mówię do babci ,że jak sprzątałam szafe po tym jak mi skręcali dałam jej ,żeby schowała no i do mnie z gębą ,że nic jej nie dawałam, myśle dobra niech będzie sprawdze, ale nie ma w torbie w ktorej trzymam takie rzeczy i mowie szukaj na pewno Ci dawałam, mija chwila mówi o znalazłam, ja mówie i widzisz mówiłam, że Ci dawałam to nie no jak skoczyła do mnie ,że nic nie mówiłam jej ,że jej dawałam ten śrubokręt i zaczęła się drzeć że zakłamana jestem i tak dalej, że sama pewne tam schowałam i nie pamiętam, no jak nie ten to babcia jeszcze dobija, jeszcze chodzi po domu i przeżywa tu ,że ja ją oskarżam tym razem o kradzież śrubokręta ;oo szczegół ,że ja się nie odzywałam już nic no to przyszła i mówi że mam wypierdalać z domu, na serio już mam dość i jak ja mam żyć jak nie z tej to z drugiej strony ;/ a ja mam ostatnio normalnie z nerwów chyba te spadki cukru i znowu się cała telepać zaczynam, idę zjeść szybko coś słodkiego... Mam takiego doła, że już nie wiem co ze sobą robić chyba idę na spacer jakiś z Marceem, bo nie daje rady psychicznie ostatnio tak wszystko mnie dobija po kolei mi wbijają szpilki tylko kurde za co, przecież nic złego nie zrobiłam, a babcia jest taka okropna wiecznie da mnie ostatnio nic jej nie pasuje... :(

Viviana brałam ,ale wcześniej ok było już kończę to opakowanie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:08

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ostatnio masz strasznie pod górkę, aż przykro się czyta :( Tym bardziej, że nie powinnaś się teraz denerwować, a tu każdy Cię wkurza. Wierzę, że sobie poradzisz i ułożysz życie tak, jak sobie wymarzysz. Tylko nie trać pogody ducha i optymizmu! :*

Lavendula, mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze koty za ploty...
    wu30uq.jpg

mada_lena, xpatiiix3, AgataP, KUNIAK, Goplana, Maga31, anusiaa90, Agata92, ÓptimusPrime, lkc, RewolucjaSięDzieje, e_v_e, Nata, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati postaraj sie nie denerwować dla dobra Neli. Wez poprawkę na babcie, jest chora stad jej zachowanie. Wez Marcelka pójdz na spacer a babcia niech ochłonie. Trzymam za Ciebie kciuki zeby ci sie wszystko ułożyło. Czasem trzeba przeżyć burze zeby pojawiło sie słońce:* my tu jestesmy i bedziemy Cie wspierać:)

xpatiiix3, zupaztytki lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAti bidulko ;( :* trzymaj się jakoś...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d super to wyglada tez sie skusze na takie pudelka cos mi sie wydaje ;)

przyszly tydzien to moj ostatni tydzien w pracy :D normalnie ciesze sie jak glupi do sera ,2 tyg urlopu od 18 sierpnia i od 1 wrzesnia macierzynski :)

Pati nie denerwuj sie teraz wiem ze ciezko ale moze Ci ten spacer pomoze,babcia jak babcia zawsze bedzie gadac i miec swoje momenty,Ty musisz teraz pomyslec o sobie i troszke egoistycznie do wszystkiego podejsc i olewac takie stresujace momenty bo to nic dobrego,fakt pod gorke masz ostatnio ale to minie ,pamietaj nic nie trwa wiecznie wszystko sie zmienia potrzeba tylko czasu wiec bedzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:34

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi co się robi jak dziecko ma bezdech? wyobraziłam sobie sytuację, że monitor oddechu daje mi znak że jest bezdech, biegnę do dziecka i faktycznie...co wtedy?
    Może to głupie pytanie ale ja kompletnie nie wiem...

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata laska z Ciebie !!!! super brzuszek i sexy mama:D

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi co się robi jak dziecko ma bezdech? wyobraziłam sobie sytuację, że monitor oddechu daje mi znak że jest bezdech, biegnę do dziecka i faktycznie...co wtedy?
    Może to głupie pytanie ale ja kompletnie nie wiem...

A dziekuje komplementy mile mile a dupa i tak wie swoje i rosnie :P

Jeśli bezdech nie trwa dłużej niż 15 sekund, zdarza się sporadycznie i nie wywołuje sinienia albo bladości twarzy, nie ma powodu do niepokoju. Tym niemniej nawet wówczas warto konsultować się z lekarzem, który zaleci dalsze postępowanie.
    Niebezpieczne są natomiast sytuacje, gdy przerwa w oddychaniu trwa 15–20 sekund, zwłaszcza jeśli zdarza się w nocy. Dziecko z powodu niedotlenienia może zrobić się sine i stracić świadomość (te objawy lekarze nazywają zespołem ALTE). Konieczna jest wówczas natychmiastowa interwencja rodziców, gdyż bezdech jest jedną z głównych przyczyn SIDS, czyli zespołu nagłej śmierci niemowląt (znanego również jako śmierć łóżeczkowa). Gdy znajdziesz się w takiej sytuacji , szybko wyjmij malca z łóżeczka i, pochylając buzią w dół, potrząśnij nim i mocno poklep po pleckach. Upewnij się też, czy nosek i buzia są drożne. Jeśli to nie pomoże, jak najszybciej wezwij pogotowie, stosując do jego przyjazdu sztuczne oddychanie metodą usta–usta.

takie cos znalazłam i tez zaczynam czytac i buszowac po necie bo nic na ten temat nie wiem kurcze a powinnam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:42

Madlen222 lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usta usta u dziecka oznacza ze ustami obejmujesz usta i nosek dziecka i delikatnie wdmuchujesz niedużo powietrza.

AgataP, Madlen222, Goplana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po obiedzie dawno czekam jeszcze 30 min i ide sie wsadzic na rowerek stacjonarny,coby sie 40 min poruszac...a nie chce mi sie ze ja cie krece..ale jak trzeba to trzeba..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:45

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agatka:) mi na pewno powie o tym położna ale wolę już wiedzieć:)

W ogóle suwak mi się popsuł:/ nie chce mi się wyświetlać. Wiecie dlaczego?

Na obiad dzisiaj gołąbki teściowej ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:45

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;)
    Pati trzymaj się... ;*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 twoj suwak cos szwankuje widze...moze sprobuj sobie na nowo zrobic bo cholera to wie co sie dzieje z nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:47

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, myślałam że to chwilowe ale widzę że niestety...po obiedzie zabiorę się za nowy;)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te suwaki to w ogóle podają jakąś zaniżoną wagę dziecka jak na dany tydzień ciąży...nie uważacie?

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Kochana ale masz nerwów ostatnio, spacer dobrze zrobi, wspieram mocno <3

Czy Wy też tak czekacie z niecierpliwością na kuriera? Zamówiłam wczoraj a już myślę kiedy będzie paczucha :)
    Ja się dziś objadam, bo jutro do południa na czczo, hehe, Mała się przekręciła, kopie z innej strony i główki nie czuję nisko, ciekawe jak teraz siedzi, bo kopniaki czuję do środka.

Madlen fajnie dopiero teściowie byli, niedługo rodzice, moja mama od kiedy jestem w ciąży ani razu (nawet na moje imieniny) nie zadzwoniła zapytać jak się czuję. Według mnie ciąża zweryfikowała na kogo mogę liczyć czy to z rodziny czy to ze znajomych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:17

Madlen222, mada_lena, xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ