X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena chyba to te stresy tak na mnie działają, bo to co drugi trzeci dzień tak mam.. Hmm a boli dalej albo te skurcze tak jelita pobudzają albo mała tak kopie po jelitach ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia,piękny brzuszek :)
    Desou,śliczna mamusia z ciebie :)

anusiaa90 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wyglądacie :)

A mnie dopada trema przed dzisiejszą wizytą :(

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, ja też dziś dobiłam do 58 kg :D Od początku ciąży przytyłam 5 kg i jest to dla mnie niesamowity wyczyn! Będę odprawiać chyba jakieś czary, żeby te kiloski po porodzie ze mną zostały :D
    Dzięki za info o stanikach, też kupię :)

karmelek lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, ja po wczorajszym przejrzeniu analizy składu różnych kosmetyków obraziłam się na ziaję (a mam pełno ich rzeczy w domu). Kupię albo Bepanthen albo Babydream (z Rossmanna).

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zamówiłam ręczniki dla córci mam nadzieje ze 3 sztuki mi wystarcza bo juz nie pamiętam ile z Oliwką miałam ale pewnie znając moje możliwości z 6 było

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam nad czymś takim do wózka http://allegro.pl/spiworek-do-lozeczka-do-wozka-dla-niemowlat-sen-i4468987629.html przykładowy link to jest :-) ewentualnie kocyk jedynie :p nastka a co z tym łóżeczkiem Twoim? od kogo zamawiałaś?

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe te staniczki fajne, szukałam jakiś ale wszystkie takie dziadowskie hehe a wyglądają ok i materiał wygląda na wygodny. Też zamówię.
    Pati a może to po żelazie? Zaczęłaś brać ten Tardyferon?
    Nata do brodawek to wiem, że kobietki polecają Maltan i Bepanthen.
    Evik ja do wózka zamawiam materacyk i prześcieradło i tyle, bez pościeli.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dziś uświadomiłam sobie, że przytyłam już 12 kg!!! muszę pomyśleć o mniejszych porcjach, bo niedługo zostanę wielorybem, ehhh dużo mi wpadło przez wyjazdy lody, gofry i inne smakołyki, mam nadzieje, że teraz w domu waga trochę zwolni :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a materac do wózka jest potrzebny? przecież tam zazwyczaj jest w komplecie :-) ?

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super macie te brzuszki dziewczyny :)

ja do wozka mam kocyk i tylko kocyk nie wiem czy cos jeszcze bede do tego kupowac,pierwszy raz mam dziecko wiec wszytsko i tak wyjdzie w trakcie uzytkwania co nie ? :)

ja zeby nie zawriowac zrobilam zdjecie wczoraj i dzisiaj dla porownania brzuszka...no i jest kolosalna roznica...jeden dzien normalnie a brzuch eksplodowal...i wez tu badz madry...

prosze bardzo wczoraj...
    wl3blg.jpg

prosze bardzo dzisiaj...oszalało to moje dziecko kto to widzial tak sie rozpychac :)
    161f9kp.jpg

P.S cycki juz nie te...trzeba podtrzymywac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 15:59

Nata, anusiaa90, desou, Agusia ;), zupaztytki, mada_lena, ÓptimusPrime, Lavendula, Marzena27, karmelek, Agata92, xpatiiix3, maaartinka, Madlen222, Strupka, Maga31, lkc, RewolucjaSięDzieje, e_v_e, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata u mnie w wózku jest materac, ale taki przyczepiony jakby nie wiem jak to wytłumaczyć, że nie wygodnie nawet prześcieradło nałożyć i dokupię dlatego.

Agata widocznie Maluszek przekręcił się w nocy, bo faktycznie widać różnicę. A tak w ogóle to zgrabniucha jesteś :)

AgataP, Nata lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata nie martw się, ja dzisiaj jak zobaczyłam swój w lustrze to stwierdziłam że chyba wczoraj był mniejszy, sesję robię co tydzień więc to jedyne porównanie :-) mój niech się rozpycha ile wlezie:p też myślę że dużo rzeczy wyjdzie w praktyce, co brakuje, co w ogóle nie potrzebnie było kupione itp :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:04

AgataP lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Nata u mnie w wózku jest materac, ale taki przyczepiony jakby nie wiem jak to wytłumaczyć, że nie wygodnie nawet prześcieradło nałożyć i dokupię dlatego.

Agata widocznie Maluszek przekręcił się w nocy, bo faktycznie widać różnicę. A tak w ogóle to zgrabniucha jesteś :)

Dziekuje bardzo mam nadzieje ze przekrecila sie glowka w dol i juz sie nie odkreci do porodu :) dowiem sie kolo 31 tygodnia na usg w szpitalu.Ale co bedzie to ma byc :)

• anusiaa90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP robią sobie miejsce te nasze szkraby przez noc ;p w każdym razie brzuszek dalej zgrabny :)

AgataP lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Agata nie martw się, ja dzisiaj jak zobaczyłam swój w lustrze to stwierdziłam że chyba wczoraj był mniejszy, sesję robię co tydzień więc to jedyne porównanie :-) mój niech się rozpycha ile wlezie:p też myślę że dużo rzeczy wyjdzie w praktyce, co brakuje, co w ogóle nie potrzebnie było kupione itp :]

tez tak mysle dlatego nie kupuje na zapas narazie czekam z niektorymi rzeczami,zreszta inaczej bym zbankrutowala a jesc trzeba :P

• Goplana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    A, jeszcze o witaminach rozmawiałyście. Ja brałam na początku, później tylko kwas foliowy. Nie wierzę w suplementy diety, synek ładnie rośnie. Już kompletnie nie wierzę w przyswajalność kwasów DHA, więc staram się od jakiegoś czasu jeść ryby 2 razy w tygodniu.
    A dlaczego nie wierzysz w przyswajalność kwasów DHA?
    Co ma się przyswoić jak nie kwasy tłuszczowe? :) Przyswajają się prawie tak samo idealnie jak glukoza i aminokwasy.
    Poza tym jedyne wiarygodne badania wg EBM, o suplementacji w ciąży dotyczą kwasu foliowego i właśnie DHA w dawce 600mg. Tutaj nie ma co wierzyć lub nie, chyba, że masz jakieś wątpliwości co do metody, wtedy można próbować je zakwestionować :)

jftycms.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do szkoły rodzenia przed CC
    I na kurs I pomocy maluszkowi

Ruszamy z nauką za dwa tygodnie:D

Viviana, Nata, AgataP, mada_lena, zupaztytki, anusiaa90, Maga31, lkc lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szkole rodzenia ide 26 sierpnia to juz bedzie druga lekcja a w sumie jest szesc ,zobaczymy czy wysiedze 2,5 godziny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, gdzie wybierasz się na SR i ten kurs? My właśnie też się przymierzamy do pierwszej pomocy i pewnie zdecydujemy się na zajęcia w Ujastku - dobrze kojarzę, że Ty też z okolic Krakowa?

‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ