X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena chyba to te stresy tak na mnie działają, bo to co drugi trzeci dzień tak mam.. Hmm a boli dalej albo te skurcze tak jelita pobudzają albo mała tak kopie po jelitach ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia,piękny brzuszek :)
    Desou,śliczna mamusia z ciebie :)

anusiaa90 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wyglądacie :)

A mnie dopada trema przed dzisiejszą wizytą :(

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, ja też dziś dobiłam do 58 kg :D Od początku ciąży przytyłam 5 kg i jest to dla mnie niesamowity wyczyn! Będę odprawiać chyba jakieś czary, żeby te kiloski po porodzie ze mną zostały :D
    Dzięki za info o stanikach, też kupię :)

karmelek lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, ja po wczorajszym przejrzeniu analizy składu różnych kosmetyków obraziłam się na ziaję (a mam pełno ich rzeczy w domu). Kupię albo Bepanthen albo Babydream (z Rossmanna).

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zamówiłam ręczniki dla córci mam nadzieje ze 3 sztuki mi wystarcza bo juz nie pamiętam ile z Oliwką miałam ale pewnie znając moje możliwości z 6 było

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam nad czymś takim do wózka http://allegro.pl/spiworek-do-lozeczka-do-wozka-dla-niemowlat-sen-i4468987629.html przykładowy link to jest :-) ewentualnie kocyk jedynie :p nastka a co z tym łóżeczkiem Twoim? od kogo zamawiałaś?

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe te staniczki fajne, szukałam jakiś ale wszystkie takie dziadowskie hehe a wyglądają ok i materiał wygląda na wygodny. Też zamówię.
    Pati a może to po żelazie? Zaczęłaś brać ten Tardyferon?
    Nata do brodawek to wiem, że kobietki polecają Maltan i Bepanthen.
    Evik ja do wózka zamawiam materacyk i prześcieradło i tyle, bez pościeli.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dziś uświadomiłam sobie, że przytyłam już 12 kg!!! muszę pomyśleć o mniejszych porcjach, bo niedługo zostanę wielorybem, ehhh dużo mi wpadło przez wyjazdy lody, gofry i inne smakołyki, mam nadzieje, że teraz w domu waga trochę zwolni :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a materac do wózka jest potrzebny? przecież tam zazwyczaj jest w komplecie :-) ?

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super macie te brzuszki dziewczyny :)

ja do wozka mam kocyk i tylko kocyk nie wiem czy cos jeszcze bede do tego kupowac,pierwszy raz mam dziecko wiec wszytsko i tak wyjdzie w trakcie uzytkwania co nie ? :)

ja zeby nie zawriowac zrobilam zdjecie wczoraj i dzisiaj dla porownania brzuszka...no i jest kolosalna roznica...jeden dzien normalnie a brzuch eksplodowal...i wez tu badz madry...

prosze bardzo wczoraj...
    wl3blg.jpg

prosze bardzo dzisiaj...oszalało to moje dziecko kto to widzial tak sie rozpychac :)
    161f9kp.jpg

P.S cycki juz nie te...trzeba podtrzymywac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 15:59

Nata, anusiaa90, desou, Agusia ;), zupaztytki, mada_lena, ÓptimusPrime, Lavendula, Marzena27, karmelek, Agata92, xpatiiix3, maaartinka, Madlen222, Strupka, Maga31, lkc, RewolucjaSięDzieje, e_v_e, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata u mnie w wózku jest materac, ale taki przyczepiony jakby nie wiem jak to wytłumaczyć, że nie wygodnie nawet prześcieradło nałożyć i dokupię dlatego.

Agata widocznie Maluszek przekręcił się w nocy, bo faktycznie widać różnicę. A tak w ogóle to zgrabniucha jesteś :)

AgataP, Nata lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata nie martw się, ja dzisiaj jak zobaczyłam swój w lustrze to stwierdziłam że chyba wczoraj był mniejszy, sesję robię co tydzień więc to jedyne porównanie :-) mój niech się rozpycha ile wlezie:p też myślę że dużo rzeczy wyjdzie w praktyce, co brakuje, co w ogóle nie potrzebnie było kupione itp :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:04

AgataP lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Nata u mnie w wózku jest materac, ale taki przyczepiony jakby nie wiem jak to wytłumaczyć, że nie wygodnie nawet prześcieradło nałożyć i dokupię dlatego.

Agata widocznie Maluszek przekręcił się w nocy, bo faktycznie widać różnicę. A tak w ogóle to zgrabniucha jesteś :)

Dziekuje bardzo mam nadzieje ze przekrecila sie glowka w dol i juz sie nie odkreci do porodu :) dowiem sie kolo 31 tygodnia na usg w szpitalu.Ale co bedzie to ma byc :)

• anusiaa90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP robią sobie miejsce te nasze szkraby przez noc ;p w każdym razie brzuszek dalej zgrabny :)

AgataP lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Agata nie martw się, ja dzisiaj jak zobaczyłam swój w lustrze to stwierdziłam że chyba wczoraj był mniejszy, sesję robię co tydzień więc to jedyne porównanie :-) mój niech się rozpycha ile wlezie:p też myślę że dużo rzeczy wyjdzie w praktyce, co brakuje, co w ogóle nie potrzebnie było kupione itp :]

tez tak mysle dlatego nie kupuje na zapas narazie czekam z niektorymi rzeczami,zreszta inaczej bym zbankrutowala a jesc trzeba :P

• Goplana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    A, jeszcze o witaminach rozmawiałyście. Ja brałam na początku, później tylko kwas foliowy. Nie wierzę w suplementy diety, synek ładnie rośnie. Już kompletnie nie wierzę w przyswajalność kwasów DHA, więc staram się od jakiegoś czasu jeść ryby 2 razy w tygodniu.
    A dlaczego nie wierzysz w przyswajalność kwasów DHA?
    Co ma się przyswoić jak nie kwasy tłuszczowe? :) Przyswajają się prawie tak samo idealnie jak glukoza i aminokwasy.
    Poza tym jedyne wiarygodne badania wg EBM, o suplementacji w ciąży dotyczą kwasu foliowego i właśnie DHA w dawce 600mg. Tutaj nie ma co wierzyć lub nie, chyba, że masz jakieś wątpliwości co do metody, wtedy można próbować je zakwestionować :)

jftycms.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do szkoły rodzenia przed CC
    I na kurs I pomocy maluszkowi

Ruszamy z nauką za dwa tygodnie:D

Viviana, Nata, AgataP, mada_lena, zupaztytki, anusiaa90, Maga31, lkc lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szkole rodzenia ide 26 sierpnia to juz bedzie druga lekcja a w sumie jest szesc ,zobaczymy czy wysiedze 2,5 godziny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, gdzie wybierasz się na SR i ten kurs? My właśnie też się przymierzamy do pierwszej pomocy i pewnie zdecydujemy się na zajęcia w Ujastku - dobrze kojarzę, że Ty też z okolic Krakowa?

‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ