Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuniak ja luteinę brałam jakoś do 15 tc, może w twoim przypadku też już nie trzeba? Przecież łożysko już dawno wykształcone i samo powinno produkować progesteron... no ale lepiej to uzgodnić z lekarzem niż decydować na własną rękę.
Karmelek, nie przejmuj się, może Twoja mała woli siedzieć nisko? Ja też czuję najczęściej synka po bokach i nisko na pęcherzu, choć sporadycznie zdarzy się, że da znać z wysokościwczoraj brzusio mi się napiął wieczorem - mały wypiął się powyżej pępka, ale nie kopał, tylko jak położyłam dłoń to po paru minutach już go w tym miejscu nie było
No a swoją drogą to faktycznie jak zjem coś więcej, to trudniej się już oddycha, bo organy ukł. pokarmowego są już wyżej i ciśnie pod biustemkarmelek, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
ja też dziwię się, ze tak wysoko mam macicę, liczyłam teraz jakieś 8 palców powyżej pępka, na wysokość ok 2 palców ponad pępek miałam w 20 tygodniu i lekarz podczas badań powiedział, że to wszystko prawidłowo, jak siedzę albo usypiam też najczęściej czuje kopniaki nisko, ok linii majtek, jak leże na wznak, lub z poduszką pod plecami wtedy ruchy czuję trochę ponad pępek a kilka razy prawie ok dna macicy, morze ten jod a później góry przyczyniły się do takiej aktywności hihi,
-
karmelek wrote:No właśnie doczytałam że ok. 27-28tyg ciąży dno macicy sięga na jakieś dwa palce nad pępek czyli wychodzi że jest ok
tylko dziwi mnie to że niektóre mamusie czują już od dawna kopniaki w żebra czy pod piersiami! ja wiem że każda z nas jest inna, ale żeby aż takie różnice?
Spokojnie wszystko jest dobrze. Ja czuje na wysokości pępka może troszkę powyżej, a jesteśmy na tym samym etapie. Z resztą u mnie ruchy dopiero od wczoraj są tak wysoko bo mała się obróciła, a tak to cały czas czułam ruchy dość nisko
karmelek lubi tę wiadomość
-
właśnie zorganizowałam sobie obiad, dziś serwuję noodle w pudle;) tak mam ochotę na takie żarcie, że szok!
ja kopniaki czuję w zasadzie wszędzie... dziś od rana na szyjkę, ale przez ostatni tydzień głównie w okolicach pępka, po bokach na wysokości pępka (zwykle jednocześnie po prawej i lewej:)) i odrobinę wyżej.
nie zastanawiam się, czy mam odpowiednio wysoko macicęjak mała kopie, tzn. że dobrze się ma:).
ale za to od dwóch dni stawia mi się macica dość często i nie przechodzi po zmianie pozycji, wczoraj wieczorem musiałam nospę odpalić pierwszy raz od kilku tygodni... no ale nic, i tak u mnie nie wiadomo od czego i nic na to poradzić nie można - po prostu ćwiczy bardziej niż zwykle:). a piątek gin zmierzy mi szyjkę dla pewności... -
Hej kobietki wczoraj nie pisalam bo padałam na ryj, niby tylko wizyta u połoznej potem 2 godz w banku pare stresów a ja już nie miałam sily ale przynajmniej spałam bosko:) Z połozna pierwsze spotkanie było super, jeszcze bardziej nastawiłam się na poród SN:) Powiedziała ze jak mam dobre wyniki to żeby odstawić witaminki bo dzieci naprawde rodza się bardzo duże, kazała masowac juz krocze i dała całą kartkę ćwiczeń przygotowujących do porodu, próbki dla dzidziulka
Maga31, Amnezja, maaartinka, zupaztytki, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Mój łobuziak też kopie niziutko
poniżej pępka najczęściej z lewej strony
Mój też raczej nisko. Dzisiaj obudził mnie o 4. Chłopak chyba lubi poranną gimnastykę
Kuniak,ja brałam luteinę do 25 tyg. Teraz mam brać jakby znowu pojawiły się twardnienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 12:25
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
Evik wrote:Hej kobietki wczoraj nie pisalam bo padałam na ryj, niby tylko wizyta u połoznej potem 2 godz w banku pare stresów a ja już nie miałam sily ale przynajmniej spałam bosko:) Z połozna pierwsze spotkanie było super, jeszcze bardziej nastawiłam się na poród SN:) Powiedziała ze jak mam dobre wyniki to żeby odstawić witaminki bo dzieci naprawde rodza się bardzo duże, kazała masowac juz krocze i dała całą kartkę ćwiczeń przygotowujących do porodu, próbki dla dzidziulka
-
KUNIAK wrote:Ja tez,jakas telepatia
Dziewczyny ktore same przygotowywaly sobie glukoze dajcie znac w ilu ml wody to rozpuscilyscie?
Chyba jutro tez pojde nie ma sensu odkladac w nieskonczonosc
Ale wolalabym sobie ewczesniej schlodzic, moze lepiej wejdzie:-)
A....... bierze jeszcze ktoras duphaston lub luteine?
Ja wczoraj poprosilam swoja endo o rp. Bo mi sie opakowanie konczy a wizyta u gin dopiero pod koniec przyszlego tygodnia,to sie bardzo zdziwila ze na tym etapie mnie jeszcze duphastonem faszeruja
ja nadal biorę luteinę i to sporą dawkę, gin mówił, że pewnie odstawimy przy kolejnej wizycie. U mnie przepisana od początku ze względu na skurcze / bóle brzucha.KUNIAK lubi tę wiadomość
-
a no to dobrze
czyli mam tak jak większość
tzn to że akurat dzidziuś kopie nisko mnie nie przeraża jak to że może macica za wolno rośnie przez co i dzidziuś, ale już luzuję
nic nie wkręcam sobie
wizytę mam na szczęście już w srodę
I dzisiaj tez mi spięło macice pare razy, ale nie jest to bolesne, zrobiła się tylko taka twarda..
A co do uznania dziecka, to u nas mój mąż uznał synka jak szliśmy załatwiać akt urodzenia bo slub bralismy dużo później, co do nazwiska to nie wiem bo mały od razu dostał taty nazwisko bo ślub i tak był w planach choć dalszychale fakt gdyby takowego miało nie być to chyba też bym wolała by dziecko nosiło moje nazwisko
-
27+0 Apartament już się robi konkretny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 12:45
ÓptimusPrime, Viviana, desou, maaartinka, karmelek, xpatiiix3, santoocha, pinsleepe, zupaztytki, Madlen222, Maga31, Nata, Agata92, mada_lena, KUNIAK, Agusia ;), Agusia ;), Isia14, sisiiii, Lavendula, Amnezja, blue00, Goplana, Strupka, Mamadomina, lkc, KasiaKa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:21
Viviana, xpatiiix3, anusiaa90, karmelek, santoocha, talia22, ÓptimusPrime, ewelina_d, pinsleepe, zupaztytki, Madlen222, Maga31, Nata, Agata92, mada_lena, Marzena27, KUNIAK, Paju, Isia14, sisiiii, Amnezja, blue00, Dotty84, Goplana, Strupka, Mamadomina, lkc, Milaszka, Ninusia, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny