X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ja luteinę brałam jakoś do 15 tc, może w twoim przypadku też już nie trzeba? Przecież łożysko już dawno wykształcone i samo powinno produkować progesteron... no ale lepiej to uzgodnić z lekarzem niż decydować na własną rękę.

Karmelek, nie przejmuj się, może Twoja mała woli siedzieć nisko? Ja też czuję najczęściej synka po bokach i nisko na pęcherzu, choć sporadycznie zdarzy się, że da znać z wysokości ;) wczoraj brzusio mi się napiął wieczorem - mały wypiął się powyżej pępka, ale nie kopał, tylko jak położyłam dłoń to po paru minutach już go w tym miejscu nie było ;)

No a swoją drogą to faktycznie jak zjem coś więcej, to trudniej się już oddycha, bo organy ukł. pokarmowego są już wyżej i ciśnie pod biustem ;)

karmelek, KUNIAK lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziwię się, ze tak wysoko mam macicę, liczyłam teraz jakieś 8 palców powyżej pępka, na wysokość ok 2 palców ponad pępek miałam w 20 tygodniu i lekarz podczas badań powiedział, że to wszystko prawidłowo, jak siedzę albo usypiam też najczęściej czuje kopniaki nisko, ok linii majtek, jak leże na wznak, lub z poduszką pod plecami wtedy ruchy czuję trochę ponad pępek a kilka razy prawie ok dna macicy, morze ten jod a później góry przyczyniły się do takiej aktywności hihi,

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez kopie ponizej pepka.. nieraz uderzy nad ale to bardzo rzadko :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm..czyli uznać dziecko przez ojca można już teraz tak? To chyba wygodniejsze przez narodzinami..

A może ktoś wie czy ciężko jest potem przy ślubie zmienić nazwisko dziecka? Jeśli jednak zdecydowalibyśmy się na ślub?

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój łobuziak też kopie niziutko :) poniżej pępka najczęściej z lewej strony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 11:58

201411191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    No właśnie doczytałam że ok. 27-28tyg ciąży dno macicy sięga na jakieś dwa palce nad pępek czyli wychodzi że jest ok :) tylko dziwi mnie to że niektóre mamusie czują już od dawna kopniaki w żebra czy pod piersiami! ja wiem że każda z nas jest inna, ale żeby aż takie różnice?

Spokojnie wszystko jest dobrze. Ja czuje na wysokości pępka może troszkę powyżej, a jesteśmy na tym samym etapie. Z resztą u mnie ruchy dopiero od wczoraj są tak wysoko bo mała się obróciła, a tak to cały czas czułam ruchy dość nisko

karmelek lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zorganizowałam sobie obiad, dziś serwuję noodle w pudle;) tak mam ochotę na takie żarcie, że szok!

ja kopniaki czuję w zasadzie wszędzie... dziś od rana na szyjkę, ale przez ostatni tydzień głównie w okolicach pępka, po bokach na wysokości pępka (zwykle jednocześnie po prawej i lewej:)) i odrobinę wyżej.

nie zastanawiam się, czy mam odpowiednio wysoko macicę:) jak mała kopie, tzn. że dobrze się ma:).

ale za to od dwóch dni stawia mi się macica dość często i nie przechodzi po zmianie pozycji, wczoraj wieczorem musiałam nospę odpalić pierwszy raz od kilku tygodni... no ale nic, i tak u mnie nie wiadomo od czego i nic na to poradzić nie można - po prostu ćwiczy bardziej niż zwykle:). a piątek gin zmierzy mi szyjkę dla pewności...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki wczoraj nie pisalam bo padałam na ryj, niby tylko wizyta u połoznej potem 2 godz w banku pare stresów a ja już nie miałam sily ale przynajmniej spałam bosko:) Z połozna pierwsze spotkanie było super, jeszcze bardziej nastawiłam się na poród SN:) Powiedziała ze jak mam dobre wyniki to żeby odstawić witaminki bo dzieci naprawde rodza się bardzo duże, kazała masowac juz krocze i dała całą kartkę ćwiczeń przygotowujących do porodu, próbki dla dzidziulka

Maga31, Amnezja, maaartinka, nick nieaktualny, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Mój łobuziak też kopie niziutko :) poniżej pępka najczęściej z lewej strony :)

Mój też raczej nisko. Dzisiaj obudził mnie o 4. Chłopak chyba lubi poranną gimnastykę :)

Kuniak,ja brałam luteinę do 25 tyg. Teraz mam brać jakby znowu pojawiły się twardnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 12:25

KUNIAK lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Hej kobietki wczoraj nie pisalam bo padałam na ryj, niby tylko wizyta u połoznej potem 2 godz w banku pare stresów a ja już nie miałam sily ale przynajmniej spałam bosko:) Z połozna pierwsze spotkanie było super, jeszcze bardziej nastawiłam się na poród SN:) Powiedziała ze jak mam dobre wyniki to żeby odstawić witaminki bo dzieci naprawde rodza się bardzo duże, kazała masowac juz krocze i dała całą kartkę ćwiczeń przygotowujących do porodu, próbki dla dzidziulka
    A powiedziała ci że masz nie brać wogóle witamin? Czy brać tylko np kwas foliowy czy coś?

201411191762.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Ja tez,jakas telepatia :)

Dziewczyny ktore same przygotowywaly sobie glukoze dajcie znac w ilu ml wody to rozpuscilyscie?
    Chyba jutro tez pojde nie ma sensu odkladac w nieskonczonosc :)
    Ale wolalabym sobie ewczesniej schlodzic, moze lepiej wejdzie:-)

A....... bierze jeszcze ktoras duphaston lub luteine?
    Ja wczoraj poprosilam swoja endo o rp. Bo mi sie opakowanie konczy a wizyta u gin dopiero pod koniec przyszlego tygodnia,to sie bardzo zdziwila ze na tym etapie mnie jeszcze duphastonem faszeruja :-(

ja nadal biorę luteinę i to sporą dawkę, gin mówił, że pewnie odstawimy przy kolejnej wizycie. U mnie przepisana od początku ze względu na skurcze / bóle brzucha.

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to dobrze :) czyli mam tak jak większość :) tzn to że akurat dzidziuś kopie nisko mnie nie przeraża jak to że może macica za wolno rośnie przez co i dzidziuś, ale już luzuję :) nic nie wkręcam sobie :)

wizytę mam na szczęście już w srodę :)

I dzisiaj tez mi spięło macice pare razy, ale nie jest to bolesne, zrobiła się tylko taka twarda..

A co do uznania dziecka, to u nas mój mąż uznał synka jak szliśmy załatwiać akt urodzenia bo slub bralismy dużo później, co do nazwiska to nie wiem bo mały od razu dostał taty nazwisko bo ślub i tak był w planach choć dalszych ;) ale fakt gdyby takowego miało nie być to chyba też bym wolała by dziecko nosiło moje nazwisko ;)

• desou Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:21

xpatiiix3, Madlen222, KUNIAK, sisiiii, lkc lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27+0 Apartament już się robi konkretny :)

nvr42c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 12:45

nick nieaktualny, Viviana, desou, maaartinka, karmelek, xpatiiix3, santoocha, pinsleepe, nick nieaktualny, Madlen222, Maga31, Nata, Agata92, mada_lena, KUNIAK, Agusia ;), Agusia ;), Isia14, sisiiii, Lavendula, Amnezja, nick nieaktualny, Goplana, Strupka, Mamadomina, lkc, KasiaKa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia śliczny brzusio, no musze to napisać - nic Ci w boczki nie idzie hehe, szczuplutka jesteś :)

anusiaa90 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Anusia śliczny brzusio, no musze to napisać - nic Ci w boczki nie idzie hehe, szczuplutka jesteś :)

Dziękuje, za to wszystko idzie w tyłek i uda ;p

rwi37s6.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:21

Viviana, xpatiiix3, anusiaa90, karmelek, santoocha, talia22, nick nieaktualny, ewelina_d, pinsleepe, nick nieaktualny, Madlen222, Maga31, Nata, Agata92, mada_lena, Marzena27, KUNIAK, Paju, Isia14, sisiiii, Amnezja, nick nieaktualny, Dotty84, Goplana, Strupka, Mamadomina, lkc, nick nieaktualny, Ninusia, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou wyglądasz kwitnąco :) do tego świetną masz kieckę :P

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sliczna jestes Desou :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ślicznej brzuszki <3 a desou z Ciebie to dopiero śliczna mamusia ;))

anusiaa90 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ