X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ja luteinę brałam jakoś do 15 tc, może w twoim przypadku też już nie trzeba? Przecież łożysko już dawno wykształcone i samo powinno produkować progesteron... no ale lepiej to uzgodnić z lekarzem niż decydować na własną rękę.

Karmelek, nie przejmuj się, może Twoja mała woli siedzieć nisko? Ja też czuję najczęściej synka po bokach i nisko na pęcherzu, choć sporadycznie zdarzy się, że da znać z wysokości ;) wczoraj brzusio mi się napiął wieczorem - mały wypiął się powyżej pępka, ale nie kopał, tylko jak położyłam dłoń to po paru minutach już go w tym miejscu nie było ;)

No a swoją drogą to faktycznie jak zjem coś więcej, to trudniej się już oddycha, bo organy ukł. pokarmowego są już wyżej i ciśnie pod biustem ;)

karmelek, KUNIAK lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziwię się, ze tak wysoko mam macicę, liczyłam teraz jakieś 8 palców powyżej pępka, na wysokość ok 2 palców ponad pępek miałam w 20 tygodniu i lekarz podczas badań powiedział, że to wszystko prawidłowo, jak siedzę albo usypiam też najczęściej czuje kopniaki nisko, ok linii majtek, jak leże na wznak, lub z poduszką pod plecami wtedy ruchy czuję trochę ponad pępek a kilka razy prawie ok dna macicy, morze ten jod a później góry przyczyniły się do takiej aktywności hihi,

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez kopie ponizej pepka.. nieraz uderzy nad ale to bardzo rzadko :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm..czyli uznać dziecko przez ojca można już teraz tak? To chyba wygodniejsze przez narodzinami..

A może ktoś wie czy ciężko jest potem przy ślubie zmienić nazwisko dziecka? Jeśli jednak zdecydowalibyśmy się na ślub?

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój łobuziak też kopie niziutko :) poniżej pępka najczęściej z lewej strony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 11:58

201411191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    No właśnie doczytałam że ok. 27-28tyg ciąży dno macicy sięga na jakieś dwa palce nad pępek czyli wychodzi że jest ok :) tylko dziwi mnie to że niektóre mamusie czują już od dawna kopniaki w żebra czy pod piersiami! ja wiem że każda z nas jest inna, ale żeby aż takie różnice?

Spokojnie wszystko jest dobrze. Ja czuje na wysokości pępka może troszkę powyżej, a jesteśmy na tym samym etapie. Z resztą u mnie ruchy dopiero od wczoraj są tak wysoko bo mała się obróciła, a tak to cały czas czułam ruchy dość nisko

karmelek lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zorganizowałam sobie obiad, dziś serwuję noodle w pudle;) tak mam ochotę na takie żarcie, że szok!

ja kopniaki czuję w zasadzie wszędzie... dziś od rana na szyjkę, ale przez ostatni tydzień głównie w okolicach pępka, po bokach na wysokości pępka (zwykle jednocześnie po prawej i lewej:)) i odrobinę wyżej.

nie zastanawiam się, czy mam odpowiednio wysoko macicę:) jak mała kopie, tzn. że dobrze się ma:).

ale za to od dwóch dni stawia mi się macica dość często i nie przechodzi po zmianie pozycji, wczoraj wieczorem musiałam nospę odpalić pierwszy raz od kilku tygodni... no ale nic, i tak u mnie nie wiadomo od czego i nic na to poradzić nie można - po prostu ćwiczy bardziej niż zwykle:). a piątek gin zmierzy mi szyjkę dla pewności...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki wczoraj nie pisalam bo padałam na ryj, niby tylko wizyta u połoznej potem 2 godz w banku pare stresów a ja już nie miałam sily ale przynajmniej spałam bosko:) Z połozna pierwsze spotkanie było super, jeszcze bardziej nastawiłam się na poród SN:) Powiedziała ze jak mam dobre wyniki to żeby odstawić witaminki bo dzieci naprawde rodza się bardzo duże, kazała masowac juz krocze i dała całą kartkę ćwiczeń przygotowujących do porodu, próbki dla dzidziulka

Maga31, Amnezja, maaartinka, zupaztytki, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Mój łobuziak też kopie niziutko :) poniżej pępka najczęściej z lewej strony :)

Mój też raczej nisko. Dzisiaj obudził mnie o 4. Chłopak chyba lubi poranną gimnastykę :)

Kuniak,ja brałam luteinę do 25 tyg. Teraz mam brać jakby znowu pojawiły się twardnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 12:25

KUNIAK lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Hej kobietki wczoraj nie pisalam bo padałam na ryj, niby tylko wizyta u połoznej potem 2 godz w banku pare stresów a ja już nie miałam sily ale przynajmniej spałam bosko:) Z połozna pierwsze spotkanie było super, jeszcze bardziej nastawiłam się na poród SN:) Powiedziała ze jak mam dobre wyniki to żeby odstawić witaminki bo dzieci naprawde rodza się bardzo duże, kazała masowac juz krocze i dała całą kartkę ćwiczeń przygotowujących do porodu, próbki dla dzidziulka
    A powiedziała ci że masz nie brać wogóle witamin? Czy brać tylko np kwas foliowy czy coś?

201411191762.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Ja tez,jakas telepatia :)

Dziewczyny ktore same przygotowywaly sobie glukoze dajcie znac w ilu ml wody to rozpuscilyscie?
    Chyba jutro tez pojde nie ma sensu odkladac w nieskonczonosc :)
    Ale wolalabym sobie ewczesniej schlodzic, moze lepiej wejdzie:-)

A....... bierze jeszcze ktoras duphaston lub luteine?
    Ja wczoraj poprosilam swoja endo o rp. Bo mi sie opakowanie konczy a wizyta u gin dopiero pod koniec przyszlego tygodnia,to sie bardzo zdziwila ze na tym etapie mnie jeszcze duphastonem faszeruja :-(

ja nadal biorę luteinę i to sporą dawkę, gin mówił, że pewnie odstawimy przy kolejnej wizycie. U mnie przepisana od początku ze względu na skurcze / bóle brzucha.

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to dobrze :) czyli mam tak jak większość :) tzn to że akurat dzidziuś kopie nisko mnie nie przeraża jak to że może macica za wolno rośnie przez co i dzidziuś, ale już luzuję :) nic nie wkręcam sobie :)

wizytę mam na szczęście już w srodę :)

I dzisiaj tez mi spięło macice pare razy, ale nie jest to bolesne, zrobiła się tylko taka twarda..

A co do uznania dziecka, to u nas mój mąż uznał synka jak szliśmy załatwiać akt urodzenia bo slub bralismy dużo później, co do nazwiska to nie wiem bo mały od razu dostał taty nazwisko bo ślub i tak był w planach choć dalszych ;) ale fakt gdyby takowego miało nie być to chyba też bym wolała by dziecko nosiło moje nazwisko ;)

• desou Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:21

xpatiiix3, Madlen222, KUNIAK, sisiiii, lkc lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27+0 Apartament już się robi konkretny :)

nvr42c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 12:45

ÓptimusPrime, Viviana, desou, maaartinka, karmelek, xpatiiix3, santoocha, pinsleepe, zupaztytki, Madlen222, Maga31, Nata, Agata92, mada_lena, KUNIAK, Agusia ;), Agusia ;), Isia14, sisiiii, Lavendula, Amnezja, blue00, Goplana, Strupka, Mamadomina, lkc, KasiaKa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia śliczny brzusio, no musze to napisać - nic Ci w boczki nie idzie hehe, szczuplutka jesteś :)

anusiaa90 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Anusia śliczny brzusio, no musze to napisać - nic Ci w boczki nie idzie hehe, szczuplutka jesteś :)

Dziękuje, za to wszystko idzie w tyłek i uda ;p

rwi37s6.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:21

Viviana, xpatiiix3, anusiaa90, karmelek, santoocha, talia22, ÓptimusPrime, ewelina_d, pinsleepe, zupaztytki, Madlen222, Maga31, Nata, Agata92, mada_lena, Marzena27, KUNIAK, Paju, Isia14, sisiiii, Amnezja, blue00, Dotty84, Goplana, Strupka, Mamadomina, lkc, Milaszka, Ninusia, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou wyglądasz kwitnąco :) do tego świetną masz kieckę :P

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sliczna jestes Desou :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ślicznej brzuszki <3 a desou z Ciebie to dopiero śliczna mamusia ;))

anusiaa90 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ