X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Oto my, 26 tydzień i 4 dzień, pierwsza brzuszkowa impreza naszej Adrianki, tańczyła w brzuszku a tańczyła :)

a65ea8faa341bc24med.jpg
    jaka ty sliczna jestes!:) i brzuszek tez:)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou, ślicznie wyglądasz!
    Anusiaa90 - piękny, kształtny brzuszek!

anusiaa90 lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doseu wyglądasz jak księżniczka:) Super że się wyrwałaś na to weselicho:)
    martinka ja kwas brałam tylko przez pierwszy trymestr tak ginek kazał, dłużej nie brać, a te witaminki mówił do końca ciąży ja biorę Pregna plus ale położna mówi że jak wyniki dobre to żeby nie brać, bo lekarze tak z reguły czasem przepisują a nie ma potrzeby chyba że wyniki by słabe były, a tak to mówi lepiej soczek z buraków wypić warzywka owoce jeść bo obserwuje przy swojej pracy ze po tych witaminkach dzieciaki wielkie się rodzą

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou super wyglądałaś na weselu, fajnie Cie poznać :)

W ogóle śliczne są Mamuśki Listopadowe <3

zupaztytki lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou śliczna kobieta z Ciebie:)
    Ansuia90 brzuszek piękny a Ty zgrabniutka że hoho...

Ja macicę mam od jakiś 4 tygodni już pod piersiami i mi lekarka mówi że to normalne. A główkę syna mam pod lewą piersią;) z kolei główka córci na samym dole:) Kopniaki czuję głównie po lewej stronie.
    Wczoraj robili mi ktg bo się poskarżyłam że słabiej czuję ruchy od wczoraj. Na ktg wyszło wszystko super i podobno dzieci się tak teraz ułożyły że mam prawo ich nie czuć wyraźnie. Najlepsze że na ktg położna mówi ale kopią, ale ruchliwe...czuje pani? a ja nie czułam nic...masakra...mówią że to też przez to że te łożyska na przedniej stronie brzucha.
    A co do napinania się brzucha to już pisałam w niedzielę, jeśli nie boli to wszystko jest ok. Macica ćwiczy i może nawet tak cały dzień. U mnie tak było w sobotę i w niedzielę pojechałąm do szpitala i powiedzieli mi że to jest całkowicie prawidłowy proces. Tutejsi lekarze mówią że nie można wtedy brać nospy, magnezu, nic rozkurczowego gdyż tylko hamujemy ćwiczenia macicy które muszą mieć miejsce. Ale ja już się przyzwyczaiłam że w Polsce lekarze uwielbiają faszerować tabletkami.

Co do witamin to mi kazali do końca ciąży brać kwas foliowy (zapobiega anemii) i od 20 tyg biorę żelazo. Witaminy dla kobiet w ciązy opcjonalnie, mówią że nie zaszkodzą ale nie są też niezbędne.

anusiaa90, Maga31, xpatiiix3, karmelek, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tu dzieje od rana!

Dziewczyny, śliczne brzuszki :)

Odnośnie duphastonu, ja ostawiałam chyba ok. 11 tygodnia. Wg mojego lekarza później nic nie daje. Było to dla mnie w jakiś sposób logiczne, więc zaufałam i faktycznie: do końca pierwszego trymestru plamiłam (co jakiś czas, były przerwy kilkudniowe) i nie miało znaczenia, czy leżę na lewym boku i biorę duphaston, czy chodzę do pracy na cały dzień i go nie biorę.

Ja już pisałam, że synka czuję głównie po bokach, później zupełnie niziutko nad spojeniem. Ale jak się wypina, to dupcia jest wysoko, dobre 10 cm nad pępkiem. Raz, że dziecko potrafi rozciągnąć macicę tam, gdzie stawia opór a dwa, że wysokość dna macicy musi w pewnym stopniu zależeć od długości tułowia. No i niektórym idzie bardziej do przodu, innym do góry czy na boki. O ile dzidzia rośnie to nie ma się co przejmować. Ja bym wolała mieć niżej, szczególnie jak się najem ;)

Pati, na szczęście obowiązek alimentacyjny działa wstecz chyba i będzie musiał ojciec Marcela za półtora roku oddać. Trochę grzania by z tego było. Do dzieła, w końcu dla dzieci to robisz, nie dla siebie.

Ja dziś od rana w dobrym humorze. Po pierwsze od tygodnia nie przytyłam (słusznie kombinowałam, że w domu schudnę). Niestety nie przekłada się to na rozmiar mojego brzucha a wręcz przeciwnie - dobrze czułam, nabiera tempa. Przyjechała do mnie przyjaciółka a chwilę później kurier z pierwszą paczką zakupów z allegro! Żegnajcie staniki, w których sutki mi wystają :D Długo szukałam odpowiednich staników bezszwowych, bo większość była na szerokich ramiączkach albo z krzyżakiem na plecach, więc wystawałyby spod letnich bluzek. Za 16 zł/szt mam świetne staniki, ładne, meeeeeega wygodne i sprytnie pomarszczone, że mogę urosnąć o kilka rozmiarów i jeszcze sobie poradzą :D No i ramiączka odpinane, więc wygodne do karmienia. Do tego 2 koszule i pełno pierdółek w stylu obcinaczki do paznokci, szczoteczka do dziąseł i inne małe sprzęty. Jestem super zadowolona :)

A, jeszcze o witaminach rozmawiałyście. Ja brałam na początku, później tylko kwas foliowy. Nie wierzę w suplementy diety, synek ładnie rośnie. Już kompletnie nie wierzę w przyswajalność kwasów DHA, więc staram się od jakiegoś czasu jeść ryby 2 razy w tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 13:35

Maga31, xpatiiix3, zupaztytki lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow no jakoś Was nadrobiłam :-) mada_lena leciałam na TSH, nie wiem jak te panie w tym labie pobierają ale zawsze mam strupka po ich zabiegach ehhh, później poszłam po moje ulubione pączki, do apteki po witaminki i do rodziców :-) po ploteczkach pojechali ze mną do meblowych bo szukam komody do sypialni-pokoju synka i dupa nie wiem już nic :p później zabrali mnie do sklepu bo widzieli piękny becik-kocyk i nie wiedzą czy mogą kupić:p oblookałam i moim zdaniem to kołderka heheh ale spoko no i piekny turkusowy i pozwoliłam im na zakup a co :p zakupiłam stanik, ogólnie spodobał mi się bardzo a okazało się że to do karmienia więc mam nadzieję że cycki mi jakoś nie urosną już, chociaż to bawełna z elastanem więc się uciągnie, ale fajny taki w tygrysie wzorki :p Viviana dasz radę na glukozie, ja się pytałam w labie to mi powiedziały że cytryna nie ma wpływu bo jedynie zakwasza roztwór, Lavendula kiedy ślub?? fajny etap przed Wami ja lubiłam te przygotowania :-) Evik ja też słyszałam o tych witaminach i pisałam już kiedyś na tym forum o tym, to mi nie wierzyłyście ;-) ja chcę też odstawić bo słyszałam że większe dzieci się rodzą a nam wystarczy 3,5 kg szczęścia :-) chociaż mój lekarz mówi "brać do końca".
    Anusia brzuszek śliczny, Desou wyglądałaś pięknie w tej sukience i w ogóle śliczna babka z Ciebie :-) Pati walcz o pieniążki dla dzieci chociaż wiem że ciężko się zabrać za to wszystkie szczególnie teraz jak czekasz na narodziny Nelki.

anusiaa90, mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka zarąbista ta strona z hand made :-) zapisuję sobie może kiedyś mnie najdzie ochota na zrobienie czegoś chociaż ja to złotą rączka nie jestem :p

rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepie gdzie kupiłaś staniki?
    Podasz linka

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja tez słyszałam od kilku osób że dzieciaki wieksze po witaminkach a teraz położna potwierdziła:)
    Nastka wysłałam Ci mój adres na priv:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu link do staników: http://allegro.pl/stanik-biustonosz-ciazowy-bezszwowy-6-kol-i4465981588.html

:)

Rozmiar jest 1, ale dla mnie się sprawdził. Nie mam miary, ale przed ciążą miałam 73 cm pod biustem. Teraz mam na pewno więcej i spokojnie na najwęższy zapinam. Piersi miałam C, ale obecnie C nie mieszczą połowy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 14:18

mada_lena lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam się do pytania o stanikach ;D hehe

A ja gotuje kukurydzę (nie wiem co mnie naszlo ale kupilam 8kolb, uwielbiam 2wyladowaly juz w garnku) Marcysiul śpi aja leże odpoczywa ,bo brzuchol znowu boli ale doszłam do wniosku ze nie będę brała nospy ,bo i tak nic mi nie daje ,magnez tez i tak mam skurcze w lydkach i stopach a z Marcelem nie miałam tego... :o ale jaszybk działa tylko poczuje cos i ruszam i masuje nogę i nie dopuszcza do skurczu :D bo jak już mocniej złapie to koniec :P i przyszły dzisiaj te paski na pH ;) a co do witamin to ja brałam całą ciążę i Marcel 3250 się urodził wiec chyba aż tak bardzo nie wplywają a przynajmniej nie u kazdego :)

Kurde powtórka z rozrywki ,znowu czyści mnie... ;oo a tabletek nie brałam jeszcze żadnych... ;o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 14:24

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dobra kobieto. Wezmę ze dwa. Moze jeden czerwony, ze niby taki sexy, bede meza kusić ;)
    Pati a moze brzuch stawia ci sie po tych rewolucjach gastrycznych ? Przyspieszona perystaltyka pobudza macice do pracy...tak gdzies cos mi sie obilo o uszy...teraz od czego te biegunki???

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o super w poniedziałek będę na poczcie rachunki płacić to odrazu wyśle:):):):)
    już nie mogę się doczekac kiedy mi komputerek naprawią

Co do witamin ja jadłam je z Oliwką do końca ciąży i mała urodziła się 3265 więc była taka akurat

Zdjęcia brzuszków super ja nie mogę narazie dodac swojego bo przez telefon nie umiem:P:P:P:P jak to mowi moja córcia "mama guła jest"

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou ślicznie wyglądasz!! :)

anusia brzuszek bardzo ładny taki kształtny :)

Madlen no ty masz na pewno macicę większa bo masz dwóch lokatorów i na pewno łożysko na przedniej ścianie sprawia że ruchy czujesz słabiej
    Mi natomiast mała właśnie okłada prawą pachwinę, mam wrażenie że do samej nogi mi sięga ;)

co do witamin to ja biorę cały czas ;) teraz dopiero nabieram apetytu, aż dziś weszłam na wagę i uwaga mam już 7kg na plusie :) dobiłam do 58 kg :) ciekawe na czym stanie bo w pierwszej ciąży miałam tylko 9na plusie i na porodówce wylądowałam z waga 59kg :) teraz przydałoby mi się jeszcze z 5kg. które zostały by ze mną już na zawsze ;)

Nata, anusiaa90 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wagi to mi znowu przyszły dodatkowe 3kg :/ reasumując: 18kg na plusie...

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się wysyła wiadomość na priv? ja ogarnęłam kurze w pokojach i pochłonęłam "mega zdrową" parówkę, a co! męzu wróci to Go zagonię do odkurzania. dzisiaj babski ale jednak na mieście, laski chcą wyjść do ogródka bo ładna pogoda, no dobra niech im będzie chociaż ja wolałabym w domu bo na tych ławkach to mnie dupa boli jak siedzę :(

rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Lavendula kiedy ślub?? fajny etap przed Wami ja lubiłam te przygotowania :-) .

25.IX - dokładnie w 14 rocznicę wspólnej kohabitacji <3

Nata, xpatiiix3, anusiaa90, karmelek, zupaztytki, Maga31, Viviana, santoocha, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo a ja od tego użytkownika mam całą listę zakupów tylko czekam jeszcze chwilę żeby zamówić to i cyckonosz sobie wezmę :p myślicie że ziajka do brodawek jest spoko czy jakieś inne mazidło?

rfnnk6n.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może polecacie jakies kocyki z allegro?Jakiś link?:) i co do wózeczka trzeba kupić?Pościel?
    Nata a zeby wiadomosc na priv wyslac najpierw musisz dana osobe do przyjaciolek dodac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 15:10

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ