WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego i milutkiego dnia dla wszystkich świętujących!:)

Maaartinka, współczuję takiego podejścia, chyba bym tej pani podziękowała.:/

Maga31, też zauważyłam, że panowie są jacyś bardziej empatyczni w tej kwestii, jakiś paradoks.

Kuniak, ja glukozę wypiłam z gigantyczną cytryną i nie było najgorzej, ale nie odważyłabym się stwierdzić że jest smaczna.:P

Dobrych wyników na glukozach życzę:)

zupaztytki, karmelek, KUNIAK, Maga31 lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze godzina. Juz czuję się ok aby śpiąca . Odebrałam wyniki potas i inne w normie. Jedynie hemoglobina mi drastycznie spadła. Czekam na ostatnie kucie. Kuniak pozdrawiam :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś miała problemy z dusznościami? Ja od rana oddechu złapać nie mogę. Masakra jakaś. Pootwierałam wszystkie okna, niby lepiej, ale cały czas się czuję, jakby mi kto płuca podwiązał.

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaartinka najważniesze, że mały zdrowy, a z lekarzami no cóż tak niestety bywa ;/ obyś miała szczęście i faktycznie przy porodzie było inaczej

Wszystkiego najlepszego na Wasze rocznice :) moja już 11 :D

zupaztytki, karmelek lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana tez ci tak serce wali? Normalnie ciśnienie to mam chyba ze 150 , a jeszcze godzina

gg64l6d8uplrbvce.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Któraś miała problemy z dusznościami? Ja od rana oddechu złapać nie mogę. Masakra jakaś. Pootwierałam wszystkie okna, niby lepiej, ale cały czas się czuję, jakby mi kto płuca podwiązał.

Mnie często rano dopadają.. Ale niestety gin nic mi na ten temat nie powiedziała..

201411191762.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 28 tyg, 7 msc i 3 trymestrze ..

Dzis mi sie wydawalo, ze zidentyfikowalam jak lezy moje dziecko... i niestety nadal przekrecony nie jest. Chyba ze zle odczytalam jego wygibasy..

Nastal moment ciaglego zmeczenia i checi spania (zupelnie jak w I trym) a tu za bardzo nie ma jak.. na plecach boli kosc ogonowa.. na bokach biodra... :/
    No i ciagle o czyms zapominam.. nawet juz zapominam co chcialam powiedziec.. maz sie wkurza bo mowie, mowie i nagle eeeeeee... o czym to mowilam?! :D

Waga sie wam pochwale! Nadal na minusie :D juz mniej i zaraz bedzie na + ale jeszcze minusowa :D

A teraz zmykam na urodzino-imieniny mojej mamy bo wlasnie dzwonila i chyba szykuje cos dobrego do jedzenia :))

Aaaaa.. i bym zapomniala... tak jak na poczatku slodycze byly bleee.. tak teraz mozemy je jesc ciaaaagle :)

I w niedziele pierwsza rocznica slubu :)
    I wczoraj byly rowne 3 msc do porodu :)

Powodzenia dla glukozowych!

anusiaa90, mada_lena, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak to ty też na glukozie dzisiaj? Bo chyba przeoczyłam? Jeśli tak to przepraszam za niedopatrzenie i za ciebie również trzymam kciukaski :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślicie że mogę zrobić tak że za m-c pojdę do innej lekarki która ma sprzęt w 3D i jest dla mnie najlepsza? I ona mi wpisze wszystko w kartę ciąży.. A za 2 m-ce znowu do tej mojej? Czy to tak nie wypada i może się wkurzyć..

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana szybko zleci:)
    Marynka ja mam duszności, vivien nasza tez ma.... Ucisk rosnącej macicy na przepone. Ale sprawdź to jeszcze u lek. Ekg, elektrolity.
    Zauważyłam jedna rzecz. Tydzien temu spokojnie wciagnelam wielka grahamke, pomidora jakis mały owoc na sniadanie i kawkę albo herbatę. Teraz jem na raty. Zoladek ściśnięty. Wczoraj zjadlam banana i miseczkę borowek wieczorem i myślałam ze pęknę.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaartinka może idź do niej, ale niech nie wpisuje Ci nic w kartę ciąży, bo faktycznie tamta lekarka może to źle zinterpretować. Różnie bywa

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak po wypiciu mi tak serce walilo i było mi duszno teraz za to jestem śpiąca i zamulona.
    Marynka ja mam duszności i porobilam badania wyniki ok to rosnąca macica uciska.
    Madalena też już jem na raty, jednak jelita i żołądek mają mniej miejsca.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziś :) właśnie skończyłam was nadrabiać - prawie godzinkę zajęło mi czytanie od wczoraj tylko

udanych rocznic życzę ! ja wczoraj skończyłam 30 lat - mąż nawet torcik zamówił, śmieje się że chyba pierwszy od 18stki jaki mam więc wczoraj taki luzacki dzień mieliśmy - ahh dawno tak nie było - tak to cięgla remont i coś trzeba robić..

chyba większość z was już po glukozie - ja idę dopiero w przyszłym tygodniu i też ponoć kłują 3 razy - tak mnie gin ostrzegała

pati współczuję - choć i trochę nie rozumiem jak można decydować się na dzieci - tym bardziej na drugie kiedy już wie się jak to wygląda w realu nie wpadką tylko świadomie a potem odstawiać to co R.. co on myślał sobie - nawet jak go to przerosło to co ty masz powiedzieć - to na ciebie wszystko teraz spadnie - trzymaj się - jesteś silna i dasz radę i nie daj sobą pomiatać

dziewczyny mam do was intymne pytanie bo pisałyście o stanikach - szczerze to miałam ostatnio ochotę właśnie kupić taki miękki jak choćby ten z linka ale mam taki dziwnie-głupi problem że jak mi coś dotyka sutków to odrazu się podniecam.. normalnie w pierwszej ciąży tez tak miałam i teraz to samo, jak chodze w samej bluzce i ona gdzieś tam sie ociera to odrazu mam takie myśli.. jak chodzę w takim z fiszbinami usztywnianym to jest ok ale takiee miękkie to odrazu mam problem.. wogóle miałam właśnie z tym największy problem przy karmieniu.. że mam takie wrażliwe że wogóle nie czułam super więzi z dzieckiem, błogości itd a dziwne uczucie zażenowania że on mi tam ssie - a że źle łapał to już wogóle.. nakładki troche załatwiały sprawę ale skończyło się na laktatorze i mm .. teraz bardzo bym chciała karmić ale już czuję że sytuacja może się powtórzyć.. kiedyś poruszyłam na innym forum taki temat to w zasadzie zostałam wyśmiana że jak wogóle śmiem mieć takie odczucia że to najwspanialsze itd i czułam się jak jakaś zboczona..

zupaztytki, mada_lena, pinsleepe, karmelek, Maga31 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli te duszności są związane z ciążą, to ja nie wiem, jak ja jeszcze te trzy miesiące przetrwam. Ostatnio miałam je parę tygodni przed porodem i po dwu dniach już marzyłam, by urodzić....

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia - w takim razie wszystkiego najlepszego! Życzenia spóźnione, ale szczere :)
    A z glukozą to ja chyba pójdę najpóźniej, bo dopiero za dwa tygodnie. Muszę przyznać, że mi się nie spieszy :P

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak dasz rade!! A jak nie idź do piguły niech cie na lezanke wezmą, łaski nie robi.
    Izia nie pomogę w temacie, bo nigdy tak nie mialam. Fakt bola mnie sutki i sa wrazliwsze, ale nawet przed ciaza szczególnie mnie nie rajcowaly pieszczoty piersi. Za to nie moge ogladac scen namiętności i w ogole niczego co związane z seksem. Chcica sie włącza, a teraz jak doktor zabronił to juz w ogole. A maz ciagle mnie podszczypuje. Dzis spałam w spodniach od piżamy :):)
    Goplana teraz odczytałam, ze tobie tez sie na miednice rzuciło. Ja o dziwo dzis wstałam z minimalnym bólem biodra. Z czego sie bardzo ciesze. Oby nie za wcześnie.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uła ale naskrobałyście, nadrobię jak wrócę z wynikami badań, do 11 muszę odebrać a ja dopiero śniadanie wszamałam, włosy mokre, makijaż zerowy :p coś tak kontem oka widziałam, że dziewczyny na glukozie, zmęczenie to norma ja myślałam że padnę tam na fotelu i kimne się dosłownie :]

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiaa tylko co mam powiedzieć? Że czemu wizyta za 2 m-ce a nie za m-c? Tak to myślałam żeby wprost powiedzieć że wybieram się do innej bo chce zdjęcie w 3d no a finansowo nie dam rady iść w danym miesiącu dwa razy.. Do tamtej i do tej..

Izia wszystkiego najlepszego :)
    Niestety również nie mam takiego problemu więc niestety nie pomogę..
    Ale za to krępuje mnie jak widać mi sutki i takie cienkie biustonosze mi nie odpowiadają.. A nie wiem czy do karmienia znajde taki chociaż trochę usztywniany :/

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam hura ale połowy już nie pamiętam co miałam napisać:P:P:P:P:P

Pati ja mam też problem z moją babcią. Wyprowadziła się jakiś czas temu do swojego partnera więc stwierdziłam że jak mam płacić za wynajem i za mieszkanie w którym ona mieszkała (bo chce ja potem dla siebie mieć) to zrezygnowaliśmy z wynajmu i poszliśmy mieszkac do tego mieszkania wyremontowałam je i wyszykowałam. Mieszkamy tydzień sa dwa pokoje jeden nasz a drugi dzieci miał być i wyobraźcie sobei że jak remont zrobiliśmy to moja babcia wczoraj sie wprowadziła do dziecięcego pokoju bo przeciez ma prawo bo ma meldunek tu. Pytam sie jej dlaczego jest taka wredna wie doskonale ze to za nasze pieniadze remont byl i ze pokoj mial byc dla dzieci bo gdzie w 4 w jednym pokoju będziemy małym. A ona na to ze jak sie nie podoba to mam isc dalej wynajmowac więc od września znowu przeprowadzka na coś wynajętego ale juz mam w nosie nie bede płacic za babki mieszkanie bo 2 tys za wynajem i 1tys za jej to niestety ale juz przy dwojce dzieci nas nei bedzie stac na to.

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w h&m mają usztywniane trochę, poza tym nosisz wkładki laktacyjne i sutki wtedy są zasłonięte :]

Goplana lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ