Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maaartinka wrote:Anusiaa tylko co mam powiedzieć? Że czemu wizyta za 2 m-ce a nie za m-c? Tak to myślałam żeby wprost powiedzieć że wybieram się do innej bo chce zdjęcie w 3d no a finansowo nie dam rady iść w danym miesiącu dwa razy.. Do tamtej i do tej..
Izia wszystkiego najlepszego
Niestety również nie mam takiego problemu więc niestety nie pomogę..
Ale za to krępuje mnie jak widać mi sutki i takie cienkie biustonosze mi nie odpowiadają.. A nie wiem czy do karmienia znajde taki chociaż trochę usztywniany
Maartinka, a to obie lekarki są prywatnie?? Jeśli tak, to przecież za to im płacisz, żeby Cię badały - jeśli masz ochotę iść do innej to przecież nie musisz się nikomu tłumaczyć! TO TWOJA CIĄZA I TWOJE MALEŃSTWO
Pamiętaj, ze tylko "kupujesz" u nich usługi, i Ty tu jesteś Panem i Władcą
NIe powinnaś mieć żadnych rozterek!!!!!
Madlen222, mada_lena, Viviana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam na ip bo od wczoraj nie czułam ruchów i zostałam opieprzona że dopiero dziś przychodzę. Ale na szczęście wszystko ok po prostu opcja leń się włączyla i tyle. Mój Tymus ma aktualnie 970 g.
AgataP, mada_lena, Isia14, Viviana, zupaztytki, maaartinka, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Maga31, ewelina_d, anusiaa90, Dotty84, Nata lubią tę wiadomość
-
Hej kochane, to i my zaprezentujemy kochany brzuszek - 24 tydzień
http://pl.tinypic.com/r/33uuzgk/8
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:47
AgataP, Viviana, misiaczk25, karmelek, maaartinka, Madlen222, zupaztytki, sisiiii, Isia14, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Maga31, Strupka, ewelina_d, Goplana, Dotty84, blue00, lkc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześc dziewczyny nadrabiam Was i co zmienie strona to nast sie pojawia dodatkowo..ale lecicie z tematami
Ja dzisiaj wolne mamale jestem happy
bylam na moczu i cisnieniu u mojego gina i teraz reszta dnia tylko mla MNIE!
Co do dusznosci ja mialam czesto nawet nie bedac w ciazy na tle nerwowym bardzo kurwa uciazliwe cholerstwo!!!! spac nie moglam przez 3 pierwsze msc ciazy chodzilam jak zombie i juz nawet za psychologa placila ale wreszcie pomogla...melisa w ilosciach kosmicznych...no a teraz mam takie sporadyczne i pewnie przez to ze mi wsztsko tam uciska,jesc tez nie moge za duzo bo zoladek wielkosci orzeszka wiec jem co 2 godziny jak ptaszek ale jem jem jem to najwazniejsze ,mi na dusznosci pomaga aktywnosc fizyczna(rowerek stacjonarny,joga jakas tam bo takiej prawdziwej to ja na pewno nie cwicze az taka flexi nie jestem) bo wtedy poprostu zapominam o nich i skupiam sie na oddechu przy cwiczeniach.Albo spacer bo tez zapominam wtedy ze mam dusznosci,bo jak o tym mysle to sie wkurzam probuje zlapac oddech i jeszcze bardziej sie spinam i nie moge oddychac i kolo sie zamyka.
Co do poscieli ja kupilam kolderke i poduszeczke ale to tak pewnie dekoracyjnie na poczatek bo wiadomo zobaczy sie ale msyle ze skoncze na spiworku do spania...ale kto wie moze sam kocyk wystarczy albo kolderka bo u nas zimy takiej jak w PL nie ma.
Do wozka mam kocyk i w razie czego kombinezon taki a la zimowy bo u nas to nawet rajstopek cieplych nie mozna dostac ...no ale jak zimy ni ma to i po co.
Moj pieseł odzwierciedla dzis moje podejscie do zycia
Kawusie sobie rano wypilysmy na "balkonie" juz sie na nim w ciazy powoli nie mieszcze
wlasnie ogladam TVN 24 mowia o tej 2 leteniej(!!!) dziewczynce zgwalconej przez ojca wtf??????? Ja pierd**** co sie dzieje z tymi ludzmi! Nie moge nie obejrze do konca...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:56
Isia14, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agata ja to nawet nie próbowałam tego czytać bo aż się gotuję jak można być takim bydlakiem??
Agata link od Agusi skopiuj bez tego {IMG} ;)pasiak świetny
a tak w ogóle to mi też dziś wskoczył trzeci trymestr !!Viviana, Agusia ;), AgataP, zupaztytki, Isia14, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Maga31, anusiaa90, lkc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlen222 wrote:Witam się i ja w III trymestrze:) o jak miło że to już ostatnia prosta:) za jakieś 2 miesiące już będę miała pewnie swoje dzieciulki:)
Ja już po ktg, wszystko super, serduszka biją prawidłowo:) następne ktg w poniedziałek a we wtorek następne pomiary dzieci...mam nadzieję, że zrobi to inna położna bo ta ostatnia była nieogarnięta.
Właśnie wstawiłam do prania pierwszą turę ubranek dla moich skarbów:) i zabieram się za sprzątanie:) dzisiaj u nas całą noc lał deszcz więc spało mi się dobrze, choć bez ośmiokrotnego wstawania do toalety się nie obyło. Naliczyłam że najmniej wstaję 6 razy a 8 to jest standard.
Co do duszności to ja jako takich nie mam, ale ściska mnie w gardle często. Mam takie wrażenie jakby mnie ktoś trzymał i ściskał za szyjępaskudne uczucie.
Strupka śliczne zdjęcie i śliczna Ty:)
Ja pościel mam całą bo zamawiałam w komplecie z łóżeczkami. A teściowa kupiła dla dzieci super śpiworki z polarkiem w środku więc na dwór jak znalazł, kombinezonów już nie będę kupować bo te śpiworki są na maksa ciepłe.
Agata a chodzisz na NFZ do lekarza czy do prywatnego? Tu w Holandii jest podobnie, ciążę pojedynczą i nie zagrożoną prowadzi położna, tak więc jak wszystko jest ok to lekarza nie widzisz przez całą ciążę i poród też w położną. A z tym paracetamolem to tu to samo, nie ważne co ci dolega, zawsze paracetamol:)
Ja kochana wybralam pol prywatna opieke tzn 2 skany za darmo w szpitalu 2 wizyty w szpitalu na mocz krew itp a reszta prywatnie u mojego gina ktorego wybralam i z nim podpisalam taka jakby umowe i wtedy mam u niego taniej i niektore rzeczy np wizyte konsultacje za darmo no ale np usg to juz kwota 150 eur(!) a połowkowe to 250 eur(tu juz prawie zemdlalam jak placilam)
no ale jestem u tej gin juz dlugo i ufam jej bezgranicznie wiec decyduje sie na te koszta swiadomie,badania u gina mam co 4 tyg a szpital jak wiadomo tylko 2 razy w ciazy wiec czuje sie bezpiecznie jak chodze do gin raz w miesiacu i zadaje "tysiac pytan do" i nie place,chociaz za to nie place uff...bo pytan mam tysiac.
Ogolnie w Irl nie uznaja ciazy do 13 tygodnia do tego czasu jak cos sie dzieje nie ma podtrzymania nie ma ratowania ciazy nic poporstu nie jestes dla nich w ciazy jeszcze,no i nie sa w ogole przeczuleni na jakiekolwiek obajwy procz wysokiego cisnienia i zlych wynikow moczu,mozesz miec bóle,plamienia skurcze a oni to bagatelizuja dlatego warto tu miec prywatnie dobrego gina,moja jest niemką i dlatego tez inaczej prowadzi ciaze bo Irlandczycy prywatnie maja olewke.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 11:54
-
Dotty tak obie są prywatnie a nawet pracują w tym samym szpitalu
Niby tak jest że to my kupujemy ich usługi ale jak potem ma być nafuczana i robić wszystko na oczepnego a mi ma być głupio to wole dopytać co wy o tym myślicie
A powiedzcie mi kiedy najlepiej iść na usg 3 d żeby mieć takie już śliczne zdjęcie dzieciątka? -
talia22 wrote:Dziewczyny byłam na ip bo od wczoraj nie czułam ruchów i zostałam opieprzona że dopiero dziś przychodzę. Ale na szczęście wszystko ok po prostu opcja leń się włączyla i tyle. Mój Tymus ma aktualnie 970 g.
Jak zaczęłam czytać twoją wypowiedz i doczytałam początek że nie czułaś ruchów to odrazu pomyślałam o moim skarbie w brzuszku że jakiś taki spokojny i jak mi przywalił to aż podskoczyłamto było chyba stwierdzenie "Mamuśka nie wymyślaj ze mną wszystko ok tylko lenia mam
"
talia22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maaartinka na 3D najlepiej po 26tyg. bo wtedy już dziecko ma brwi i rzęsy i najbardziej przypomina dzidziusia po porodzie
tak bynajmniej wyczytałam
I pewnie idź do innego lekarzanajwyżej nie dawaj jej karty ciąży
powiedz że chciałaś tylko skontrolować np. wagę dzidzi
-
Mnie coś się wydaje, że te duszności mam w wyniku spadającej hemoglobiny, tak poczytałam sobie teraz, a od 21 lipca spadła mi dużo także możliwe. Jutro mma wizyte u ogólnego a w poniedziałek u gina. Męcze ten Tardyferon ale i tak spada.
Gratuluję III trymestruTo już ostatnia prosta
AgataP, karmelek lubią tę wiadomość
-
Ja tez po wszystkim
Były tam jeszcze 2 babeczki na tym badaniu i czułam sie przy nich jak słoń
One sie krzywily i mdlaly przy swoich kubkach , a ja wypiłam swój w 4 sekundy i mlaskalam z zadowolenia
wygłaszajac przy tym hasła typu cukier krzepi
Ale potem w rozmowie wyszło .. Ja jestem 10 kg !!! na plusie ... A Jedna z nich jeszcze na minusie , druga piątkę do przodu .., ech... Od razu poznać co komu smakuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 12:03
Viviana, maaartinka, AgataP, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, karmelek, talia22, Maga31, zupaztytki, Agusia ;), ewelina_d, anusiaa90, blue00, lkc lubią tę wiadomość
-
madziulka112 wrote:A największe zdziwienie, że najlepsze składy mają chusteczki najtańsze dyskontowe a najgorsze te do których normalnie bym miała największe zaufanie..
Siła reklamyLavendula, lkc lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Ja pościeli nie uzywalam i nie będę tylko perzescieradlo pod buziule tetra albo flanela nie Wam czemu ale jakoś nawet te frotte szorstkie mi e w wydawało jak n takiego delikatesa i w rozku spał na poczatku
ewentualnie w kokonie w kocyku
Ja to nawet nie oglądam nie czytam bo nie mogę na takie rzeczy patrzeć jak dzieciom krzywda się dzieje...
Robię zapiekanki ale głodna jestem...
Agusiaa ale brzuuuuunio, przebiłaś chyba Nas wszytkie
Madlen kochana też obiecałaś nowe foto ostatnio ja to jestem ciekawa jak Ci brzunio rośnie ;P
Matko co za dzień żarłoczny.. Jem na raty co raz to cos ślubne z lodówkiAgataP, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dżem dobry i to dosłownie:D:D:D
Wstałam rześka niczym rusałka z jeziora, jeno chód nie taki lekki i powabny...bum bum...
Kuniak - miałam identycznie na glukozie, jakoś się nastawiłam, że to takie niedobre, napewno zwymiotuję, a wtrąbiłam w paręnaście sekund, bez cytryny i wielki uśmiech na twarzy "czy to już?"
Widać kto co lubi, co racja to racjaAgataP, Maga31, KUNIAK, xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
tak moja babcia zawsze na zlość robiła mogł apowiedzieć że mamy jej remont zrobić to byśmy się nie przeprowadzali szkoda czasu było na to i mojej energii tak naprawde. No nic trzeba znowu necika odpalić i zacząć szukać czegoś do wynajęcia bo na państwo nei ma co liczyć.
Właśnie Pati Ty masz meldunek i mogłaś się ubiegać o mieszkanie socjalne mi powiedzieli że jak mam meldunek to nei mogę się ubiegać o mieszkanie jakiekolwiek.AgataP lubi tę wiadomość