X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej :-)

ci do szpitala to tez bym wolala osobna sale tylko dla mnie i dla meza :-) w zupelnosci by mi to wystarczylo :-) bo poza tym nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi w sali, ostatnio gdzies slyszalam ze ktos na cyganke trafil i strach w ogole z taka lezec bo wycieczki rodzinne co chwile miala :/
    moj szpital niestety rewelacyjnych warunkow nie ma, nic nie zmienilo sie w nim od lat 20 chyba, ale w zasadzie nie mam wyboru, bo to niby jeden z wiekszych szpitali w okolicy i pracuje tam moja gin.. a ze ja na cc to ide za nia..

madlen zazdroszcze takich warunkow :-) co do albumow to tez mi sie wydaje ze lepiej kupic dwa, potem kazdemu dasz na pamiatke jak np. beda sie swijego dziecka spodziewac :-)

Agata super wygladasz :-)

nastka pochwal sie swoimi wyrobami :-). pokaz nam tu pare zdjec :-)

madalena ja rodzilam w łodzi ale to 7 lat temu w Rydygierze ;) powiem ci ze przedewxzystkim duzy plus za kompetencje dla lekarzy

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapomniałam dodać, że w pokoju poporodowym jest zawsze butelka szampana i kieliszki...wiadomo że nie dla mamy:) ale np. dla męża czy gości którzy odwiedzają:) fajnie...
    ja się strasznie jaram tym wszystkim bo nigdy nie sądziłam że tak może być w szpitali...tak jak mówię w polskich szpitalach byłam nie raz i wrażenia mam skrajne:)

lkc, AgataP, karmelek lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tym albumem to macie racje kochane:) ja w ogóle nie pomyślałam od tej strony o tym...:) faktycznie lepiej mieć dwa i potem każdemu dać na pamiątkę:)

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    A jeszcze zapomniałam dodać, że w pokoju poporodowym jest zawsze butelka szampana i kieliszki...wiadomo że nie dla mamy:) ale np. dla męża czy gości którzy odwiedzają:) fajnie...
    ja się strasznie jaram tym wszystkim bo nigdy nie sądziłam że tak może być w szpitali...tak jak mówię w polskich szpitalach byłam nie raz i wrażenia mam skrajne:)
    o dla gosci... jeszcze czego ;P ja bym chyba sama wypila tak dla znieczulenia ;):)

Madlen222, karmelek, AgataP, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc ja też:) mało tego że co parę metrów na korytarzu stoją lodówki i ta pani co nas oprowadzała śmiała się że partnerzy często przynoszą sobie jakieś piwko i jak się dzieciol urodzi to idą sobie wypić...wiadomo wszystko w granicach rozsądku ale ogólnie chodzi o to że tego nie zabrania szpital...

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Agatka śliczne zdjęcie:) piękna z Ciebie Mamuśka:D
    Ale Ty w Irlandii też powinnaś mieć przecież lepsze warunki szpitalne niż w Polsce...czy jak?

dziękuje :)

co do tych warunków to teoretycznie powinnam mieć lepsze jakie będą to się zobaczy ale wierze w ich slużbę zdrowia :)

Jeden baaardzo wazny dla mnie aspekt to darmowy epidural,nie robą problemu ze znieczuleniem w ogole,no i opieka jest ok wszyscy mili i pomocni tak wiec mam nadzieje ze sie nie zawiode :)

Madlen222, karmelek lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinni bar dla tatusiow otworzyc ;)

Madlen222, AgataP, karmelek lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    o dla gosci... jeszcze czego ;P ja bym chyba sama wypila tak dla znieczulenia ;):)

haaa dokladnie to samo pomyslalam ...tyle by mnie widzieli z tym szampanem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za podbudowanie mnie na duchu ide oszamac czekolade ze szczescia :P

karmelek, lkc lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen o rety tego to juz sobie nie wyobrazam!! :-)

a i moj małzonek idzie sobie dzis na męski wieczor na piwo :/ ehh.. nie jestem zachwycona, ale fakt ostatnio byl z pol roku temu.. zaciskam zeby i nic nie komentuje, tym bardziej ze we wtorek znow jedzie na dwa dn na szkolenie! ja sobie nie wyobrazam jak ktos ma taka prace ze malzenstwa widuja sie np. tylko weekendowo! ale moze to kwestia przyzwyczajenia?!

a no i ten moj maz zmusil mnie dzis do zrobienia listy rzeczy brakujacych bo mowi ze jutro siadamy do allegro i szukamy i jak cos to zamawiamy niektore rzeczy i wyszlo tego mnustwo!! no ale co ja chcialam jak ja mam raptem tylko pare ubranek i dwa reczniki?!
    moj tez sie troche przerazil chyba tymk dwoma stronami A4 ;)

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha juz sobie wyobrazam tych wszystkich tatusiow w takim barze, co skurcz to oni hyc do baru po 50 na rozluznienie :-) :-)

AgataP, Madlen222, xpatiiix3, lkc, Lavendula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, warunki rzeczywiście rewelacyjne! Muszę przyznać, że też jak najbardziej wystarczyłby mi pokój tylko dla mnie, męża i synka i jak już postanowiliśmy, że będę rodzić w Eskulapie, to wlaśnie do takiego pokoju dopłacimy. Do Bielska pojedziemy z Krakowa, więc byłoby to kłopotliwe, jeśli mąż musiałby wracać do domu, a tak wygoda i przez cały czas będziemy razem:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Madlen, warunki rzeczywiście rewelacyjne! Muszę przyznać, że też jak najbardziej wystarczyłby mi pokój tylko dla mnie, męża i synka i jak już postanowiliśmy, że będę rodzić w Eskulapie, to wlaśnie do takiego pokoju dopłacimy. Do Bielska pojedziemy z Krakowa, więc byłoby to kłopotliwe, jeśli mąż musiałby wracać do domu, a tak wygoda i przez cały czas będziemy razem:)

Dokładnie kochana:) myślę tak samo...zupełnie nie wyobrażam sobie leżeć jeszcze z 2, 3 czy z 4 a nawet z jedną obcą kobietą na sali...ja uważam że to są tak piękne i intymne momenty życia że powinno się je celebrować w swoim gronie, a nie z obcymi ludźmi:)

zupaztytki lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen w jednym ze szpitali które biore pod uwagę jest szampan dla taty,kwiaty dla mamy..i kilka innych (dla mnie zupełnie zbędnych)rzeczy

W innym szpitalu (dodam że panstwowym)dają wszystko dla dzidziola butelkę jesli trzeba,probki kosmetyków, ubranka na pobyt,podkłady dla mamy itd

Także w Polsce to wszystko jest...na prawdę nie jest u Nas tak zle!

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    jeszcze sie nie dowiadywałam ale myślisz ze jak będziesz tam powiedzmy 4 doby..to tatuś może mieszkać z Tobą przez cały czas ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:33

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaku to super że tak jest:) ale nie chodzi mi o to że dostajesz wszystko dla siebie czy dziecka...chodzi mi o całą otoczkę która dla mnie jest bardzo ważna...i przede wszystkim o opiekę...ja w Polsce mieszkałąm całe swoje życie i wiem jak wygląda opieka w państwowych szpitalach i uwierz mi że różnica jest kolosalna!!! nie mówię, że w Polsce jest totalnie beznadziejnie, ale jest o wiele gorzej niż tutaj...mam tu wiele koleżanek z Polski i każda mówi to samo...dla mnie Holandia a Polska = brak porównania...

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    jeszcze sie nie dowiadywałam ale myślisz ze jak będziesz tam powiedzmy 4 doby..to tatuś może mieszkać z Tobą przez cały czas ??

i nawet ta kwestia...tutaj tatuś jest z Toba przez cały czas i tak jak wcześniej pisałam nie trzeba za to płacić a wyżywienie dostaje również jak pacjent. Nawet nie trzeba rodzić aby partner mógł z Tobą być. Jak ja leżałam w szpitalu tutaj w 16 tygodniu ciąży to mąż był cały czas ze mną, rozłożyli mu łóżko obok mojego i tu jest to normą. W Polsce nie spotkałam się z czymś takim.

Dodam że to wszystko w szpitalu państwowym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:44

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    i nawet ta kwestia...tutaj tatuś jest z Toba przez cały czas i tak jak wcześniej pisałam nie trzeba za to płacić a wyżywienie dostaje również jak pacjent. Nawet nie trzeba rodzić aby partner mógł z Tobą być. Jak ja leżałam w szpitalu tutaj w 16 tygodniu ciąży to mąż był cały czas ze mną, rozłożyli mu łóżko obok mojego i tu jest to normą. W Polsce nie spotkałam się z czymś takim.

hehe to się faktycznie u nas nie zdarza,to fakt czasem brakuje miejsc dla chorych a co dopiero dla osób towarzyszących :D

Madlen222 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen nie zrozum mnie źle ale ja osobiście nie mam możliwości rodzic w Holandii ani w prywatnej klinice w Polsce. Panicznie boje sie porodu i pobytu w szpitalu, interesuje się jakie mamy warunki w polskich szpitalach i powoli dochodziłam do wniosku ze nie jest tak źle, ale takie opowieści naprawdę nie pomagaja. Nie chodzi o to ze Ty będziesz miała super ale, że tu jest do dupy. Twoje wypowiedzi na temat polskich lekarzy są podobne, a my tu jesteśmy i jesteśmy na nich zdane. Od tych lekarzy zależy nasze życie i życie naszych dzieci. Sama tez bardzo sie martwisz o wiele spraw związanych z ciążą, porodem i zdrowiem dzieci więc po prostu zrozum inną kobietę w ciąży.

Moze jestem zwykłą panikarą ale dla mnie to jest bardzo ważne. Całe moje pozytywne nastawienie i pracuje nad tym

ewelina_d, lkc, ÓptimusPrime, Ninusia, anusiaa90 lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

czy mamy sie wszystkie przeprowadzic do Holandii teraz? bo nie rozumiem tego targu gdzie jest zajebisciej...

i moze za malo widzialas, skoro nie spotkalas sie z takim traktowaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:59

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ