Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziulka głowa do góry!
Ja naprawdę szczerze uważam że nie jest u nas zle!
I jesli cie to w jakikolwiek sposób pociesza to powiem ,choć może niedobrze to zabrzmiże mam mozliwośc rodzic w każdym prywatnym szpitalu w Pl lub gdziekolwiek zresztą... ale skłaniam się do zwykłego,państwowego szpitala i jesli tylko bedzie mozliwośc cesarki( od zawsze wiem ze tak chce rodzic,nie biore innej opcji pod uwage) to w nosie mam wszystkie kwiatki i szampana:D ..ufam że zajmą się mną dobrze
ewelina_d, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyależ ja naiwna jestem,zaczełam pranie i końca nie widać...chyba skończe jak zacznie świtać...no ale jak sie powiedziało A...
co do tych warunków w szpitalu to Was dziewczyny pociesze irlandzkie szpitale poloznicze sa najbrudniejsze w Europiea ten w mojej miejscowosci najbrudniejszy w Irlandii...lovely czyż nie ?
generalnie materace nie zmieniane od x czasu ,jakies syfy i epidemie co chwila tak wiec jak tam ide to juz mam takie specjalny buty gumowe bo i naczej pod prysznic nie wejde beda mnie musieli sila tam wsadzac,juz sie boje toalet...jak bylam sprawdzac mocz i krew to jak z ta buteleczka weszlam do toalety to wszytsko wycieralam mokrymi chusteczkami bo nawet torbe sie balam polozyc na ziemi...serio syf przeogromny,tak wiec oni sobie moga byc mili i uprzejmi ale syfiarze straszni...
..ogolnie w Irl podejscie do czystosci jest zupelnie inne niz w PL.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 20:05
-
nick nieaktualnyKUNIAK wrote:jeszcze sie nie dowiadywałam ale myślisz ze jak będziesz tam powiedzmy 4 doby..to tatuś może mieszkać z Tobą przez cały czas ??
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyogólnie opieka w ciazy jako taka luzacka,
boli cie ? paracetamol,
masz skurcze? no coz w ciazy jestes,
badanie ginekologiczne? w ciazy nie ma mowy nie zagladaja ci tam,nie licz na cytologie ,badanie szyjkiitp.
USG PANSTWOWE? 3 minuty ,widzisz glowa rece nogi ok masz dziecko i ono zyje.przyziernosc karkowa a co to?
badanie glukozy? daja ci energy drinka zamiast roztworu glukozy.
urodzilas?po 8 godz mozna cie wypuscic
zoltaczka poprodowa? wystawiaj dziecko na slonce(w kur** Irlandii gdzie 90proc czasu pada)
no i najlepsze na koniec porod odbieraja polozne ktore nie mowia po angielsku..tzn mowia ale Ty ich za chuja nie rozumiesz bo wszystkie są z Indii i kurs angielskiego byl akurat wieczorowy i w dodatku z grupona,a oni je przyjmuja bo irlandki na socjalu siedza.
Oczywiscie pewnie troszke tez przesadzam i bedzie pewnie ok a to co opisuje to skrajne przypadki ale takie sa i sie zdarzaja tak jak wszedzie na swiecie czy to Irlandia czy to Polska czy to Francja czy gdziekolwiek indzej,ale nie jest tu w jakos takos super extra zeby mialo byc lepiej niz w PL.
Tak wiec czy boje sie porodu? Porodu nie tak bardzo,opieki w szpitalu? w cholere,bo to tylko ludzie i sa rozni przerozni. Byle mi ten epidural podali i nie bede narzekac...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 20:14
RewolucjaSięDzieje, KUNIAK, zupaztytki, lkc, ÓptimusPrime, pinsleepe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKUNIAK wrote:Madziulka głowa do góry!
Ja naprawdę szczerze uważam że nie jest u nas zle!
I jesli cie to w jakikolwiek sposób pociesza to powiem ,choć może niedobrze to zabrzmiże mam mozliwośc rodzic w każdym prywatnym szpitalu w Pl lub gdziekolwiek zresztą... ale skłaniam się do zwykłego,państwowego szpitala i jesli tylko bedzie mozliwośc cesarki( od zawsze wiem ze tak chce rodzic,nie biore innej opcji pod uwage) to w nosie mam wszystkie kwiatki i szampana:D ..ufam że zajmą się mną dobrze
KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, karmelek lubią tę wiadomość
-
AgataP wrote:ogólnie opieka w ciazy jako taka luzacka,
boli cie ? paracetamol,
badanie ginekologiczne? w ciazy nie ma mowy nie zagladaja ci tam,nie licz na cytologie ,badanie szyjkiitp.
USG PANSTWOWE? 3 minuty ,widzisz glowa rece nogi ok masz dziecko i ono zyje.przyziernosc karkowa a co to?
zoltaczka poprodowa? wystawiaj dziecko na slonce(w kur** Irlandii gdzie 90proc czasu pada)
no i najlepsze na koniec porod odbieraja polozne ktore nie mowia po angielsku..tzn mowia ale Ty ich za chuja nie rozumiesz bo wsyztskie są z Indii i kurs angielskiego byl akurat wieczorowy i w dodatku z grupona,a oni je przyjmuja bo irlandki na socjalu siedza.
Oczywiscie pewnie troszke tez przesadzam i bedzie pewnie ok,ale nie jest tu w jakos takos super extra zeby mialo byc lepiej niz w PL.
Przepraszam, ale nie mogę się przestać śmiać, jak sobie wyobrażę to trajkotanie indyjskie:D:D:D:D
Ciekawe czemu Irlandczycy są na bakier z higieną, przecież wymogi dotyczące aseptyki, antyseptyki i dezynfekcji są wszędzie takie same! nie dopuścić do rozmnażania się bakterii, które to powodują zakażenia, a jak czytam co piszesz to włos się jeży na głowie. Musieli by mnie tak siłą doprowadzać:D:D
AgataP lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualnymadziulka112 wrote:A te buty gumowe to w sensie kalosze?
myslalam o tych takich do łowienia ryb na szelkach
ale kupilam za grosze takie klapcie papcie gumowe na plaze ale z zakrytymi palcami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 20:18
RewolucjaSięDzieje, Milaszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRewolucjaSięDzieje wrote:Przepraszam, ale nie mogę się przestać śmiać, jak sobie wyobrażę to trajkotanie indyjskie
:D:D:D:D
Ciekawe czemu Irlandczycy są na bakier z higieną, przecież wymogi dotyczące aseptyki, antyseptyki i dezynfekcji są wszędzie takie same! nie dopuścić do rozmnażania się bakterii, które to powodują zakażenia, a jak czytam co piszesz to włos się jeży na głowie. Musieli by mnie tak siłą doprowadzać:D:D
kochana zapraszam Cie do Irl na tydzien poczekaj do weekendu i zobaczysz ten caly syf po imprezach na drugi dzien,,,oni to tydzien "sprzataja".Tu jest zero jakiegokolwiek poczucia czystosci,ludzie wypierdzielaja wszystko na ulice kosze sa dekoracyjnie jedynie...taki narod,taka mentalnosc,dlatego np Polacy sprztaja sobie po ich domkach za niezla kase bo oni tego nie potrafia i nie chca robic.Tak jak my sprzatamy w domu porzadnie przynajmniej raz w tyg to oni nigdy w zyciu tak nie posprzatali...oczywiscie bierzmy poprawke na to ze nie wszyscy...ale jest tych syfiarzy sporo.
Ale ludzie sa przemili,musicie mi uwierzyc uwielbiam irlandczykow,sa przesympatyczni i bardzo optymistycznie nastawini do zycia i goscinni sa bardzo...no tylko jak kazdy narod maja swoje slabosci i jedna z nich jest porzadek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 20:21
-
AgataP wrote:ogólnie opieka w ciazy jako taka luzacka,
boli cie ? paracetamol,
no i najlepsze na koniec porod odbieraja polozne ktore nie mowia po angielsku..tzn mowia ale Ty ich za chuja nie rozumiesz bo wszystkie są z Indii i kurs angielskiego byl akurat wieczorowy i w dodatku z grupona,a oni je przyjmuja bo irlandki na socjalu siedza.
Oczywiscie pewnie troszke tez przesadzam i bedzie pewnie ok a to co opisuje to skrajne przypadki ale takie sa i sie zdarzaja tak jak wszedzie na swiecie czy to Irlandia czy to Polska czy to Francja czy gdziekolwiek indzej,ale nie jest tu w jakos takos super extra zeby mialo byc lepiej niz w PL.
Tak wiec czy boje sie porodu? Porodu nie tak bardzo,opieki w szpitalu? w cholere,bo to tylko ludzie i sa rozni przerozni. Byle mi ten epidural podali i nie bede narzekac...
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Madziulka - uszy do góry, naprawdę nie jest tak źle! co prawda nie mamy w Polsce takich luksusów (jeszcze!), ale nie mamy też takich warunków jak np. Somalia, jesteśmy gdzieś pośrodku i przynajmniej dbają u nas o czystość jako taką
A co do klinik, to też kurde kicha - w Esku żadnego szampana nie było no!:D:D
Madlen - fajnie, że poziom jest tak wysoki, nie dość, że i tak skłaniają się ku porodom domowym, to nie zaniedbują innych dziedzin.Madlen222 lubi tę wiadomość
AgataP wrote:kochana zapraszam Cie do Irl na tydzien poczekaj do weekendu i zobaczysz ten caly syf po imprezach na drugi dzien,,,oni to tydzien "sprzataja".Tu jest zero jakiegokolwiek poczucia czystosci,ludzie wypierdzielaja wszystko na ulice kosze sa dekoracyjnie jedynie...taki narod,taka mentalnosc,dlatego np Polacy sprztaja sobie po ich domkach za niezla kase bo oni tego nie potrafia i nie chca robic.Tak jak my sprzatamy w domu porzadnie przynajmniej raz w tyg to oni nigdy w zyciu tak nie posprzatali...oczywiscie bierzmy poprawke na to ze nie wszyscy...ale jest tych syfiarzy sporo.
yyyy.....pakuję się!!!!!!:D:D
AgataP lubi tę wiadomość
lkc wrote:zmienie troche temat .. mialyscie na tym etapie co ja teraz jakies klucia w okolicy pepka? w szczegolnosci przy chodzeniu ? nie chce panikowac.. ale co to u diabla jest?
Bo jakies 2 tyg temu miałam takie dość ostre kłucia tak z 2 cm nad pępkiem -
nick nieaktualny
-
lkc wrote:zmienie troche temat .. mialyscie na tym etapie co ja teraz jakies klucia w okolicy pepka? w szczegolnosci przy chodzeniu ? nie chce panikowac.. ale co to u diabla jest?
Mam często takie kłucia, w okolicy pępka, w środku pochwy, nawet mi się z tyłu zdarzają, komentarz gina jeden "Fizjologia, wszystko pracuje".
Także nawet nie zwracam na to uwagi, jeśli nie trwa zbyt długo.
No jak Was czytam to odrazu mam banana na twarzy i sie niczym nie przejmuje. Chyba będę rodzic z Tel. W reku
okolice pępka mnie strasznie swędzą. Chyba skora sie rozciąga ale nie wiem czy to samo odczuwasz...zupaztytki, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:podobno rozrastająca się macica i to normalne,pytałam już swojej gin
Bo jakies 2 tyg temu miałam takie dość ostre kłucia tak z 2 cm nad pępkiemAleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nastka151 wrote:właśnie zastanawiam się czy sama nie uszyje sobie pościeli z minky wychodzi dużo taniej tak jak i kocyk też bym mogła sobie sama uszyć, pościel do wózka no właśnie w ponedziałek musze tyłek ruszyć do materiałowego:)
Też o tym myślę, ale w moim sklepie z materiałami bida aż piszczy, zero ciekawych wzorów, myszkuję w Internecie i czekam na jakieś nowe motywy
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.