WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapciochy na szydełku to takie mało męskie jak dla mnie :) teraz jeszcze mi palce spuchly I nie za bardzo moge cokolwiek robic, nawet ziemniakow obrac.
    A fajnie ze Nastka potrafisz szyc! Pewnie, rob sobie jak najwiecej sama -I taniej, I oderwiesz sie od tej calej schizy.
    A Twoj wrocil w koncu?

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrócił wrócił jak piesek z podkulonym ogonkiem :P:P:P
    Powiedział że mam szukac czegoś na wynajem narazie i że będziemy urząd miasta atakować o mieszkanie może wkońcu się uda a jak nie to wyjedziemy w przyszłym roku do norwegi na rok i odłożymy na coś swojego np ziemie plus wybudowanie domu tylko najpierw muszę paszport załatwić sądownie dla córki.

Coś tam umiem chociaż jestem samoukiem. Właśnie się wzięłam za body zrobię koleżance dla synka bo rodzi na dniach może taki orginalny prezencik będzie mam troszkę materiału zielonego i zaraz sobię zrobię naprasowankę i zobaczymy co z tego wyjdzie:P:P:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 17:40

AgataP, RewolucjaSięDzieje, ÓptimusPrime, Strupka lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:)
    My dzisiaj rano byliśmy w szpitalu oglądać sale porodową i sale poporodowe. Co raz bardziej podoba mi się ten szpital i holenderskie warunki oraz zwyczaje. Każda kobieta po porodzie ma swój pokój (samodzielny), w pokoju stoi rozkładana kanapa dla mężą/partnera. Oczywiście mąż jest z Tobą cały czas i nie trzeba za to płacić. Jedzenie dla partnera również jak dla kobiety, bezpłatnie, pełne wyżywienie. Jak idzie się rodzić to bierze się tylko ciuszki dla dziecka. Resztę dostaje się w szpitalu, czyli: pieluchy, kosmetyki, witaminy, laktator, itp...szok! Jeśli dziecko musi być na oddziale pod specjalną opieką to pielęgniarka przynosi lap topa i oglądasz sobie przez kamerkę internetową swoje dziecko...SZOK!!!
    Właśnie po wizycie poszliśmy dowiedzić tą kumpelę która rodziła w czwartek przez cc i jej synka musieli przewieźć na neonatologię i jak byliśmy to wlasnie pielegniarka przyniosła im komputer i ogladalismy na żywo jej dziecko. Ogólnie ona dzisiaj jest drugi dzień po cc i normalnie już chodzi, bez tabletek..i mówi że wcale nie ma takiej tragedii po cc jak to niektórzy opisują...wiadomo, sprawa indywidualna.
    Aha, jeszcze podczas porodu jest zawsze osoba która robi zdjęcia jeśli się wyrazi zgodę i potem można kupić te foty...ale ogólnie mąż może robić zdjęcia. Tej mojej koleżanki partner robił zdjęcia bardzo dokładnie podczas cc, wszystko mają na zdjęciach, rozcinanie, wyciąganie dziecka, łożysko...byłam zaskoczona że pozwalają na to:)
    Tak sobie myślę, że Polska to jest jeszcze 100 lat za Holandią...warunki bez porównania...a szpital tak jak Wam kiedyś mówiłam warunkami przewyższa nie jeden dobry hotel...

Pati przykra sparawa...no ale co zrobić jak to taki gówniarz, lepiej teraz niż miało by to wyjść później...Silna jesteś, dasz radę i znjdziesz w końcu takiego któy będzie na Ciebie załugiwał:) Trzymaj się :*:*

lkc, zupaztytki, AgataP, Milaszka, karmelek, desou, Maga31, Lavendula, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, a wiecie może gdzie można kupić taki album ale dla bliźniąt? bo ja nie mogę znaleźć nigdzie:(

relgh3714vlmssyj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o warunki w szpitalu w Polsce to z tego co sie orientuje nie jest dużo gorzej niż opisujesz... Przynajmniej jeśli chodzi np o szpitale w Warszawie.. Ja oglądałam zdjęcia z Żelaznej, trochę też podczytywałam i w sumie warunki takie jakich sie nie spodziewałam a dom narodzin to w ogóle coś pięknego. Jakoś się nie boję o nasze polskie warunki, nie wiem może w mniejszych miejscowościach jest gorzej, może sie nie znam, ale ogólnie to naprawdę nie mamy na co narzekać i śmiało możemy rodzic. Tego sie będę trzymać

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Aha, a wiecie może gdzie można kupić taki album ale dla bliźniąt? bo ja nie mogę znaleźć nigdzie:(
    chyba nie ma, latwiej by Ci bylo kupic dwa albumy i wygodniej na przyszlosc jak juz dzieci dorosna i beda chcialy je zabrac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 17:56

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko ubranie na wyjście sobie dziecku i swoje osobiste kosmetyki koszule ładowarka woda i dokumenty do porodu wszystkie, a porodowka wygląda jak z vtych odcinków angielskiej porodowki ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Jeśli chodzi o warunki w szpitalu w Polsce to z tego co sie orientuje nie jest dużo gorzej niż opisujesz... Przynajmniej jeśli chodzi np o szpitale w Warszawie.. Ja oglądałam zdjęcia z Żelaznej, trochę też podczytywałam i w sumie warunki takie jakich sie nie spodziewałam a dom narodzin to w ogóle coś pięknego. Jakoś się nie boję o nasze polskie warunki, nie wiem może w mniejszych miejscowościach jest gorzej, może sie nie znam, ale ogólnie to naprawdę nie mamy na co narzekać i śmiało możemy rodzic. Tego sie będę trzymać

To super że w Warszawie macie takie warunki. W Szczecinie niestety nie ma tak, a szpitale dalej są w stanie koszmarnym...nie mówiąc o tym że po porodzie kładą cię w sali gdzie leżą już 3 lub więcej kobiet...więc dla mnie warunki tutejsze są szokiem...ja w Polsce takie czegoś nigdy nie widziałam...ale wiadomo, w Warszawie jednak jest chyba bardziej nowocześnie niż w Szczecinie na przykład...

relgh3714vlmssyj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dom narodzin na żelaznej wygląda lepiejniż angielska porodowka

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj sie. Sciskam mocno i zycze Ci, zeby ułożyło ske wszystko po Twojej mysli.
    Co do porodu doszłam do wniosku, ze chce zeby moj porod nie był traumatycznym przeżyciem i po wielu rozmowach z mezem, zbierając opinie innych doszłam do wniosku ze bede rodzic w Salve w Łodzi. Maja oddział neonatologiczny II st referencyjnosci, wiec ok. Ktoras z Was zamierza tam rodzic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 18:07

zupaztytki, Amnezja lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu ale usunęli mi pól posta...

Pati Ty w Białymstoku rodzisz tak,?

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdańsku są sale 2 albo 3 osobowe w zależności od obłożenia rodzącymi. Chyba że sie wynajmie sale dla siebie chociaż nie wiem czy bym chciała bo jednak jak ide sie kąpać to mam z kim maluszka zostawić na te kilka minut. Zawsze wygodniej i raźniej jak ma się do kogo buzie otworzyć. Ja jak rodziłam moją Lole to miałam dwie dziewczyny na sali i powiem Wam że było super każda każdej pomagała nie było problemu żeby iść do łazienki czy nawet pożartować.

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka ja też by chciała z kimś na sali leżeć, zawsze trochę raźniej, tak jak piszesz... Zwłaszcza, że ja się strasznie boję tego pobytu w szpitalu. Nigdy nie byłam w szpitalu, to będzie mój pierwszy raz :)

AgataP, lkc lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny my wrocilismy z miasta bylismy sie odstresowac w pubie ja na kawie moj na piwie ,ladnie cieplo bylo nad rzeka posiedzialam...ale bylo milo... :) musze tak czesciej.

a teraz burza z piorunami i leje, piore firanki(swieto lasu i tufli,bo raczej leniwa ostatnio jestem) i gotuje żurek(oczywiscie z butelki i taki mega szybki bo umieram z glodu)

Madlen w tej holandii to fajnie rodzic :) a co do albumu to kup dwa i sobie osobno uzupelniaj bedzie prosciej chyba ze gdzies sie na necie natkne na taki dla dwojeczki to ci podesle linka :)

Goplana pisz potem jak tam bylo i czy cos pojadlas dobrego :)

ja na szkole rodzenia ide 26.08 i wtedy bede wiedziala jak to tam wszytsko wyglada i czy mam jakies luksusy ale watpie.

prosze bardzo ciezarowka w miesice :) mam nadzieje ze czarny wyszczupla,ale ciesze sie ze wreszcie moj brzuszek taki fajniutki juz jest :)

2ymeurp.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:47

Madlen222, lkc, madziulka112, karmelek, desou, desou, zupaztytki, Maga31, Viviana, Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Agusia ;), Amnezja, e_v_e, blue00, Strupka, anusiaa90 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wole sama lezec tym bardziej ze maz jest caly czas , dzien i noc. Dla mnie obecnosc mezai dzieci w zupelnosci wystarcza.

relgh3714vlmssyj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no czarny Cie wyszczuplił, zwłaszcza czarna torebka :)

AgataP lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka śliczne zdjęcie:) piękna z Ciebie Mamuśka:D
    Ale Ty w Irlandii też powinnaś mieć przecież lepsze warunki szpitalne niż w Polsce...czy jak?

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 mysle ze kazda z nas chcialaby miec takie luksusy jak Ty w Holandii, ale wiekszosc musi sie zadowolic tym co jest - czyli panstwowym szpitalem z lepszymi lub gorszymi warunkami. te 3 d dni to nie cale zycie wiec damy rade.
    w moim szpitalu do porodu sa sale jednoosobowe, a po porodzie juz 4 osobowe z lazienka i prysznicem. dziewczyny po cesarkach nie leza w pokojach z tymi co rodzily sn i bardzo dobrze bo te po cesarkach moga miec odwiedziny wycieczek w pokoju - od 8 do 20.. a po sn odwiedziny sa w pokoju odwiedzin. najwieksze oblezenie podobno juz bylo ;) kwiecien - lipiec , teraz jak bylam to nikt nie rodzil, 2 dziewczyny byly po porodze, 2 na patologii i wszystko wychodzilo do domu. na pazdziernik/ listopad spodziewaja sie podobnych tlumow ;)

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata pieknie wygladasz :) czarny nie wyszczuplil bo nie mial co ;)

AgataP lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka tak, w Białymstoku i oby się wyrobili z remontem położnictwa hehe ma byc niedługo bo średnio to wygląda ja byłam na sali 5 osobowej wszystkie po CC były brr ale wtedy akurat pełnia i te sprawy zatłoczonych szpital a porodowka tez miała ruch jak w całodobowym... :/ całe szczęście że chociaż porodówka w super stanie odremontowana ;) ale nie ma wanny a szkoda ;P

Agatka sexy mama ;)

Szczerze to ja moglabym byc na dwójce albo trójce ale pięcioosobowa to już przesadą była jak do odwiedzin przyszło kur** dziecka nakarmić nie można było bo się mężowie innych gapili na cycki pff.. Albo ja trafiłam nachamstwo :o jednababka dla męża kazała umyć wanienke domestosembo je tak koleżanką radziła... A ja ocz postawiłam... Inna z kolei sobie wychodziła co raz i wracała z pretensjami że jej dzieciom płacze a nikt nie powie kurde mój przy cycu reszta nie da rady wstać po CC a ta z wątami ;o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 18:37

lkc, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ