Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
lkc wrote:ta koko dzambo i do przodu to ich haslo. trudno troche sobie poslucham... musze troche ochlodzic mieszkanko, zamkne okno i nie bedzie tak zle...
W ramach rewanżu zawsze możesz im puścić Wardrunę albo coś bardziej "krwawego" w odbiorze
lkc lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
lavendula zleci szybko
. dopiero moj byl 5 dni na Wegrzech
szybko zlecialo, nadrobilam pewne zaleglosci, a jak wrocil steskniony to ho ho
co do szpitali to ten do ktorego sie planuje wybrac nie jest rewelacyjny, ale jest tam moja gin i to najwazniejsze, jak rodzilam pare lat temu to szczerze nie zwracalam na duzo rzeczy uwagi, najwazniejsze bylo dla mnie to ze mialam fachowych lekarzy kolo siebie i przede wszystkim dzidziusia przy sobie caly czas, a opieka w pierwszej dobie po cc rewelacjamialam swoja pielegniarke
potem bylo troche gorzej, ale bylo mi juz wszystko jedno
-
madziulka112 wrote:Madlen nie zrozum mnie źle ale ja osobiście nie mam możliwości rodzic w Holandii ani w prywatnej klinice w Polsce. Panicznie boje sie porodu i pobytu w szpitalu, interesuje się jakie mamy warunki w polskich szpitalach i powoli dochodziłam do wniosku ze nie jest tak źle, ale takie opowieści naprawdę nie pomagaja. Nie chodzi o to ze Ty będziesz miała super ale, że tu jest do dupy. Twoje wypowiedzi na temat polskich lekarzy są podobne, a my tu jesteśmy i jesteśmy na nich zdane. Od tych lekarzy zależy nasze życie i życie naszych dzieci. Sama tez bardzo sie martwisz o wiele spraw związanych z ciążą, porodem i zdrowiem dzieci więc po prostu zrozum inną kobietę w ciąży.
Moze jestem zwykłą panikarą ale dla mnie to jest bardzo ważne. Całe moje pozytywne nastawienie i pracuje nad tym
Szkoda, że tak to odbierasz...nie chodziło mi o to aby się przechwalać tylko po prostu chciałam się podzielić z Wami moimi odczuciami oraz powiedzieć jak to się odbywa tutaj...Myślałam, że można tu mówić o wszystkim i normalnie bez skrępowania ale widzę że to nie ma sensu. Przyzwyczaiłam się że ludzie wolą słuchać złych wiadomości wtedy zawsze można się podbudować...nieważne...
Ja się tym wszystkim co tu się dzieje bardzo jaram i cieszę i faktycznie nie mam prawa wymagać od Was abyście cieszyły się ze mną.
Aha, jeszcze chciałam dodać, że mnie np. bardzo interesuje jak odbywa się np. poród w innym kraju i nie widzę w tym nic złego jak ktoś mi opowiada:) zawsze to jakaś nowa wiedza, tak też chciałąm przekazać to Wam, jako ciekawostkę...
Ewelina jak dla mnie to Ty się możesz przeprowadzać gdzie chcesz...szczerze, mało mnie to interesuje. I wiem co widziałam w PL i wiem co widzę tu, wystarczająco aby mieć porównanie.
Ale tak jak mówię zakańczam ten temat bo widzę że niektóre osoby za bardzo się irytują.
Agatka jak byłam w Irlandii to faktycznie pamiętam, że po imprezach masakra była na ulicach:) haha... faktycznie ludzie przez okna wyrzucali śmieci...
natomiast nie zmienia to faktu, że bardzo mi się podoba ten kraj i mogłabym tam mieszkaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 20:55
-
mada_lena wrote:Pati trzymaj sie. Sciskam mocno i zycze Ci, zeby ułożyło ske wszystko po Twojej mysli.
Co do porodu doszłam do wniosku, ze chce zeby moj porod nie był traumatycznym przeżyciem i po wielu rozmowach z mezem, zbierając opinie innych doszłam do wniosku ze bede rodzic w Salve w Łodzi. Maja oddział neonatologiczny II st referencyjnosci, wiec ok. Ktoras z Was zamierza tam rodzic?
Jak dotrwam do 32 tyg.to się spotkamymada_lena lubi tę wiadomość
-
teraz ona tu jest i tanczy dla niego
hahahah
mojemu jak juz przyjedzie to szczeke tez trzeba bedzie zbierac z podlogipo 4 tyg niezle sie zdziwi
specjalnie fotek nie wysylam:D albo ucieknie cholernik jeden ;p
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
madziulka112 wrote:A mnie jakoś nie ciagnie do alko... Ale... Red bull mi sie marzy, a kurcze nigdy nie piłam przed ciążą
oh jakbym sobie Bailey's wypila, z lodem...AgataP, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewelina_d wrote:mnie do tej pory nie ciagnelo, ale zaczelo..
oh jakbym sobie Bailey's wypila, z lodem...
o dżizasssssss Baileys..... ale bym sobie wypiła...
Ide musze wziac zimny prysznici jeszcze te pranie powywieszac...masakra
dzisiaj o 22 na Cinemax The Knick...pierwszy odcinek...ktoras bedzie ogladac?http://www.filmweb.pl/serial/The+Knick-2014-698138
-
ewelina_d wrote:mnie do tej pory nie ciagnelo, ale zaczelo..
oh jakbym sobie Bailey's wypila, z lodem...
Madziulka jak nigy wczesniej nie pilas to nie radze teraz probowac. znam osoby co dziwnie reaguja na red bula i tego typu napoje.
mnie to zawsze ciagnie do tego co zabronione..tak z przekorydobrze ze cukier wyszedl mi ok bo jakby mi zabronili to bym dnia bez czekolady nie przezyla ani jednego.. a wszystkie slodycze w sklepie by wolaly z polek - wez mnie ze soba:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 20:54
RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Moją jedyną ciążową zachcianka jest ...alkohol( wiadomo że niespełnioną)
Przed ciążą piłam tylko w swoje urodziny,w sylwestra i na wakacjach od czasu do czasu probowałam jakiegos lokalnego alkoholu
a teraz marze o zwykłym chamskim piwie,baaa ostatnio pociekła mi slinka jak ktoś pił gin z tonikiem ...który normalnie dla mnie smakował jak mydliny a teraz mam smaka
Pewnie dlatego że nie mogeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 20:54
lkc, RewolucjaSięDzieje, Amnezja lubią tę wiadomość
-
a ja tam lubilam w babskim gronie wypic sobue do ploteczek piwko czy winko
z moim mężem od czasu do czasu tez robilismy sobie takie wieczorkii milo wspominam
moze dlatego ze nigdy nie upijalam sie do nieprzytomnosci by potem kac mial mnie meczyc
chociaz dziewczyny macie racje po takim czasie to ja po kieliszku wina bede padac
madlen a dla mnie to fajnie ze macie tam taki szpitaljak bym miala wybor i przy tym by mnie nic nie trzymalo to tez bym takie luksusy sobie wybrala
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AgataP wrote:dzisiaj o 22 na Cinemax The Knick...pierwszy odcinek...ktoras bedzie ogladac?http://www.filmweb.pl/serial/The+Knick-2014-698138
RewolucjaSięDzieje, AgataP lubią tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:Moją jedyną ciążową zachcianka jest ...alkohol( wiadomo że niespełnioną)
Przed ciążą piłam tylko w swoje urodziny,w sylwestra i na wakacjach od czasu do czasu probowałam jakiegos lokalnego alkoholu
a teraz marze o zwykłym chamskim piwie,baaa ostatnio pociekła mi slinka jak ktoś pił gin z tonikiem ...który normalnie dla mnie smakował jak mydliny a teraz mam smaka
Pewnie dlatego że nie moge
ja juz planuje jak tu oblac moje 30te urodziny!mam w grudniu, najwyzej poodciagam i maz bedzie butellka karmil (jak mu przedstawilam te opcje, to sie moj maz imprezowicz wzburzyl, jak to mloda matka i pic bedzie!
).
-
nick nieaktualny