X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    ta koko dzambo i do przodu to ich haslo. trudno troche sobie poslucham... musze troche ochlodzic mieszkanko, zamkne okno i nie bedzie tak zle... ;)

W ramach rewanżu zawsze możesz im puścić Wardrunę albo coś bardziej "krwawego" w odbiorze ;)

lkc lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ponad 60 luda + dzieci oczywiście, w chustach, bo mniej miejsca :D:D:D
    ktoras dom miala:P to moze latwiej mi bedzie zabrac barek ze soba:D

lkc, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakoś nie ciagnie do alko... Ale... Red bull mi sie marzy, a kurcze nigdy nie piłam przed ciążą

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    no to zapraszam :D
    Zmiesci sie 60 osób :)

ewelina_d, RewolucjaSięDzieje, Lavendula lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • karmelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lavendula zleci szybko :-). dopiero moj byl 5 dni na Wegrzech ;) szybko zlecialo, nadrobilam pewne zaleglosci, a jak wrocil steskniony to ho ho :-)

co do szpitali to ten do ktorego sie planuje wybrac nie jest rewelacyjny, ale jest tam moja gin i to najwazniejsze, jak rodzilam pare lat temu to szczerze nie zwracalam na duzo rzeczy uwagi, najwazniejsze bylo dla mnie to ze mialam fachowych lekarzy kolo siebie i przede wszystkim dzidziusia przy sobie caly czas, a opieka w pierwszej dobie po cc rewelacja :-) mialam swoja pielegniarke :-) potem bylo troche gorzej, ale bylo mi juz wszystko jedno :-)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:

Touche :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Madlen nie zrozum mnie źle ale ja osobiście nie mam możliwości rodzic w Holandii ani w prywatnej klinice w Polsce. Panicznie boje sie porodu i pobytu w szpitalu, interesuje się jakie mamy warunki w polskich szpitalach i powoli dochodziłam do wniosku ze nie jest tak źle, ale takie opowieści naprawdę nie pomagaja. Nie chodzi o to ze Ty będziesz miała super ale, że tu jest do dupy. Twoje wypowiedzi na temat polskich lekarzy są podobne, a my tu jesteśmy i jesteśmy na nich zdane. Od tych lekarzy zależy nasze życie i życie naszych dzieci. Sama tez bardzo sie martwisz o wiele spraw związanych z ciążą, porodem i zdrowiem dzieci więc po prostu zrozum inną kobietę w ciąży.

Moze jestem zwykłą panikarą ale dla mnie to jest bardzo ważne. Całe moje pozytywne nastawienie i pracuje nad tym

Szkoda, że tak to odbierasz...nie chodziło mi o to aby się przechwalać tylko po prostu chciałam się podzielić z Wami moimi odczuciami oraz powiedzieć jak to się odbywa tutaj...Myślałam, że można tu mówić o wszystkim i normalnie bez skrępowania ale widzę że to nie ma sensu. Przyzwyczaiłam się że ludzie wolą słuchać złych wiadomości wtedy zawsze można się podbudować...nieważne...
    Ja się tym wszystkim co tu się dzieje bardzo jaram i cieszę i faktycznie nie mam prawa wymagać od Was abyście cieszyły się ze mną.
    Aha, jeszcze chciałam dodać, że mnie np. bardzo interesuje jak odbywa się np. poród w innym kraju i nie widzę w tym nic złego jak ktoś mi opowiada:) zawsze to jakaś nowa wiedza, tak też chciałąm przekazać to Wam, jako ciekawostkę...

Ewelina jak dla mnie to Ty się możesz przeprowadzać gdzie chcesz...szczerze, mało mnie to interesuje. I wiem co widziałam w PL i wiem co widzę tu, wystarczająco aby mieć porównanie.

Ale tak jak mówię zakańczam ten temat bo widzę że niektóre osoby za bardzo się irytują.

Agatka jak byłam w Irlandii to faktycznie pamiętam, że po imprezach masakra była na ulicach:) haha... faktycznie ludzie przez okna wyrzucali śmieci...
    natomiast nie zmienia to faktu, że bardzo mi się podoba ten kraj i mogłabym tam mieszkać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 20:55

relgh3714vlmssyj.png
  • Amnezja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Pati trzymaj sie. Sciskam mocno i zycze Ci, zeby ułożyło ske wszystko po Twojej mysli.
    Co do porodu doszłam do wniosku, ze chce zeby moj porod nie był traumatycznym przeżyciem i po wielu rozmowach z mezem, zbierając opinie innych doszłam do wniosku ze bede rodzic w Salve w Łodzi. Maja oddział neonatologiczny II st referencyjnosci, wiec ok. Ktoras z Was zamierza tam rodzic?

Jak dotrwam do 32 tyg.to się spotkamy :)

mada_lena lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • lkc Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz ona tu jest i tanczy dla niego :D hahahah
    mojemu jak juz przyjedzie to szczeke tez trzeba bedzie zbierac z podlogi :P po 4 tyg niezle sie zdziwi :D specjalnie fotek nie wysylam:D albo ucieknie cholernik jeden ;p

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    A mnie jakoś nie ciagnie do alko... Ale... Red bull mi sie marzy, a kurcze nigdy nie piłam przed ciążą
    mnie do tej pory nie ciagnelo, ale zaczelo..

oh jakbym sobie Bailey's wypila, z lodem...

AgataP, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:

o dżizasssssss Baileys..... ale bym sobie wypiła... :(

Ide musze wziac zimny prysznic :P i jeszcze te pranie powywieszac...masakra

dzisiaj o 22 na Cinemax The Knick...pierwszy odcinek...ktoras bedzie ogladac?http://www.filmweb.pl/serial/The+Knick-2014-698138

• lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:

Madziulka jak nigy wczesniej nie pilas to nie radze teraz probowac. znam osoby co dziwnie reaguja na red bula i tego typu napoje.
    mnie to zawsze ciagnie do tego co zabronione..tak z przekory ;) dobrze ze cukier wyszedl mi ok bo jakby mi zabronili to bym dnia bez czekolady nie przezyla ani jednego.. a wszystkie slodycze w sklepie by wolaly z polek - wez mnie ze soba:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 20:54

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją jedyną ciążową zachcianka jest ...alkohol( wiadomo że niespełnioną)

Przed ciążą piłam tylko w swoje urodziny,w sylwestra i na wakacjach od czasu do czasu probowałam jakiegos lokalnego alkoholu

a teraz marze o zwykłym chamskim piwie,baaa ostatnio pociekła mi slinka jak ktoś pił gin z tonikiem ...który normalnie dla mnie smakował jak mydliny a teraz mam smaka :/
    Pewnie dlatego że nie moge

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 20:54

lkc, RewolucjaSięDzieje, Amnezja lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam lubilam w babskim gronie wypic sobue do ploteczek piwko czy winko :-)
    z moim mężem od czasu do czasu tez robilismy sobie takie wieczorki :-) i milo wspominam :-) moze dlatego ze nigdy nie upijalam sie do nieprzytomnosci by potem kac mial mnie meczyc :-)
    chociaz dziewczyny macie racje po takim czasie to ja po kieliszku wina bede padac :-)

madlen a dla mnie to fajnie ze macie tam taki szpital :-) jak bym miala wybor i przy tym by mnie nic nie trzymalo to tez bym takie luksusy sobie wybrala :-)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, jakie imprezowe tematy! :)
    Ja jakos ani piwa, ani wina nie chce.
    Ale mazy mi sie moj ulubiony kwas chlebowy, kt tez niestety ma alko do 1, 5%... :(

Maga31 lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    dzisiaj o 22 na Cinemax The Knick...pierwszy odcinek...ktoras bedzie ogladac?http://www.filmweb.pl/serial/The+Knick-2014-698138
    obecnie posiadam za slabe nerwy, zeby ogladac... w ciazy jestem jakas wrazliwsza na widoki... Hannibala uwielbialam, a z drugiego sezonu zobaczylam pol pierwszego odcinka i wylaczylam... na finalowej scenie Bravehearta wpadlam w histerie, wyszlam z pokoju i strzelilam focha na mojego meza:)

RewolucjaSięDzieje, AgataP lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:22

ÓptimusPrime, zupaztytki, mada_lena lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Moją jedyną ciążową zachcianka jest ...alkohol( wiadomo że niespełnioną)

Przed ciążą piłam tylko w swoje urodziny,w sylwestra i na wakacjach od czasu do czasu probowałam jakiegos lokalnego alkoholu

a teraz marze o zwykłym chamskim piwie,baaa ostatnio pociekła mi slinka jak ktoś pił gin z tonikiem ...który normalnie dla mnie smakował jak mydliny a teraz mam smaka :/
    Pewnie dlatego że nie moge
    moim ulubionym alkoholem na swiecie jest wegierskie Unicum, odmiana sliwkowa:) uwielbialam sobie w weekend kieliszeczek posiorbac od czasu do czasu:)

ja juz planuje jak tu oblac moje 30te urodziny!:) mam w grudniu, najwyzej poodciagam i maz bedzie butellka karmil (jak mu przedstawilam te opcje, to sie moj maz imprezowicz wzburzyl, jak to mloda matka i pic bedzie!;)).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nono, ewelina, na Bravie? :)
    Ja zawsze czekalam na True Blood, ale teraz na sam widok czolowki robu mi się niedobrze :(

AgataP lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ochotę na porządnego drinka,
    najchętniej wchłonęłabym potężne Mohito...:D

Amnezja, Madlen222, lkc, AgataP, Lavendula, kooll, talia22, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ