X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na początku ciąży ciągnęło do piwa a nigdy nie lubiłam :) A teraz to najchętniej jakiegoś pysznego drinka :)

AgataP lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Nono, ewelina, na Bravie? :)
    Ja zawsze czekalam na True Blood, ale teraz na sam widok czolowki robu mi się niedobrze :(
    no na bravie;) moj maz ma traume od tamtego razu i teraz sprawdza 10 razy zanim jakis film wlaczy:) dzis swoja droga ogladalismy Grand Budapest Hotel - cudna dynamika, takie filmy lubie:)

i hit miesiaca: Robaczki z zaginionej doliny ;) - tylko absolutnie nie w wersji polskiej, bo zepsuli jakims dubbingiem. oryginal jest bez slow kompletnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 21:25

ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    moim ulubionym alkoholem na swiecie jest wegierskie Unicum, odmiana sliwkowa:) uwielbialam sobie w weekend kieliszeczek posiorbac od czasu do czasu:)

ja juz planuje jak tu oblac moje 30te urodziny!:) mam w grudniu, najwyzej poodciagam i maz bedzie butellka karmil (jak mu przedstawilam te opcje, to sie moj maz imprezowicz wzburzyl, jak to mloda matka i pic bedzie!;)).

heheh ja zapowiedziałam że w Sylwka on karmi małą z butelki i sam o Bavari 0% siedzi
    A ja wypijam ulubione Proseco :D

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja też mam ochotę na porządnego drinka,
    najchętniej wchłonęłabym potężne Mohito...:D

o tak Rewolucja!!!! mohito!!!! dzisiaj jak w sklepie zapachniało mi miętą i od razu na myśl przyszło mohito:D kocham!!! mój ulubiony drink:)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, nie denerwuj się, wszystkie się cieszymy, że będziesz mieć tak fajnie w czasie porodu i po nim!

Co do filmów to dopadłam wczoraj "Idę", naprawdę dobry kawałek kina, Kulesza jest świetna, chociaż jak dla mnie pobiła samą siebie w "Róży".

Lecę dziewczyny zrobić coś do jedzenia, bo coś za mną chodzi i chodzi i nie wiem co, a właściwie wiem, ale nie mam składników ;)

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina polecałaś kiedyś sprzedawcę z długimi spódnicami z allegro, podesłałabyś linka? Będę wdzięczna.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mohito... marzenie..
    mi to sie jeszcze Martini biale marzy... z lodem, cytrynka... takie zimniutkie... mmmmmmmmmm

Madlen222, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ewelina polecałaś kiedyś sprzedawcę z długimi spódnicami z allegro, podesłałabyś linka? Będę wdzięczna.
    a tutaj:) http://allegro.pl/zawsze-modne-spodnice-ciazowe-maxi-kolory-i4467515473.html

eforts lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bardzo dziękuję.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Madlen, nie denerwuj się, wszystkie się cieszymy, że będziesz mieć tak fajnie w czasie porodu i po nim!

Co do filmów to dopadłam wczoraj "Idę", naprawdę dobry kawałek kina, Kulesza jest świetna, chociaż jak dla mnie pobiła samą siebie w "Róży".

Lecę dziewczyny zrobić coś do jedzenia, bo coś za mną chodzi i chodzi i nie wiem co, a właściwie wiem, ale nie mam składników ;)

Kochana nie każdy się cieszy ale mało mnie to interesuje i w ogóle tego nie wymagam od nikogo. Ja tam natomiast się cieszę jak ludzie mają coś fajnego...:)

Co do jedzenia to ja włąśnie robię pizzę:) tak mnie naszło:) smacznego:)

AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziu ...własnie przegrałam zakład....

robiliśmy sobie papryki z grilla z nadzieniem z sera i pieczarek ale mieliśmy inną wizję przygotowania nadzienia
    ja obstawiałam że lepiej bedzie włożyc tam surowe pieczarki ,mąż że trzeba je wczesniej podsmażyć...nastąpiła ostra wymiana zdań,mój foch... po czym każdy zrobił sobie paprykę po swojemu

Teraz on wpiernicza zadowolony swoją,w dodatku wygrał 100-we
    a ja mam paprykę z zupą pieczarkową w środku :( sama woda w mojej :(

lkc, desou, Milaszka lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakos okreslonego wymagania co do tego czego by sie tu napic nie mam :-) az tak mocno fantazja mnie nie ponosi :-)

no i mąż poszedl na to piwo, trzy razy zapytal czy moze pozno wrocic :/ wczesniej zrobil na kolacje nam nalesniki, wykapal synka i polecial.. juz sobie punktow na zapas nabil co bym az tak wsciekla nie chodzila :-) ale i tak mi przykro.. a co! ;)

ewelina_d, lkc, Madlen222 lubią tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Kochana nie każdy się cieszy ale mało mnie to interesuje i w ogóle tego nie wymagam od nikogo. Ja tam natomiast się cieszę jak ludzie mają coś fajnego...:)

Co do jedzenia to ja włąśnie robię pizzę:) tak mnie naszło:) smacznego:)
    Madlen a dlaczego miałybyśmy się nie cieszyć? oczywiście że to fajnie że ci się tam podoba!
    raczej chodziło o to że mamy zupełnie inne zdanie czy doświadczenie na temat tego co jest tutaj w Polsce

Madlen222 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj byl na piwie I wrocil o 5 rano. Nie powiem, focha mam dzis tez, bo jak na zlosc od 2 dni mam taki bol brzucha, ze nie wyrabiam, a, on komentuje ze teatrzyk robie sobie I meczennice.
    Najgorzej, ze mam jutro z rana gosci I poki onodsypila, ja musialam nasprzatac sie I nawdychac sie domestosow, plus narobic jedzenia...a on to ma w ...

AgataP lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak jak masz w domu eurobiznes albo monopol to wyciagnij mu z tej gry stowe i daj :) ja mojemu tak czasem robie ;d
    Madlen dobrze, ze bedziesz miala rewelacyjne warunki... ale my sie w wiekszosci musimy zadowolic tym co bedzie.. bo "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" okrzyki zazdrosci i zachwytu nad warunkami na porodowce w NL nic nam nie zmienia. do listopada u nas takich nie bedzie na 100 % ;)
    ja czytalam Twoj opis szpitala i co jakis czas przez glowe mi przechodzilo - kurna czemu u nas tak nie ma, ale nie dla wybranych - dla wszystkich, w kazdym panstwowym szpitalu.. ale to nie jest zazdrosc z mojej strony, bo nie chcialabym mieszkac w Holandii, ani pracowac. nikt mnie nie zmusi do tego za cholere.

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym sie whiskey napila,moj jest wielkim fanem Jack Danielsa,w domu pokazna kolekcja stoi i mnie kusi,slinka mi cieknie,nie bedac w ciazy lubie sobie wypic a co :)tak sobie lubimy po pubach polazic,albo w domku posiedziec i buteleczke obalic... ogolnie mnie do alko nie ciagnelo ale teraz jakos tak bym sie napila...no i ja jestem tez wielka fanka dobrego wina,mam stojaczek ale nigdy wiecej niz 2 butelki na nim nie bylo bo wszystko wysiorbalam..taka ze mnie kolekcjonerka :P dlatego podziwiam mojego ze ma swoich Jackow ze 20 roznych rodzajow ,rozumiem ze ma takie kolekcjonerskie i rzadkie okazy ale ma tez zwykle i tych tez nie wysiorbal...uparty jest, ja to co kupilam na stojaczek to zaraz otwieralam :P a teraz siedze i je wzrokiem otwieram wszystkie :)

Madlen222, lkc, karmelek, mada_lena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie otwieram ogorki kiszone a moj przyniosl paluszki...bedzie impreza :) sobota jest a co!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 21:40

Madlen222, Amnezja, KUNIAK, Maga31, xpatiiix3, karmelek lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Kuniak jak masz w domu eurobiznes albo monopol to wyciagnij mu z tej gry stowe i daj :) ja mojemu tak czasem robie ;d
    Madlen dobrze, ze bedziesz miala rewelacyjne warunki... ale my sie w wiekszosci musimy zadowolic tym co bedzie.. bo "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" okrzyki zazdrosci i zachwytu nad warunkami na porodowce w NL nic nam nie zmienia. do listopada u nas takich nie bedzie na 100 % ;)
    ja czytalam Twoj opis szpitala i co jakis czas przez glowe mi przechodzilo - kurna czemu u nas tak nie ma, ale nie dla wybranych - dla wszystkich, w kazdym panstwowym szpitalu.. ale to nie jest zazdrosc z mojej strony, bo nie chcialabym mieszkac w Holandii, ani pracowac. nikt mnie nie zmusi do tego za cholere.

Kochana masz zdrowe podejście, ale co niektóre osoby tutaj myślą że ja specjalnie tak gadam...a sprawa wygląda tak, że jest też wiele rzeczy które mi się tutaj też nie podobają. Jednym z nich jest to że urlop macierzyński trwa tu tylko 3 m-ce, więc w Polsce pod tym względem jest o niebo lepiej. A druga sprawa jest taka, że mimo tego iż szpitale i opieka są tu bez porównania lepsze to i tak wiele bym oddała aby wrócić do Polski i życ na swojej ziemi i blisko swojej rodziny...bo ból i tęsknota jest ogromna. Więc cieszę się, że jednak jest jeszcze sporo ludzi którzy żyją w Polsce i potrafią tam żyć, tzn: mają pracę i godziwe zarobki...ja takiego szczęścia nie miałam niestety...i tak jak mówię tęsknie przeogromnie...i najchętniej bym wróciła, mimo iż żyje się tu na pewno bezpieczniej niż w PL...

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Masz racje ,nie mam eurobiznesu ale wydrukuje zaraz na drukarce :D
    Wystarczy ze ma smaczną paprykę a ja muszę udawać ze mi moja smakuje,
    i najgorsze jest to ze zrobiłam sobie 2 szt i teraz musze je z kamienną twarza zjesc :D

AgataP, Lavendula, lkc, xpatiiix3, Milaszka, Dotty84 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:22

ewelina_d, AgataP, KUNIAK, lkc lubią tę wiadomość

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ