Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ÓptimusPrime wrote:Nono, ewelina, na Bravie?
Ja zawsze czekalam na True Blood, ale teraz na sam widok czolowki robu mi się niedobrze
i hit miesiaca: Robaczki z zaginionej doliny- tylko absolutnie nie w wersji polskiej, bo zepsuli jakims dubbingiem. oryginal jest bez slow kompletnie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 21:25
ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:moim ulubionym alkoholem na swiecie jest wegierskie Unicum, odmiana sliwkowa:) uwielbialam sobie w weekend kieliszeczek posiorbac od czasu do czasu:)
ja juz planuje jak tu oblac moje 30te urodziny!mam w grudniu, najwyzej poodciagam i maz bedzie butellka karmil (jak mu przedstawilam te opcje, to sie moj maz imprezowicz wzburzyl, jak to mloda matka i pic bedzie!
).
heheh ja zapowiedziałam że w Sylwka on karmi małą z butelki i sam o Bavari 0% siedzi
A ja wypijam ulubione Proseco -
RewolucjaSięDzieje wrote:Ja też mam ochotę na porządnego drinka,
najchętniej wchłonęłabym potężne Mohito...
o tak Rewolucja!!!! mohito!!!! dzisiaj jak w sklepie zapachniało mi miętą i od razu na myśl przyszło mohito:D kocham!!! mój ulubiony drink:)RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Madlen, nie denerwuj się, wszystkie się cieszymy, że będziesz mieć tak fajnie w czasie porodu i po nim!
Co do filmów to dopadłam wczoraj "Idę", naprawdę dobry kawałek kina, Kulesza jest świetna, chociaż jak dla mnie pobiła samą siebie w "Róży".
Lecę dziewczyny zrobić coś do jedzenia, bo coś za mną chodzi i chodzi i nie wiem co, a właściwie wiem, ale nie mam składnikówMadlen222, AgataP lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
eforts wrote:Ewelina polecałaś kiedyś sprzedawcę z długimi spódnicami z allegro, podesłałabyś linka? Będę wdzięczna.
eforts lubi tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:
Bardzo dziękuję. -
RewolucjaSięDzieje wrote:Madlen, nie denerwuj się, wszystkie się cieszymy, że będziesz mieć tak fajnie w czasie porodu i po nim!
Co do filmów to dopadłam wczoraj "Idę", naprawdę dobry kawałek kina, Kulesza jest świetna, chociaż jak dla mnie pobiła samą siebie w "Róży".
Lecę dziewczyny zrobić coś do jedzenia, bo coś za mną chodzi i chodzi i nie wiem co, a właściwie wiem, ale nie mam składników
Kochana nie każdy się cieszy ale mało mnie to interesuje i w ogóle tego nie wymagam od nikogo. Ja tam natomiast się cieszę jak ludzie mają coś fajnego...
Co do jedzenia to ja włąśnie robię pizzętak mnie naszło:) smacznego:)
AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
ja pierdziu ...własnie przegrałam zakład....
robiliśmy sobie papryki z grilla z nadzieniem z sera i pieczarek ale mieliśmy inną wizję przygotowania nadzienia
ja obstawiałam że lepiej bedzie włożyc tam surowe pieczarki ,mąż że trzeba je wczesniej podsmażyć...nastąpiła ostra wymiana zdań,mój foch... po czym każdy zrobił sobie paprykę po swojemu
Teraz on wpiernicza zadowolony swoją,w dodatku wygrał 100-we
a ja mam paprykę z zupą pieczarkową w środkusama woda w mojej
lkc, desou, Milaszka lubią tę wiadomość
-
ja jakos okreslonego wymagania co do tego czego by sie tu napic nie mam
az tak mocno fantazja mnie nie ponosi
no i mąż poszedl na to piwo, trzy razy zapytal czy moze pozno wrocicwczesniej zrobil na kolacje nam nalesniki, wykapal synka i polecial.. juz sobie punktow na zapas nabil co bym az tak wsciekla nie chodzila
ale i tak mi przykro.. a co!
ewelina_d, lkc, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Kochana nie każdy się cieszy ale mało mnie to interesuje i w ogóle tego nie wymagam od nikogo. Ja tam natomiast się cieszę jak ludzie mają coś fajnego...
Co do jedzenia to ja włąśnie robię pizzętak mnie naszło:) smacznego:)
raczej chodziło o to że mamy zupełnie inne zdanie czy doświadczenie na temat tego co jest tutaj w Polsce
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj wczoraj byl na piwie I wrocil o 5 rano. Nie powiem, focha mam dzis tez, bo jak na zlosc od 2 dni mam taki bol brzucha, ze nie wyrabiam, a, on komentuje ze teatrzyk robie sobie I meczennice.
Najgorzej, ze mam jutro z rana gosci I poki onodsypila, ja musialam nasprzatac sie I nawdychac sie domestosow, plus narobic jedzenia...a on to ma w ...AgataP lubi tę wiadomość
-
Kuniak jak masz w domu eurobiznes albo monopol to wyciagnij mu z tej gry stowe i daj
ja mojemu tak czasem robie ;d
Madlen dobrze, ze bedziesz miala rewelacyjne warunki... ale my sie w wiekszosci musimy zadowolic tym co bedzie.. bo "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" okrzyki zazdrosci i zachwytu nad warunkami na porodowce w NL nic nam nie zmienia. do listopada u nas takich nie bedzie na 100 %
ja czytalam Twoj opis szpitala i co jakis czas przez glowe mi przechodzilo - kurna czemu u nas tak nie ma, ale nie dla wybranych - dla wszystkich, w kazdym panstwowym szpitalu.. ale to nie jest zazdrosc z mojej strony, bo nie chcialabym mieszkac w Holandii, ani pracowac. nikt mnie nie zmusi do tego za cholere.Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualnyJa to bym sie whiskey napila,moj jest wielkim fanem Jack Danielsa,w domu pokazna kolekcja stoi i mnie kusi,slinka mi cieknie,nie bedac w ciazy lubie sobie wypic a co :)tak sobie lubimy po pubach polazic,albo w domku posiedziec i buteleczke obalic... ogolnie mnie do alko nie ciagnelo ale teraz jakos tak bym sie napila...no i ja jestem tez wielka fanka dobrego wina,mam stojaczek ale nigdy wiecej niz 2 butelki na nim nie bylo bo wszystko wysiorbalam..taka ze mnie kolekcjonerka
dlatego podziwiam mojego ze ma swoich Jackow ze 20 roznych rodzajow ,rozumiem ze ma takie kolekcjonerskie i rzadkie okazy ale ma tez zwykle i tych tez nie wysiorbal...uparty jest, ja to co kupilam na stojaczek to zaraz otwieralam
a teraz siedze i je wzrokiem otwieram wszystkie
Madlen222, lkc, karmelek, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lkc wrote:Kuniak jak masz w domu eurobiznes albo monopol to wyciagnij mu z tej gry stowe i daj
Madlen dobrze, ze bedziesz miala rewelacyjne warunki... ale my sie w wiekszosci musimy zadowolic tym co bedzie.. bo "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" okrzyki zazdrosci i zachwytu nad warunkami na porodowce w NL nic nam nie zmienia. do listopada u nas takich nie bedzie na 100 %
ja czytalam Twoj opis szpitala i co jakis czas przez glowe mi przechodzilo - kurna czemu u nas tak nie ma, ale nie dla wybranych - dla wszystkich, w kazdym panstwowym szpitalu.. ale to nie jest zazdrosc z mojej strony, bo nie chcialabym mieszkac w Holandii, ani pracowac. nikt mnie nie zmusi do tego za cholere.
Kochana masz zdrowe podejście, ale co niektóre osoby tutaj myślą że ja specjalnie tak gadam...a sprawa wygląda tak, że jest też wiele rzeczy które mi się tutaj też nie podobają. Jednym z nich jest to że urlop macierzyński trwa tu tylko 3 m-ce, więc w Polsce pod tym względem jest o niebo lepiej. A druga sprawa jest taka, że mimo tego iż szpitale i opieka są tu bez porównania lepsze to i tak wiele bym oddała aby wrócić do Polski i życ na swojej ziemi i blisko swojej rodziny...bo ból i tęsknota jest ogromna. Więc cieszę się, że jednak jest jeszcze sporo ludzi którzy żyją w Polsce i potrafią tam żyć, tzn: mają pracę i godziwe zarobki...ja takiego szczęścia nie miałam niestety...i tak jak mówię tęsknie przeogromnie...i najchętniej bym wróciła, mimo iż żyje się tu na pewno bezpieczniej niż w PL... -
lkc wrote:Kuniak jak masz w domu eurobiznes albo monopol to wyciagnij mu z tej gry stowe i daj
Wystarczy ze ma smaczną paprykę a ja muszę udawać ze mi moja smakuje,
i najgorsze jest to ze zrobiłam sobie 2 szt i teraz musze je z kamienną twarza zjescAgataP, Lavendula, lkc, xpatiiix3, Milaszka, Dotty84 lubią tę wiadomość