X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja meteopata ledwie dziś patrzę na oczy, bo jak pada deszcz to mam takie kiepskie ciśnienie, kawę juz robię bo normalnie oczka się same zamykają a to dopiero poranek hehe.

Karmelek gin mi nie kazał jeszcze liczyć ruchów, może u mnie za wcześnie na liczenie, tylko pyta czy odczuwam ruchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:12

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek ja narazie nie liczę, w sumie gin mi też narazie nic na ten temat nie mówiła.. A nadgorliwa wole nie być bo jak zaczne wymyślać to... :)
    Szkoda moich nerwów :)

Viviana u nas pogoda też straszna.. Jak zaraz za kawkę się nie wezmę to tu w pracy padnę.. A jeszcze na dodatek jestem sama..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:13

201411191762.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    Alka, moja Malutka też tak ma czasami, że czuję tylko jakby rybka pływała albo takie ocieranie nóżek o macicę, bez kopniaków. Dzieci też są na różnym etapie rozwoju i może właśnie przechodzenie z jednego w drugi je tak wycisza, albo po prostu nie mają potrzeby być tak aktywne ;)
    Hehe dziewczyny piszecie, że dzieciaczki bardziej ruchliwe po słodkim, a moja raczej tak nie ma, ma swoje pory aktywności i raczej się ich trzyma, więc różnie to bywa :)

Desou, super, że ząbki zdrowe, o jeden stres mniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:16

lkc lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie kazała sprawdzać 3x dziennie czy aktywność się nie zmienia. hmm.. no i właśnie chyba zaczne sobie spisywać, ale nie wiem jak się do tego zabrać ;)

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Lavendula widzę że u ciebie też w poszczególnych godzinach się uaktywnia :)
    ciekawe jak to się później odniesie do funkcjonowania jak się urodzi :)
    Czy dalej o tych godzinach będzie popis :P

odkąd poczułam ruchy [wieczór przed bożym ciałem ;) ] to mogę od niej zegarki regulować 22:30 [no, może ze 2-3 razy się nie udało ;) ] - dziś był pierwszy poważny poranny trening, ale już śpi... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja najbardziej aktywna po jogurtcie truskawkowym,ogorkash kiszonych i mleku...wybuchowa mieszanka smaków :)

ja tez mam jak w zegarku 20.15 kazdego dnia(bylo pare dni kiedy zaczela po 21 ) ale zwykle kolo tej samej godzinki.

co do liczenia ruchow to w szpitalu mi mowili ze od 30 tyg mam na karcie wypelniac sobie,ciekawa jestem czy bede panikowac jak mi 10 nie wyjdzie a 9 ...

..a gdzies czytalam ze ginekolodzy doradzaja liczenie ruchow przy ciazy z problemami a jak ciaza rozwija sie ok to liczenie ruchow nie jest konieczne,tylko obserwacaja, oczywiscie jak sie zmieniaja na mniej wyczuwalne albo bardzo gwaltowne to trzeba sprawdzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 09:26

Lavendula lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o liczenie i inne rzeczy spytam jutro na wizycie.

• Nata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka!!! mój synek też ma różnie z tą aktywnością, jakoś nie mam tak że leże np godzinę i on wariuje cały czas, rzadko zdarza mi się tak leżeć...ale jak siedzę to czuję że kopie no i czasem jak już polegnę to te mi brzuch skacze. W sobotę mówię do męża "jakiś leniwy ten Twój syn dzisiaj, nie kopie nic" za to wieczorem na grillu co chwilę coś czułam :-) no i jego ulubiona pora to po 23. Wszystko zależy od ułożenia maluszka.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak leżałam na ocp to dziewczyny zazwyczaj wpisywały w kartę 24 ruchy :p ja też mam jutro wizytę więc zapytam no i nie mogę się doczekać!!! :-)

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Byłam u położnej ona mówi że faktycznie u Nas taka opieka, bo nie ja pierwsza zdziwiona że nic z tym nie robią.. No i mówi na IP jechać ze skurczami albo krwawieniem znowu albo brakiem ruchow od razu i się nie zastanawiać nawet i nalegać juz wtedy na położenie się, a i ze u Nas tak jest ,że nic z takimi rzeczami nie robią i dla świętego spokoju powinnam skonsultować to z lekarzem prywatnie najlepiej i zrobić dokładne USG i jak coś nie tak to ze skierowaniem na oddział położą to wtedy już nie odmówią pomocy... A teraz odpoczywać i się nie nadwyrężać ;)

Miłego dnia ;)

AgataP, lkc, desou lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Mała rano jak wstanę lekko cokolwiek się przeciąga, potem śpi, aktywna jest tak około godz 9-10 mocno, po obiedzie cokolwiek, potem kilka jakis ruchów, chyba że zjem coś dobrego, np. owoce to pokopie, lubi arbuza, nektarynki. A na wieczór tak jak u Lavenduli około 22 szaleje w brzuchu. No i w nocy jak idę siku to zdarza mi się przypadkiem ją obudzić to chwile pokopie.
    Ja pytałam gina o regularność ruchów na wizycie jak byłam, mówił, że u mnie (26tc)to jeszcze nie czas na regularne, ważne by były w ciągu dnia.

lkc lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana

mnie w pierwszej ciąży nigdy nie kazała liczyć ruchów itd i nie robilam tego - ale 10 ruchów w godzinę to nieraz doliczyłam się w 3 minuty więc gdzież bym siedział godzinę i analizowala..

lkc, blue00 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluszek zawsze daje popalić o godzinie 18, 23 i 4:30 rano :) w dzień pewnie za dużo się ruszam żeby to tak wyczuć :)

lkc lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja liczyłam ruchy jednego dnia, kiedy Antek się bardzo długo nie ruszał i zdążyłam się mocno zdenerwować. Jak w końcu zaczął, to odliczałam do 10, ale to trwało kilka minut. Nie liczyłam przez godzinę i szczerze nie wyobrażam sobie tego. W końcu trzeba się skupić a jak się ruszam czy coś, to od razu gorzej czuję.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie u mnie też tak jest że 10ruchów poczuję w ciągu minuty, ale to chyba chodzi o to żeby ustalić właśnie ten czas największej aktywności.
    moja mała kopie najwięcej koło 21 i potem o 4rano ;)
    a w ciągu dnia jakos nie udało mi się ustalić tej największej aktywności i właśnie chyba temu muszę się przyjrzeć

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o ciuszkach z pepco faktycznie jakość ciuszków się mega popsuła jak moja była malutka to ciuszki były super delikatne mięciutkie i wogóle a wczoraj jak byłam to jakieś takie krzywe i szorstkie. Nie wszystkie oczywiście bo dla starszych dzieci ciuszki są fajne i dobre gatunkowo.

Pati u nas podtrzymują ciążę do 36 tygodnia a jak się dobrze trafi to i do 40 przeciągną na oddziale. Sama leżałam z Oliwią 3 razy w szpitalu na podtrzymaniu i leżałam z dziewczynami które naprawdę miały rewelacyjną opiekę i robili wszytsko żeby jak najdłuzej dzeciaczki siedziały w środku. Ja czasami wole jechac na IP sprawdzić co mnie nie pokoi niż do przychodni iść u nas w szpitalu wszystko na piśmie dają, co robili co podali jakie rokowania itd.

Co do ruchów moja w dzień jakas leniwa jest jedyne co to mi w żebra wchodzi co strasznie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:00

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Wczoraj pół dnia nie miałam internetu -jakaś awaria gdzieś była. No bez telefonu mogę jeszcze przeżyć ale bez internetu NIE!!! Wieczorem włączyli to czytałam was do końca do 1.30.

Isia, dziękuję za odpowiedź w sprawie wózków. Dużo mi rozjaśniłaś. I tak: ja szukam raczej od razu spacerówki, bo gondolą to nie pojeżdżę. Budżet tak do 1500-1600zł. A spacerówka ma być lekka( do 11kg), zwrotna, koła nie pompowane bo to dodaje wagi,i dlatego że bez gondoli to musi się rozkładać na płasko i odwracać w dwóch kierunkach jazdy.Kosz pojemny i wentylacja w budce. Tyle wymagań. Każda z przytoczonych przez ciebie ma możliwość dokupienia gondoli w razie czego.

2e1851z.jpg
    Graco Evo XT- nawet o nim nie słyszałam, ładny, super rozwiązania np. błotniki, ale cena 1240zł, a z gondolą 1735zł. Waga- 10,5kg

2ro6ovm.jpg
    Graco Evo- nad nim się długo zastanawiałam ,ale nie ma wentylacji w budce i to mnie drażni, ale cena ok za cały zestaw 3 w1- 1499zł

255t1kp.jpg
    Xlander X-Pulse- fajny, mogłabym kupić samą spacerówkę, bo od siostry miałabym gondolę, bo ma Xlandera 3w1 ale nie wiem jaki model i nie wiem czy by pasowała. Waga jednak samej spacerówki trochę za duża przez te koła- 12,5kg. Cena 1159zł spacerówka.

29kyrrc.jpg
    I mój faworyt PegPerego Book Plus Spotrivo kolor ten jak na zdjęciu bardzo mi odpowiada, cena 1299zł spacerówka, lekki (10,3kg), wygląda na super miękki i wygodny.

Jakbyś jeszcze coś ciekawego znalazła to podeślij :)
    Dodam, że w mojej mieścinie jest tylko dwa sklepy z pięcioma wózkami na krzyż. Żadnego z moich typów nie ma, więc oglądam tylko w necie. We wrześniu wybieram się na badania do Kielc, więc może tam dotknę i wypróbuję któryś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:05

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z Wami skoro swit. przed chwila sie obudzilam. piekna noc, jedna pobudka na siku o 3.20 :) nie wazne ze slyszalam smieciarzy , spalam jak zabita do 9.30 ;)
    wazne, ze nowy tydzien sie zaczal ;)
    nie licze ruchow i mam nadzieje, ze lekarz mi nie wymysli zebym liczyla..

Lavendula lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Nata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem czuję tylko takie tąpniecia w brzuchu, więc myślę że to też mój maluszek, no a czasami kopniaki, nie takie może mocne chociaż zależy gdzie dostanę boksa :-) co to wypychania to jakoś nie zauważyłam. Dzisiaj mija rok od zabiegu kiedy straciłam na zawsze moje pierwsze maleństwo, zleciało ehhh..
    Na moim osiedlu szaleństwo: otworzyli wyremontowany plac zabaw. Dodam że poprzedni był tylko 5 lat, ale teraz zmieniali nawierzchnię na gumową bo takie wymogi i zabawki dali nowe.

rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Ja czasem czuję tylko takie tąpniecia w brzuchu, więc myślę że to też mój maluszek, no a czasami kopniaki, nie takie może mocne chociaż zależy gdzie dostanę boksa :-) co to wypychania to jakoś nie zauważyłam. Dzisiaj mija rok od zabiegu kiedy straciłam na zawsze moje pierwsze maleństwo, zleciało ehhh..
    Na moim osiedlu szaleństwo: otworzyli wyremontowany plac zabaw. Dodam że poprzedni był tylko 5 lat, ale teraz zmieniali nawierzchnię na gumową bo takie wymogi i zabawki dali nowe.

też poza kopniakami i przeciąganiem się - czuję tąpnięcia i "wzdrygi" - zastanawiałam się nawet skąd takie nerwowe ruchy. I chyba jeszcze nie wiem co to czkawka :(

‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ