X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój czkawkę miał już kilka razy :-) szybkie ruchy w małych odstępach, ale trwało to chwilkę i przechodziło :]

Lavendula lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się już zaczynałam martwić tymi ruchami, bo ostatnio nie czuję ich tak jak wcześniej. W dzień to w ogóle. Dopiero wieczorem po kąpieli jak już się położę czuję jak sie rusza, ale nie kopie. W ogóle całkiem inaczej jak z chłopakami miałam. Jeden kopał w żebra a drugi szalał po całości. Teraz mam nadzieję że to oznaką grzecznej dziewczynki. :)

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula czkawka to takie rytmiczne ruchy Dzidzi, trwaja chwilkę, może tego nie kojarzysz jako czkawki, moja Mała miała czkawki ale nie kojarzyłam do póki nie złapała ją 15-minutowa czkawka no wtedy to już wiedziałam co to jest. Wtedy brzuszek jakby pulsował, czujesz ruchy jakby z każdej strony.
    U mnie znowu Mała ma takie czasem ruchy jakby wibrowała i też się zastanawiam co ona wtedy robi.

Lavendula lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ten Peg Perego to też był mój faworyt w sklepie dopóki nie zobaczyłam ceny :/ Ja w sumie też nie byłam w wielu sklepach i czegokolwiek o wózkach dowiedziałam się dopiero jak pojechaliśmy nad morze i wstąpiliśmy do Bobowózków w Gdańsku :D Polecam jak ktoś ma blisko :D

Trzeba koniecznie uważać na te wózki na piankowych kołach, żeby nie trafić na jakąś tandetę. I faktycznie jeśli możesz gdzieś podjechać, żeby pomacać w realu, to warto. Potem można zamówić w necie (warto przejrzeć allegro, bo czasami są całkiem atrakcyjne oferty sklepów). Ewentualnie pomyśleć o wózku używanym (nie wiem czy w ogóle bierzesz pod uwagę) jakiejś lepszej firmy, tylko sprawdzić koła, czy nie zajechane, bo piankowe niestety szybko się wycierają.
    A jeszcze przypomniał mi się Graco Symbio, no ale on też pewnie powyżej tysiaka za spacerówkę. Można by przejrzeć jeszcze starsze modele Chicco. Jak coś mi przyjdzie jeszcze do głowy to napiszę :)

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizytę idę w czwartek prywatnie na 17.30 ,moglam na jutro jeszcze ale nie wiem czy pieniadze by doszly także zobaczymy co powie tamten ginek prywatnie, zadzwoniłam do R popłakałam przez telefon i wykrzyczałam mu ze jest egoistą ze myśli tylko o sobie i ze ja ciągle martwie sie o dziecko a on mi tylko stresów doprawia no i mowie ze ciągle cos sie dzieje i muszę iść sprawdzić prywatnie na szybko ,ze czemu ja mam ciągle o to dbać sama, a on ma sobie wszystko w dupie, wiecie co taki impuls jakiś ze musiałam mu nagadać bo juz mam dość a czekać na nie wiadomo co tez nie można, no bo ile... No i da mi na wizytę nastraszyłam Go i chyba wziął to do siebie, no i dobrze niech też płaci, wystarczy, że ja mała nosze pod sercem i mam non stop stresy, uwaga warunek mi postawił, ze dostanie zdjęcie z usg... Pff... Ale oddam i wszystkie tylko żeby wiedzieć czy nic nie zaszkodzi malej i czy nie urodze za szybko... Przynajmniej będę spokojniejsza i wyrwę najwyżej od niego skierowanie bezterminowe do szpitala na patologię to wted nie odesla mnie i podpytam o poród przy cukrzycy itd o wszystko będę musiała sobie wypisać co chce się dowiedzieć bo jak place to wymagam w końcu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:43

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa moja Oliwia w brzuszku była taka spokoja za to jak sie urodziła to po 6 miesiącach zrobła sie "diabłem wcielonym" ale mówią że imię Oliwia ma to do siebie:):):):)

AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze Pati ze mu wygarnelas i powiedzialas do sluchu...kochana idz to sprawdz trzymam kciuki bardzo mocno bedzie wszystko dobrze!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa mój maleńki nie toleruje chyba kąpieli :)
    Wiem, że kąpiel nie jest zbyt wskazana w ciąży i lepsze są prysznice ale czasem nie mogę się powstrzymać.. Ostatnio w nagrodę kupiłam sobie super pachnący płyn wlałam połowe butelki i musiałam wyjść po 10 min :/ a było mi tak cudownie.. Niestety Tymuś przy kąpieli tak mocno kopie i się kręci że nie da się tego wytrzymać! Wiadomo, że jeszcze leży się na plecach więc ucisk jest i te mocne kopniaki.. I to było moje już ostatnie podejście.. Wole nie ryzykować zdrówkiem dziecka skoro on tak mocno reaguje..
    Przy prysznicu jest grzeczniutki i nawet go nie czuje :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka popieram :) każda Oliwka którą znam jest małym diabełkiem :) i to samo moja mama mi mówiła że w przedszkolu Oliwki i Amelki to straszne łobuziaki :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati czyli R da ci pieniążki na wizytę? A spytał chociaż jak się czujesz i czy wszystko jest u ciebie ok?

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak codziennie czytam sierpniówki i wiecie co, jak patrzę jakie tempo maja to juz chce chociaż października, bo i my zaczniemy :D hehe tez tempo będzie a Nas sporo jest hehehe

No właśnie da ,a czy pytał no niby spytał a ja mowie no a jak ja mam się czuć nie dość ze sama z tym wszystkim to w ciągłym stresie i to skurcze łapią to jakieś krwawienia mam i w szpitalu odsyłają ciągle i nie wiem co się dzieje... To on tylko aha... Także to było pytanie na odczepne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:52

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ja jak swoja odbierałam z przedszkola kiedyś później troszkę to jak zadzwoniłam do domofonu i powiedziałam dzien dobry ja po Oliwke to usłyszałam o matko nareszcie. I tak jak piszesz ja i mama Amelki wiecznie na dywaniku jestesmy:P:P:P

maaartinka, Milaszka lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ostatnio chcialam CIe przegonic, a ostatnio tak sobie siedzialam i myslalam... a niech Mala siedzi w srodku nawet do grudnia :) a niech dziady zusowskie placa, co mi tam :D

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potwierdzam, że znam Oliwki i to bardzo żywiołowe dziewczynki :) normalnie adhd, ale weźcie co Wy mówicie, że Amelki też takie, no ładnie mi się szykuje :)
    Ja jak byłam na imprezie urodzinowej i każdy pytał kiedy rodze jak mówiłam listopad to mówili, o kurde skorpion ale będziesz miała :) hehe no serio nie wiem o co chodzi tymi skorpionami, że charakterne czy co :)
    Pati dobrze zrobiłaś, czemu masz sama się stresować a R. ma nic nie wiedzieć jaka sytuacja. Ale oóglnie nie denerwuj się aby jego zachowaniem i myśl tylko o sobie, swoim zdrowiu i dzieciach.
    U mnie po każdy prysznic usypia Małą, że śpi po prysznicu z 1-2godziny, zawsze mnie to zastanawia, może słyszy szum wody i ją to usypia czy co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:55

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dla mnie najważniejsze są dzieci z Nim dałam sobie spokoj ale jak pomyslalam że mam siedzieć ciągle i nie widzieć nic tak na serio to może jakoś rozmowa i jak mu wygrane wywre na Nim to żeby zainteresował się i dołożył do "interesu" ;)

To ja znam Justynę taka skorpion z 5listopada w moim wieku panienka a narwana taka fajna dziewczyna raz na imprezie skoczyła z okna z 4 pietra w krzaki ;oo i co tylko nogi połamała w kostkach, dalej szaleje i zyskała ksywe jumper hehe no i normalnie chodzi ;)
    A Amélie siostrę mam z 30wrzesnia i fajna grzeczna ułożona dziewczynka ;)

Lkc ja chce końca września dociągnąć tylko chociaż ;) najlepiej do połowy października 38tyg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:01

Viviana, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viviana skorpiony strasznie uparte i mało uczuc okazuja mój to typowy skorpion jest dlatego nie byłam zachwycona ze termin mam na 3 listopada

zgadza sie Pati skorpiony maja czasami głupie i szalone pomysły mój jak coś wymyśli w pracy to tylko zawsze mówie żeby ubezpieczenie wkońcu podniósł do góry ostatnio na 11 piętnie robił na podeście bez zabezpieczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:02

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka tez ma swoje godziny do kopania:) Teraz np po sniadaniu i kawce siedze i standardowo czuje jak pływa ale zawsze ok 21 gdzies do 23 nawet nieraz to caly czas szaleje i jak tatus do pracy sie szykuje ok 6 to tak samo:)ogólnie czuje ja caly czas co jakis czas:)gdzies czytałam własnie zeby zwracac uwage w jakich godzinach buszuje bo tak bedzie jak sie urodzi:D
    u nas nareszcie ochlodzenie i to takie porzadniejsze a cholera balkonu nie moge otworzyc bo pieprzone osy wpadaja!żal!!

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka mój tez skorpion a bardzo troskliwy uczuciowy wrazliwy plakac mu sie zdazy, z tym okazywaniem uczuc to moze przy ludziach jest mniej wylewny ale w domu?bez zarzutów. a uparty napewno mniej niz ja, ja panna i zawsze musi byc na moim:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Pati - oszczędzaj się, kontroluj i wyciągaj forsę od R! nie ma to tamto, Twoje i zdrowie Nel są teraz najważniejsze! a przez ostatnie dni porobiło się nieciekawie i widać to jak na dłoni, trzymam kciuki za Was kobiety i jestem pewna, że będzie dobrze!:):):)

Desou - takie słowa u stomatologa działają na mnie kojąco :D zeskakuję wtedy z zydla niczym rącza łania :D:D:D

Co do ruchów to ja czuję różnie, raz bombardowania całego brzucha, a raz spokojnie falowanie raz na jakiś czas. Rzadki dodam ;)
    Wczoraj musiałam pomyszkować detektorem, bo coś za spokojnie było;)
    Ale ruchów nie liczę i nie zamierzam :)

xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zodiakalny lew więc też uparta i zazwyczaj musi być na moje ale on też nie popuszcza. Nawet jego matka mówi że jest strasznie uparty i nie da mu się nic przepowiedzieć. Mój płakać to płacze jak nikt nie widzi albo jak ja się juz porządnie wkurze i się pakuje do wyprowadzki ale przy kimś to nawet mnie nie przytuli raczej traktuje jak koleżankę a nie partnerkę.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ