Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Też się już zaczynałam martwić tymi ruchami, bo ostatnio nie czuję ich tak jak wcześniej. W dzień to w ogóle. Dopiero wieczorem po kąpieli jak już się położę czuję jak sie rusza, ale nie kopie. W ogóle całkiem inaczej jak z chłopakami miałam. Jeden kopał w żebra a drugi szalał po całości. Teraz mam nadzieję że to oznaką grzecznej dziewczynki.
-
Lavendula czkawka to takie rytmiczne ruchy Dzidzi, trwaja chwilkę, może tego nie kojarzysz jako czkawki, moja Mała miała czkawki ale nie kojarzyłam do póki nie złapała ją 15-minutowa czkawka no wtedy to już wiedziałam co to jest. Wtedy brzuszek jakby pulsował, czujesz ruchy jakby z każdej strony.
U mnie znowu Mała ma takie czasem ruchy jakby wibrowała i też się zastanawiam co ona wtedy robi.Lavendula lubi tę wiadomość
-
Kasia, ten Peg Perego to też był mój faworyt w sklepie dopóki nie zobaczyłam ceny
Ja w sumie też nie byłam w wielu sklepach i czegokolwiek o wózkach dowiedziałam się dopiero jak pojechaliśmy nad morze i wstąpiliśmy do Bobowózków w Gdańsku
Polecam jak ktoś ma blisko
Trzeba koniecznie uważać na te wózki na piankowych kołach, żeby nie trafić na jakąś tandetę. I faktycznie jeśli możesz gdzieś podjechać, żeby pomacać w realu, to warto. Potem można zamówić w necie (warto przejrzeć allegro, bo czasami są całkiem atrakcyjne oferty sklepów). Ewentualnie pomyśleć o wózku używanym (nie wiem czy w ogóle bierzesz pod uwagę) jakiejś lepszej firmy, tylko sprawdzić koła, czy nie zajechane, bo piankowe niestety szybko się wycierają.
A jeszcze przypomniał mi się Graco Symbio, no ale on też pewnie powyżej tysiaka za spacerówkę. Można by przejrzeć jeszcze starsze modele Chicco. Jak coś mi przyjdzie jeszcze do głowy to napiszę -
Na wizytę idę w czwartek prywatnie na 17.30 ,moglam na jutro jeszcze ale nie wiem czy pieniadze by doszly także zobaczymy co powie tamten ginek prywatnie, zadzwoniłam do R popłakałam przez telefon i wykrzyczałam mu ze jest egoistą ze myśli tylko o sobie i ze ja ciągle martwie sie o dziecko a on mi tylko stresów doprawia no i mowie ze ciągle cos sie dzieje i muszę iść sprawdzić prywatnie na szybko ,ze czemu ja mam ciągle o to dbać sama, a on ma sobie wszystko w dupie, wiecie co taki impuls jakiś ze musiałam mu nagadać bo juz mam dość a czekać na nie wiadomo co tez nie można, no bo ile... No i da mi na wizytę nastraszyłam Go i chyba wziął to do siebie, no i dobrze niech też płaci, wystarczy, że ja mała nosze pod sercem i mam non stop stresy, uwaga warunek mi postawił, ze dostanie zdjęcie z usg... Pff... Ale oddam i wszystkie tylko żeby wiedzieć czy nic nie zaszkodzi malej i czy nie urodze za szybko... Przynajmniej będę spokojniejsza i wyrwę najwyżej od niego skierowanie bezterminowe do szpitala na patologię to wted nie odesla mnie i podpytam o poród przy cukrzycy itd o wszystko będę musiała sobie wypisać co chce się dowiedzieć bo jak place to wymagam w końcu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:43
AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
KasiaKa mój maleńki nie toleruje chyba kąpieli
Wiem, że kąpiel nie jest zbyt wskazana w ciąży i lepsze są prysznice ale czasem nie mogę się powstrzymać.. Ostatnio w nagrodę kupiłam sobie super pachnący płyn wlałam połowe butelki i musiałam wyjść po 10 mina było mi tak cudownie.. Niestety Tymuś przy kąpieli tak mocno kopie i się kręci że nie da się tego wytrzymać! Wiadomo, że jeszcze leży się na plecach więc ucisk jest i te mocne kopniaki.. I to było moje już ostatnie podejście.. Wole nie ryzykować zdrówkiem dziecka skoro on tak mocno reaguje..
Przy prysznicu jest grzeczniutki i nawet go nie czuje -
Kurde tak codziennie czytam sierpniówki i wiecie co, jak patrzę jakie tempo maja to juz chce chociaż października, bo i my zaczniemy
hehe tez tempo będzie a Nas sporo jest hehehe
No właśnie da ,a czy pytał no niby spytał a ja mowie no a jak ja mam się czuć nie dość ze sama z tym wszystkim to w ciągłym stresie i to skurcze łapią to jakieś krwawienia mam i w szpitalu odsyłają ciągle i nie wiem co się dzieje... To on tylko aha... Także to było pytanie na odczepne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:52
AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Oj tak ja jak swoja odbierałam z przedszkola kiedyś później troszkę to jak zadzwoniłam do domofonu i powiedziałam dzien dobry ja po Oliwke to usłyszałam o matko nareszcie. I tak jak piszesz ja i mama Amelki wiecznie na dywaniku jestesmy:P:P:P
maaartinka, Milaszka lubią tę wiadomość
-
Pati ostatnio chcialam CIe przegonic, a ostatnio tak sobie siedzialam i myslalam... a niech Mala siedzi w srodku nawet do grudnia
a niech dziady zusowskie placa, co mi tam
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Ja potwierdzam, że znam Oliwki i to bardzo żywiołowe dziewczynki
normalnie adhd, ale weźcie co Wy mówicie, że Amelki też takie, no ładnie mi się szykuje
Ja jak byłam na imprezie urodzinowej i każdy pytał kiedy rodze jak mówiłam listopad to mówili, o kurde skorpion ale będziesz miałahehe no serio nie wiem o co chodzi tymi skorpionami, że charakterne czy co
Pati dobrze zrobiłaś, czemu masz sama się stresować a R. ma nic nie wiedzieć jaka sytuacja. Ale oóglnie nie denerwuj się aby jego zachowaniem i myśl tylko o sobie, swoim zdrowiu i dzieciach.
U mnie po każdy prysznic usypia Małą, że śpi po prysznicu z 1-2godziny, zawsze mnie to zastanawia, może słyszy szum wody i ją to usypia czy co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:55
-
Kochane dla mnie najważniejsze są dzieci z Nim dałam sobie spokoj ale jak pomyslalam że mam siedzieć ciągle i nie widzieć nic tak na serio to może jakoś rozmowa i jak mu wygrane wywre na Nim to żeby zainteresował się i dołożył do "interesu"
To ja znam Justynę taka skorpion z 5listopada w moim wieku panienka a narwana taka fajna dziewczyna raz na imprezie skoczyła z okna z 4 pietra w krzaki ;oo i co tylko nogi połamała w kostkach, dalej szaleje i zyskała ksywe jumper hehe no i normalnie chodzi
A Amélie siostrę mam z 30wrzesnia i fajna grzeczna ułożona dziewczynka
Lkc ja chce końca września dociągnąć tylko chociażnajlepiej do połowy października 38tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:01
Viviana, lkc lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
viviana skorpiony strasznie uparte i mało uczuc okazuja mój to typowy skorpion jest dlatego nie byłam zachwycona ze termin mam na 3 listopada
zgadza sie Pati skorpiony maja czasami głupie i szalone pomysły mój jak coś wymyśli w pracy to tylko zawsze mówie żeby ubezpieczenie wkońcu podniósł do góry ostatnio na 11 piętnie robił na podeście bez zabezpieczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:02
-
Moja malutka tez ma swoje godziny do kopania:) Teraz np po sniadaniu i kawce siedze i standardowo czuje jak pływa ale zawsze ok 21 gdzies do 23 nawet nieraz to caly czas szaleje i jak tatus do pracy sie szykuje ok 6 to tak samo:)ogólnie czuje ja caly czas co jakis czas:)gdzies czytałam własnie zeby zwracac uwage w jakich godzinach buszuje bo tak bedzie jak sie urodzi:D
u nas nareszcie ochlodzenie i to takie porzadniejsze a cholera balkonu nie moge otworzyc bo pieprzone osy wpadaja!żal!! -
Cześć Dziewczynki
Pati - oszczędzaj się, kontroluj i wyciągaj forsę od R! nie ma to tamto, Twoje i zdrowie Nel są teraz najważniejsze! a przez ostatnie dni porobiło się nieciekawie i widać to jak na dłoni, trzymam kciuki za Was kobiety i jestem pewna, że będzie dobrze!
Desou - takie słowa u stomatologa działają na mnie kojącozeskakuję wtedy z zydla niczym rącza łania
:D:D
Co do ruchów to ja czuję różnie, raz bombardowania całego brzucha, a raz spokojnie falowanie raz na jakiś czas. Rzadki dodam
Wczoraj musiałam pomyszkować detektorem, bo coś za spokojnie było;)
Ale ruchów nie liczę i nie zamierzamxpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
ja zodiakalny lew więc też uparta i zazwyczaj musi być na moje ale on też nie popuszcza. Nawet jego matka mówi że jest strasznie uparty i nie da mu się nic przepowiedzieć. Mój płakać to płacze jak nikt nie widzi albo jak ja się juz porządnie wkurze i się pakuje do wyprowadzki ale przy kimś to nawet mnie nie przytuli raczej traktuje jak koleżankę a nie partnerkę.