X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Chyba pójdę. Chociażby żeby dostać zdjęcie :) Bo na nfz nie dostałam. Tym bardziej, że mąż by chciał zobaczyć. Zwolnienia nie chcę, bo nie chcę zostawić swoich dzieciaczków w szkole. No chyba, że ta kosmówka się bardziej odkleja wtedy się nawet nie będę zastanawiać.

Musicie mocno trzymać kciuki, bo przez moje problemy zdrowotne jestem pełna obaw, a próg bólu mam naprawdę wysoki, nawet z zapaleniem trzustki przeleżałam 2 tyg myśląć, że to ostra grypa czy coś, a lekarze w szpitalu "JAK TO MOŻLIWE!! " Miałam tyle szczęści że sobie tej trzustki nie zepsułam do końca przez niezgłoszenie się do szpitala.

Jak wszystko będzie OK to wkleję zdjęcie moich 2 fasolek :)))

• celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekamy na zdjęcie :D

8599dqk3hnnly0qz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy tez mialyscie/ macie tak ze z byle powodu placzecie? Mi mąż nie pozwolil spisac licznika od swiatla bo sam chcial to zrobic, a ja poplakalam sie jak dziecko, do tej pory lzy leca same z siebie.

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    super :) gratuluję groszków i bijących serduszek :)

ja na wizytę się wybieram jeszcze przed świętami, to znaczy USG, bo chcemy w święta powiedzieć i chcę usłyszeć serduszko zanim powiemy, a potem wizytę u mojego lekarza mam tydzień później 9.04.

Myślicie, że takie częste USG nie zaszkodzi?
    Z tego co wiem, to "szkodliwość" usg polega na wytworzeniu niewielkiego ciepła. Jednak lekarz na początku nie przystawia aparatu do ciała kobiety na zbyt długo, więc spokojnie, nic się nie stanie :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam zazdroszcze tych zdj, i tez mysle o zwolnieniu. Do pracy dojezdzam ok 57km, co prawda praca biurowa, po ok 8 godzin, ale stresujaca. Ciekawe co moj gin na to...

Wysłany: 25 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzień dobry, wstałam jako szczęśliwa mama dużego dzieciątka :D

Kochane z tym usg to jest tak, że sama poleciałam za wcześnie bo już, już chciałam widzieć. I się rozczarowałam, widząc tylko pęcherzyk. Więc nie ma się co śpieszyć. Ja dalej żyję tym, że dzidzia ma ponad 1,5cm, maż mówi: duży chłopak :)
    Dziewczyny, myślę, że u was też będzie już widać, patrząc po suwaczkach :)

Izzy lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno wszystko bedzie dobrze :) zanim sie obejrzymy skonczymy I trymestr :))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jak Wam zazdroszcze serduszek już ;) ja mam wizyte dopiero w piątek i nie wiem czy będzie cokolwiek widoczne

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Magu Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    na pewno wszystko bedzie dobrze :) zanim sie obejrzymy skonczymy I trymestr :))
    Dokładnie! Ja wiem o ciąży od niecałych dwóch tygodni, a jakby tak się zastanowić to zaraz będę mogła mówić, że jestem w trzecim miesiącu. :D

3jgxvfxmmo60rzi2.png

Wysłany: 25 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Dokładnie! Ja wiem o ciąży od niecałych dwóch tygodni, a jakby tak się zastanowić to zaraz będę mogła mówić, że jestem w trzecim miesiącu. :D
    Co by nie mówić, mi się ta perspektywa bardzo podoba ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    to juz dzisiaj druga wizyta?:)
    Tak. Lutka i dupek mi się kończą, karty ciąży jeszcze nie mam także najwyższa pora :)

szczesciara25 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ide do pepco musze sobie nowe z dwa staniki kupic ;D

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 25 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    a ja ide do pepco musze sobie nowe z dwa staniki kupic ;D
    ja też, przypomniało mi się, ze moja Laura ost powiedziała: mamo sutki ci ze stanika wystają :P
    Daj znać czy w pepco jest coś fajnego

Ona_89' lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiadomości czytam, bardzo się cieszę :) Nie mogę się doczekać poniedziałkowego USG :)

Dziewczyny nie wiem czy chodzicie prywatnie czy z NFZ do gina ale jeśli czekają Was badania te pierwsze, obfite i nie ukrywajmy drogie jest świetna kampania aż do czerwca :) Ja skorzystam, kupon pobrałam. Bo badania warte 270zł za 99zł to mega różnica. Diagnostyka działa w całej Polsce, poszukajcie u siebie i korzystajcie :)

http://www.kobieta.diagnostyka.pl/

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png

Wysłany: 25 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz zrobilam prawie wszystkie badania jeszcze jutro morfologia glukoza i mocz :)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 25 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad. wrote:
    Same dobre wiadomości czytam, bardzo się cieszę :) Nie mogę się doczekać poniedziałkowego USG :) /
    teraz to ja juz licze na same dobre wiadomości :)
    Zjadlysmy zupkę i lecimy w miasto bo na dworze jest aż ciepło. Musimy jakiś mały torcik dorwać bo jutro imprezka dla koleżanek w bawilandii a ja nie mam weny do pieczenia

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja walczę z sennościa. Wioze rano córkę do szkoły, wracam i muszę się położyć. Nie ma bata aby nie spać.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ziewm już o 18:00 a zawsze lubię później chodzić spać. Po spacerach popołuniu też mnie senność atakuje. Ale to normalne :) W poprzedniej ciąży wracałam z pracy i zasypiałam na fotelu niemalże od razu, a psinek czekał na spacer.

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na zwolnieniu, lekarka sama stwierdziła, że nie ma co ryzykować, chciała mi na dłużej wypisac, ale powiedziałam jej, że te 3 dni teraz plus weekend wystarcza mi :) Zobaczymy jak się będę czuła i jak coś mam wrócić :)

Izzy, Molcia, ~~Ania~~, agulla03, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Buffy, to teraz sobie odpoczywaj i regeneruj siły :)
    Ja mam wrażenie, że nie wysiedzę do tej 16.30... Tak bym chciała żeby okazało się, że wszystko jest ok, żeby w niepamięć poszły te źle przyrastające bety, mały pęcherzyk na ostatniej wizycie i żeby dziś już było widać moją dzidzię i serduszko...
    Zbiłam z tego wszystkiego swój wieloletni kubek... Mam nadzieję, że to na szczęście.

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ