X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Chyba pójdę. Chociażby żeby dostać zdjęcie :) Bo na nfz nie dostałam. Tym bardziej, że mąż by chciał zobaczyć. Zwolnienia nie chcę, bo nie chcę zostawić swoich dzieciaczków w szkole. No chyba, że ta kosmówka się bardziej odkleja wtedy się nawet nie będę zastanawiać.

Musicie mocno trzymać kciuki, bo przez moje problemy zdrowotne jestem pełna obaw, a próg bólu mam naprawdę wysoki, nawet z zapaleniem trzustki przeleżałam 2 tyg myśląć, że to ostra grypa czy coś, a lekarze w szpitalu "JAK TO MOŻLIWE!! " Miałam tyle szczęści że sobie tej trzustki nie zepsułam do końca przez niezgłoszenie się do szpitala.

Jak wszystko będzie OK to wkleję zdjęcie moich 2 fasolek :)))

• celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekamy na zdjęcie :D

8599dqk3hnnly0qz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy tez mialyscie/ macie tak ze z byle powodu placzecie? Mi mąż nie pozwolil spisac licznika od swiatla bo sam chcial to zrobic, a ja poplakalam sie jak dziecko, do tej pory lzy leca same z siebie.

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    super :) gratuluję groszków i bijących serduszek :)

ja na wizytę się wybieram jeszcze przed świętami, to znaczy USG, bo chcemy w święta powiedzieć i chcę usłyszeć serduszko zanim powiemy, a potem wizytę u mojego lekarza mam tydzień później 9.04.

Myślicie, że takie częste USG nie zaszkodzi?
    Z tego co wiem, to "szkodliwość" usg polega na wytworzeniu niewielkiego ciepła. Jednak lekarz na początku nie przystawia aparatu do ciała kobiety na zbyt długo, więc spokojnie, nic się nie stanie :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam zazdroszcze tych zdj, i tez mysle o zwolnieniu. Do pracy dojezdzam ok 57km, co prawda praca biurowa, po ok 8 godzin, ale stresujaca. Ciekawe co moj gin na to...

Wysłany: 25 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzień dobry, wstałam jako szczęśliwa mama dużego dzieciątka :D

Kochane z tym usg to jest tak, że sama poleciałam za wcześnie bo już, już chciałam widzieć. I się rozczarowałam, widząc tylko pęcherzyk. Więc nie ma się co śpieszyć. Ja dalej żyję tym, że dzidzia ma ponad 1,5cm, maż mówi: duży chłopak :)
    Dziewczyny, myślę, że u was też będzie już widać, patrząc po suwaczkach :)

Izzy lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno wszystko bedzie dobrze :) zanim sie obejrzymy skonczymy I trymestr :))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jak Wam zazdroszcze serduszek już ;) ja mam wizyte dopiero w piątek i nie wiem czy będzie cokolwiek widoczne

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Magu Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    na pewno wszystko bedzie dobrze :) zanim sie obejrzymy skonczymy I trymestr :))
    Dokładnie! Ja wiem o ciąży od niecałych dwóch tygodni, a jakby tak się zastanowić to zaraz będę mogła mówić, że jestem w trzecim miesiącu. :D

3jgxvfxmmo60rzi2.png

Wysłany: 25 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Dokładnie! Ja wiem o ciąży od niecałych dwóch tygodni, a jakby tak się zastanowić to zaraz będę mogła mówić, że jestem w trzecim miesiącu. :D
    Co by nie mówić, mi się ta perspektywa bardzo podoba ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    to juz dzisiaj druga wizyta?:)
    Tak. Lutka i dupek mi się kończą, karty ciąży jeszcze nie mam także najwyższa pora :)

szczesciara25 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ide do pepco musze sobie nowe z dwa staniki kupic ;D

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 25 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    a ja ide do pepco musze sobie nowe z dwa staniki kupic ;D
    ja też, przypomniało mi się, ze moja Laura ost powiedziała: mamo sutki ci ze stanika wystają :P
    Daj znać czy w pepco jest coś fajnego

Ona_89' lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiadomości czytam, bardzo się cieszę :) Nie mogę się doczekać poniedziałkowego USG :)

Dziewczyny nie wiem czy chodzicie prywatnie czy z NFZ do gina ale jeśli czekają Was badania te pierwsze, obfite i nie ukrywajmy drogie jest świetna kampania aż do czerwca :) Ja skorzystam, kupon pobrałam. Bo badania warte 270zł za 99zł to mega różnica. Diagnostyka działa w całej Polsce, poszukajcie u siebie i korzystajcie :)

http://www.kobieta.diagnostyka.pl/

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png

Wysłany: 25 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz zrobilam prawie wszystkie badania jeszcze jutro morfologia glukoza i mocz :)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 25 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad. wrote:
    Same dobre wiadomości czytam, bardzo się cieszę :) Nie mogę się doczekać poniedziałkowego USG :) /
    teraz to ja juz licze na same dobre wiadomości :)
    Zjadlysmy zupkę i lecimy w miasto bo na dworze jest aż ciepło. Musimy jakiś mały torcik dorwać bo jutro imprezka dla koleżanek w bawilandii a ja nie mam weny do pieczenia

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja walczę z sennościa. Wioze rano córkę do szkoły, wracam i muszę się położyć. Nie ma bata aby nie spać.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ziewm już o 18:00 a zawsze lubię później chodzić spać. Po spacerach popołuniu też mnie senność atakuje. Ale to normalne :) W poprzedniej ciąży wracałam z pracy i zasypiałam na fotelu niemalże od razu, a psinek czekał na spacer.

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na zwolnieniu, lekarka sama stwierdziła, że nie ma co ryzykować, chciała mi na dłużej wypisac, ale powiedziałam jej, że te 3 dni teraz plus weekend wystarcza mi :) Zobaczymy jak się będę czuła i jak coś mam wrócić :)

Izzy, Molcia, ~~Ania~~, agulla03, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Buffy, to teraz sobie odpoczywaj i regeneruj siły :)
    Ja mam wrażenie, że nie wysiedzę do tej 16.30... Tak bym chciała żeby okazało się, że wszystko jest ok, żeby w niepamięć poszły te źle przyrastające bety, mały pęcherzyk na ostatniej wizycie i żeby dziś już było widać moją dzidzię i serduszko...
    Zbiłam z tego wszystkiego swój wieloletni kubek... Mam nadzieję, że to na szczęście.

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ