Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko to nie chodzi o moje ciśnienie bo to jest ok. To bardziej chodzi o pogodę i ciśnienie takie zewn niestety:/
Co twoja Laura porabia w taką pogodę? U nas co chwile pada wiec pozwoliłam Patrykowi pograć na PlayStation choć ma wyznaczone ze może tylko w sobotę. Ale ja leżę wiec w drodze wyjątku mu pozwoliłam bo się nudzi:( -
Czesc. Ja dzisiaj odpoczywam caly dzien. Jesli chodzi o brzuch to ja czuje czasami dziwne twardnienie, ale nie trwa to dlugo. Gorsze jest uczucie takiego jakby parcia wewnatrz pochwy. Wizyte mam za tydzien to zapytam lekarza, bo mimo ze to kolejna ciaza to nie kojarze takiego uczucia w poprzednich ciazach.czasami to uczucie jest tak dokuczliwe, ze nie moge ani siedziec, ani lezec.
Ale sobie dzis pomarudzilam -
nick nieaktualnyDziewczyny ja już po wizycie usg III trymestru. Z Leonem wszystko dobrze, zdrowy: serce, nerki, żołądek, pęcherz, jajeczka - wszystko super
Generalnie wstydzioch po mamusi ;p
Jak moja mama i siostra zobaczyły fotkę 4D to od razu: mała Daria w wersji męskiej :p Zresztą to była moja pierwsza reakcja na buźkę dzidziusia
i w ogóle włoski już ma ;p widać było grzywę! ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 18:26
haen, moodliszka, Ginger84, olcia88, Molcia, Nymeria, Kitaja, Micia, Rozmarzona, Aga_502, Zorro, perelka89, mikado, Mala_Czarna_89, Cebulka, Shibuya lubią tę wiadomość
-
Teraz leżę z brzuszkiem na wierzchu, więc widać jak mnie zasysa tak co 10 min. Mąż też widzi. Dosłownie jakby mi jakiś odkurzacz w środku zasysał brzuch. Pępek się chowa i spłaszcza mnie z każdej strony. To troche boli, nie powiem ;/ To napewno przeforsowanie, ale czy dziewczynkom to nie przeszkadza jak nagle dostają takiego ścisku ? Ruszają się normalnie pomiędzy zasysaniem. Któraś pytała lekarza jak skurcze wpływają na same dzieci ?
-
czy ochraniacz na lozeczko powinien byc na cala dlugosc? czy tylko na polowe?
na allegro sa z wypelnieniem, a np. w ikei wyglada na bardziej plaskie i sie zastanawiam czy te z wypelnieniem nie ograniczaja powietrza?
przykladowe linki
1) wersja krotsza
http://allegro.pl/ochraniacz-30x180cm-do-lozeczka-dzieciecego-120x60-i5506353806.html
2) ikea, wyglada na cienszy
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30113939/
3) wersja dluzsza, grubsza?
http://allegro.pl/ochraniacz-na-lozeczko-300-cm-piekne-wzory-i5585400479.html -
Wróciliśmy z m.z zakupów. Podjechaliśmy z ciekawości do Lidla, ale ciuszki oczywiście wszystkie poprzebierane, ale nie liczyłam na to, czy coś dostanę o tej porze :p dorwałam jedynie dwupak koszulek, ale i tak w większym rozmiarze, wiec będzie na później
Mój za to rzucił się na pampersy i może to głupie, ale jakoś mnie to rozczuliło
bo pierwszy raz sam z siebie tak się palił do tego by coś kupić dla dzidzi.
Później byliśmy na większych zakupach i dwa razy mnie złapał skurcz jak się pochyliłamaż się przestraszyłam. W Castoramie zrobiło mi się słabo, bo klimy brak, a w domu jak mnie pogoniło do kibelka, to nie wiedziałam co się dzieje
za przeproszeniem tak mnie przeczyściło, że szok. Najgorsze było to, że przy każdym 'ataku ' pojawiały się skurcze
trochę mnie to zaniepokoilo. Teraz leżę i niby jest lepiej, Mały się rusza jak zwykle, ale mimo tego się zaniepokoiłam.
-
Chyba na tym etapie ciąży,co jesteśmy to te skurcze sa normalne,bo z tego co czytam większość z nas je odczuwa,wiec zwalmy je na te skurcze Baxton,czy jakos tak
Olu czy skurcze wplywaja na dzieci?hm..ciężko odpowiedzieć,chyba najlepiej będzie zapytać lekarza.Lepiej nie szukac w dr googel,bo tam można wiele "dziwnych rzeczy"znalesc lepiej zasiegnac opinii ginekologa
Aparatka,ale biznes Ci się rozkreca,pamietaj tez o moim zamówieniu;)
Cebulka wierze,ze u Ciebie wszystko dobrze,i pewnie teraz odpoczywasz w domu.Czekamy na dobre wieści od CiebieCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
moodliszka wrote:Wróciliśmy z m.z zakupów. Podjechaliśmy z ciekawości do Lidla, ale ciuszki oczywiście wszystkie poprzebierane, ale nie liczyłam na to, czy coś dostanę o tej porze :p dorwałam jedynie dwupak koszulek, ale i tak w większym rozmiarze, wiec będzie na później
Mój za to rzucił się na pampersy i może to głupie, ale jakoś mnie to rozczuliło
bo pierwszy raz sam z siebie tak się palił do tego by coś kupić dla dzidzi.
Później byliśmy na większych zakupach i dwa razy mnie złapał skurcz jak się pochyliłamaż się przestraszyłam. W Castoramie zrobiło mi się słabo, bo klimy brak, a w domu jak mnie pogoniło do kibelka, to nie wiedziałam co się dzieje
za przeproszeniem tak mnie przeczyściło, że szok. Najgorsze było to, że przy każdym 'ataku ' pojawiały się skurcze
trochę mnie to zaniepokoilo. Teraz leżę i niby jest lepiej, Mały się rusza jak zwykle, ale mimo tego się zaniepokoiłam.
Ja byłam dziś w Lidlu zupełnie przypadkowo zobaczyłam, że jest ta promocja pampersów ale zerówek i jedynek nie było (już albo cale) i nie kupiłam nicA to, że nienawidzę wchodzić w ciąży do castoramy odkryłam już w pierwszym trymestrze, bo słabo mi się zrobiło tam dwa razy niestety... teraz mąż chodzi tam sam
-
Hean jedne i drugie fajne.Ja tam kupiłam ochraniacz ,bo uważam ,ze lozeczko słodko będzie wygladalo razem z nim:) wydaje mi się,ze ochraniacz nie ma wpływu na przepływ powietrza w lozeczku,bo inaczej byłoby jego kupno zakazane.
Buffy gratulacje udanej wizyt:)rosnie Leos,super fotka ;)ale duże te nasze szkraby
A mnie dziś spotkala mila rzecz:)musze się wam pochwalićdostałam kwiaty od dwóch dziewczynek.Przed południem zapukaly do mnie dwie dziewczynki z zapytaniem czy mogą pobawić się z naszym Yorkiem w ogródku,troche bylam nie w humorze(brak snu), ale się zgodziłam.Zanioslam im ciastka i wode do picia,bawily się z 2h z psiakiem.Po 15stej znowu ktoś dzwonil,a to znowu dwie młode panny przyszly z kwiatami i koscia dla Fikiego w podziękowaniu,ze mogly się z nim pobawić i ze bylam dla nich mila
zrobilo mi się bardzo milo;)
haen, Rozmarzona, Buffy, Ginger84, Zorro, Micia, perelka89, olcia88, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Buffy, slicznosci male na awatarku
Az sie zaczelam zastanawiac jak moje malenstwo bedzie wygladalo na tym badaniu
Ach nie moge sie juz doczekac
Ginger, pewnie u Was tez taka pogoda nijaka i dlatego odczuwasz jeszcze bardziej brzuszek
Pamietasz jak zawsze wtedy narzekalysmy,ze jest gorzej przy takiej pogodzie?
Ciesze sie ostatnimi chwilami samotnego wypoczynku bo jutro juz bedzie lipa przy odwiedzinach.
Nawet sie jutro solidnie nie wyspie,a juz dzisiaj tak wczesnie wstalam.
Trzeba sie uzbroic w duzo cierpliwosciBuffy lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Kitaja, bardzo ladnie i kulturalne zachowanie mlodych dam
Musialy byc bardzo dobrze wychowane przez rodzicow,ze az tak wiedzialy jak sie zachowac
A Ty miales problem z glowy bo nie musialas wychodzic z psiakiem na dworKitaja lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Podbijam, tez zle wspominam wizyte w Casto,a po innych sklepach jakos mi sie tak slabo nie robi
Haen, Ty Fartuchu zawsze cos wylapiesz z korzyscia dla siebie
Ja oczywiscie nie dostrzeglam takiej kasy bo nawet sie nie rozgladalam.
U nas jest bieda z kasami pierwszenstwa,wiec nie ma co sobie nadziei robicJestes juz z nami -
Nymeria, w moim Lidlu tez nie było tych najmniejszych. Zaczynały się od 2 rozmiary, ale i tak kupiliśmy. No nie mogłam się oprzeć tej chęci mojego m :p
Za to w Auchan zakupiliśmy 1.
Haen, u nas nie na kasy pierwszeństwa w Castoramierozgladalam się, ale nie było no xd na szczęście kolejki jakieś mega nie było w kasie, więc sam rytuał płacenia jakoś przeżyłam
Kurde, coś zglodnialam i nie wiem co sobie zrobić :p -
Moj wrocil jestem w szoku
bylam przygotowana na sobote a tu taka niespodzianka nie moge sie pozbierac chyba padne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 19:51
Ginger84, Nymeria, haen, Rozmarzona, Kitaja, Molcia, moodliszka, MadaLena30, MW26, Micia, perelka89, olcia88, natali101, mikado, Mala_Czarna_89, Cebulka, moremi, izulkaa, Shibuya lubią tę wiadomość
-
Ginger to dla mnie szok jak on sie tu znalazl ?
Moglam sie domyslec ze cos mi kreci bo mowil ze wraca 21 w piatek a 21 jest w sobote wiec moglam sie domyslic
Mowil ze chcial zrobic mi niespodzianke no to zrobil wielka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 19:59
haen, Ginger84, moodliszka, MW26, Micia lubią tę wiadomość