Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyniki prawidłowe. Dziś byłam na wizycie i odebrałam swoje. Nie masz cukrzycy
haen wrote:MadaLena przyjelam zaproszeni
a ja mam zagwozdke...mam wyniki glukozy (75 g):
na czczo: 76
po 1ej godzinie: 139
po 2ej godzinie: 122
nie wiem czy sa dobre czy nie...hm, moze w srode endokrynolog sie pokusi o interpretacje, a jak nie to gin w pon.haen lubi tę wiadomość
-
super, dziekuje;)
Cebulka!! 7h? matko, gdzie Cie tak przetrzymali?
Dobrze, ze pojechalas, bo przynajmniej wiesz, ze jest ok, aczkolwiek tyle godzin musialo byc mega meczace.
A czy ze srodkow domowych mozesz cos brac, zeby te skurcze mijaly? Jak jest teraz -
Cebulka uf jak dobrze najwazniejsze,ze szyjka sie nie skraca! A czy dali Ci jakies zalecenia na ip co masz robic? Juz nie wiele zostalo musimy wytrzymac do listopada wszystkie! HEAN mi tez sie wydaje,ze glukoze masz idealna,ale lekarzem nie jestem...Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Dosłownie siedziałam...tylko przy ktg leżałam...a tak nie było miejsca, żeby się położyć. Dużo kobiet było. Etapami wszystko robili. Na wyniki krwi i moczu czekałam 2h a na samo przyjęcie przez lekarza resztę czasu...pierwszy raz tyle czasu się zeszło...cóż bielanski oblegany...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
I jak tu następnym razem wybrać się na ip?
na samą myśl się odechciewa.
To u mnie gdy jechałam w piątek, to po pierwsze przyjęli mnie poza kolejką. A po drugie wszędzie musiał mnie szwagier wozić na wózku. Wszystko (przyjęcie, skierowanie na oddział, badanie na koźle i usg) zajęło w sumie jakieś 20 minut -
To nie zazdroszczę co Cebulka bo wiem co to za bol. Mnie jak ostatnio pogotowie przywiozlo co pisałam to tez siedziałam 6h w korytarzu i czekałam.
Mala moja szyjka jest dluga 5 cm i zamknieta. A wydaje mi się ze nie powinna się skracać jeszcze na tym etapie.
-
Ja z jakości swojego jestem srednio zadowolona. Jakbym wiedziała ze będzie wywolywal to bym inne wybrala a tak te wywołane a reszta na płytce..Buffy, Kitaja, Mala_Czarna_89, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
Mala na tym etapie nie powinna sie za bardzo skracać...ja mam 4,4 i to jest super. Na tym etapie poniżej 3cm to już dość mało...dziś pan doktor powiedział, że nawet rozwierac się może trochę a groźniejsze jest skracanie...Synek ur. 8.11.2015
Cebulka w końcu napisałaś
ciesze się ze ok wszystko.
Czyli jedziemy na tym samym wózku. Ja przy tych skurczach to bym musiała codziennie chyba na ip jeździć.
Jakie masz zalecenia? Oprócz leżenia bo to oczywista oczywistosc;)
Wypiłam ciepłe kakao jak myślicie zasnę? -
Mala to chyba kwestia Warszawy tzn.wiecej szpitali i IP, ale kobiet tez o wiele wiecej...niestety;/ jak bylam w 17 tc to wszystkie babki byly w ciazy, wiec nikt nie byl poza kolejka, bo jak mialo by to byc weryfikowane...tzn.podejrzewam, ze jak kobieta juz rodzi (ake na za sadzie, ze ma czesto skurcze), to jakos szybciej to trwa...
W Warszawie moga nie przyjac Cie do danego szpitala do porodu jak maja komplet, w mniejszym miescie jak jest 1 szpital to raczej przyjmuja wszystkich. -
E to macie ładne długie szyjki. Ja się obawiam ze na wizycie za tydz będę miała już niecałe 3cm. No nic zobaczymy. Ale mój gin mówi ze na tym etapie do 2,4 cm jest ok. Jeśli się nie skraca dalej oczywiście
Edit. 2tyg temu szyjka miała 3,2cmWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 23:06
-
Ja pod koniec lipca na wizycie dlugosc szyjki mialam 5,szyjka dluga i zamknieta troche sie balam ,bo w Polsce ciagle w biegu to tu to tam,ale jako takich boli nie mialam,przyjechalam tutaj leze i odpoczywam i czesto pobolewa mnie brzuch
ah ....chyba jakies zajecie musze sobie wymyslec moze i z zasypianiem wtedy bedzie latwiej
. CEBULKA szko,ze az 7h musialas czekac siedzac...
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ginger, dziś będzie ci się dobrze spało cała noc, zaklinam
Haen, jejku, to ja chyba wolę mieszkać w małym miasteczku pod tym względem.
O rany, chyba lepiej nie wiedzieć za dużoja niem nawet ile moja szyjka ma i miała, nigdy nikt mi nie mierzył (od 4tc usg przez brzuch), tylko powiedzieli mi ostatnio, że zamknięta, ok to mi wystarczy
ps. dziś myślałam, że mi czop śluzowy wyleciał, ale to chyba mój mąż wypłynąl. zabijcie mnie, przepraszam, musiałamMW26, Izzy lubią tę wiadomość
-
Ginger ty masz krótsza ale masz ponad 3 tyg starsza ciążę...poza tym też różnie mierzą. U jednego 3 cm u innego w tym samym momencie ponad 4...tak więc spokojnie...
Dziękuję wam dziewczynki za wsparcie...nawet na ip czułam, że trzymacie za nas kciuki...ściskam każdą po kolei...
Olcia z moimi jelitami jest niestety kiepsko i to na pewno też ma wpływ na pojawianie się skurczy...
Nie bagatelizuj swoich skurczy szczególnie jeśli są regularne...takie koniecznie trzeba sprawdzić...olcia88 lubi tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Mała cos kiepsko zaklęlas:p
Kurcze spać mi się chce jak cholera ale spadło mi ciśnienie 90/55 i chyba zaraz zejde z tego świata. Tak mnie zatyka. Czym mogę podnieść ciśnienie? Kawa wiadomo odpada, mąż w pracy:) a ja się zaraz przewróce:(