Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulaa, biedna Ty
Strasznie Ci wspolczuje z ta cukrzyca ;/
W ciazy nie wiem jakbym sobie dala rade bez slodkiego jak tak strasznie mnie ciagnie,ale pociesze Cie,ze przed ciaza bylam na diecie i zero slodyczy i cukru.
Dalam rade,wiec wierze i w Ciebie
Tak wlasnie myslalam,ze jest jednak jakas roznica w tym magnezie.
Nie pamietalam ,ktora tu zawsze rady z lekami dawala,a to przeciez Ty
Madzia, masz zdecydowana racje chyba tak trzeba zrobic i sie nie odzywac
Choc nie powiem czasem nie potrafie sie powstrzymac bo tak to on sam dokladnie robi i nic nie musze mowic.
Jednak nie codziennie jest myta ta szklana szafa,a chcialam zeby juz cala dokladnie byla zrobiona,ze nie moglam siegnac to musialam sie wspomoc
Bo tak to z calego rodzenstwa swojego to Moj naprawde najdokladniej sprzata i pomocny.
Wlasnie zapowiedzial mi,ze moze kupimy jakas komodke dla Maluszka,a stara wyniesiemy
Ogolnie to juz kiedys chcialam,ale stwierdzilismy,ze to zbedna narazie rzecz.
No nie wiem pomysle o tym bo tak naprawde to juz wolalabym lozeczko kupic bo to jest naprawde potrzebne,a na takie dodatki zbedne troche szkoda kasy.Jestes juz z nami -
Cebulka łącze się z tobą. U mnie to samo:(
A maz dopiero jutro rano będzie:(
Leżę cały czas i tez mam skurcze. Moje są bolesne. A jak to wygląda u ciebie cebulka? Daj znać co ci powiedzieli po badaniu. Ja wiem ze u mnie nasilenie jest przy spadku ciśnienia może u ciebie podobna przyczyna? -
Dziewczyny jestem z was dumna i waszej glukozy
Ja jestem dzisiaj nieprzytomna ... Siedzę ledwo co.. Na nic nie mam ochoty...
Idę spać zaraz chyba bo czuje sie beznadziejnie..
Po obiadku mala zaczela sie wiercić bo juz zaczęłam sie denerwowac co się tak nie rusza i swoich stalych porach...
Tak mi jakoś ulozyla sir w beznadziejnym miejscu ze nie,dość ze biodro prawe mmega boli to,jeszcze pod żebrami i brzuch jakos tak mnie uwiera wszystko..
Eh.. Pewnie pomoże sir a ona zacznie walić bo najadlam sie słodkiego
Anula wspolczuje.. Ale są tego plusy.. Pewnie mniej przytyjeszja za to przestalam sir wazyc I zwracac uwagę na to co jem..
Mala no z jednej strony dobrze ze moj się boi o mnie i dziecko ale z drugiej strony to każdy ma potrzebyfakt ze przez pierwsze 4 miesiące nie miał pożytku ze mnie w ogóle.. Ani seksu ani pieszczot tylko wymioty i omdlenia
Przelezalam w łóżku.. Obiady musial biedny robic ciągle i wszystko robic bo jak tylko otworzyłam lodówkę, albo zmieniałam worek na śmieci to od razu kibel...
Potem infekcje ciągle i inne dolegliwości i tak się przyzwyczailiśmy juz ze w cizy chyba niż z tego.. No ale są ważniejsze rzeczyna to zawsze po porodzie będzie chęć
odbijemy sobie
-
JesCze jak mój gin powiedzial ze możemy ale delikatnie ... To jak przyszli co do czego to mój zaczął sie spinać czy to tak jest dobrze czy za mocno...
I to taka robota
Ja kupiłam stanik niby ciążowy i do karmienia 2w 1 ale fakt taki ze juz są Male..a co dopiero jak urodzę i mleko dojdzie,,
Nie kupuje na pewno póki co bo nie wiem ile jeszcze urosną moje arbuziki -
Któraś tu coś pisała o magnezie, a ja wiele razy wspominałam, że nie wiem czy to od tego, czy poprostu energia drugiego trymestru czy jeszcze inne czynniki ale skończyły mi się twardnienia jak dostałam ASMAG FORTE. Izulka też to bierze.
http://www.doz.pl/apteka/p581-Asmag_forte_tabletki_500_mg_34_mg_Mg2_50_szt
dostałam na receptę, ale jest napisane na opakowaniu OTC czyli bez recepty. Nie rozumiem tylko dlaczego tutaj każda tabletka ma aż 500mg magnezu a taki reklamowany droższy NeoMag fotre czy inny mają 120 mg i są nazywane forte i są droższe. I KAŻDY z nas jeśli w aptece chce magnez to mu dają MagneB6 czy inny z reklam. Nie rozumiem, muszę kiedyś w aptece zapytać o co w tym chodzi.
Polecam każdej z Was. 8 zł a zawsze podziała na skurcze czy to brzuszka czy łydek czy choćby na stres który nam niekiedy towarzyszy. W przyjmowanych przez nas prenatalnych suplementach też jest magnez ale ok 25% dziennego zapotrzebowania czyli jakieś 100 mg.izulkaa lubi tę wiadomość
-
MadaLena30 wrote:Haen czyli jednak zastanawiacie sie jeszcze nad zmiana podlogi w mieszkaniu?
Ja wlasnie bije sie z myslami co wybrac, chcialabym podloge drewniana ale w danej sytuacji nie wiem czy nei zdecydowac sie jednak na panele...
Ostatnio bylam w mieszkaniu gdzie z mezem bylismy w szoku ze to panel a nie drewniana podloga...
Zmieniamy podloge.
Niestety nie na deske, bo to duzy koszt, naawet nie na deske warstwowa tylko na lepsze panele (to i tak nas wyniesie mniej wiecej 1/3 tego jak bylaby deska). Sa drozsze, ale wygladaja naprawde ok (i ja sie uparlam, zeby panel byl fazowany).
Uznalam tez, ze jak juz bedzie podloga, kupimy lozeczko, postawimy je i ostatecznie zdecyduje na uklad kacika dla W.
Gdybym miala wiecej wolnej kasy+mieszkanie od developera lub stare puste, mozliwe ze uparlabym sie na deske z drewna litego (Tylko nie deska warstwowa bo cena jest zblizona do tej z litego drewna, a mozesz to tylko z raz wycyklinowac i koniec), ale mamy szafy zabudowane, wiec trudno by sie robilo wylewke pod podloge.
No i czas: przy dobrych wiatrach moze bedziemy miec te panele za 2-3 tygodnie, deska za 5.
-
Mala : w ciazy teraz to moglabys mnie uskubac ze wszystkich pieniedzy
Mi naprawde strasznie sie zrobilo zal tak za serduszko sciso
ja tam dziewczyny tez nie wiem co to sex.
izulka : ja Ci mowilam ze zamawiac na zamowienie bedziemy . Nie pamietasz ?
Co staram sie nadrobic to dokladacie mi strony dziewczynkii to taka robota po chwilce nie obecnosci
-
Anet ja mam trzy bialy,czarny i cielisty.CEBULKA daj znac co Ci powiedza dobrze,ze jedziesz sprawdzic zawsze bedziesz spokojniejsza.ROZMARZONA ale z Ciebie perfekcyjna Pani domu,oszczedzaj sie i pamietaj co dziewczyny pisaly gon gosci niech CI pomagaja,bys sie nie nadwyrezala.Ogolnie to niezly zboczuch z Ciebie
SKARB dobre serce masz,ja nie inwestuje w biznes zebractwa za duzo razy nacielam sie, raz nawet babka powiedziala mi "co tak malo jej dalam 2zl ,ze widzi ze stac mnie na wiecej"-szok szok i szok!mina moja i meza bezcenna byla po tych slowach.Czesciej pomoge straszej kobiecinie ktora sprzedaje kwiaty ktore nazrywala w ogrodku jak takim"ale zebrako-pijaka". Dzis zrobilam awanture w tym norweskim zusie,bylam u nich tydzien temu w pon by pomogli mi wypelnic dokumenty,ze nadal jestem na chorobowym,a w sobote maz odebral list,ze wstrzymali mi kase i mam sie do nich wstawic!okazalo sie,ze kobieta ktora pomagala mi wypelnic dokumenty zrobila to zle-dziekuje za taka kompetencje! Nagadalam im,ze narazaja na stres kobiete w ciazy i jak tak mozna takie listy wysylac jakbym ich okradala!i wiele innych rzeczy powiedzialam! Mam czekac na list od niech do 2tyg wrrrrr.....
Rozmarzona, moodliszka lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan