X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! powoli żegnam się z 2 trymestrem, faktycznie czas coraz szybciej teraz leci, zaczynam mieć stres czy z wszystkim zdążę na czas - shibuya bo Ty chyba chciałaś kupić wózek bebetto torino - zdecydowałaś się na niego w końcu? ja nie mam za bardzo gdzie go obejrzeć, a słyszałam na jego temat sprzeczne opinie i sama nie wiem co robić ..

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka byłam na ip w piątek i chciałam zapytać, ale mi było głupio, żeby mnie nie opierniczyła że przyjechałam sobie płeć sprawdzić.
    Jak już wypisywała dokumentację i zapytałam, czy widziała płeć to powiedziała, że nie patrzyła, że miałam pytać wcześniej pffff. Więc na własne życzenie nie wiem ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja tam grzecznie zapytalam czy przy okazji moze podejzec i oczywiscie jesli maluszke pozwoli. Lekarz sie usmiechnal i powiedzial zdecydowanie "mamy dziewuszke"
    Tez mi glupio bylo ale co tam wkoncu i tak robil badanie:P:P:P

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja mam czasem wrażenie, jakby mi skóry brakowało. A gdy jem to brakuje mi miejsca na obiadek w brzuchu :D Ale z tą skórą to nawet przed chwilą leżałam na boku i zastanawiałam się, jak ona mogła się aż tak naciągnąć. Oby wróciła do swojego pierwotnego stanu... a o kremie na rozstępy coraz częściej zapominam....

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała dzięki, ale to nie taki ból ;P
    jak się najem też brakuje miejsca ale to coś innego jeszcze ;P

jak jak byłam na ip to lekarz sam się pytał czy znam płeć ;p
    to tylko zapytałam czy dziewczynka, potwierdził ;)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya myślałam dzisiaj o tobie, właśnie się zastanawiałam, czy już wróciliście :)

Jestem zołzą. dzwoni do mnie koleżanka, by się spotkać, a ja po prostu ją zbyłam. Dziewczyny, nie mam ochoty, czy to normalne? :( jeszcze inna się dobija, a ja nie mam na nic chęci ani siły. I teraz mi głupio

Shibuya lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Witam się po długiej nieobecności w III trymestrze :)
    Byłam z Wami na bieżąco, choć się nie udzielałam i niestety nie jestem w stanie odnieść się do Waszych postów, ale teraz już wracam na dobre :)

U mnie nic nowego i nic ciekawego, wakacje nad morzem w miarę udane - poza tym, że pokłóciłam się z koleżanką, z którą się teraz nie odzywam, no ale cóż - bywa.
    Moja siostra i szwagier ostatniego dnia się rozłożyli - angina, i tak się bałam że mnie coś złapie, ale na razie cisza ;)
    Odpoczęłam, wyleżałam się na plaży, opaliłam się :) chociaż Krynica Morska jest malutka i wszędzie się chodzi pod górę, to polecam :) mąż chodził za mną i mnie popychał :)

I remont mogę uznać oficjalnie za zakończony! Zostały takie pierdółki typu karnisz i jakieś listewki przykręcić, ale wszystko już jest - zotało wielkie sprzątanie, za które zaraz się biorę :)

Obkupiłam Julkę w ubrania tak, że chyba trojaczki dziewczynek miałyby w czym chodzić :P mąż narzeka i się krzywi, że po co jej tyle ubranek, ale ja nie mogę przestać cholera!!! Już mam dla niej 3 duże worki...
    Na początku września zamawiamy łóżeczko i resztę rzeczy :)

Wczoraj byłam u Kardiologa, ktory stwierdził, że jeżeli chodzi o te wady serca, to spokojnie mogę rodzić naturalnie - nie ma żadnych przeciwskazań, jednak niepokoją ją te moje 2 omdlenia w ciąży i płytkie oddechy. Dostałam skierowanie do szpitala, żeby powtórzyć holtera i inne badania i sama nie wiem co z tym zrobić...
    W przyszłym tygodniu czeka mnie jeszcze obciążenie glukozą i już zaczynam się bać!

Jeżeli chodzi o wózek, to tak, jestem zdecydowana na bebetto torino s-line. Jakie opinie słyszałaś? My będziemy zamawiać pod koniec września.
    no właśnie znajoma go oglądała i narzekała na jakość wykonania - ja niestety nie mam za bardzo gdzie go zobaczyć na żywo i mnie jej opinia zmartwiła, wiem że Ty go oglądałaś - jak to wyglądało na żywo?

• Shibuya Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Shibuya myślałam dzisiaj o tobie, właśnie się zastanawiałam, czy już wróciliście :)

Jestem zołzą. dzwoni do mnie koleżanka, by się spotkać, a ja po prostu ją zbyłam. Dziewczyny, nie mam ochoty, czy to normalne? :( jeszcze inna się dobija, a ja nie mam na nic chęci ani siły. I teraz mi głupio

Wcale nie głupio - ja wczoraj cały dzień gdzieś jeździłam i coś załatwiałam, mam postanowienie, żeby do końca tygodnia nigdzie nie wychodzić i się z nikim nie umawiać - taki mój kaprys :P

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Według mnie bardzo dobrze, porządne wykonanie, mój mąż też go oglądał z każdej strony i stwierdził, że jest super - nie chce już teraz sporzeć na inne wózki.
    Zależy jakie kto ma oczekiwania, moja koleżanka go ma i bardzo sobie chwali, jedyny minus o którym mi powiedziała, to wąski rozstaw przednich kół, które nie łapią zjazdu z jej klatki i musi go zwozić tylko na tylnych kołach, ale to mi akurat nie przeszkadza :)
    oo to super, że znasz kogoś, kto go użytkuje bo w sieci nie ma żadnych opinii na jego temat :) uspokoiłaś mnie trochę ;) a jak z jego wagą? nie narzeka? no i czy korzystała z niego w warunkach - zimowych - bo ja się troche martwię jak on sobie w śniegu poradzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:19

• mikado Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi on jest bardzo ładny zgrabny i ma dość spora gondole i wysoko osadzoną wiec jest wygodnie sięgać i wkladac maluszka. Stelaż standardowy torba na dole ladna na zywo wygląda lepiej niż na zdjęciach zachwycalam się nią u producenta jak byliśmy w Częstochowie ostatnio. Ogólnie dla mnie jak najbardziej na plus jedyny minus to jego waga ktora jest dość duza a my windy nie mamy a jednak trzecie piętro tak to byłby nasz i zdecydowaliśmy się na ok 4 kg lżejszego bebetto hollanda :)

Molcia lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opinii brak bo to nowość. A zjazdy i podjazd schodowe są dostosowane do wózków inwalidzkich i kolek standardowych w wózkach. Kiedys nie bylo wąskiego rozstawu z przodu. To co maja powiedziec wózki które są dla mnie porazka na trzech kolach nie pamiętam firmy ale masakra z wyglądu funkcjonalności itp

bhywqtkfje5mmlij.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie jednak sumienie gryzło, zadzwoniłam i za pół godz idziemy do parku z maluchami. Nie mogę być matką, która tylko na kanapie leży. Oczywiście chęci brak :P ale może wyjście do ludzi dobrze mi zrobi

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja bebetto uzywalam przy Lence i polecam firma dosc solidna i gondolka sprawowala m sie super chociaz inny model to byl. Moi znajomi tez maja bebetto i sa zadowoleni bardzo. Ja teraz mam dl Lenki spacerówk e z baby activ i kupuje podwójny stelarz z tego modelu zeby wczepic nowa gondolke i spacerówke czyli cos podobnego jak maja dla blizniaków. To bedzi edla nas idealne rozwiazanie:) Tylko zastanawia mnei fakt jak ja wejde do windy z tym wózekiem:P:P:P:P

Molcia lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnelam pokoj dziewczyn masakra u nas juz jak w sklepie zabawkowym jest musze uszyc pudła na zabawki bo juz półek brakuje mi.

Jeszcze salon i kuchnia. Mi zostały a tak mi sie nie chce.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jak zamawiasz u producenta w Częstochowie to oni koszt dostawy biorą na siebie jak dobrze pamiętam z tego co mowil nam pan który pokazywał wózki. Tak samo jest z jakas usterka wysylasz na ich koszt i niby czekasz do 14 dni wg ustawy ale oni z tylu maja budynek w ktorym budują naprawiają itp wiec trwa to do max 4 dni i wysyłają tez na swój koszt kurierem do Ciebie spowrotem.

bhywqtkfje5mmlij.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się zdecyduję na bebbetto tylko nie wiem dokładnie, który model myślę, że koło września będziemy zamawiać

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Poza tym jak zamawiasz u producenta w Częstochowie to oni koszt dostawy biorą na siebie jak dobrze pamiętam z tego co mowil nam pan który pokazywał wózki. Tak samo jest z jakas usterka wysylasz na ich koszt i niby czekasz do 14 dni wg ustawy ale oni z tylu maja budynek w ktorym budują naprawiają itp wiec trwa to do max 4 dni i wysyłają tez na swój koszt kurierem do Ciebie spowrotem.
    a powiedz mi gdzie w częstochowie mają ten salon firmowy?

• mikado Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    a powiedz mi gdzie w częstochowie mają ten salon firmowy?
    Ul. Ludowa 265
    To jest niedaleko Jasnej Góry ale od tej strony jak od Wielunia przez dzialoszyn jedziesz. Od Katowic to druga strona miasta

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Ul. Ludowa 265
    To jest niedaleko Jasnej Góry ale od tej strony jak od Wielunia przez dzialoszyn jedziesz. Od Katowic to druga strona miasta
    a nie wiesz w jakich godzinach to mają otwarte - bo tak sobie pomyślałam, że i tak wracamy przez częstochowę to możemy go przy okazji obadać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam husky właśnie ze względu, że dobrze sobie radzi na śniegu :) no i jeszcze dlatego, że strasznie mi się z wyglądu podoba :p

Dziewczyny, które szukają fotelika, co myślicie bądź słyszałyście o marce Cybex?

‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ