X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! powoli żegnam się z 2 trymestrem, faktycznie czas coraz szybciej teraz leci, zaczynam mieć stres czy z wszystkim zdążę na czas - shibuya bo Ty chyba chciałaś kupić wózek bebetto torino - zdecydowałaś się na niego w końcu? ja nie mam za bardzo gdzie go obejrzeć, a słyszałam na jego temat sprzeczne opinie i sama nie wiem co robić ..

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka byłam na ip w piątek i chciałam zapytać, ale mi było głupio, żeby mnie nie opierniczyła że przyjechałam sobie płeć sprawdzić.
    Jak już wypisywała dokumentację i zapytałam, czy widziała płeć to powiedziała, że nie patrzyła, że miałam pytać wcześniej pffff. Więc na własne życzenie nie wiem ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja tam grzecznie zapytalam czy przy okazji moze podejzec i oczywiscie jesli maluszke pozwoli. Lekarz sie usmiechnal i powiedzial zdecydowanie "mamy dziewuszke"
    Tez mi glupio bylo ale co tam wkoncu i tak robil badanie:P:P:P

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja mam czasem wrażenie, jakby mi skóry brakowało. A gdy jem to brakuje mi miejsca na obiadek w brzuchu :D Ale z tą skórą to nawet przed chwilą leżałam na boku i zastanawiałam się, jak ona mogła się aż tak naciągnąć. Oby wróciła do swojego pierwotnego stanu... a o kremie na rozstępy coraz częściej zapominam....

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała dzięki, ale to nie taki ból ;P
    jak się najem też brakuje miejsca ale to coś innego jeszcze ;P

jak jak byłam na ip to lekarz sam się pytał czy znam płeć ;p
    to tylko zapytałam czy dziewczynka, potwierdził ;)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya myślałam dzisiaj o tobie, właśnie się zastanawiałam, czy już wróciliście :)

Jestem zołzą. dzwoni do mnie koleżanka, by się spotkać, a ja po prostu ją zbyłam. Dziewczyny, nie mam ochoty, czy to normalne? :( jeszcze inna się dobija, a ja nie mam na nic chęci ani siły. I teraz mi głupio

Shibuya lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Witam się po długiej nieobecności w III trymestrze :)
    Byłam z Wami na bieżąco, choć się nie udzielałam i niestety nie jestem w stanie odnieść się do Waszych postów, ale teraz już wracam na dobre :)

U mnie nic nowego i nic ciekawego, wakacje nad morzem w miarę udane - poza tym, że pokłóciłam się z koleżanką, z którą się teraz nie odzywam, no ale cóż - bywa.
    Moja siostra i szwagier ostatniego dnia się rozłożyli - angina, i tak się bałam że mnie coś złapie, ale na razie cisza ;)
    Odpoczęłam, wyleżałam się na plaży, opaliłam się :) chociaż Krynica Morska jest malutka i wszędzie się chodzi pod górę, to polecam :) mąż chodził za mną i mnie popychał :)

I remont mogę uznać oficjalnie za zakończony! Zostały takie pierdółki typu karnisz i jakieś listewki przykręcić, ale wszystko już jest - zotało wielkie sprzątanie, za które zaraz się biorę :)

Obkupiłam Julkę w ubrania tak, że chyba trojaczki dziewczynek miałyby w czym chodzić :P mąż narzeka i się krzywi, że po co jej tyle ubranek, ale ja nie mogę przestać cholera!!! Już mam dla niej 3 duże worki...
    Na początku września zamawiamy łóżeczko i resztę rzeczy :)

Wczoraj byłam u Kardiologa, ktory stwierdził, że jeżeli chodzi o te wady serca, to spokojnie mogę rodzić naturalnie - nie ma żadnych przeciwskazań, jednak niepokoją ją te moje 2 omdlenia w ciąży i płytkie oddechy. Dostałam skierowanie do szpitala, żeby powtórzyć holtera i inne badania i sama nie wiem co z tym zrobić...
    W przyszłym tygodniu czeka mnie jeszcze obciążenie glukozą i już zaczynam się bać!

Jeżeli chodzi o wózek, to tak, jestem zdecydowana na bebetto torino s-line. Jakie opinie słyszałaś? My będziemy zamawiać pod koniec września.
    no właśnie znajoma go oglądała i narzekała na jakość wykonania - ja niestety nie mam za bardzo gdzie go zobaczyć na żywo i mnie jej opinia zmartwiła, wiem że Ty go oglądałaś - jak to wyglądało na żywo?

• Shibuya Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Shibuya myślałam dzisiaj o tobie, właśnie się zastanawiałam, czy już wróciliście :)

Jestem zołzą. dzwoni do mnie koleżanka, by się spotkać, a ja po prostu ją zbyłam. Dziewczyny, nie mam ochoty, czy to normalne? :( jeszcze inna się dobija, a ja nie mam na nic chęci ani siły. I teraz mi głupio

Wcale nie głupio - ja wczoraj cały dzień gdzieś jeździłam i coś załatwiałam, mam postanowienie, żeby do końca tygodnia nigdzie nie wychodzić i się z nikim nie umawiać - taki mój kaprys :P

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Według mnie bardzo dobrze, porządne wykonanie, mój mąż też go oglądał z każdej strony i stwierdził, że jest super - nie chce już teraz sporzeć na inne wózki.
    Zależy jakie kto ma oczekiwania, moja koleżanka go ma i bardzo sobie chwali, jedyny minus o którym mi powiedziała, to wąski rozstaw przednich kół, które nie łapią zjazdu z jej klatki i musi go zwozić tylko na tylnych kołach, ale to mi akurat nie przeszkadza :)
    oo to super, że znasz kogoś, kto go użytkuje bo w sieci nie ma żadnych opinii na jego temat :) uspokoiłaś mnie trochę ;) a jak z jego wagą? nie narzeka? no i czy korzystała z niego w warunkach - zimowych - bo ja się troche martwię jak on sobie w śniegu poradzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:19

• mikado Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi on jest bardzo ładny zgrabny i ma dość spora gondole i wysoko osadzoną wiec jest wygodnie sięgać i wkladac maluszka. Stelaż standardowy torba na dole ladna na zywo wygląda lepiej niż na zdjęciach zachwycalam się nią u producenta jak byliśmy w Częstochowie ostatnio. Ogólnie dla mnie jak najbardziej na plus jedyny minus to jego waga ktora jest dość duza a my windy nie mamy a jednak trzecie piętro tak to byłby nasz i zdecydowaliśmy się na ok 4 kg lżejszego bebetto hollanda :)

Molcia lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opinii brak bo to nowość. A zjazdy i podjazd schodowe są dostosowane do wózków inwalidzkich i kolek standardowych w wózkach. Kiedys nie bylo wąskiego rozstawu z przodu. To co maja powiedziec wózki które są dla mnie porazka na trzech kolach nie pamiętam firmy ale masakra z wyglądu funkcjonalności itp

bhywqtkfje5mmlij.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie jednak sumienie gryzło, zadzwoniłam i za pół godz idziemy do parku z maluchami. Nie mogę być matką, która tylko na kanapie leży. Oczywiście chęci brak :P ale może wyjście do ludzi dobrze mi zrobi

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja bebetto uzywalam przy Lence i polecam firma dosc solidna i gondolka sprawowala m sie super chociaz inny model to byl. Moi znajomi tez maja bebetto i sa zadowoleni bardzo. Ja teraz mam dl Lenki spacerówk e z baby activ i kupuje podwójny stelarz z tego modelu zeby wczepic nowa gondolke i spacerówke czyli cos podobnego jak maja dla blizniaków. To bedzi edla nas idealne rozwiazanie:) Tylko zastanawia mnei fakt jak ja wejde do windy z tym wózekiem:P:P:P:P

Molcia lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnelam pokoj dziewczyn masakra u nas juz jak w sklepie zabawkowym jest musze uszyc pudła na zabawki bo juz półek brakuje mi.

Jeszcze salon i kuchnia. Mi zostały a tak mi sie nie chce.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jak zamawiasz u producenta w Częstochowie to oni koszt dostawy biorą na siebie jak dobrze pamiętam z tego co mowil nam pan który pokazywał wózki. Tak samo jest z jakas usterka wysylasz na ich koszt i niby czekasz do 14 dni wg ustawy ale oni z tylu maja budynek w ktorym budują naprawiają itp wiec trwa to do max 4 dni i wysyłają tez na swój koszt kurierem do Ciebie spowrotem.

bhywqtkfje5mmlij.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się zdecyduję na bebbetto tylko nie wiem dokładnie, który model myślę, że koło września będziemy zamawiać

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Poza tym jak zamawiasz u producenta w Częstochowie to oni koszt dostawy biorą na siebie jak dobrze pamiętam z tego co mowil nam pan który pokazywał wózki. Tak samo jest z jakas usterka wysylasz na ich koszt i niby czekasz do 14 dni wg ustawy ale oni z tylu maja budynek w ktorym budują naprawiają itp wiec trwa to do max 4 dni i wysyłają tez na swój koszt kurierem do Ciebie spowrotem.
    a powiedz mi gdzie w częstochowie mają ten salon firmowy?

• mikado Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    a powiedz mi gdzie w częstochowie mają ten salon firmowy?
    Ul. Ludowa 265
    To jest niedaleko Jasnej Góry ale od tej strony jak od Wielunia przez dzialoszyn jedziesz. Od Katowic to druga strona miasta

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Ul. Ludowa 265
    To jest niedaleko Jasnej Góry ale od tej strony jak od Wielunia przez dzialoszyn jedziesz. Od Katowic to druga strona miasta
    a nie wiesz w jakich godzinach to mają otwarte - bo tak sobie pomyślałam, że i tak wracamy przez częstochowę to możemy go przy okazji obadać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam husky właśnie ze względu, że dobrze sobie radzi na śniegu :) no i jeszcze dlatego, że strasznie mi się z wyglądu podoba :p

Dziewczyny, które szukają fotelika, co myślicie bądź słyszałyście o marce Cybex?

‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ