WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Ty szpiegu :-) MICIA "masz wiadomosc" ;-) APARATKA ale z Ciebie zdolna kobitka,ja uwielbiam malowac i trace przy tym poczucie czasu,godzinami moge siedziec z pedzlem lub olowkiem w reku umorusana farba,ale jak dostaje igle z nitka do reki to plakac mi sie chce,takze dobrze ze jestes tu z nami na forum,bo mozemy troche skubnac Twego talentu.Juz nie moge sie doczekac swojego zamowienia:-*

Micia lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo!!

Już prawie pisałam wczoraj w nocy do nocnych marków ale powstrzymałam się, żeby nikogo nie zestresować. Obserwowałam odsłonięty brzuszek od 23;57 do 00:15 i miałam skurcze równiuteńko co 3 minuty !!! Co 3 min robiły się 2 bardzo napięte i nierówne górki. To jakoś nie bolało, tylko czuć, że się napina. Zastanawiałam się co robić. Czy budzić chrapiącego męża, czy jechać sama, czy w ogóle próbować zasnąć. Jak zmieniłam pozycję z pleców na boczek to chyba się polepszyło. Jakoś zasnęłam. Rano znów te same napięcia, jakby coś się wypychało i też co chwile.

Co to za cholerstwo i ciekawe co czują wtedy dzieciaczki jak je tak zaciska :(

Izulek, koleżanka mi własnie powiedziała, że zamówiła używany fotelik safety 1st i powiedziała, że to idzie z tej samej taśmy produkcyjnej co MC tylko jest tańczy- i że adaptery pasują. Nie wiedziałam tego wcześniej. I wklejam Ci jeszcze różnice między fotelikami- też wcześniej jej nie widziałam i nie widziałam, że citi ma 1 gwiazdkę.

http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/compare.aspx?b=0B59B45BE9644939B1057D93BC6ED258&p=204800026FE043D8B56EA742BF29F18B+D8C07F1760B24C42AFE450642F683C2C+0CD13D68272E451FA4ED2542916AC45F&d=1#

Anet- tak to jest koszula do karmienia z Italian fashion. Dostałam od mamusi :) rozchyla się tak śmiesznie na boki w deklocie. Widziałam je na allegro też. Muszę dokupić jeszcze jedną taką i jedną taką rozpinaną do porodu, żeby rozpiąć do kontaktu skóra do skóry :) W szkole rodzenia mówili, żeby się upominać, żeby kontakt skóra do skóry trwał conajmniej godzinę i nie pozwalać na zabieranie maluszka do oceny apgar, bo oni mogą to zrobić jak leży u mamusi. Dzidzia jest spokojniejsza jak słyszy serduszko, a u nas szybciej pojawia się laktacja i obkurcza macica bo jest wyrzut oksytocyny ;)

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze ruszyc dzis swoje cztery litery,bo zauwazylam ze jak leze i odpoczywam to zaraz tu boli tam boli,takze czekam na meza i zabieramy sie za "wicie gniazdka" i "odpedzanie glupich mysli" ,czyli malowanie sypialni i zakupy w IKEA :-)

olcia88, Micia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ja też czekam i myślę że to co zamówiłam to dopiero początek ;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja też będę się upominać o godzinkę z małą, choć u nas położne mówią, że zwykle 2h dzidziuś leży, ooo nie wiedziałam, że jest taka koszula rozpinana, tzn nie pomyślałam o tym, też muszę sobie taką sprawić, a piżamki w italian fashion są bardzo fajne :)
    Aparatka znalazłam cię na fb całkiem przypadkiem, dobrze, że dałaś tam zdjęcia i ceny swoich rzeczy, te literki są pięknę, szczególnie te, które zrobiłaś z włóczki

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ponoć rajstopki dla takich maluszków nie są dobrym rozwiązaniem, za bardzo upinają nóżki, wszystkie dopływy itd, dobrym pomysłem pod sukieneczką jest założenie białych śpiszków, jakiegoś pajacyka czy coś nie upinającego

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skarpetki to takie, które też nie mają mocnej tej gumki, lepiej takie lżejsze, podłuchane od ortopedy koleżanki

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna to ja i przyznaje sir bez bicia :P

anet lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado to nawet na zdjęciach wyglądasz na malutką :)

mikado lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet 2godzinki to byłoby super, ale na tyle się nie zgodzą zapewne bo powiedzą, że mają inne porody czy coś. No zobaczymy.

Shibuya zawstydziłaś mnie ilością ubranek :D ja tyle dla dwójki nie mam ;) Wydaje mi się, że to jakieś wewnętrzne oceny producenta, bo przecież mało jest bezpieczniejszych fotelików niż MC. Mnie zdziwiło że cabrio fix nie ma certyfikatu samolotowego- jakaś bzdura bo własnie znajomi polecieli do Lizbony z 3 miesięczną Alą z cabrio....

izulkaa lubi tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sie akurat zgodzić nie mogę :)

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta czy któraś z Was boryka sie z anemia? kuźwa ja mam od poczatku i mi sie cały czas pogłębia;-( nigdy nie lubiłam jesc miesa, wiec dostałam żelazo w tabletkach po których straszne zaparcia wiec je olałam, a dzis odebrałam wyniki i znowu na łeb na szyje;-(
    Okazuje sie ze brak siły, duszności, niskie ciśnienie, sennosc to własnie przez anemie, no i moze prowadzisc do wczesniejszego porodu;-(
    Czy któras z mam tu obecnych majaca juz dzieci może sie wypowiedziec czy jest tak naprawde o co sie martwić?

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po ktg jestem. Wyszedł jeden skurcz wiec nie najgorzej. Czuje się odpukać na razie lepiej i mam nadzieję że ten stan się trochę utrzyma. Mam leżeć leżeć leżeć cóż za nowość:/

Aparatka daj namiary na siebie na fb;)

haen lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków to ja też mam mnóstwo. Jak zaczęłam układać to dużo za dużo. Cześć mam po Patryku i sporo dostałam od przyjaciółki po bliźniakach. Na październikowkach dziewczyna wrzucila fotkę wózka camarelo i mi się spodobał ehh a miałam nie patrzeć po wozkach.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Dziewczęta czy któraś z Was boryka sie z anemia? kuźwa ja mam od poczatku i mi sie cały czas pogłębia;-( nigdy nie lubiłam jesc miesa, wiec dostałam żelazo w tabletkach po których straszne zaparcia wiec je olałam, a dzis odebrałam wyniki i znowu na łeb na szyje;-(
    Okazuje sie ze brak siły, duszności, niskie ciśnienie, sennosc to własnie przez anemie, no i moze prowadzisc do wczesniejszego porodu;-(
    Czy któras z mam tu obecnych majaca juz dzieci może sie wypowiedziec czy jest tak naprawde o co sie martwić?
    Ja miałam anemię, brałam jedną tabletkę żelaza, teraz od kilku miesięcy 2 dziennie + żelazo w witaminach, krew bardzo mi się odbudowała, teraz wyniki mam super. Tyle że ja nie mam zatwardzen po zelazie.
    rodzilam Laurę to mialam anemie, urodzila sie 3 dni przed terminem.

Shibuya tez musze przejrzec ubranka, bo mam chyba do 74 przyniesione :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik, musisz iść zbadać ferrytynę i nie pamiętam czy to ona, czy jeszcze coś jest odpowiedzialne za produkcje żelaza. Mi kiedyś właśnie wyszło, że mój organizm słabo produkuje. Badanie samej hemoglobiny i hematokrytu jest niewystarczjące w twoim przypadku.

ja dostałam feroplex w ampułkach i po nim nie miałam dolegliwości takich jak np bo tardyferonie,a jelitka mam bardzo wrażliwe. Zapytaj swojego lekarza o to. Polceam.

Też mi koleżanki mówią, że mają dla mnie ciuszki, tylko jakoś nie możemy się umówić, więc jak już będę miała od nich to pewnie też mi się tak dużo uzbiera ;)

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przejrzałam moje ubrania, bo w przyszłym tygodniu zaczynam pranie :) sporo tego, ale dużo po domu, niby niezłe, ale szału nie ma.
    Ile macie tych na 56? Bo ja dosłownie po 10 może body/pajaców/śpiochów itd. Wystarczy czy dokupić? Na pewno muszę jakieś wyjściówki maluchowi sprawić

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZIK FERRYTYNE I NAJPRAWDOPODOBNIEJ TIBC bo to wiązanie do żelaza, jesli chodzi o anemię. Idz moze do rodzinnego, może on tez podpowie..

km5supjy0xczfwah.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe szpiegujecie mnie nie ładnie:P:P:P:P

https://www.facebook.com/joanna.duszynska.9

a tu po troszke moich prac oczywiscie stronka w budowie:)

https://www.facebook.com/groups/1476917305935133/

Ginger84, MW26 lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na 56 mam póki co 4 komplety znacze śpioch body lub śpioch pajac.. Najwięcej ubranek na 62 i 68. Na 74 nic nie mam..

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ