WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśki wzięły się za robótki ręczne :P jakkolwiek to brzmi :P

Rokss lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rokss Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze takie zrobilam . To naprawde nic trudnego :

www.fotosik.pl/zdjecie/193ff16876ce3e8f

/www.fotosik.pl/zdjecie/005d6561b756cb03

Karolciaaa ;** (03.11.2015r.)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roks trzeba mieć jeszcze maszynę :P haha

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rokss tani material ja płace 40zł za metr bawełny tylko kupuje taka specjalna dla dzieci (nie potliwa) ze znanych marek:) O minky juz nei wspomne bo jest sprowadzane az z anglii:) Ale ja mam manie orginalnych rzeczy i dodatków:)

Jesli chodzi o wypełnienie to najlepiej sylikon ale taki bardzo ubity zeby był. Ta firma jest słaba poducha do spanai strasznie sie zniszczyla po miesiacu i zostal falczek ledwo wypełniony

Ja dzisiaj tez piore i prasuje:) Ale prasuje nasze rzeczy jak narazie a przy moich 3 brudasach w domu mam cala sterte:P:P

Jak myslicie taka szkatułka na pamiatki dla dzieciakó fajna sprawa???
    Tak mnie wzieło dzisiaj ze juz deski zamówiłam nawet:P:P:P

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean ja kupuję od razu przed porodem żeby mieć do szpitala, koleżanka mówiła mi, że na pewno się przyda i dlatego biorę z butelką do kompletu, ręczny jest tańszy a w zupełności wystarczy. W praktyce się okaże ;).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • haen Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieks Micia.

Aparatka a podeslalabys linka do do swojej poduchy?

Micia lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam ręczny laktator i jest spoko. Na spokojnei wystraczy a polowa ceny :)

Micia lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem zapachu po praniu :) w końcu użyłam samego proszku bez płynu.
    Ja też 40st stwierdziłam ze i tak porządnie wyprasuje więc bakterie zabije.
    Izulja myślę ze po prostu robią czasem rzeczy takiej jakości ze szlag je trafia w praniu. Kupiłam kiedyś identyczne bluzki w C&A, wypralam razem, jedna bardzo się rozciągnęła a druga wcale

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam ręczny laktator
    a z doświadczenia wiem ze nie za każdym zassaniem mleko leci tak samo wiec wole sobie to ręcznie regulować, czasem dłużej przytrzymać, czasem krócej. No i czasem boli wiec robiąc to ręcznie mogę nagle przerwac. Choć nie ukrywam ze elektryczny z aventu zrobił na mnie wrażenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 12:11

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) dzis jestem w pracy ale mam troche luzu :D jutro jade do krk z mezem popatrzec za rzeczami:) czy Wy wszystko jkupujecie z listy na pierwszej stronie cczy moze jesczze jakis dodatki do tej listy?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzi ktoras z Was w krakowie?:)

izulkaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poduszke do karmienia napewno kupie. Ponoc te tansze po jakims czasie robia sie flaczkowate, kolezanka poleca mi moterhooda wiec zastanawiam sie nad nia.
    Aparatka wrzuc tez swoja poduche.
    Roks bardzo fajne te literki... juz sie dowiedzialam ze u tesciowej mam maszyne tylko nie wiem kiedy ja to zrobie :)
    Laktator mhhh zastanawiam sie czy elektryczny czy reczny ... bo nie wiem na ile bedzie on potrzebny a ceny elektrycznych tych lepszych sa naprawde wysokie. Ale jeszcze jest troche czasu...

Wczoraj dzien pelen emocji i brzuszek dal znac ze chyba troszke za ciezko. Czulam w podbrzuszu i taki dyskomfort w pochwie... w poniedzialek usg mam nadzieje ze wszystko ok!

Poki co pozdrawiam was ze swietokrzyskiego -dzis wesele przyjaciolki.
    Poprosilam juz coreczke zeby byla grzeczna, zeby rodzice mogli potanczyc ;)

perelka89 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara ja na pewno -w ujastku bo tam mam lekarza

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jak jesteś w świętokrzyskim to zapraszam na ciacho :-P

MadaLena30 lubi tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy ręczny tyle ze ja dostałam od siostry prawie nie używane bo po dwóch miesiącach przestala karmić a i pokarmu miała jak na lekarstwo wiec go rozebralysmy na części umylysmy i wyparzyłyśmy :) dokupilam jedynie mala butelkę bo laktator z TommeTippe to i butelka taka jeszcze mam jedna mala z aventu duże będą potrzebne po 3 miesiącu chyba ze karmić nie będę mogla to od razu dokupie bo to różnie bywa a butelki jednak dostępne zawsze na wyciągnięcie ręki.
    Jedziemy dzis po łóżeczko do szwagierki ale narazie będzie stalo złożone za biurkiem.. Bo materac i pościel we wrześniu kupimy..

Ja juz mieszkało posprzątane czekam aż ziemniaczki wystygną bo dzisiaj knedle ze śliwkami na obiadek :) zbieram sie do Badylka po warzywka :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff skonczylam nadrabiac :O
    Masakra ile naskrobalyscie az sobie przerwy musialam w czytaniu robic :)

Powitac (haen u mnie to nie regionalne,ale jakos sie mnie czepilo hihi ;)
    Dziekuje Wam wszystkim Dziewczynki za pamiec, gdy mnie nie bylo to bardzo mile z Waszej strony :*

Tak wiec powiem Wam,ze juz dawno bardziej sie wykonczona nie czulam jak przez te dni odwiedzin gosci..
    Tak jak mowilam Mlody mnie denerwowal swoim gowniarskim zachowaniem (ma 17 lat) i rozpieszczeniem.
    Mloda latala i pytala go czy chce herbate do obiadku czy soczek,po czym za chwile robila mu druga bo go naszlo na mietowa..
    Pytania typu czy chce jesc duze golabki czy male..doslownie o wszystko go pytala i latala kolo niego jak kolo dziecka.
    W pewnym momencie zaczela i mnie denerwowac bo taka nadopiekunczosc zwyczajnie mi przeszkadza,a ona zaczela tez mnie pytac.
    Rozumiem o jakies tam grubsze sprawy zapytac,ale czy nie za mocno mi golabka podgrzala i przepraszanie jesli tak i wgl to juz mi mdlo sie robilo,a widza,ze takiego nianczenia nie znosze!
    Mimo iz nie bylo tesciowej to sie czulam jakby byla bo ona robi sie identyczna..
    Ps. Gdyby byla jeszcze tesciowa to bym pierdolca slowo honoru dostala.
    Czytalam,ze mialyscie na dniach nie najlepsze samopoczucie i szybko brzuszki sie meczyly.
    Tak wiec mialam to samo,ze chcialam tylko lezec,a tu trzeba bylo gdzies sie z nimi ruszyc.
    Mloda szukala butow sportowych (idealnie dobranych do biegania,jakies nazwy i opisy co one robia mi opowiadala) nie patrzac wgl czy to by kosztowalo 300 czy 400 zl w koncu mamusia placi.
    W koncu tyle sie namierzyla,iles sklepow obchodzilysmy zadne jej nie podeszly.
    Cena nie wazna w koncu maja wszystko od mamusi i tatusia pod nosek.
    Mlody jeszcze mnie wkurzal bo korzystajac z mojego lapka uwieszal sie na nim i wgl jak widzialam jak sie z nim obchodzi to zaczelam zwracac mu uwage.
    Pozniej szorowal po panelach fotelem i chantlami jak cwiczyl oraz oparciem po scianach..krew sie we mnie gotowala.
    Zeby bylo malo tego zostawil pod nogami jak skonczyl cwiczyc chantle i malo sie o nie nie zabilam..
    Powiem Wam,ze to nie na moje nerwy.
    Jeszcze moj mnie wkurwil bo zaczal sie na mnie drzec jak mylam naczynia,ze mam to zostawic bo potem bede stekala mu,ze wszystko musialam robic.
    Tylko tez juz mi glupio bylo jak mloda co chwile myla,wiec czasem stanelam umyc by mi nie obrobili,ze tylko lezalam i stekalam,ze boli..
    Cwany siedzial z mlodym i gral bo mlody sie stesknil za bratem..
    Pozniej wchodze do pokoju leza na wyrze calym to zabralam dupe i poszlam do pokoju,na szczescie ich wzial na spacer,a ja sie rozkleilam w pokoju jak mala dziewczynka tak mialam dosc..
    Pozniej przynajmniej wieczorem jak padalam jak kawka,a moj mial isc do pracy to kazal im sie zabrac do pokoju i mi dac spac, tak samo mloda mi usunal z wyra za dnia jak lezala mi w spak,ze nie moglam sie ulozyc (to juz mu sama zasugerowalam by kolo mnie sie polozyl czy cos bo jego to usune,gdy mi bedzie niewygodnie,a jej tego nie powiem).
    Temat rzeka jak widzicie,ale uwierzcie masakra!

Ginger, Kochanie Ty wiesz,ze jestem z Toba i caly czas mam Cie na oku:*
    Bedzie dobrze Myszko!

Madzia, ciesze sie,ze mieszkanie odebrane i nic tylko teraz szykowac wszystko ;)
    Co do "metody do siuskow" to przezorny zawsze ubezpieczony i haen, ma leb jak sklep do tego sposobu,ktory podala ;)

Dziewczyny mam nadzieje,ze z brzuszkami lepiej??

Aga, co u Ciebie ??

Skarb, trzymaj sie tam dzielnie i dobrze,ze na spokojnie do tego wszystkiego tym razem podchodzisz.
    Pozytywne myslenie wiele daje ;)

Mala, gratulacje duzej Kruszynki ;)
    Przygotowania dla Szkrabow to sama przyjemnosc.

Aparatka, jestem pelna podziwu Twoich prac i czasu, ktory dla nich znajdujesz
    w tym calym nawale zajec :)

Jak kogos pominelam to przepraszam najmocniej,ale ciezko bylo z tym wszystkim nadrobic .. :)

haen, biedroneczka1910, perelka89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i witam nowe Panie ;)

Biedroneczka milo mi,ze o mnie pytalas,a tak naprawde jestes nowa i mialas prawo mnie nie pamietac :)

Madzia, wytancz sie i za mnie :)!

biedroneczka1910, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    59d4ab346bacd330med.jpg to my dzisiaj ;-) sorki za jakość ale fotka robiona "kalkulatorem"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 13:24

mikado, haen, Zorro, izulkaa, natali101, biedroneczka1910, Rozmarzona, olcia88, MW26, Micia, Kitaja, perelka89, Marta1986, Ona_89', agulla03, MadaLena30, Shibuya lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem ale tak mis ie wydaje ze ja kompletnie nie iwem co kupowac niby jest lista na puerwszej stronei ale mnie przeraza :D coz jakiej firmy itp:P

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona to odpoczywaj teraz należy Ci sie!

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ