WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara spokojnie jak jiz zaczniesz to będziesz wiedzieć. Ja ostatnio weszłam do hurtowni i stanelam na środku i mi się płakać zachciało tyle firm tyle rzeczy nie wiedziałam za co się złapać i gdyby nie moja siostra to bym stamtąd wyszla z pustymi rękami mając w nich listę :P

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara ja rodzę w ujastku, tak jak Molcia mam stamtąd lekarza :)

A ja kupuję laktator elektryczny z canpola :) Nie mam zamiaru długo karmić piersią więc szkoda mi kasy na droższy :)

• haen Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona medal za cierpliwosc Ci sie nalezy:)
    czy rodzinka sobie juz pojechala?

MadaLena baw sie dobrze;)

my jedziemy dzis do Ikei, ale powiem tylko tyle: n i e c h c e m i s i e

Zorro, Rozmarzona, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia tobie cos rośnie ten brzusio ? Bo chyba taki sam jak na awatarze :P

Rozmarzona no to miałaś gości.. Wszędzie dobrze ale samemu w domu najlepiej !
    Nie mam nic do gości ale lepiej jak ich nie ma :P

Mala ja będę samym proszkiem prac raczej.. Chyba dzidziusiem..

Musze poprac tez kocyk, okrycie z wózka itd.. Troche tego jest,,

Leb mi pęka , brzuch dalej twardnieje..zyc nie umierać..

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara ja mam zamiar albo na Kopernika albo Ujastek. Z Kopernika mam gin ale jakos nie przekonuje mnie to akurat bo przeciez jakie szanse ze akurat będzie miał dyżur ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się dzis nic nie chce... W ogóle bylo mi słabo, wiec się położyłam "tylko na chwilkę" no i zasnęłam. Mąż przygotował obiad, obudził mnie,a ja zdziwiona,ze jest juz po 13 ;-)
    Teraz z powrotem na kanapę i biorę się za gazetkę :-) Oooo, jeszcze coffe mama mi jest potrzebna do pełni szczęścia ;-)

Macie moze jakis sposób na lekko zafarbowaną koszulkę? Coś puściło kolor w praniu i oberwało się T-shirtowi mojego męża... Szkoda go,bo jest naprawdę fajny :-\ Niby wrzuciłam chusteczkę antyfarbowaniu, ale g*wno dała.
    Macie pomysły jak ją uratować? Heeeelp :-)

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro przyłączam się do pytania o odfarbowanie;) robiłam ciemne pranie i przypadkiem znalazła się tam jasna koszulka Patryka prawie nowa:/ i zrobiło się kilka plam chyba od dżinsu wrr:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli są to białe rzeczy to wyprać w vanishu wybielajacym :) Tak swoją białą bluzkę odszarzyłam kiedy przez przypadek wrzuciłam z czarnymi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    aaa i witam nowe Panie ;)

Biedroneczka milo mi,ze o mnie pytalas,a tak naprawde jestes nowa i mialas prawo mnie nie pamietac :)

Madzia, wytancz sie i za mnie :)!
    Rozmarzona, nie zapominam że czytam Was regularnie gdzieś od kwietnia :-P
    Dobrze, że wizytę masz już za sobą tylko szkoda, że trochę nerwów Cię to kosztowało :-( ale teraz juz możesz bezkarnie odpoczywać :-)

Molcia, 27tydz.a a ogóle tego nie widać :-) fajna laseczka z Ciebie :-P

Rozmarzona lubi tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Szczesciara spokojnie jak jiz zaczniesz to będziesz wiedzieć. Ja ostatnio weszłam do hurtowni i stanelam na środku i mi się płakać zachciało tyle firm tyle rzeczy nie wiedziałam za co się złapać i gdyby nie moja siostra to bym stamtąd wyszla z pustymi rękami mając w nich listę :P
    a mnialas liste z pierwszej strony?:D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Szczesciara ja mam zamiar albo na Kopernika albo Ujastek. Z Kopernika mam gin ale jakos nie przekonuje mnie to akurat bo przeciez jakie szanse ze akurat będzie miał dyżur ?
    ja rydygier ale to normalnie nie trzeba sie wczesniej zglaszac do szpitala no nie? tylko jak zaczne rodzic to obojetnie gdzie przyjade i wszedzie mnie przyjma;)

izulkaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak Dziewczyny bloga cisza, spokoj i odpoczynek do woli :)!
    Zobacze czy znajde sile pojechac do rodzicow by sie pobyczyc w ogrodzie.

Biedroneczka, to Ty tak na cichacza nas podczytywalas.
    Trzeba bylo krzyczec,ze tez istniejesz ;)

Haen, takie sklepy w ciazy to zmora do przechodzenia co :)?

Izulka, widze po awatarku,ze brzuszek w dol Ci ciagnie :)

Mezu spi jak zabity po nocce, ten to najmniej odczul ich wizyte oczywiscie.
    Dam mu jeszcze troche pospac,a z drugiej str w sumie jutro ma wolne to by odespal hihi :D

Ps. Tak sobie wyobrazilam jak mi sie jego rodzinka zwali po urodzeniu Dziecka, takie zamieszanie,ze juz wgl deprecha na sama mysl mnie bierze..

Jestes juz z nami :)
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema laseczki!

Molcia maleńki brzusio! Ja o 8 wstalam z mężem na jajówe, on poszedł do pracy a ja do wyrka i obudził mnie telefon od mamy o 13.

Dla tych co się boją twardnień i czy jest ich za dużo - ja miałam równo co 3 minutki, jestem na no spach i magnezach i luteinach i jest już dużo lepiej. I oszczędzam się.

Izulek ładny fotelik, widać, że dobry stan. Na czarnych widać często przetarcia. Śliczne foty bliźniaków :) Nie dociera do mnie, że hoduję w brzuszku 2 człowieki :) ale mam wiele myśli, że gdybym miała 1 dzieciątko to mogłabym mu się w pełni poświęcić... i wszystko robić starannie.

Na bliźniaczym forum które czytam na innej stronie www bliźniacze mamy na pyt jednej o weselu w 30 tyg powiedziały, chórem, że wszystkie już leżały z nakazem leżenia, że były tak wielkie i tak je uwierało wszystko i bolało, że były już do niczego aż do rozwiązania, a połowa z nich to już w szpitalu leżała. Przeżyłam szok. Może moje optymistyczne podejscie jest zbyt optymistyczne, więc i ja zacznę prać w przyszłym tyg. Na szczęscie nasza położna na szkole rodzenia mówiła, że wcale nie trzeba prasować :D ( nie lubię, plecy mnie od razu bolą i nic nie wychodzi) mówiła, żeby prasować tetrowe bo się skurczają od prania. Ja te pierwsze ciuszki w kontakcie ze skórą wyprasuję, ale stopniowo odejdę od tego. Moja kumpela nie prasuje i dzieciaki bez alergii. My kupiliśmy taką parownicę sklepową i ona tak jak żelazko zabija 99,9% bakterii więc będę lekko parować.

A ciuszki wyprane trzyma się w szafie normalne, żeby przeszły florą, zapachem itd domku :)

co tam jeszcze ciekawego mi mówili.... hmmm...że laktatory medeli spoko, aventu też. Że tommee tippee elektryczny do d... bo się psuje. Że bardzo ważne jest żeby otoczka była w rozmiarze sutka. Ja mam medele mini electric po bratowej i już wiem, że muszę zmienić na mniejszą średnicę bo dają 24mm a mniejsza jest 21mm.

W poniedziałek podjadę do apteki gemini bo i tak muszę z receptami na flaki jechać i zrobię zakupy tylko mam tu pytanie do tych zaopatrzonych- CO WY TAM DOKŁADNIE ZAMAWIAŁYŚCIE ?? GAZIKI, GAZIKI JAŁOWE ? -co to za różnica,ile tego ? Sól fizjologiczna, wkładki laktacyjne, podkłady na łożko ? Co jeszcze ?

izulkaa, Micia lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZczesciara teoretycznie tak :) ale miej wybrany jakis drugi w rezerwie :P

Rozmarzona nie strasz, bo od razu ze zbliżającym porodem mam skojarzenie.. Zawsze mówią zd jak poród ba dniach to opada w dol...
    I nie myśl tak negatywnie ! Zanim urodzisz ,zanim,ci sie zwala to obudzisz w sobie poklady cierpliwosci,i asertywności wiec,jakis to bedzie.. :P
    Tez,sie boje tych pierwszych wizyt.. Zwłaszcza ze to taka malizna a oni mi zarazki będą do domu przynosić :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;-) ta sukienka z avatara to powiększa optycznie więc nie ma się co sugerować ;-) waga rośnie brzuszek też ;-)

Zorro lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę swędzi mnie całe ciało, chyba poczytam o cholestazie. Tylko, żebyśmy sobie zaraz wszystkie nie znalazły cholestazy, tak jak skurczy ;)

Cebulka, dogadałabym się z Twoim mężem w sprawie imion ;) W przedszkolu moimi najfajniejszym, najładniejszymi i najmądrzejszymi dziećmi był Rysio, Bronek, Staś, Leoś, Tadek. Kazika nie było a szkoda <3

Kilka dni temu wybrałam się z koleżanką do pubu w Sopocie i oprócz tego, że było to dla ludzi dziwne zjawisko, żeby ciężarna udzielała się towarzysko w takich miejscach to był taki Pan w kolejce do WC który powiedział: " piąty?" a ja" słucham?"Pan: "piąty miesiąc?" a ja" oj nie, siódmy" "nie widać" a koleżanka" i to jeszcze bliźniaki",Pan: "wow, gratuluje, tymbardziej nie widać" Od razu miło się człowiekowi robi :) Pewnie pan niedawno to przechodził, dlatego zwrócił uwagę ;)

izulkaa, Micia, Cebulka, Kitaja lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Olcia :) a powiedz mi luteine bierzesz caly czas czy jak masz skurcze ?
    Moze tez wezmę jak bee widzieć ze dalej nie przechodzi..
    No ja miałam w nocy co 15-20 min :/ teraz troche lepiej..
    Magnez ciągle biorę i to po 3 tal wiec sama zwiększać nie będę..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    a mnialas liste z pierwszej strony?:D
    Tamta mi sie troche przydala ale robiłam swoja bo każdy pod siebie indywidualnie dobiera rzeczy i ich ilosc

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Olcia bo nie widac po tobie :P ale fakt zr faceci,jakos bardziej zagadują, zwłaszcza ci co niedawno to przechodzili :P a tu przepuszcza w kolejce,a tu zagadają.. A kobiety jakby zapomnialy jak to jest.. Albo te co zle prZechodzily teraz odgrywają sie na innych ciężarnych bo im nikt nie pomagal i nie miały przywilejów... A te ci dobrE to chyba mysla ze kazda tak ma :P
    Ja juz o tej chorobie czytałam kiedys bo tez mnie swedzialo.. Ale na szczęście nie nogi i ręce :P

Molcia a ile przytyłaś ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa no już 7kg na plusie przy czym ja nic nie schudłam na początku

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ