X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara spokojnie jak jiz zaczniesz to będziesz wiedzieć. Ja ostatnio weszłam do hurtowni i stanelam na środku i mi się płakać zachciało tyle firm tyle rzeczy nie wiedziałam za co się złapać i gdyby nie moja siostra to bym stamtąd wyszla z pustymi rękami mając w nich listę :P

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara ja rodzę w ujastku, tak jak Molcia mam stamtąd lekarza :)

A ja kupuję laktator elektryczny z canpola :) Nie mam zamiaru długo karmić piersią więc szkoda mi kasy na droższy :)

• haen Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona medal za cierpliwosc Ci sie nalezy:)
    czy rodzinka sobie juz pojechala?

MadaLena baw sie dobrze;)

my jedziemy dzis do Ikei, ale powiem tylko tyle: n i e c h c e m i s i e

Zorro, Rozmarzona, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia tobie cos rośnie ten brzusio ? Bo chyba taki sam jak na awatarze :P

Rozmarzona no to miałaś gości.. Wszędzie dobrze ale samemu w domu najlepiej !
    Nie mam nic do gości ale lepiej jak ich nie ma :P

Mala ja będę samym proszkiem prac raczej.. Chyba dzidziusiem..

Musze poprac tez kocyk, okrycie z wózka itd.. Troche tego jest,,

Leb mi pęka , brzuch dalej twardnieje..zyc nie umierać..

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara ja mam zamiar albo na Kopernika albo Ujastek. Z Kopernika mam gin ale jakos nie przekonuje mnie to akurat bo przeciez jakie szanse ze akurat będzie miał dyżur ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się dzis nic nie chce... W ogóle bylo mi słabo, wiec się położyłam "tylko na chwilkę" no i zasnęłam. Mąż przygotował obiad, obudził mnie,a ja zdziwiona,ze jest juz po 13 ;-)
    Teraz z powrotem na kanapę i biorę się za gazetkę :-) Oooo, jeszcze coffe mama mi jest potrzebna do pełni szczęścia ;-)

Macie moze jakis sposób na lekko zafarbowaną koszulkę? Coś puściło kolor w praniu i oberwało się T-shirtowi mojego męża... Szkoda go,bo jest naprawdę fajny :-\ Niby wrzuciłam chusteczkę antyfarbowaniu, ale g*wno dała.
    Macie pomysły jak ją uratować? Heeeelp :-)

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro przyłączam się do pytania o odfarbowanie;) robiłam ciemne pranie i przypadkiem znalazła się tam jasna koszulka Patryka prawie nowa:/ i zrobiło się kilka plam chyba od dżinsu wrr:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli są to białe rzeczy to wyprać w vanishu wybielajacym :) Tak swoją białą bluzkę odszarzyłam kiedy przez przypadek wrzuciłam z czarnymi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    aaa i witam nowe Panie ;)

Biedroneczka milo mi,ze o mnie pytalas,a tak naprawde jestes nowa i mialas prawo mnie nie pamietac :)

Madzia, wytancz sie i za mnie :)!
    Rozmarzona, nie zapominam że czytam Was regularnie gdzieś od kwietnia :-P
    Dobrze, że wizytę masz już za sobą tylko szkoda, że trochę nerwów Cię to kosztowało :-( ale teraz juz możesz bezkarnie odpoczywać :-)

Molcia, 27tydz.a a ogóle tego nie widać :-) fajna laseczka z Ciebie :-P

Rozmarzona lubi tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Szczesciara spokojnie jak jiz zaczniesz to będziesz wiedzieć. Ja ostatnio weszłam do hurtowni i stanelam na środku i mi się płakać zachciało tyle firm tyle rzeczy nie wiedziałam za co się złapać i gdyby nie moja siostra to bym stamtąd wyszla z pustymi rękami mając w nich listę :P
    a mnialas liste z pierwszej strony?:D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Szczesciara ja mam zamiar albo na Kopernika albo Ujastek. Z Kopernika mam gin ale jakos nie przekonuje mnie to akurat bo przeciez jakie szanse ze akurat będzie miał dyżur ?
    ja rydygier ale to normalnie nie trzeba sie wczesniej zglaszac do szpitala no nie? tylko jak zaczne rodzic to obojetnie gdzie przyjade i wszedzie mnie przyjma;)

izulkaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak Dziewczyny bloga cisza, spokoj i odpoczynek do woli :)!
    Zobacze czy znajde sile pojechac do rodzicow by sie pobyczyc w ogrodzie.

Biedroneczka, to Ty tak na cichacza nas podczytywalas.
    Trzeba bylo krzyczec,ze tez istniejesz ;)

Haen, takie sklepy w ciazy to zmora do przechodzenia co :)?

Izulka, widze po awatarku,ze brzuszek w dol Ci ciagnie :)

Mezu spi jak zabity po nocce, ten to najmniej odczul ich wizyte oczywiscie.
    Dam mu jeszcze troche pospac,a z drugiej str w sumie jutro ma wolne to by odespal hihi :D

Ps. Tak sobie wyobrazilam jak mi sie jego rodzinka zwali po urodzeniu Dziecka, takie zamieszanie,ze juz wgl deprecha na sama mysl mnie bierze..

Jestes juz z nami :)
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema laseczki!

Molcia maleńki brzusio! Ja o 8 wstalam z mężem na jajówe, on poszedł do pracy a ja do wyrka i obudził mnie telefon od mamy o 13.

Dla tych co się boją twardnień i czy jest ich za dużo - ja miałam równo co 3 minutki, jestem na no spach i magnezach i luteinach i jest już dużo lepiej. I oszczędzam się.

Izulek ładny fotelik, widać, że dobry stan. Na czarnych widać często przetarcia. Śliczne foty bliźniaków :) Nie dociera do mnie, że hoduję w brzuszku 2 człowieki :) ale mam wiele myśli, że gdybym miała 1 dzieciątko to mogłabym mu się w pełni poświęcić... i wszystko robić starannie.

Na bliźniaczym forum które czytam na innej stronie www bliźniacze mamy na pyt jednej o weselu w 30 tyg powiedziały, chórem, że wszystkie już leżały z nakazem leżenia, że były tak wielkie i tak je uwierało wszystko i bolało, że były już do niczego aż do rozwiązania, a połowa z nich to już w szpitalu leżała. Przeżyłam szok. Może moje optymistyczne podejscie jest zbyt optymistyczne, więc i ja zacznę prać w przyszłym tyg. Na szczęscie nasza położna na szkole rodzenia mówiła, że wcale nie trzeba prasować :D ( nie lubię, plecy mnie od razu bolą i nic nie wychodzi) mówiła, żeby prasować tetrowe bo się skurczają od prania. Ja te pierwsze ciuszki w kontakcie ze skórą wyprasuję, ale stopniowo odejdę od tego. Moja kumpela nie prasuje i dzieciaki bez alergii. My kupiliśmy taką parownicę sklepową i ona tak jak żelazko zabija 99,9% bakterii więc będę lekko parować.

A ciuszki wyprane trzyma się w szafie normalne, żeby przeszły florą, zapachem itd domku :)

co tam jeszcze ciekawego mi mówili.... hmmm...że laktatory medeli spoko, aventu też. Że tommee tippee elektryczny do d... bo się psuje. Że bardzo ważne jest żeby otoczka była w rozmiarze sutka. Ja mam medele mini electric po bratowej i już wiem, że muszę zmienić na mniejszą średnicę bo dają 24mm a mniejsza jest 21mm.

W poniedziałek podjadę do apteki gemini bo i tak muszę z receptami na flaki jechać i zrobię zakupy tylko mam tu pytanie do tych zaopatrzonych- CO WY TAM DOKŁADNIE ZAMAWIAŁYŚCIE ?? GAZIKI, GAZIKI JAŁOWE ? -co to za różnica,ile tego ? Sól fizjologiczna, wkładki laktacyjne, podkłady na łożko ? Co jeszcze ?

izulkaa, Micia lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZczesciara teoretycznie tak :) ale miej wybrany jakis drugi w rezerwie :P

Rozmarzona nie strasz, bo od razu ze zbliżającym porodem mam skojarzenie.. Zawsze mówią zd jak poród ba dniach to opada w dol...
    I nie myśl tak negatywnie ! Zanim urodzisz ,zanim,ci sie zwala to obudzisz w sobie poklady cierpliwosci,i asertywności wiec,jakis to bedzie.. :P
    Tez,sie boje tych pierwszych wizyt.. Zwłaszcza ze to taka malizna a oni mi zarazki będą do domu przynosić :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;-) ta sukienka z avatara to powiększa optycznie więc nie ma się co sugerować ;-) waga rośnie brzuszek też ;-)

Zorro lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę swędzi mnie całe ciało, chyba poczytam o cholestazie. Tylko, żebyśmy sobie zaraz wszystkie nie znalazły cholestazy, tak jak skurczy ;)

Cebulka, dogadałabym się z Twoim mężem w sprawie imion ;) W przedszkolu moimi najfajniejszym, najładniejszymi i najmądrzejszymi dziećmi był Rysio, Bronek, Staś, Leoś, Tadek. Kazika nie było a szkoda <3

Kilka dni temu wybrałam się z koleżanką do pubu w Sopocie i oprócz tego, że było to dla ludzi dziwne zjawisko, żeby ciężarna udzielała się towarzysko w takich miejscach to był taki Pan w kolejce do WC który powiedział: " piąty?" a ja" słucham?"Pan: "piąty miesiąc?" a ja" oj nie, siódmy" "nie widać" a koleżanka" i to jeszcze bliźniaki",Pan: "wow, gratuluje, tymbardziej nie widać" Od razu miło się człowiekowi robi :) Pewnie pan niedawno to przechodził, dlatego zwrócił uwagę ;)

izulkaa, Micia, Cebulka, Kitaja lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Olcia :) a powiedz mi luteine bierzesz caly czas czy jak masz skurcze ?
    Moze tez wezmę jak bee widzieć ze dalej nie przechodzi..
    No ja miałam w nocy co 15-20 min :/ teraz troche lepiej..
    Magnez ciągle biorę i to po 3 tal wiec sama zwiększać nie będę..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    a mnialas liste z pierwszej strony?:D
    Tamta mi sie troche przydala ale robiłam swoja bo każdy pod siebie indywidualnie dobiera rzeczy i ich ilosc

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Olcia bo nie widac po tobie :P ale fakt zr faceci,jakos bardziej zagadują, zwłaszcza ci co niedawno to przechodzili :P a tu przepuszcza w kolejce,a tu zagadają.. A kobiety jakby zapomnialy jak to jest.. Albo te co zle prZechodzily teraz odgrywają sie na innych ciężarnych bo im nikt nie pomagal i nie miały przywilejów... A te ci dobrE to chyba mysla ze kazda tak ma :P
    Ja juz o tej chorobie czytałam kiedys bo tez mnie swedzialo.. Ale na szczęście nie nogi i ręce :P

Molcia a ile przytyłaś ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa no już 7kg na plusie przy czym ja nic nie schudłam na początku

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ