Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
szczesciara25 wrote:Dziewczyny nie wiecie gdzie moge kupic wyposazenie do pokoju dla dziecka chodzi mi o posciel itp>? baldachim na lozeczko
w krakowei jakis sklep nie chce zamawiac przez neta tylko zobaczyc na zywo jak to wyglada:)
szczesciara25 lubi tę wiadomość
-
Rozmarzona wrote:I ktoras pisala wczesniej,ze bierze magnez chela-mag mama chyba zorro tak?
I co zadowolona jestes?
Bo ja kupilam i sie nacielam bo to suplement diety i uboga wersja magnezu w porownaniu do tego co wczesniej kupowalam.
Musze kupic ten co dziewczyny polecaja.
Tak,tak, to jaWiem,ze to suplement diety. Tam jest dawka 100mg i mnie ona w zupełności wystarcza (mam skurcze BH,ale to nie z niedoboru magnezu- miałam już kilkakrotnie badany poziom). Po prostu moja macica reaguje tak na mocne ruchy dziecka albo wypełniony pęcherz.
Ja jestem wręcz przewrażliwiona na punkcie brania leków w ciąży - a na asmagu jest masa ostrzeżeń,ze nie wolno z antybiotykiem, nie wolno przy chorobach nerek,serca,itp. Brrrrrr
Moze to głupie,ale jestem spokojniejsza jak mam informację na opakowaniu,ze jest polecany przez instytut matki i dziecka czy polskie towarzystwo ginekologiczne.
Oczywiście jest to moja subiektywna opinia, moze większość z Was faktycznie ma niedobory magnezu, ja na szczęście nie. Przed ciążą, gdy piłam duuuuużo kawy to mi się zdarzało- drżała mi wtedy brew, powieka, albo miałam skurcze łydek.
Synuś
-
Mala_Czarna_89 wrote:Szczesciara mam sporo po córce ale muszę dokupić jakieś bardziej reprezentacyjne.
Dziewczyny ma któras wizytę w przyszłym tygodniu? Chciałabym sobie wagi porównać
Ja mam w środę wizytę a waga z pt byli 29t3d 1500 -
ktoras z was pisala o termoforze z pestkami wisni, pierwsy raz sie z tym spotkalam co to takiego? pewnie na kolki dl amaluszka, ale czemu akurat z pesktami a nie taki zwykly?
-
o merry łączę się z tobą w bólu z powodu cukrzycy ciążowej....kilka dni temu dopeiro sie dowiedzialam wiec caly czas jestem tym troche podłamana bo nie wiem co mam jeść ;/
-
o cos takiego chodzi?
http://www.empik.com/ochraniacz-na-materac-z-gumka-60x120-cm-darymex,p1099195550,dziecko-p
na cos patrzylam innego w smyky, ale wpadly mi takie pampersy...jak sobie policzylam cena za szt. wychodzi 0,53 zl (srednio) i chyba to jest dobra cena? (nie planowalam kupowac jeszcze pieluch...)
http://www.smyk.com/pampers-premium-care-jp-pieluchy-jednorazowe-new-born-2-5-kg-1x78-szt-oraz-mini-3-6-kg-2x72-s,p1102876324,swiat-niemowlaka-pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 21:41