X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dwa rodzaje. Jedno opakowanie jest biało niebieskie a drugie biało zielone. Spójrzcie na gazetkę na stronie Netto. A chusteczki są naprawdę spoko. Pachną prawie identycznie jak Pampers sensitiv.

Co do dostępności to nasze Netto jest nowe i mało oblegane.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydaje się strona Promobaby. Jak by ktoś był zainteresowany to w Carrefour jest promocja Jelpa 2 op po 4kg za 89, 99

Zorro lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cebulka to dobra cena za jelp? bo nigdy nie kupowalam proszku dla dzieci i nie wim jak one cenowo

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tez mnie kusza te pieluchy ze smyka, chyba dobra cena? tu tez w ogole sie nie orientuje w cenach... ;/

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelp 4kg tak 60 zł średnio, nawet ponad. Więc wychodzi taniej.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    W 35 i 5 dniu waga między 2474 a 2731 g.
    dziękuję.

Ciekawa jestem jak rozwinie się sytuacja u nas. Podejrzewam jakiś 32tc i życzę sobie żeby dziecko zbyt szybko się nie urodziło może być koniec października, z waga powyzej3kg bo obawiam się ze przy większym czekała y mnie cesarka.

Wróciliśmy niedawno z knajpki. Jestem taka zmęczona ze aż mi się chce plakac

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedawno wróciliśmy z Opola z lozeczkim :) padam na pyszcz ale was nadrobilam. Kupiłam sobie asmag forte w aptece bo mi się brzuch spinal w drodze powrotnej a w domu ani magnezu ani nospy. Póki co jest okej. W ogóle wepchnelam sie na bezczelnego w kolejke w aptece bo stal gościu przy okienku jak mcdrive a za nim auto i ja myślałam ze on z tego auta i tak stoję za nim on odszedł ja do okienka a ten sie wraca i mówi ze ta pani w aucie po nim byla a ja mu prosto w oczy ze ja w ciąży jestem i podeszlam do okienka.. Dopiero później do mnie doszlo jak wsiadlam do swojego auta ze troche bezczelnie ale bezwiednie to zrobiłam no cóż..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny? Nie mam czasu was dziś jnadrobić a przyszło mi takie pytanie na myśl.. po urodzeniu dziecku podaje się jakieś witaminy, prawda? Czy ktoś w szpitalu pokieruje mnie co to za witaminy, vo ja mam temu dziecku kupić, czy mam je mieć juz s szpitalu? Jak to jest????

km5supjy0xczfwah.png

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bodajże dwa tygodnie po wyjściu ze szpitala należy pójść z dzieckiem do pediatry. I on przepisuje. Zazwyczaj Wit d (witaminę slonca :) ). Do szpitala nic nie musisz brać. Gdyby była potrzeba podawania czegoś czy w szpitalu czy po wyjściu to oni nam powiedzą :)

MW26, Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    Dziewczyny? Nie mam czasu was dziś jnadrobić a przyszło mi takie pytanie na myśl.. po urodzeniu dziecku podaje się jakieś witaminy, prawda? Czy ktoś w szpitalu pokieruje mnie co to za witaminy, vo ja mam temu dziecku kupić, czy mam je mieć juz s szpitalu? Jak to jest????

Do dziecka przed wypisem przychodzi neonatolog i można o wszystko zapytać. Przez pierwsze dwa tygodnie to dziecko ma jeszcze zapasy po życiu plodowym. Potem pediatra zaleci wit d i k.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mnie też się wydaje, że ok 32 tydzień

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znów synek nie daje mi spać...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie czyms zatrulam...
    Budze sie, zgaga jak 150, az musialam siasc i po chwili juz wisialam nad umywalka...a bol w przelyku, ze az mnie pieklo i piecze. W jadlospisie trudno znaleZc winowajce. Przez chwile zdenerwowanie, bo W.sie nie pporuszyla, a jak juz zaczela, to znowu w zoladku zaczelo sie krecic.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wesele.... :)
    Przyznam szczerzenze nie chcialao mi sie jechac bo daleko bo slub w klasztorze na jaki gorze itd itp.. ale wesele bylo rewelacyjne !!!!
    Wybawilam sie, wygadalam sien bo oni dla mnie jak rodzina , wszyscy wyglaskali mi brzusio :)
    Musze tez pochwalic meza spisal sie na medal nawet sie nie podpil, opiekowal sie mna i bawil cala noc, a Hania byla grzeczna i pozwolila sie mamusi pobujac ;)

Dobranoc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 05:27

haen, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, Ona_89', perelka89, Micia, olcia88, Kitaja lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaszalalas, do 5 rano!! Podziwiam;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Cie Magdalena!!

To grzech wstac w niedziele o 7.. Ale co zrobić jak glod budzi..
    Kurczę maly sie cos slabo id wieczora rusza w nocy nic nie czułam jak chodziłam siku :(

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam paczkę a w paczce podkłady z belli i mój mąż patrzy , myśli i pyta czy mimo mojej wiedzy , że aż tak będzie ze mnie cieklo świadomie zaszłam w ciążę heh. :-)

Teraz biedny śpi bo byli nasi przyjaciele i świętowalismy 1 rocznicę ślubu. Dziś miałabyś niedziela w Wilanowie, obiadek w restauracji i kościółek ale póki co jest kac męża :-D:-) i tak go kocham ♥

Wczoraj koleżanka mówiła żebym kupiła suszarkę do butelek, te wystające druciki , co sądzicie o tym? Mam całe 2 butelki potrzebuje suszarki?

Mala_Czarna_89, Micia, olcia88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka też nie mogłam spać o tych samych porach co ty. Najpierw siku potem głód. Nie jadłam wczoraj kolacji bo jak wrocililismy to... Nie miałam siły jeść i położyłam się spać. Aw nocy czułam się jakbym przesadzila z alkoholem było mi niedobrze ale nie byłam w stanie niczego przelknac wrr.

Dziewczyny zamiast odliczać dni do porodu jestem przerażona ze suwaczek tak szybko się zmienia. Panika ze nie zdążę ze wszystkim. I mentalnie nie zdążę. I nie jestem gotowa na poród aaaaaa!

Koleżanka mi pisała ze październikowe mamy prawie wszystkie spakowane do szpitala. Czesc leży w szpitalu. A ja w czarnej d...

Wczoraj mowie mężowi co trzeba kupić i ze to najdroższe rzeczy. Oczywiście on oaza spokoju. Czy wogole mnie słuchał?

Dziękuje juz mi lzej

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam i ja.
    Kregoslupa to juz nie czuje od ciaglego spania na bokach :O
    Jakas taka coraz bardziej leniwa sie robie im dalej :)
    Wczoraj Malutka przez caly dzien doslownie buszowala,a wieczorem to juz wgl dziwilam sie skad ma tyle sily.
    Mezu mnie wymacal za brzuszek (niestety tylko za to :D)i momentami przez te przewracanie sie Szkraba mnie bolalo podbrzusze,wiec pozniej wzielam nospe bo sie balam czy to nie skurcze.
    Nie panikuje jednak jak czasem troche mnie boli podbrzusze bo zauwazylam,ze co iles dni tak mam jakby sie rozrastalo noi czuje te skurcze braxtona chyba.
    Takie spiecie na chwile na dole macicy jak na okres i za jakis czas puszcza po czym wraca z powrotem,a na koncu wgl zanika.
    Przestalam az tak panikowac bo gin ostatnio mnie uspokoil :)

Co tu dzisiaj robic?
    Czy mam sile jechac do rodzicow, gdzie biegaja bratanice hmmm

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona nie uwierzysz co mi się śniło :-) ze odeszły Ci wody i zamiast Oliwki (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam imię Twojego maleństwa :-) ) to miał być Wojtek :-D no nie wiem skąd taki sen :-P ale może dlatego, że wczoraj byliśmy u tesciow i była ciocia z wujkiem i rozmowa byla m.in. o i imionach ;-)
    Tylko czasem nie stresuj się moim snem

‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ