WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś zamawiała, ma w planach, bądź słyszała opinie o butelkach Dr Brown's? Bo znajomi strasznie chwalą, ale ja pierwszy raz o tej firmie słyszę i nie wiem... A mój jak usłyszy, że coś jest super, to zaraz nie widzi innych opcji. :/
    butelki tommee tippee moja kolezanka polecala wiec je zmaowilam;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ze dr Browna są ok ale sama nie stosowałam :) chyba dr Browns, avent i tommee tippee to te najczęściej polecane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 19:50

moodliszka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka słyszałam,alr tylo z fora albo z opinii jak patrzyłam oceny butelek.. Opinie ma dobre..tak sami jak Tt, lovi, czy avent.
    Ja myślę ze ciężko przed porodem,wybrac,odpowiiednia da. Siebie i dziecka.
    Jak,wiele innych rzeczy z czasem ocenimy co nam odpowiada i dziecku..opinie moze,miec,rewelacyjne a dziecku nie spacuje bo mu nie leci. Albo za dużo albo cos

moodliszka lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki termometr bezdotykowy polecacie? Macie jakies sprawdzone? Czy wg opini na necie kupujecie?
    Te witaminy D i K chyba teraz odpuszcze i zapytam pediatre ktore poleca bo szczerze to nie wiem jest ich kilka i nie umiem zdecydowac.
    Tez macie problem z podejmowaniem decyzji w ciazy?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że tak naprawdę w praniu wyjdzie co jest dobre dla naszego Malucha, bo to, że jakiemuś dziecku służyły i były dla kogoś wygodne, nie znaczy, że w naszym wypadku będzie tak samo... No ale tłumacz to facetowi :/ :D tak samo jak nasza koleżanka z pracy powiedziała mu, że obowiązkowo do szpitala mleko wziąć ze sobą, bo ona... ble ble ble... a ten łyka wszystko jak pelikan :D to mu tłumaczę swoją opinię itp. itd., ale ten twierdzi, że skoro to nasze pierwsze dziecko, to co ja się mogę znać...

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki w Biedronce są proszki i płyny Lovella po 26,99 :) Proszek 3,6 kg i plyn 3 l.

szczesciara25, izulkaa lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez tak mysle ze trzeba kupic wyprawke jednak wszytsko wyjdzie w pracy co komu pasuje;))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym miesiącu na malucha 500 zł wydaliśmy a jeszcze dużo rzeczy trzeba , wózek nie wybrany a ja wyjeżdżam jeszcze do rodziców na wrzesień. Kiedy ja to wszystko zrobię nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Buffy masz oliwkrle z hippa? Szwagierka szukała bo jest rewelacyjna na coś tam i super ograniczony skład a nigdzie nie mogła znaleźć

W Auchan dorwałam :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Dziewczyny jaki termometr bezdotykowy polecacie? Macie jakies sprawdzone? Czy wg opini na necie kupujecie?
    Te witaminy D i K chyba teraz odpuszcze i zapytam pediatre ktore poleca bo szczerze to nie wiem jest ich kilka i nie umiem zdecydowac.

Dziś przejrzałam Internet i wg opinii najlepsze to: 1) kardio-test 2) camry cr 3) vitammy space oraz 4) omron gentle temp

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    My w tym miesiącu na malucha 500 zł wydaliśmy a jeszcze dużo rzeczy trzeba , wózek nie wybrany a ja wyjeżdżam jeszcze do rodziców na wrzesień. Kiedy ja to wszystko zrobię nie wiem.

To ja nwet nie chcę mówić ile już od początku sierpnia poszło na baby :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o takim ochraniaczu na całość długości łóżeczka?

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    my 500 zl tak smao a nie widac konca :D

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    A co myślicie o takim ochraniaczu na całość długości łóżeczka?
    my kupujemy ale mysle nad baldachimem ;D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy do gondoli podczas zimowych spacerów wkłada się śpiworek? Czy wystarczy kombinezon, kocyk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    my kupujemy ale mysle nad baldachimem ;D
    też wcześniej chciałam, ale teraz to już nie chcę dziecku ograniczać dopływu powietrza. No i jakoś tak do mojego synka nie pasuje mi baldachim ;p

moremi lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:

na tle termometru poddalam sie...:D
    pierwotnie myslaam o dousznym philipsa lub brauna...potem zaczelam czytac, ze trzeba umiec zmierzyc nim temperature i zglupialam do konca :)
    temat otwarty poki co, ja mam w domu rteciowy jeszcze i ponoc te sa najldokladniejsze, ale przeciez nie przetrzymam 10 min dziecka, zeby mu zmierzyc temperature

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen a wybrałaś w końcu fotelik? :)

• haen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze takie zestawienie znalazlam (nie wiem na ile wiarygodne itd.)
    http://www.sw-elzbieta.com/termometr-dla-dziecka/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w teorii meza wybralismy (tzn. on): maxi cosi pebble, ale w praktyce wezmiemy sie za to we wrzesniu

w ogole lubie komunikacje z moim mezem: kilka dni temu kolega zaproponowal, ze moze nam oddac kolyske po swoim dziecku (wg zdjecia wyglada ok, tyle, ze jest na kolkach) i mowie, ze sie zastanowimy, chociaz wstepnie sie zapalilam:) zaczealm myslec, ze nie poloze na niej przewijaka i ze potem i tak trzeba by dziecko przeniesc do lozeczka (no i trzeba by kupic przescieradla w kolejnym rozmiarze itd.), a ja nie wiem czy to dobre i glosno wyartykulowam swoje watpliwosci.
    Dzisiaj maz mowi, ze jedzie w pt odebrac kolyske...i sie zdziwil mojemu zdziwieniu:D no cudnie po prostu;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ