WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my bierzemy tego cybexa aton q :) mąż "przeszcześliwy" ;p
    ale powiedział, że na bezpieczeństwo nie będzie żałował, tym bardziej, że w listopadzie czeka nas 3h podroz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja dziś mam racuchy jako ciążową zachciankę i tak jem i jem ;p

• haen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy: zastanawialam sie nad ochraniaczem na cala dlugosc (czy lepiej na pol), ale uznalam, ze ekonomicznie bedzie jednak na calosc,bo pewnie dosc szybko dziecko zacznie przemieszczac sie po lozeczku. Tyle, ze ja planuje kupic taki cienszy (nie skladajacy sie z poduszek), baldachimy mi sie nie podobaja (i uwazam, ze zabieraja dostep do powietrza i zbieraja kurz, ale to moje zdanie).

Odnosnie spiworkow do wozka: moj wstepny plan byl taki, zeby uzywac od fotelika np. maxi cosi, ale sprzedawca powiedzial, ze bedzie sie podwijac i ze lepiej kupic do wozka (a w sumie co mial mi innego powiedziec:D) wozkowy, takze musze sie zastanowic lub chetnie skorzystam z rad, ktore tutaj ktos zaproponuje (przykladowy link do wozkowych spiworkow)
    http://www.smyk.com/dziecko-mama/akcesoria/spiworki,7218030506,s,21

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja chce taki cienki ochraniacz, ten poduszkowy mi się nie podoba :) Chyba kupię dwa - jeden na pół, drugi na całe łóżeczko. Maluszek na początku będzie tylko leżał więc połówkowy styknie, natomiast ten dłuższy na potem. Choć wizualnie te długie mi się bardziej podobają :)

Ja chyba jednak zostanę przy kombinezonie zimowym i kocyku + ochraniacz gondolowy :) S

• haen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    to my bierzemy tego cybexa aton q :) mąż "przeszcześliwy" ;p
    ale powiedział, że na bezpieczeństwo nie będzie żałował, tym bardziej, że w listopadzie czeka nas 3h podroz.

powiem Ci, ze ja juz zglupialam i nawet teraz nie pamietam, jakie adaptery od wozka,ktory mamy wybrany (i zamowiony i ma przyjsc za kilka tygodni) pasuja do ktorych fotelikow...tzn. pamietam, ze na pewno foteliki maxi cosi i jeszcze kilka, ale Recaro nie (bo juz wtedy uznalismy, ze nie do konca podoba nam sie pozycja, w ktorej musi byc dziecko),chociaz jak mowie, moglam cos poplatac

a Wy macie jakies typy co do wozka?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wujek juz jest - baby design husky i w sklepie mówili, że adaptery do cybexa będą bez problemu :) Recaro odpadło bo nie pasowało do wózka

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :) ciężko Was nadrobić :)

koleżanka poszła godzinę temu, więc trochę posiedziała a ja bezczelnie przy niej ziewałam :D ale na serio już nie mogłam się powstrzymywać. Tak jak pisałam wcześniej nie mam po prostu siły na żadne odwiedziny, bo ale cóż zrobić.

Też właśnie planuję zrobić zamówienia na te kosmetyczne rzeczy (część już kupiłam), choć wiadomo że wszystkiego nie kupię, bo tak jak mówicie dopiero w praniu wyjdzie co tam jeszcze brakuje a co jest zbędne.

U mnie dziś troszkę popadało po południu a teraz co? znowu duchota! o nie :/ a podobno od jutra znowu ma być ciepło...

• MW26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    MW, a bardzo zwolniło jej serduszko? Z jakiej wartości na jaką?[

Tetno podczas ktg spadlo do 100 a wczesniej bylo 150

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można kupić glukozę cytrynową ja taka sobie kupowałam :-) oni na miejscu ci rozrobią :-)mi gin kazał jak najszybciej wypić :-)

• Zorro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW,ale to bylo chwilowe czy na dluzej?

Shibuya, ja podalam pielęgniarce glukozę i ona sama mi ją rozpuściła w kubeczku. Z tego co słyszałam cytrynę dodaje się do glukozy,a nie przegryza :-D
    Ja wypiłam prawie na raz, bo bylo obrzydliwie słodkie i chciałam mieć jak najszybciej za sobą :-) Ogólnie musisz wypic w przeciągu max 5min.

Synuś :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    dziewczyny kupiłam sobie 75g glukozy i ona jest w proszku?
    Oni mi to zrobią na miejscu?
    Jak to się robi, powinnam na raz to wypić czy jak? Lekarz powiedział, że mogę mieć cytrynę - mam ją wpuścić do środka czy sobie przegryźć po wypiciu dla zabicia smaku?
    Zaczynam się bać :P

co do śpiworków myślałam o tym, ale kombinezon, kocyk i ten ochraniacz od gondoli to chyba wystarczy - nie ma co dziecka przegrzewać :)

Chciałąbym baldachim, ale jeszcze się wacham - mąż nie bardzo chce się zgodzić ;)
    a co do termometrów najpopularniejszy jest Geratherm non contact i ja go zamawiam :)
    u mnie było tak, że sama ją wcześniej miałam rozpuściłam w domu przed wyjściem w 200 ml i wlałam do małej butelki. Nie mogłam mieć cytryny :( i po pierwszym pobraniu krwi, pielęgniarki powiedziały bym tą glukozę wypiła w ciągu 5 min. a po 2h kolejne pobranie. Nie było aż tak źle ale najgorsze były ostatnie łyki, myślałam że nie dam rady już. I ta glukoza moja też była w proszku. Nie wiem jak Wam ale mnie trochę to przypominało cukier puder i wizualnie i smakowo.

• MW26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tetno spadlo na chwile , ale musze skontrolowac za tydzien.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, nie będzie tak źle :p ja też myślałam, że albo padnę, albo się porzygam :D do tego pierwszego było mi bliżej, ale to podobno normalne, lekarz mi tłumaczył, że wtedy skacze cukier i coś tam ble ble dokładnie nie pamiętam :p także nie przestrasz się jak będzie Ci słabo albo bardzo Ci się będzie nagle chciało spać :D ja osobiście zeszłam wtedy z moim do samochodu, żeby się położyć w klimatyzacji. Ale ja robiłam tą glukozę w tych największych upałach, wiec to tez mi nie pomagało :)
    Miałam glukozę cytrynową, babka ją rozpuściła i kazała wypić w ciągu pięciu minut - wypiłam w minutę, na trzy czy cztery łyki. Na raz nie dałabym rady i na bank puściłabym pawia :p

Shibuya lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przypominajcie mi tego :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam cytrynowa i luz :) sama autem przyjechałam i odjechalam :)

moodliszka lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mw26 a jak ruchy dzisiaj wszystko ok?

piszecie o tych spiworkach i mi się przypomniało ze miałam śliczny dla Laurki taki w środku misiowy cieplutki bylby idealny do wozka i do mnie nie wrócił (tak jak mnostwo ubranek, w tym wszystkie sukienki, wszystkie reczniki w sumie 7, buciki i inne) aaaaaaa!!! Przysięgam ze wszystko posprzedaje choćby za grosze

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Mw26 a jak ruchy dzisiaj wszystko ok?

piszecie o tych spiworkach i mi się przypomniało ze miałam śliczny dla Laurki taki w środku misiowy cieplutki bylby idealny do wozka i do mnie nie wrócił (tak jak mnostwo ubranek, w tym wszystkie sukienki, wszystkie reczniki w sumie 7, buciki i inne) aaaaaaa!!! Przysięgam ze wszystko posprzedaje choćby za grosze
    Mała, a pamiętasz komu wtedy te ubranka dałaś?

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW ja tez "slodka mama" wiec lacze sie z toba...
    mnie gin od razu skierowal do diabetologa i tam tez mialam spotkanie z dietetykiem ktory mniej wiecej powiedział mi co jesc i czego unikać.

Ktoras pisala ze chleb razowy zytni - nie zawsze sie sprawdza, umnie po tych ciemnych chlebach zawsze cukier skakal, najlepiej sie sprawdzil zwykly baltonowski (mysle ze tu troche kwestia indywidualna, trzeba testowac...)
    A i jajka bez ograniczen???? Mi powiedziano ze 2szt/tydzien..

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka w sumie 4 osobom.. Trudno mam nauczkę na przyszłość.

u październikowych mam kolejna akcja porodowa. Na szczęście udało się zatrzymać. Maleństwo wazy 1,5kg

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka pytanie mam odnośnie twoich skurczy. Ile ich masz mniej więcej i czy są bolesne? Zastanawiam się ze u ciebie reagują od razu i chcą podawać sterydy a u mnie nic:/ i jaka masz szyjkę?
    Bo u mnie niby nic nie wskazuje żebym wcześniej się coś działo ale dziś juz częstotliwość skurczy zwiększyła się z 2 do 4/5 na godzinę. Jutro mam wizytę to zapytam co i jak. Nie chce panikować ale wykończy mnie to.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ