WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    najlepszy kremik na pupke dziecieca to jest masc posladkowa robiona. Kazdy pediatra wypisze na to recepte. kosztuje okolo 8zł a jest rewelacyjna my nie bylysmy nigdy odparzone.
    Sudokrem strasznie wysusza tyłek dziecka
    U nas taka robiona nic nie pomogła za to maść posladkowa ziaji super

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Dziewczyny a czy do cc myślicie że mogę sobie hybrydy strzelić czy musze mieć niumalowane paznokcie?
    Buffy niestety nie wolno. Chociaż u jednej ręki, a to raczej głupio. ..

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Buffy podobno i przy porodzie naturalnym się czepiają, a przy operacji to już w ogóle ;) Mnie też wczoraj pokusiło, stwierdziłam, że to ostatni dzwonek na czerwień u nóg i rąk i przyznaję, że czuję się w nich bosko :)

PSIE MAMY pytanie mam:
    Kiedy zaczęłyście zostawiać szczeniaki same w domu? My ćwiczymy z naszym Reganem, najpierw była to godzina dziennie, wczoraj prawie 4h wieczorem. Gdy przyszliśmy to tak płakał, że aż za serce łapało.
    Problem jest tego typu, że w sobotę idziemy na imprezę urodzinową do knajpy i ja sobie nie wyobrażam, by siedział do nocy sam (co traktuję jako świetny powód by wrócić wcześniej :D ). Pies psem, ale chodzi mi też o sąsiadów.

Prawie że od razu. Ja na uczelnie musiałam iść a milka zostawala sama. Płakała strasznie na początku, ale z czasem się przyzwyczaiła i teraz jest idealnie :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• aparatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka sa rozne te masci ja jak dostalam taka biała to tez nic nie dawala ale jak taka kremowa to jest rewelacja i nic nie dzieje sie z pupka. A ziaji nie uzywalam musze sprobowac tym bardziej ze brat mojego pracuje w ziaji

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na oparzenia mam z serii hip babysnaft :) i tormentalum

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Haen Galaretka zdecydowana jest na Brodnowski :)

heh dokładnie chyba Was zamęczyłam swoim wyborem :D

Tak czytam o tych malowaniu paznokci to jeszcze raz do cc nie można czy w ogóle do szpitala nie można malować paznokci?

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka teoretycznie nie można. I jeszcze należy biżuterię ściągnąć

Buffy a ty załatwiałaś już skierowanie na cesarkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:48

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej w ogóle do szpitala nie malować bo jak ci przy sn wyniknie cc to będziesz szukać zmywacza na gwałt.

My też swoją zostawialismy ale mieszkaliśmy wtedy u teściów więc zawsze ktoś w domu był z lejkiem

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholercia a miałam plan hybrydy mieć bo przecież tam się macha tym ludziom nogami przed oczyma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    Wczoraj - 1 KROMKA chleba, liść salatt, jajko gotowane, ogórek swiezy i po godzinie 139

Cukier na granicy normy :/ zmień chleb koniecznie. Dziwi mnie tylko mały spadek przez noc..... A nie skubnęłaś czegoś przed snem? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Galaretka teoretycznie nie można. I jeszcze należy biżuterię ściągnąć

Buffy a ty załatwiałaś już skierowanie na cesarkę?

3 września idę do psychiatry po zaświadczenie :) a 9 z moja gin umawiamy termin :)

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy a ty taka szczuplutka jesteś, nie da się tego podciągnąć pod przeciwwskazania? ;) Ja mam niby za wąskie biodra, wszyscy się dziwili, że rodziłam naturalnie.
    Dziś mi się śniło, że Nadulka miała 6kg ;((

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieska Mała, to ja wbrew poradom podręcznikow zostawiłam milce jak gdzieś szłam dużo zabawek. Dzięki temu nigdy nie interesowalo ja gryźć meble czy kable. Raz zostawiłam kamerke z laptopa by popatrzeć co robiła to było to głównie spanie, zabawa misiami, picie wody. Ale milka płakała tylko jak wychodziłam, jak wracałam do domu to był radosny szczek :)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Buffy a ty taka szczuplutka jesteś, nie da się tego podciągnąć pod przeciwwskazania? ;) Ja mam niby za wąskie biodra, wszyscy się dziwili, że rodziłam naturalnie.
    Dziś mi się śniło, że Nadulka miała 6kg ;((

Póki co Leon ma dobre wymiary i gin nie stwierdziła, z to przeciwwskazanie do SN :) ale tokofobia wystarczy :)

• aparatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy Ty naprawde chcesz cc??? Matko a ja si etak bronie przed tym zeby nie miec jej

ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zrobił takie bramki zabezpieczające (nie mamy drzwi do salonu i kuchni) i mały ma do dyspozycji tylko przedpokój gdy wychodzimy. A tam nie ma co nabroić, bo to po prostu długi korytarz bez żadnej szafki, same drzwi ;) Zostawiamy mu zabawki, ale płacze przeokrutnie :P A jak wracamy i się cieszy że jesteśmy to dalej płacze hehe, dzidziuś jeszcze. Plan mam taki, by pozamykać jutro okna, bo on i wyje, a to faktycznie może przeszkadzać- ostatnio sąsiad pisał do nas na fb czy coś mu się stało.. Wczoraj sąsiadka miała dziwną minę. No ale musi się nauczyć.

A cesarki się nie boisz? Ja teraz wiem, że być może mi "grozi" to jestem bardzo przerażona, że mieliby mnie tak głęboko ciąć.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, dobrze jest też w ciągu dnia uczyć psa,że zostaje sam- idziesz do innego pomieszczenia (np łazienki) i siedzisz kilka minut. Jak pies piszczy, drapie w drzwi,itp to jak wychodzisz po określonym czasie -ignorujesz go. Jak leży i grzecznie czeka, to nagradzasz smakołykiem.
    U nas się sprawdzało. Chociaż nie będę ściemnić,bo sporo rzeczy nam w domu rozwaliła ;-) Nie wyła ani szczekała,za to buszowała jak szalona (zgryzione gałki od szuflad, "przeczytane" książki,itp.)

Synuś :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny! Codziennie po śniadaniu umieram :-\ jest mi tak niedobrze, że musze leżeć. Czy Wy też tak macie?

Dzisiaj mam panieński koleżanki i zastanawiam się jak dam radę. Tym bardziej, że mamy potem jechać do klubu. A ja mam być też jednym z kierowców, bo jedziemy na dwa auta.tylko, że nie wiem czy dam radę, bo jutro mam wesele na wyjeździe około 300 km ode mnie. Gdyby nie to wesele to myślę, że bez problemu wytrzymałabym na tej dyskotece, a tak? Noc zarwana, a jutro o11 wyjazd, no nie wiem. Człowiek już nie ten na takie imprezy :-D zastanawiam sie tez jak moje malenstwo przezyloby 3imprezy podrząd (panienski,wesele i poprawiny) obawiam sie, ze to jednak za wiele, co sadzicie? mój oczywiście niechętnie nastawiony na to abym jechała do klubu, oczywiście powiedział że jak coś to on po mnie w nocy przyjedzie jak nie będę czuć się na siłach,ale wtedy problem bo zostawilabym kolezanki bez kierowcy, no i tak źle i tak niedobrze...

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, my naszą psiunię tez szybko zostawiliśmy samą i tez płakała, ale w końcu się przyzwyczaiła :P choć do tej pory jak widzi, że rodzice gdzieś wychodzą, to robi zapasy jak na wojnę :D mianowicie chowa suchą karmę gdzie popadnie, a później rodzice znajdują ją pod poduszkami itp.itd :P

perelka89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie przypomnialo mi sie ktoś pytał o kokarde na foteliku czy o to chodziło????

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c28b84230f5.jpg

Ja sama szyłam nie kupowalam szkoda mi kasy jak sama umiem :P:P:P

MW26, perelka89 lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ