Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeż mi się wczoraj dostało ,że nie mam wyprawki dla siebie i dla maluszka
A do tego jesteśmy w połowie urządzania i jeszcze cześć rzeczy w kartonach ! w ogóle nie mam miejsca na dziecko ;(
A to litania z mojego szpitala
Co należy zabrać do szpitala przed porodem?
I. DOKUMENTY I WYNIKI BADAŃ
1. kartę przebiegu ciąży;
2. dokument tożsamości;
3. Wyniki badań: grupy krwi i Rh ,WR, HbsAg, posiewu z pochwy w kierunku GBS;USG oraz inne badania wykonywane w ciąży, konsultacje lekarskie;
4. karta informacyjna ze szpitala w przypadku wcześniejszych hospitalizacji;
II. RZECZY DLA MAMY
1. koszule nocne bawełniane umożliwiające karmienie- 2 szt;
2. szlafrok;
3. kapcie, klapki pod prysznic;
4. skarpetki;
5. biustonosz ciążowy (wzmocniony) lub do karmienia (z otwieranymi miskami),
6. wkładki do biustonosza,
7. wkładki higieniczne (podpaski)- 2 op.
8. przybory toaletowe, chusteczki higieniczne, kosmetyki;
9. dwa ręczniki;
10. kubek lub filiżankę;
11. wszystkie przedmioty podnoszące konfort pobytu
III. DLA DZIECKA
1. 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników;
2. 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body;
3. skarpety, rękawiczki, czapeczki bez wiązania;
4. kocyk lub śpiworek, „rogal” przydatny przy karmieniu;
5. kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik;
6. paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn),
7. flanelowe i tetrowe pieluchy.
Bielizna noworodka powinna być wykonana z naturalnych włókien, najlepiej bawełny.
Wszystkie te rzeczy powinny być świeżo uprane w specjalnym proszku do prania dziecięcej bielizny oraz wyprasowane.
W dniu wypisu w sezonie zimowym należy przynieść grubszy kocyk, śpiwór, ciepłą czapkę, sweterek, kombinezon lub dodatkowy ciepły kocyk. -
nick nieaktualny
-
hej laseczki
aparatka nie gadaj, ja mam serdecznie dość tych upałów, wolę juz jesień i zimę niż to co jest terazu nas znów 30 stopni a jest dopiero 9, co będzie o 12?
My w sr wczoraj zwiedzaliśmy porodówkę, oglądaliśmy noworodki (była dziewczynka co miała godzinę, aż mi się łezka zakręciła) i ćwiczyliśmy pozycje do porodu
a jak u was nocki? przespane? -
Galaretka body na krótki rękawek wystarczy pod pajacyka
Moj gdzieś wyczytał ze w tym roku zimy ma nie byc i wlasnie maja yc upaly w listopadzie. Tez mi sie to nei bardzo podoba no ale mogloby byc tak z 20 stopni np:) -
Izulka ja po pierwszym pobycie w szpitalu miałam cały czas w razie czego spakowana torbę do szpitala. I dobrze bo jak jechałam teraz w nocy to bym nie miala głowy żeby się pakować a męża nie było
A teraz jak Patryk wyjdzie ze szpitala to mam zamiar spakować siebie. Jak to mówią torba jeść nie wola a lepiej być gotowym. -
Ginger dokladnie. Ja nawet do mojego gin będę jeździć juz z torba w razie w..
Nie znasz dnia ani godziny..
Powiem wam ze jestem spokojniejsza po tych sterydach...ale dalej nie dociera do mnie ze to mogli by byc juz. Liczę chociaż na te 6 tygmusze sir nastawić psychicznie
-
nick nieaktualny
-
najlepszy kremik na pupke dziecieca to jest masc posladkowa robiona. Kazdy pediatra wypisze na to recepte. kosztuje okolo 8zł a jest rewelacyjna my nie bylysmy nigdy odparzone.
Sudokrem strasznie wysusza tyłek dzieckaMW26 lubi tę wiadomość
-
Beebs wrote:Anulaa oczywiscie, ze chleb, bo 1 kanapka na kolacje to mało a cukier wysoki
A mierzysz 1h po kolacji? Ciekawe jak wysoki jest skoro do rana utrzymuje sie na poziomie 90....
Wczoraj - 1 KROMKA chleba, liść salatt, jajko gotowane, ogórek swiezy i po godzinie 139