Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja zaczęłam koszyk na gemini tworzyć i nie ma już tych kremów bepanthen baby 100+30 ;( a dopiero oglądałam i były ;( tak to jest jak się nie kupi od razu tylko czeka nie wiadomo na co !
Co do kosza na razie wykorzystam patent koleżanki czyli kosz z pieluchami na balkonieMicia lubi tę wiadomość
-
MIKADO tez o tym pomyslalam ktora z nas bedzie pierwsza...Codziennie rano w lozku jak delektuje sie kopniaczkami synka to mowie do niego by siedzial tam grzecznie do konca pazdziernika;-) MALA co czlowiek to opinia ja tam kupilam adamexa jak nie bede zadowolona to przy drugim dziecku kupie inny wozek
a z tym grzybem moze byl nie odpowiednio przechowywany ?
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Dziewczyny glupio mi pytac,no ale piszemy tu o wielu intymnych sprawach;-) czy boli was spojenie lonowe?ja mam taki dyskomfort tam w srodku,takie dziwne uczucie ,troche mnie to martwi umowilam sie do poloznej na 10taCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Podobno kilka dziewczyn miało problem z wilgocią w tym wózku no nic zobaczymy
Co do spojenia lonowego to czytałam ze to dość powszechne ze boli.
Mnie boli polowa brzucha po kopniakach, rozkręca się to moje dziecię na całego.
Maz ma taki urlop ze właśnie wyprawilam go do pracy ehh i po spaniu.
Cebulka czyżby pessar cię "wyciszył"?
Zero chętnych do rodzenia u nas -
Ja przeczytalam wiadomosc od kolezanki (paskudny nawyk patrzenia na tel, ktora jest godzina), zaczelam myslec i kombinowac i tez spac nie moge
W ogole mam wrazenie, ze W. wczoraj sie przekrecila glowka w dol, inaczej odczuwam ruchy tzn.tak jak kiedys, ciekawe czy dobrze mi sie zdaje:)
Cebulka mam nadzieje, ze wreszcvie odsypiasz ostatni czas i zbierasz sily:) -
Hej Wam
Kitaja, mnie boli spojenie, dosłownie kości. Nie mam tego non stop,ale jak się odzywa to jest dosyć dokuczliwe.
Powiem Wam,ze jestem strasznie zakręcona w tej ciąży. Wczoraj miałam wizytę i lekarz sam mnie gonił z L4,bo zapomniałam,ze mi potrzebne! A jak...
No,a w domu zorientowałam się,że nie poprosiłam o receptę na Luteinę. I tym sposobem czeka mnie dziś wyprawaSynuś
-
Hej dziewczyny
.
Kitaja mnie też pobolewa, czasem mi się wydaje, że jeszcze mocniej boli jak Mały się rozpycha na dole, do tego od czasu do czasu kość ogonowa pobolewa.
Co do ruchów malucha przez dwa dni byłam tak pokopana, a wczoraj cisza, pytałam lekarza bo się martwiłam, to powiedział na razie nie muszą być regularne, że po 30 tyg. kontroluje się ruchy dziecka i mi powie, co i jak na następnej wizycie.
Kitaja Ty wiesz co :*
Galaretka co do tych pieluch wyrzucanych na balkon to jest myśl będzie zimno to akurat cyk na balkonik a potem Mój wyrzuci hurtem jak będzie szedł do pracy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 08:21
Kitaja lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
O kurde pazdziernik sie rozpakowauje ....???!!!
Wczoraj w SR byl temat co zabrac do szpitala kiedy spakowac torbe, objawy przepowiadajace ze porod sie zbliza ze maz powinien byc przy pakowaniu bo np. zamiast spioszkow wyciaga ubranie mamy itd..a moj maz od razu po wyjsciu powiedzial ze w weekend jedziemy kupic i skompletowac mi torbe - dzis juz tez to rano slyszalam - chyba sie przejal
Wspolczuje dziewczynom ktore maja problem z cukrem, ale da sie z tym zyc!
Co do magnezu, uwazam ze mg powinnien byc przyjmowany "zawsze" ja przed ciaza nie lykalam ale pilam wode Magnesie, a od kiedy jestem w ciazy bralam 1 tab. Chela mag B6 to z olipmu, i moze dzieki temu nie mialam problemu ze spinaniem sie brzuszka, teraz zwiekszylam dawke do 2/3 tab.
Sudocream tak jak ktoras tu pisalam jest juz na odparzenia, wiec jesli "zwykly krem nie daje rady", slyszalam tez ze nie jest najlepszy dla dziewczynki bo uwga moze sklejac wargi kiedy sie go za duzo zastosuje. Od kolezanek, oloznej i w SR slysze o kremie Linomag, wiec chyba ten zakupie. Widzialam tez Neodex z opinia z CZD...
Z kazdej strony slysze rady: nie kupujcie majtek fizelinowych, one nie przepuszczaja powietrza, najlepsze ponoc sa siateczkowe czyli jak kabaretki
Co do lewatywy, mozna kupic samemu w aptece (mhh nie wiem czy dobrze pamietam) eneme i zrobic samemu sobie jeszcze w domu. Chyba lepiej to zrobic tak niz na sali ...
Kosz na pieluszki fajna sprawa - fakt ze kosztowna. Galaretka piszesz o balkonie, w sumie bedzie zima, ale nie wiem czy moi sasiedzi byli by tym faktem zachwyceni
Ja poki co nie kupuje, czas pokarze czy bedzie konieczny, jak cos to mamy XXI wiek i kuriera z dostawa 24h
Co do wozkow ile ich jest na rynku tyle opinii, mozna troche to porownac do samochodow,np. sasiad ma ta sama marke co my jemu non stop sie psuje a my jezdzimy bez problemowo, wiec kupie wozek ktory bedzie mi sie wydawal funkcjonalny i bedzie mi sie podobal... ale jeszcze zupelnie nie wiem jaki to heheh
Micia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja to jestem jakiś felerny egzemplarz;/ Nocka pod względem brzuszka super od dawna już nie miałam tak ze nic nie bolało żadnych skurczy ale żeby nie było mi za lekko to znowu walczę z hemoroidami Fuck jak boli;/ czy ja chociaż jeden dzień noc będę się czuła ok bez żadnych dolegliwości?
No to się pożalilam;)
Miłego piątku kochane;* -
nick nieaktualnyDziewczynki już nie pamiętam czy tu czy na fb któraś pisałą ,ze dzidzia jej się tak szybko poruszała jakby cholera nie wiem skurcz miała? Mały mi wczoraj taką akcje zrobił jak leżałam już w łóżku i potem zasnąć nie mogłam ;( Wiecie już co to może być?
MadaLena nie wiem ile musiałoby ich być ,zeby zauważyli a po drugie człowieka nie ominie wynoszenie częściej śmieci z pieluchami.
Mała_Cz natchnęłaś mnie jak tylko rusze dupsko z domu to idę się zapisać na pazurki bo ja jeszcze je pomaluje ale efekt jakbym pędzlem do ścian malowała.
Nie chce gorąca bo ja więcej śpie w upały a i mały mniej fika.
Ginger nie wspominaj ...hemoroidy będę dziecku do końca życia wypominaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 08:30
-
MadaLena 30 ja też bym chciała żeby mój tak reagował. On ciągle powtarza, że jeszcze dużo czasu jest i po co już to kupuje, albo po co już prać ciuszki itd a mnie to tak wkur.... że trochę te informacje okroiłam, żeby tego paplania nie słuchać. Może Oni rzeczywiście tak mają że nas nie słuchają a jak położna na SR mówiła to trafiło do niego.
-
hej hej
Ja tez o camarello słyszałam złe opinie zreszta kolezance poszedł dwa razy stelaz i dlatego kupilismy babyactiv. Opinie ma dobre prowadzi sie go super wyglada tez dobrze tylko ciekawa jestem jak to bedzie z tym podwójnym stelazem i jak ja z nim do windy wejde.
Dzisiaj mam ambitny plan wyjąć walizkę i ja odświeżyć już żeby stała tylko do spakowania.
Wczoraj szyje literki do pokoju Nadi a mój wchodzi i mówi kochanie a może Julka albo Zuzia. Patrze na niego teraz sie obudziłeś jak ja juz mam skończone literki dla córki.
Kosza na pieluszki nei kupowałam miałam za to woreczki zapachowe kupione.
-
Galaretka ja bede miala balkon laczony z sasiadami(przedzielony czyms tam) dlatego tak napisalam, a smieci to beda co chwile wynoszone przy malym srajtku
Sajgonara to byla pierwsza tak reakcja mojego M. To jest tak jak mowisz do poki ktos (do tego z wiedza i doswiadczeniem) powie to zaczynaja sie zastanawiac i powoli do nich dochodza pewne sprawy, bo jak my robimy mowimy to mezczyzni moga miec podejscie ze przesadzamy i panikujemy.
Wiem ze do mezczyzn dochodzi pozniej fakt ciazy bycia ojcem itd, dlatego zapisujac sie do SR m.in mialam nadzieje na uswiadomienie mojego meza ze juz za chwile bedziemy mieli dziecko i ile rzeczy jest potrzebnych i ze nie ma na co zwlekac lepiej byc przygotowanym -
Dziewczyny jeśli chodzi o hemoroidy to posterisan h super dziala i szybko. Dostalam od ginekologa ale chyba na recepte. W I trymestrze mialam problem i po 2 dniach zapomnialam o hemoroidach, i teraz tez sie znowu zaczelo masc w ruch i spokoj. U mnie za to zgaga i dni z bezsennoscia albo nadmierna sennosc
. Czyzby uroki 3 trymestru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 08:45
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Ależ się babka w kolejce wydarła na kolesia, który chciał się wcisnąć, bo on z medycyny pracy
co prawda z medycyny wchodzą u nas na zmianę z innymi pacjentami, ale za mną byli też inni z medycyny i grzecznie czekali, a ona na niego z ryjem: co pan się pchaaaaaa, tam kobieta w ciąży siedzi, a pan bezczelnie udaje, że nawet jej nie widzi! Trzeba się pytać ludzi jak kolejka wyglądaaaa!
Facet skruszony, a ja się chciałam nogami nakryć xd ale nie powiem...miło mi się zrobiło, że ktoś wziął mnie w obronę zanim sama zdążyłam się odezwaćMicia lubi tę wiadomość