X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    beebs bywasz tutaj jeszcze? ;)
    wyslalam ci zaproszenie do przyjaciolek, zebym mogla pisac do ciebie wiadomosci, nie chce dziewczynom zasmiecac forum sprawami cukrzycowymi...

dzis mialam wizyte u diabetologa, szlam taka szczesliwa ze dieta w miare ustabilizowalam cukry - a ona mi z insuliną wyskoczyla.... jestem w szoku!!!!!!
    nie wiem co mam robic, bo jakos wlasna intuicja mi mowi ze nie jest tak zle...zapisalam sie poki co do innego lekarza za tydzien zeby to skonsultowac, bo nie chce kluc sie w brzuch jesli nie ma takiej potrzeby...
    niby lekarze wiedza lepiej, ale czasem ciężko tak bezgranicznie zaufac, eh :((((

Boszeeee jestem nadrabiam, nadrabiam i nadrobić mie moge. Mega intensywny czas. W sobote urodziny b.dobrej znajomej ( wróciliśmy o 2 nad ranem), niedziela zaczelismy remont sypialni, wszędzie pył i brudno od gladzi...jestem na kolanach ze zmęczenia i konca nie widać. Poniedziałek cały dzien szkola rodzenia, wtorku nawet nie pamietam a dzis szpital i diabetolog ( zwiększyli mi insulinę, bo normalnie od kilku dni nie moge zapanować na cukrami, potem zakupy i jeszcze rejestracja do GP I na szczepienie na krztusiec. Ledwo żyje :/ nawet nie wiem co komu odpisać, bo nie pamietam chyba ze 100 stron naskrobalyscie :O

Ciezko mi stwierdzić na jakiej podstawie lekarz przepisuje ci insuline ale widocznie ma racje. Musisz zaufać specjalistom, dla dobra dziecka. Moze masz za duze skoki pomimo, ze sa w normie? To tez niedobrze a insulina ci to w miarę wyrówna. Ja sie kłuje w uda, bo w brzuch tez mam opory.

Termin porodu wstępnie ustalony. około 20-24 października bede miec rozwiazanie i zaczynam sie bac :O
    wysłałaś mi zaproszenie? Kurcze nie widze :( gdzie tego szukać?
    dobranoc wszystkim
    P.s.
    ja ledwo na oczy juz patrzę a mała mi w brzuchu szarżuje :/ troche sie rozhulała mi po sobotniej imprezie i co noc teraz dyskoteke sobie urządza o północy :D
    Juz znalazłam, natali, Anulaa zaakceptowane ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 00:39

perelka89 lubi tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa ja też mam dyskotekę w brzuchu...nie mogeee spaac...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po spaniu.. Człowiek na zwolnieniu a męża trzeba było obudzić o 4, przed 6.. Drugi raz, po 7 córkę i takie spanie ze hej.

Beebs ile wazy twoja córka?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała na pocieszenie ja też już od 5tej nie śpię:/
    Powiedz mi czy ty byłaś w Smyku w EC? Bo wiem ze któraś pisała ze była
    Jaki jest tam wybór wózków duży? I czy jest adamex? Bo musze znaleźć sklep w którym zobaczę kilka modeli bo niestety jeżdżenie po kilku sklepach odpada:( ewentualnie gdzie w pobliżu tutaj jest jakiś sklep z wózkami?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po spaniu, raz ze maz do pracy a dwa remont mi spedza sen z powiek czy aby zdążymy :/

Mała teraz dokładnie nie wiem, na ostatnim USG z 19.08 miała 1,5kg. W niedziele mam ostatnia wizytę u prywatnego polskiego lekarza ( robimy 3D/4D) to bede wiedziala dokladnie.

Wysłany: 3 września 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger nie byłam ale ktoras dziewczyna tu pisała ze w EC i Silesii są adamexy. Nie wiem jaki wybór wózków, wydaje mi się ze w Europie trochę tego było ale byłam tam przed ciąża wiec nie patrzyłam czy głębokie czy głównie spacerówki

Beebs dzięki. Moja 18tego 2200 i próbuje dojść do tego kiedy urodzę :P

Dzisiaj mi się snilo ze rodzilam teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 07:04

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mną sie nie sugeruj, bo ja cukrzyk wiec i dziecko inaczej przybiera na wadze. Teraz mi sie wydaje, ze najbardziej bo jest mi juz wybitnie ciezko a i kopniaki bywają naprawde bolesne ( moja upodobała sobie pecherz i szyjke macicy :/ ) makabra! Wczoraj to raz az mnie w pol zgięło :O

twoja to juz tez spora dziewczynka. A z USG na kiedy masz termin?

Kurcze no nie zasnę juz. Ide robic wafelki :P mężowi do kawki po pracy ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 07:13

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja byłam w silesii i EC w Smyku :) adamexy są. W sumie z tego powodu, że były i mogłam je sobie poobserwowac, się zdecydowaliśmy :) co prawda dawno nie byłam, ale chyba za wiele się nie zmieniło i pewnie dalej stoją :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ;) wstaje na pobranie krwi bo w pon wizyta :) morfologia mocz glukoza i TSH muszę zrobić ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam, choć jak to w szpitalu juz przed 6 mnie obudzili, nie wiem kiedy ja się w końcu wyśpię chyba za 18 lat ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 07:46

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

Czuje sie dzisiaj bardzo dobrze i nawet sie wyspalam :)
    No właśnie mnie zastanawia skąd te rozwarcie się robi jak ja nie mam skurczy czasami jakiś mnie złapie lekko ale wątpię że od tych.
    Dzisiaj mam usg z tego skierwania co mi dała. Podejżewam jakie to będzie starodawne usg ale no coż trzeba iść to pójde. Mam na 18:15 i zobaczymy co ciekawego wymysli ten lekarz.
    Ciesze sie ze 11 września mam porządną wiyte z porządnym usg. Jak narazie sie nei martwie Lene miałam urodzić w 30 tygodniu max 33 i donosiłam do 39 i 5 dnia:):)

Powiedziałam wczoraj mojemu ze niby robi mi sie rozwarcie i ze mam nie nosic to najpierw sie przejął a potem stwierdził że i tak przenosze alebo urodze 9 listopada podczas zabiegu Lenki.

Kupiliśmy wczorj butelki tommy tippe. Potem mi sie przypomniało ze mam do odbioru tą paczuszke z chicco co za ankiete mozna bylo dostac. Poiwem Wm że jak nie macie jeszcze butelek kupionych to butla z chicco rewelacja ja żałuje ze szybciej nei odebralam bo bym nie kupowala z tommy tippy.
    Kształt smoczka i ogólnie jego umiejscowienie na boku i pod skosem bedzie powodowalo to ze dziecko nei bedzie łykało niepotzrebnego powietrza. JAk dla mnei rewelacja naprawde.

A właśnie po wczorajszej wizycie wiem ze od poczatku przytyłm aż 7 kg.

moodliszka lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli dobijam do +13kg... Czuję w kręgosłupie baaardzo. Wczoraj poszłam z mamą po zakupy,bo dziś wpadają do mnie koleżanki z pracy :-) Oczywiście weszłyśmy jeszcze do kilku sklepow i zrobila się z tego wypadu spora wyprawa. Jak wróciłam do domu to praktycznie nie mogłam chodzić przez bole w krzyżu. Z kanapy podnosilam się parę minut.
    Na szczęście wyspałam się i mi przeszlo :-)

Moj Mały ostatnio ma tak zdecydowane ruchy ze widać gołym okiem. Nagrałam sobie nawet filmik na pamiątkę. Kiedyś mu pokażę jak się wiercił :-D

Synuś :-)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Nati już w szkole, a malutka właśnie zaczęła się ruszać.

Aparatka, przy Nati miałam antykolkowa butelkę z chicco i była świetna.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali wlasnie wczoraj ogladalam jak dostalam i jestem zachwycona nia:) Teraz sie zastanawiam czy nie odsprzedac tommy tippy i nie kupic z chicco

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitac ;)

Widze nie tylko ja od rana na nogach :)
    Juz przed 8 nie moglam spac,ale to pewnie z wrazenia przed badaniem Maluszka hihi.

Mala, mi tez co wizyte bada na fotelu szyjke.
    Szkoda tylko,ze co 4 tyg nadal wizyta,a bylabym spokojniejsza jakby byla troszke czesciej bo cos bardziej sie schizuje.

Wgl to dzisiaj jak tak sobie lezalam doszlam do wniosku,ze zapamietalam juz znaczna wiekszosc imion waszych pociech hihi :)

Tez Wam sie coraz gorzej lezy w wyrach i jak za dlugo polezycie w danej pozycji to potem masakra sie przekrecic lub wstac?
    Dzisiaj taki bol mnie dopadl,ze az zastekalam.
    Robi sie naprawde coraz ciezej i momentami wysiadam juz ..;/

Jestes juz z nami :)

Wysłany: 3 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko w szkole, zakupy z kaufie zrobione, mieszkanie narazie z wierzchu ale ogarnięte. No to kawusia i śniadanie :)

Aparatka po twoim wczorajszym wpisie naczytałam się troche o szyjkach :P podobno nie czuć że się skraca. Czasem ból brzucha może to sugerować, ale ból brzucha to jak wiemy temat rzeka i mnóstwo przyczyn.

Molcia, może wcześniej się wyśpisz, przychodzi taki czas, że gdy dziecko budzi się o świcie to potrafi się zająć same, więc już tylko kilka lat :D

Beebs moje ost usg było zrobione na spontana, nie powiedział, kiedy termin wg usg. Wcześniej było na 4 listopada.
    A mi się coraz mniej spieszy, mogę rodzić np 10 listopada :D

Rozmarzona z drugiej strony podobno gin też nie powinien zbyt często macać tej szyjki, żeby jej nie pobudzać do skurczów. Tak źle i tak niedobrze- może za dużo analizujemy, zamiast się cieszyć ciążą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 08:45

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala podobno najbardziej wiarygodna jest data z OM (akurat u Ciebie odpada) lub z 1ego usg (chyba tego prenatalnego).

Rozmarzona moze bedziesz miec wizyty czesciej? ja od 32 tc mam miec co 2 tygodnie

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciala urodzic 1 listopada jak Lenke bym mialam dwie imprezy za jednym zamachem zrobione co roku:)

I wychodzi na to ze moge rodzic bo to by byl 38 tydzien wtedy.

Zobacze co i na usg dzisiaj powie jak nic ciekawego a pewnie tak bedzie bo wkoncu to NFZ to mam 11 wizyte i tam na bank mnie posprawdza dokladnie.

Wogoel sobie przypomnialam ze musze chyba jakies zaswiadczenie do pracy wyslac ze w ciazy jestem i to na koncu:P:P:P:P Bo tam nic nie wiedza nawet. Ale sie kierowniczka egionalna wkurzy ze nie moze mnie zwolnic za kare ze w ciaze zaszlam.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie
    u nas dziś 17 stopni, jak dla mnie idealnie :) mieszkanie się wietrzy, a właśnie oglądałam na ddtvn, że jesień ma być piękna, bez upałów, ale słoneczko ma świecić cały wrzesien i październik, zobaczymy jaki będzie list :)
    mała ja też staram się nie myśleć o tych szyjkach, skurczach i innych, jak lekarz mówi mi, że jest ok to tak to przyjmuje i dłużej się nie zastanawiam, jak coś będzie się dziać to pojadę do szpitala już jestem coraz spokojniesza, maluszki są coraz większe i chyba dadzą sobie radę, a i tak pewnie wszystkie donosimy

Buffy, Ona_89', Kitaja, Micia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniej stresu więcej uśmiechu :)

Kitaja, Micia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ