X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bujałam i jednym i drugim i nie widziałam różnicy :P ale teraz dałyście mi do myślenia i chyba jeszcze raz podjadę do sklepu i zobaczę jeszcze raz, bo też wolę dopłacić jeśli ma być coś lepszego niż później żałować. Także dziękuję za zwrócenie uwagi :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie tak myślę że jak lekarz mi wczoraj powiedział że dziecko będzie ważyć około 3,5 kg to ubranka 56 to chyba małe będą ;D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura miała 3300g i 55cm i nosiła ubranka nawet 48 na początku ;) rozmiarówka rozmiarówce nierówna.
    a 56 była luźna (np stopki w śpiochach wisiały), bo maluch podkurcza nóżki :)

szczesciara25 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem warto zwrócić uwagę na te dodatkowe amortyzatory :) spróbuj jeszcze raz bujać na pewno poczujesz różnicę ja od razu poczułam :) na szczęście miałam jeszcze możliwość porównać ten Galactic ale prawie to co Barletta tylko lżejszy troszkę. A dla mnie to też ważne bo jednak z II piętra będę musiała to znosić :/ a nie zawsze męża mam w domu :(

Paolka _25
  • anet Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shibuya ja kupuje ale bebetto luca sline, ten torino jest cięższy i zdecydowanie gorzej mi się nim jeździło po sklepie, także zdecydowałam się na lucę, moja kol też miała luce, ale starą wersję i była bardzo zadowolona a ta nowa jest jeszcze nieco bardziej nowoczesna pod względem wyglądu, myślałam długo o wózku adamex barletta ale jakoś te opinie na necie mnie zniechęciły, choć w sumie może tym lepiej się nie sugerować?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podoba mi się jeszcze roan bass, ale jest taki problem, że w żadym sklepie go nie ma, przedzwoniłam cały śląsk i nigdzie nie ma na stanie, a wygląda tak:https://babynet.pl/roan-bass-wozek-uniwersalny-glebokospacerowy-p-8805.html mi sie podoba szary z barankami

f2w3rjjgeh3gw66n.png

Wysłany: 3 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka nie ma tego złego- powrót do figury będzie łatwiejszy :D

moodliszka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka no właśnie u mnie ten sam problem z wagą wózka :( też drugie piętro, bo w wózkowni w piwnicy miejsca już nie ma, a poza tym i tak nie chcę tam wózka zostawiać. Mąż pracuje na zmiany, więc często będę musiała sobie radzić sama z tym noszeniem :(

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet masz racje wiecej usmiechu mniej stresu, Ty Mala tez ze sie wzajemnie nakrecamy , ale prawda tez jest taka ze sie martwimy z powodu tego co sie slyszy, co sie dzieje i bierzemy wszystko za bardzo do siebie.

Ja dzis rano mialam burzliwa rozmowe z m. Ale to dlatego ze po prostu za duzo spraw sie nam nazbieralo... widze ze on daje duzo z siebie , probuje nie pokazywac ale wiem ze tez sie stresuje..., widze ze jest zmeczony.
    Dzis rano uslyszalam jak moj maz mowi do naszego psiaka:"jest pancio jest pancia, jest dzidzia i Mikusia rodzinka w kaplecie, tak sie ciesze ze was mam"

Wczoraj ogladam zony hollywood... ehh jak ludzie z jednej strony zyja w bogactwie a z drugiej martwia sie o jutro..

Aparatka wydaje mi sie ze moglabys byc na L4 a zrezygnowac z macierzynskiego zawsze to wiecej kasy.
    Ja np teraz dostalam o jakies 250 zl wiecej ... ale nie mam zamiaru sie dopytywac, ale to chyba jakas srednia jest liczona i wiecej wychodzi na l4. Orietujecie sie w tym?

Rozmarzona ja sie zapisuje do gina co 3 tyg i jak dla mnie to jest akurat, sprobuj tak sie zapisac.

Co do wozka... zaczelam zastanawiac sie nad kupnem uzywanego. Wolalabym chyba zainwestowac pozniej w lzejsza i wygodniejsza spacerowke... nie wiem ile w tym prawdy ale zima ma byc sroga wiec jesli sie to sprawdzi to i gondola duzo nie posluzy...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    A ja sobie tak myślę że jak lekarz mi wczoraj powiedział że dziecko będzie ważyć około 3,5 kg to ubranka 56 to chyba małe będą ;D

Nati miała 56 cm i 3520g jak się urodziła i ubranka na 56 były luźne

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bezwindowe;)
    a nie myslalyscie, zeby kupic uzywana gondole (bo ona i tak jest na kilka msc), a potem przerzucic sie na lzejsza i wygodniejsza spacerowke?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:

Co do wozka... zaczelam zastanawiac sie nad kupnem uzywanego. Wolalabym chyba zainwestowac pozniej w lzejsza i wygodniejsza spacerowke... nie wiem ile w tym prawdy ale zima ma byc sroga wiec jesli sie to sprawdzi to i gondola duzo nie posluzy...

pisalysmy to samo w mniej wiecej tym samym czasie...:)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja też dostaję więcej na L4 :) też tego nie rozumiałam i gadałam z moim m. W efekcie podejrzewamy, że jest tak dlatego, że normalnie chodząc do pracy, masz stałą stawkę, a na L4 zus może liczy wysokość zasiłku od ilości dni roboczych w miesiącu :) ale nie jesteśmy pewni :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 3 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu na dg biorą pod uwagę ostatnie 90 dni do obliczania l4, na etacie chyba tez? no i placa za kazdy dzien (niedziele tez)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 10:41

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byliśmy oglądać wózki i zobaczyłam adamexa to się zakochałam. Sposób prowadzenia i ten amortyzator dodatkowy mnie przekonał. Tylko jak już pisałam dla mnie waga nie jest istotna. Nie będę nosić wózka, a i oba auta duże. Barletta szara na białym stelażu

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Dziewczyny bezwindowe;)
    a nie myslalyscie, zeby kupic uzywana gondole (bo ona i tak jest na kilka msc), a potem przerzucic sie na lzejsza i wygodniejsza spacerowke?

Ja o tym nie myślałam, ale to głównie ze względu na to, że nie chce mi się kombinować i szukać używanej :P no i niestety mam tego schiza, że takie rzeczy chcę mieć nówki, nawet jeśli posłuży kilka miesięcy xD ale zaznaczam raz jeszcze, że jest to spowodowane moim widzimisię :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Madziu na dg biorą pod uwagę ostatnie 90 dni do obliczania l4, na etacie chyba tez? no i placa za kazdy dzien (niedziele tez)

O, no i zagadka rozwiązana :D muszę poinformować mojego, że źle kombinowaliśmy :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja windowa jestem ale szczerze przy tych wszystkich wydatkach jakie mamy zaczelam troche inaczej myslec ;)
    Moj sie uparl na ten maxi cosi babka chce go oddac jak za darmo.... wiec musze jechac do sklepu i zobaczyc.

Mala no wlasnie wiem ze to z jakiegos okresu jest liczona srednia z tym ze ja mialam stala wyplate. Jak na gwiazdke dostalysmy extra 500zl myslalysmy ze to taki bonus mikolajowy ale jak 2mce pozniej bralam zasw. Do kredytu wyszlo ze sie pomylili i kolejna wyplata byla pomniejszona ...:(
    Dlatego teraz nie bede wnikac ;P

izulkaa lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona now stresuj sue wizytami między moimi teraz będzie 5 tygodni przerwy i martwię się przez te bóle okresowe. Miałam iść dzisiaj do mojego starego giną bo jakąś infekcja mi się zaczęła robić myślałam ale smarowalam dwa dni clotrimazolem i przeszło wydaje mi się że się po prostu przy tych upalach zatarlam. I teraz nie wiem czy iść...te skurcze mnie trochę martwią ale może wytrzymam tydzień do wizyty.

My myśleliśmy nad rozwiązaniem żeby gondole używana kupić ale koniec końców kupujemy 2w1 nowego genetyki Holland :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 3 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    O, no i zagadka rozwiązana :D muszę poinformować mojego, że źle kombinowaliśmy :P
    Ale ja nie wiem, tak tylko dedukuję sobie :P

Natali wiesz jaki numer ma ten konkretny model?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ