X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Ja o tym nie myślałam, ale to głównie ze względu na to, że nie chce mi się kombinować i szukać używanej :P no i niestety mam tego schiza, że takie rzeczy chcę mieć nówki, nawet jeśli posłuży kilka miesięcy xD ale zaznaczam raz jeszcze, że jest to spowodowane moim widzimisię :)

tak tylko podrzucam pomysl po prostu, bo ten adamex barletta (lubie sobie poczytac o wozkach:D) z kolami, stelazem, spacerowka/gondola to 15 kg...dodac do tego dziecko (no takie do pol roku zakladamy optymistycznie to mniejszy ciezar, ale to i tak chyba z 6-7 kg?), to sie robi 20 czy ponad 20 kg, a potem w spacerowce to sie zrobi 20+++ i troche nie wyobrazam sobie tego wciagac po schodach.
    Tak sobie mysle tylko na glos:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAolka jestem z okolic Mikołowa wiec do Katowic mam chwile.
    Właśnie ja też cały czas brałam barletta pod uwagę ale jak zobaczyłam wczoraj camarelo a wymiarowo są podobne to wydaje mi się bardzo duży.
    Wam wizualnie się nie wydaje olbrzymi

Aparatka chyba jest tak ze mogłaś wrócić do pracy przynajmniej na 1 dzień i potem iść na l4. Kiedyś się wglebialam w ten temat jak kuzynka była w podobnej sytuacji ale nie wiem czy od tego czasu się coś nie zmieniło. Kurcze szkoda ze wcześniej o tym nie pomyślałas.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba podjadę do ec lub Silesi tylko nie mam kiedy bo chciałam ogarnąć temat wózka przed szpitalem Patryka a mojego teraz w ogóle nie ma:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, od wynagrodzenia brutto odejmujesz 13,71% podatku i wychodzi ci to co dostajesz :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 3 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger eh u mnie ten sam problem, zaczal sie sezon w pracy meza i wozka nie obejrzelismy..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala to ja powinnam o wiele wiecej dostac :)
    Ja zawsze odejmowalam ok. 30% i to by sie zgadzalo.

Dla mnie barletta wydala sie mega wielka... jak bryczka jak ja zobaczylam na zywo :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png

Wysłany: 3 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30% to duuuuużo.. mi "zabierają" 18%

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Ale ja nie wiem, tak tylko dedukuję sobie :P

Natali wiesz jaki numer ma ten konkretny model?

No właśnie nie pytałam, bo mieli ich 7 sztuk

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, łączę się w bólu :D mi też zawsze odejmują około 30% jeśli nie równe, czy trochę ponad nawet :/ o.O

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 3 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, poza tymi 18% to jeszcze niecałe 300zł na ubezpieczenie zdrowotne.
    Już się nie odzywam w tej kwestii.
    ps. dobrze mieć zaufaną księgową bo trąba ze mnie :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zasiłek chorobowy w przypadku ciąży wyliczany jest z ostatnich 12 m-cy wliczane są do niego zarówno soboty jak i niedziele i brana jest również pod uwagę premia i prowizja o ile oczywiście była udokumentowana i opodatkowana. Dlatego wychodzi troszkę więcej niż pensja. :)
    Też czytałam sporo o Barletta ale mnie nie przerażają opinie. A tak jak któraś tutaj napisała (muszę się do Was przyzwyczaić ;p ) też wolę mieć takie rzeczy nowe :) i np. To Pajero jest lżejsze no ale coś kosztem czegoś...
    A jeśli chodzi o Camarelo to Carera czy Carmela? Chyba jeszcze Sevilla jest w miarę?

moodliszka, Molcia, Micia lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Widzę temat wózków :P
    Ja gondole będę miec,uzywna a potem lekka spacerówkę kupie.
    Będę musiała wnosic na 2 piętro wiec nie zalezy mi na luksusie. Wole zostawić gondole na dole niż wnosić na gore albo martwic sie ze ktoś ukradnie :P

Jestem zla i smutna bo mieliśmy jechac od dzisiaj do szkoły rodzenia a tu lipa bo musze leżeć i nici z planów :(
    A taak ssie cieszyliśmy ze sk nauczymy czegos...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzwonilam dzisiaj do zus.. Ale dalej mam dylemat.. Myślicie ze mogę nie da ,l4 do pracy ze szpitala skoro pokrywają sie z l4 od ginekologa ? Nie potrzebnie brałam w sumie ze szpitala l4..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala na dg jest inaczej niz zatrudnienie na etacie. Niestety odliczaja ok 30% ale tu mowie o wszystkim (co kolwiei sie w to wlicza :) )Ja tego nie ogarniam bo zawsze pracowalam na umowe. Jest tak jak pisze Paola licza srednia z podstawy i wszystkich dodatkow udokumentowanych. Prowadzac dg dobrze miec ksiegowa no albo znac temat doskonale ..

Izulka nie smutaj sie najwazniejsza jest teraz Malutka, przy nastepnej dzidzi pojdziecie ;)
    A jaka kupujesz gondole? Sama czy 2w1?

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka poszła spac i ja razem z nia chyba mi bylo trzeba bo wstalam jak po redbulu:)

No wlasnie u mnie jest taki problem ze nei moge wrocic do pracy bo kierowniczka jest tak cieta na mnie ze szok. No bo wiecie jak ja mogłam zajść w ciąze z Lenką. Jak informowalam wynikła taka awantura ze hoho i powiedziala ze nie mam gdzie wracac. Poszlam wtedy prywatnie i wzielam L4 zeby mnie nie gnebiła i byłam od 10 tygodnia na L4 a teraz nawet jeszcze nei informowalam jej o tym fakcie bo wiem co bedzie. Wysle jej poczta w przyszlym tygodniu i tyle. A teraz nie wiem co robic. Nie mam zaufanej ksiegowej co b mi doradzila

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi po wizycie.
    Mala rozwija sie jak najbardziej prawidlowo i wazy 1352 g,a wydawalo mi sie,ze znacznie wiecej.
    Jest ulozona glowka do dolu i to bardzo nisko co nawet ginekolog stwierdzila i kazala mi sie calkiem z tego powodu rozprostowac do badania.
    Mowilam,ze martwie sie troche szyjka z powodu ostatnio tych boli mocniejszych co mialam i tym,ze mala tak nisko siedzi.
    Sprpawdzila mi szyjke na sprzecie,ale nie ma porownania z wczesniej.
    Jakos mnie tak zmieszala bo powiedziala,ze jest skrocona nieco i jak mnie cos martwi to moge isc szybciej do swojego lekarza na wizyte bo to tez najlepiej na fotelu zbadac.
    Moj sprawdza mi tylko na fotelu przy wizycie i ostatnio mowil,ze jest dluga,twarda i zamknieta,ze tu nie ma sie co martwic.
    Poczekam do kolejnego piatku wtedy mam wizyte.
    Z tego co wedlug zdjecia widze,ze szyjka ma 3.06 cm jesli w dobre miejsce patrze.
    Nie wiem nawet ile wczesniej mialam i bylam wtedy spokojniejsza,a teraz nie wiem czy to dobrze i ta babka tez jakos mnie nie uspokoila.
    Mowila zebym sobie duzo lezala,opdoczywala i nie dzwigala,ale to bardziej tak profilaktycznie czulam,ze mi mowi.
    Malutka o dziwo sie nie wiercila praktycznie jak co kazde badanie i dawala sie grzecznie mierzyc,ale na pewno zdjecia juz nie wyszly tak wyraznie jak na polowkowym bo juz wieksza.
    Jakas zdolowana do domu przyjechalam i mi sie z nikim gadac nie chce.
    Nawet od mamy tel nie odebralam.
    Przeraza mnie,ze jeszcze tyle czasum,a tu coraz ciezej,zmartwienia,bole czasem i to tak.
    Zrobic za wiele nie zrobie bo brzuch zaraz boli,a chcialabym odciazyc Meza i porobic generalne porzadki, zabrac sie tez za ciuszki Maluszka.
    Ehh kiepski ten dzien.

Co do pajero Mezu nie chcial go od poczatku bo ponoc wadliwe maja amortyzatory czy cos.
    Co do barletty to babka mowila,ze mieli z dwie reklamacje tylko.
    Jedne ktos chcial zareklamowac bo kola piszczaly,ale to juz trzeba tylko nasmarowac czyms badz psiknac i mija w koncu zima i o wozek tez trzeba dbac jak o rower czy auto.
    A drugie to wadliwe im przyslali,ze buda sie nie nakladala,ale to odrazu odeslali i nowy przyslali.

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)

Wysłany: 3 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka to trzeba rok pracować żeby dostać przyzwoite l4?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak tylko ona mnei nie wpusci na salon nawet. A co dopiero do pracy na jeden dzien

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała jeśli pracujesz krócej to obliczaja z tego okresu. A jeśli min 12mc to wtedy z 12mc łącznie ze wszystkimi premiami, nadgodzinami. Mi wychodzi kilka stówek więcej bo miałam ładne premie;)

Ale się śliwek objadlam. Zawiozlam Patryka do szkoły weszłam do pracy na plotki, spotkałam kilku moich klientów miło;) a teraz oczywiście boli wiec leżę. Bo musze jeszcze młodego odebrać i kuzynka się zapowiedziala na kawę.

Ostatnie pranie pościeli zrobione;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka a co się przejmujesz. Wysyłasz pismo ze wracasz. Idziesz na 1 dzień a potem l4. Ja bym się nie pieprzyla skoro to taka pinda:/ a przyjąć cie musi a jak nie to pip jej naslac. No ale teraz to już trochę późno na to bo pismo o powrocie wcześniejszym tez się wysyła jakoś z wyprzedzeniem chyba mc

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ