Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pracowałam niecały rok na umowę o pracę z tym że w dwóch firmach w jednej skończyłam koniec sierpnia i z ciagloscia dostalm umowę w drugiej ale liczyło się tylko wynagrodzenie z ostatniej pracy czy od końca sierpnia do połowy kwietnia a i tak kaskę dostaje fajna bo trafiłam na czas kiedy wyrabialysmy ponad 100%normy więc premie były fajne a to też się liczy. Z tego co gadalam z dziewczyn i z pracy to ja siedząc w domu dostaje więcej niż one teraz pracując
procentowo nie liczyłam ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:12
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Shibuya paczka dotarła zgwalcilam listonosza z drugiej strony bloku o wydanie paczki bo już awizo w skrzynce miałam a wyszłam tylko z psem na dwór
śliczne te ubranka:)
Shibuya, Micia, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, że jestem już załamana teraz tymi wózkami... Jakoś byłam nastawiona na to nieszczęsne Pajero, ale jak Was teraz tak poczytałam, to weszłam jeszcze na opinie ludzi, którzy zakupili, no i są zadowoleni z gondoli, ale spacerówka, to podobno jakaś porażka
może gdyby to była jedna opinia, ale takich opinii odnośnie spacerówki jest kilka, a wiadomo, że ze spacerówki będzie się korzystać najdłużej
no i teraz jestem w kropce, czy zdecydować się na ten cięższy Barletta, czy w ogóle od początku szukać... A jeśli chodzi o tą drugą opcję, to nawet nie mam żadnego punktu zaczepienia
Ach no to mam teraz nad czym myśleć. Mój mnie zabije
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aparatka możesz zgłosić że wracasz do pracy a tego dnia co masz wrócić wziąć urlop na żądanie i następnego dnia dostarczyć zwolnienie, albo nawet tylko o nim zawiadomić masz na to 3 dni a na dostatczenie 7. Przy czym ważna jest data stempla pocztowego jeśli wysyłasz...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Już niedługo
na pewno wszystko jest w porządku! Nie zamartwiaj się na zapas
ja nawet niedawno miałam też półkilogramowy spadek wagi, ale czuję, że dzidzia musi rosnąć, bo po tym jak się rozpycha wnioskuję, że na pewno jest większy niż ostatnio
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Modliszka ja też jestem w kaczej dupie z wózkiem:(
I coś mi się wydaje ze zostane przy tym od koleżanki. Bo dla mnie to problem jechać oglądać do sklepu:( a jeden z dwóch jakie brałam pod uwagę odpadły ze względu na duży rozmiar a ze adamex ma podobne wymiary to tez chyba odpada.
Kurde zła jestem:/
Macie jeszcze jakieś propozycje wózków bo szczerze szukać znowu od początku mi się nie chce:/ -
dziewczyny a baby activ shell Wam sie nie podoba???
Ja jestem mega zadowolona korzystam ze spaceówki od maja gondolka lezy nowa w szafie i czeka na kolejnego maluszka. Spacerówke lekko sie prowadzi jest zwrotna lekka i kosz ma mega wygodny i pojemny. Ja dalam wtedy 1700zł ale teraz one sa tansze.
My go kupilismy ze wzgledu na to ze mozna zrobic z niego teraz wozek dla dzieci rok po roku dokupujac adaptery do stelaza.
I jestem naprawde zadowolona mimo iz bralam go bez przekonanai bo nei znalam firmy i jakis tani mi sie wydawal.
tak wygląda spacerówka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37db01136807.jpg -
Ginger ma rację. Jeśli w jednej firmie jesteś zatrudniona powyżej 12 m-cy to z tego masz wyliczaną średnią, jeśli krócej to z tego okresu w którym byłaś w zatrudnieniu a jeśli zmieniłaś pracę to tylko z tego okresu z nowej pracy mimo iż była ciągłość. Myślę, że nie pogmatwałam i da się coś z tego zrozumieć
Micia lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
Z tego co kojarzę to musialabys złożyć wniosek wczesniej ze chcesz wczesniej zrezygnować z macierzyńskiego i wrócić do pracy.. Potem mogla byś na urlop iść i donieść l4... Ale wydaje mi się ze to musialabys wcześniej zgloscic chec powrotu do pracy.
Madalena nawet niewiem jaka to firma.. Sama gondola. Ale biorę ja id siostry bo będę zostawiać na dole przy klatcewiec o nowy wózek bym sir bala..
-
Molcia wrote:Hmm a nie lepiej zgłosić chęć wykorzystania zaległego urlopu i go po jednym dniu przerwać L4? Nie wiem czy się tak da ale wydaje się lepszym rozwiązaniem a pracodawca nie może odmówić i wyprzedzenie musi być 2tyg zawsze przed powrotem
Niby tak ale na planowy urlop pracodawca musi wyrazić zgodę. Może odmówić...ale urlopu na żądanie albo opieki nad dzieckiem nie może...moodliszka lubi tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013