X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowałam niecały rok na umowę o pracę z tym że w dwóch firmach w jednej skończyłam koniec sierpnia i z ciagloscia dostalm umowę w drugiej ale liczyło się tylko wynagrodzenie z ostatniej pracy czy od końca sierpnia do połowy kwietnia a i tak kaskę dostaje fajna bo trafiłam na czas kiedy wyrabialysmy ponad 100%normy więc premie były fajne a to też się liczy. Z tego co gadalam z dziewczyn i z pracy to ja siedząc w domu dostaje więcej niż one teraz pracując :) procentowo nie liczyłam ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:12

perelka89 lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya paczka dotarła zgwalcilam listonosza z drugiej strony bloku o wydanie paczki bo już awizo w skrzynce miałam a wyszłam tylko z psem na dwór :) śliczne te ubranka:)

Shibuya, Micia, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jzu oncówka i tak od 31 pazdziernika musze im L4 wysłac bo mam termin na 13 dopiero chyba ze młoda sie zlituje i wyjdzie 31:P:P:P:P

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi duszno dzisiaj jest...

ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jestem już załamana teraz tymi wózkami... Jakoś byłam nastawiona na to nieszczęsne Pajero, ale jak Was teraz tak poczytałam, to weszłam jeszcze na opinie ludzi, którzy zakupili, no i są zadowoleni z gondoli, ale spacerówka, to podobno jakaś porażka :( może gdyby to była jedna opinia, ale takich opinii odnośnie spacerówki jest kilka, a wiadomo, że ze spacerówki będzie się korzystać najdłużej :( no i teraz jestem w kropce, czy zdecydować się na ten cięższy Barletta, czy w ogóle od początku szukać... A jeśli chodzi o tą drugą opcję, to nawet nie mam żadnego punktu zaczepienia :( Ach no to mam teraz nad czym myśleć. Mój mnie zabije :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie, że to nie świadczy o niczym złym, że mi waga od 3 tygodni stoi w miejscu? Zaczynam łapać schizy czy dzidzia na pewno rośnie :/

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, ja od 4 tygodni ledwo pół kg. Czyli też tyle co nic, ale jakoś się nie martwię. Jutro na szczęście mam wizytę, to wszystkiego się dowiem.

Buffy lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 9.09 i czekam jak na zbawienie

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka możesz zgłosić że wracasz do pracy a tego dnia co masz wrócić wziąć urlop na żądanie i następnego dnia dostarczyć zwolnienie, albo nawet tylko o nim zawiadomić masz na to 3 dni a na dostatczenie 7. Przy czym ważna jest data stempla pocztowego jeśli wysyłasz...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niedługo :) na pewno wszystko jest w porządku! Nie zamartwiaj się na zapas :) ja nawet niedawno miałam też półkilogramowy spadek wagi, ale czuję, że dzidzia musi rosnąć, bo po tym jak się rozpycha wnioskuję, że na pewno jest większy niż ostatnio :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka ja też jestem w kaczej dupie z wózkiem:(
    I coś mi się wydaje ze zostane przy tym od koleżanki. Bo dla mnie to problem jechać oglądać do sklepu:( a jeden z dwóch jakie brałam pod uwagę odpadły ze względu na duży rozmiar a ze adamex ma podobne wymiary to tez chyba odpada.
    Kurde zła jestem:/
    Macie jeszcze jakieś propozycje wózków bo szczerze szukać znowu od początku mi się nie chce:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a baby activ shell Wam sie nie podoba???

Ja jestem mega zadowolona korzystam ze spaceówki od maja gondolka lezy nowa w szafie i czeka na kolejnego maluszka. Spacerówke lekko sie prowadzi jest zwrotna lekka i kosz ma mega wygodny i pojemny. Ja dalam wtedy 1700zł ale teraz one sa tansze.

My go kupilismy ze wzgledu na to ze mozna zrobic z niego teraz wozek dla dzieci rok po roku dokupujac adaptery do stelaza.
    I jestem naprawde zadowolona mimo iz bralam go bez przekonanai bo nei znalam firmy i jakis tani mi sie wydawal.

tak wygląda spacerówka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37db01136807.jpg

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a nie lepiej zgłosić chęć wykorzystania zaległego urlopu i go po jednym dniu przerwać L4? Nie wiem czy się tak da ale wydaje się lepszym rozwiązaniem a pracodawca nie może odmówić i wyprzedzenie musi być 2tyg zawsze przed powrotem

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ma rację. Jeśli w jednej firmie jesteś zatrudniona powyżej 12 m-cy to z tego masz wyliczaną średnią, jeśli krócej to z tego okresu w którym byłaś w zatrudnieniu a jeśli zmieniłaś pracę to tylko z tego okresu z nowej pracy mimo iż była ciągłość. Myślę, że nie pogmatwałam i da się coś z tego zrozumieć :)

Micia lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę to musialabys złożyć wniosek wczesniej ze chcesz wczesniej zrezygnować z macierzyńskiego i wrócić do pracy.. Potem mogla byś na urlop iść i donieść l4... Ale wydaje mi się ze to musialabys wcześniej zgloscic chec powrotu do pracy.

Madalena nawet niewiem jaka to firma.. Sama gondola. Ale biorę ja id siostry bo będę zostawiać na dole przy klatce :P wiec o nowy wózek bym sir bala..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie zapisał naszą dzidzię do żłobka! Nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać, bo Młody jest 160 w kolejce o.O :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik mam juz maxi cosi:) kazda rzecz z innej parafii :P ale nie będę raczej chodzić duzo z gondola, a po galeri czy cos zawsze mozna nosidełko wziąć :)

moodliszka, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Hmm a nie lepiej zgłosić chęć wykorzystania zaległego urlopu i go po jednym dniu przerwać L4? Nie wiem czy się tak da ale wydaje się lepszym rozwiązaniem a pracodawca nie może odmówić i wyprzedzenie musi być 2tyg zawsze przed powrotem

Niby tak ale na planowy urlop pracodawca musi wyrazić zgodę. Może odmówić...ale urlopu na żądanie albo opieki nad dzieckiem nie może...

moodliszka lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka hahaha padlam.
    A od kiedy chcecie go dac? Jakie ceny u was?
    Ja planowałam dopiero po urodzeniu ja zapisać :P bo jeszcze nie,wiem czy dam,ja id 1 roku czy 1,5 ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mam urlop zaległy za 3 lata juz:P:P:P:P

To by sie za głowe złapali:P:P:P

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ