X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jest pół roku kuroniówki wrazie czego:P

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie moja Oliwka poszła do zerówki przedszkolnej bo tam sa jej koleżanki zapisane i dostałam dzisiaj rachunek i własnei usiadalam państwowe przedszkole (zerówka) opłaty za wyzywienie 6,50 dziennie no ok maja posiłki dodatkowe godziny 130zł??? Jak kurde dodatkowe godziny jak maja zajecia od 7 do 15 codziennie!!! I uwaga rada rodziców obowiązkowa 50zł???? co to ma wogóle być???
    Z tego co pamietam rda rodzcow zawsze byla dobrowolna i bylo 20zł a tu obowiazek i 50
    nie podoba mi sie juz to wszytsko

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs ja właśnie moja kończę czyścić sodą bo mi na białych bluzkach pokazał się nalot dziwny i stwierdziłam że czas pralkę wyprać. Żeby nie smierdzialo można do takiego prania pralki z sodą dodać parę kropel olejku eterycznego. U mnie pomaga ... A jak nie pomoże to nowa pralka bo pleśni jest się ciężko pozbyć dziadostwo osadza się w środku wszędzie a tam nie dojdziesz czyszczeniem ręcznym.

Dziewczyny chyba zaraz się przejdę klatkę obok na drugie piętro od tygodnia o tych samych porach słyszę dziecko na balkonie zero odgłosów mamy taty babci opiekunki beczy lamentuje jakby go tam za karę zamknęli...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka rada jest dobrowolna. Kwotę ustala rada rodziców. U nas jest to 100 zł na rok. Jednak cieszą się nawet z 10 zł wpłaconych. Nie wiem jak u Was, ale u nas pieniądze są wydawane z głową i dzieci sporo korzystają. Nie jest mi żal wpłacić tej 100. Za państwowe przedszkole płaciłam od 450 do 600 zł miesięcznie. Tak więc teraz to ułamek tej kwoty.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    słuchajcie moja Oliwka poszła do zerówki przedszkolnej bo tam sa jej koleżanki zapisane i dostałam dzisiaj rachunek i własnei usiadalam państwowe przedszkole (zerówka) opłaty za wyzywienie 6,50 dziennie no ok maja posiłki dodatkowe godziny 130zł??? Jak kurde dodatkowe godziny jak maja zajecia od 7 do 15 codziennie!!! I uwaga rada rodziców obowiązkowa 50zł???? co to ma wogóle być???
    Z tego co pamietam rda rodzcow zawsze byla dobrowolna i bylo 20zł a tu obowiazek i 50
    nie podoba mi sie juz to wszytsko

A nie jest tak, ze 5h jest za darmo a reszte sie doplaca iles tam?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs wrote:
    Dziewczyny sorry, ze tak ni z gruchy ni z pietruchy ale normalnie nie wiem co robic.
    Pralka po wyjęciu prania zajeżdza mi pleśnią :/ dzis walczę z tym od rana i nastawiłam ja z soda i octem na 90stopni ale to nic nie dało. Zastanawiam sie nad użyciem chloru, bo innych pomysłów brak :/
    Ogólnie musimy juz pralkę wymienić ale ze wzgledu na remont mamy spore wydatki i kasy brak na pralkę. Musz z nia przecierpieć jeszcze do grudnia.
    Jakies pomysły poza chlorem??? Rece mi opadają. Dbam o pralkę ( zawsze zostawiam uchylone drzwiczki i szufladę na proszek, czyszczę bęben od środka i gumę dookoła ) a mimo to takie cos. Nigdy wczesniej tego nie czułam a teraz to mi sie chyba węch wyostrzył i schizy dostaje, ze sie mi pleśń na ciuchy i pościel przedostaje a musze jeszcze pościel dla małej wyprać i mam opory zrobic to w tej pralce :/
    Miało być cytuj a nacisneło się lubię to przez telefon. A może powinnaś sprawdzić czy filter nie jest czasem zapchany i może śmieci zasmiardly.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka darmowe przedszkole jest od 8-13. Jeśli masz córkę dłużej to za kazda dodatkowa godzinę płacisz wg stawki

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka kuroniowka chyba sie nie nalezy w przypadku kiedy umowa sie po prostu konczy i nie zostaje przedluzona?

Shibuya ja biore pod uwage ten wozek dlatego o nim pisalam kilka postow wstecz. Znajomi maja i sa zadowolenie do tego opinie dobre w necie i tak jak piszesz jest tanszy.

Shibuya lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Dziewczyny co myślicie o wózku baby design lupo?
    Cholera zaczęłam oglądać wózki i to był mój wielki błąd, bo zawsze miałam problem z podejmowaniem decyzji, a wózek miałam już wybrany, a teraz ten wpadł mi w oko - jest tańszy i ma dobre opinie.
    Zgłupiałam :/
    SHIBUYA moja koleżanka ma taki wózek jest bardzo zadowolona i mi polecała :). Ja w przyszłym tygodniu wybieram się ze swoim pooglądać wózki na żywo dopiero będę miała mętlik w głowie :P.
    Co do wynagrodzenia to jak napisała Szcześciara jak się przepracowało pół roku to z tego wylicza się średnią, a jak w między czasie było zwolnienie lekarskie, to się bierze pod uwagę wcześniejsze pełne 3 miesiące przepracowane i z nich średnią. "podstawa wymiaru będzie ustalona jako średnia z pełnych przepracowanych miesięcy."
    Ja dostaję o 500 zł więcej na L4 ale u mnie to budżetówka :P, to wszystko wliczane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 15:41

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, ja też budżetówka, ale dostaję zaledwie 50-100 złotych więcej, także zazdroszczę :D fajnie, że tyle zyskujesz! :)

Micia lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    oki dziewczyny dzięi - wezmę g pod uwagę, chociaż słabo kolorystycznie - mają mały wybór, jeżeli już to zostanę przy szarym.

A czy wiecie gdzie w Warszawie można obejrzeć dużą ilość wózków? Będę pod koniec września to byśmy z mężem pooglądali :)

też sobie zobaczyłam z ciekawości i też stwierdziłam, że kolorystycznie słabo :P i też pomyślałam, że szary byłby jedyną opcją :D

Shibuya lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka o prosze też budżet ;). No ja ten ostatni rok miałam duże nagrody i premie, więc cieszę się z tej kasy, bo chociaż na lekarza mam i leki, bo troszkę na to idzie. Wręcz można by rzec, lepiej się opłaca być na L4 :P.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado no moja tez zostawia nalot i przyszedł gość z serwisu i powiedział, ze to łożyska od bębna sa wyrobione i trzeba wymienić. Dlatego pralka pomimo, ze sprawna to jest juz prawie na wylocie, bo nie opłaca sie remontować tylko nowa kupic. No ale remont trwa i ciezko na wszystko znaleźć pieniadze na juz na teraz. Kurcze olejek i tak nie załatwi sprawy, bo co jak tam to dziadostwo bedzie dalej :/ no nic sprobuje z chlorem, bo nie mam nic do stracenia. A potem nastawie jeszcze 3 pralki puste na 90 co by ten chlor dobrze wypłukać i zobaczymy. Najwyżej pościel małej upiorę u koleżanki, akurat nowa pralkę ma :P

Justa filtr czysty, bo czesto sprawdzam, wiec to nie to :(

Ide okno myć, siły zebrałam, psyche nastawiłam.

Sorki, ze nie wypowiadam sie ani o wózkach ani o macierzyńskmi, bo ja raczej nie w temacie. Wózek silver cross 3D, wybrany i kupiony juz dawno wiec nie mam dylematów :P

Wysłany: 3 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs a w tej gumie (i pod i gdzie tylko się da wykałaczkę wcisnąć) nie masz syfu? Taki wręcz tłusty brud się czasem zbiera od płynów. ja to musiałam pralkę zmienić tylko dlatego, że brudziła ciuchy :/

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała-czarna w gumie nie mam , pod guma tez nie widze. Mi juz ze 3 razy pranie białe załatwiła, czarna maź i nie chce sie to w ogole doprac potem :/ nie wiedziałam co jest grane i dopiero gościu mnie oświecił, ze to smar z łożysk :O dlatego pranie robie na 1/3 obciążenia bębna co by nie niszczyć ubrań. Bo im większy docisk tym gorzej. Chyba jednak bede musiała zrewidować budzet i ta pralkę wczesniej kupic, bo mam juz jej serdecznie dosc!

• natali101 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs to nie dobrze.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ma mnie siostra zawieźć na badania bo sama się boje jechac.. Pierwszy raz skorzystam jutro z przywileju i weje bez kolejki. Mysle czy kulturalnie zapytać sir czy mogę wejść,czy po prostu wejść i juz..

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 3 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi x osób mówiło ze z plynu. i ze glownie lenor brudzi.
    tyle ze u mnie sie w gumie ta maz zbierala

cholercia mała potrafi tak przywalić, że boli jakby mnie ktoś uderzył w brzuch. Aż się boję co będzie przez te dwa miesiące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 16:30

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali a daj spokój, jak nie urok to sraczka :/ zawsze cos. I teraz sie boje co jeszcze trzaśnie, bo nieszczęścia lubią chodzic parami, tfu tfu tfu :D

Mała ja nie używam płynów, bo mam wrażliwa skore i alergie na większość z nich. Wiec u mnie to na pewno nie od płynów :(

Jeny na prawdę spadam, bo okno czeka a zaraz mi sie odechce :P

• haen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    oki dziewczyny dzięi - wezmę g pod uwagę, chociaż słabo kolorystycznie - mają mały wybór, jeżeli już to zostanę przy szarym.

A czy wiecie gdzie w Warszawie można obejrzeć dużą ilość wózków? Będę pod koniec września to byśmy z mężem pooglądali :)

Swiat Dziecka (ale tam chyba nie bedzie polskich albo mniejszy wybor), kojarze tez kilka sklepow z wozkami w Al.Solidarnosci, pewnie jeszcze jakies sa, tylko trzeba by poszukac w internecie.

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ