X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jest pół roku kuroniówki wrazie czego:P

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie moja Oliwka poszła do zerówki przedszkolnej bo tam sa jej koleżanki zapisane i dostałam dzisiaj rachunek i własnei usiadalam państwowe przedszkole (zerówka) opłaty za wyzywienie 6,50 dziennie no ok maja posiłki dodatkowe godziny 130zł??? Jak kurde dodatkowe godziny jak maja zajecia od 7 do 15 codziennie!!! I uwaga rada rodziców obowiązkowa 50zł???? co to ma wogóle być???
    Z tego co pamietam rda rodzcow zawsze byla dobrowolna i bylo 20zł a tu obowiazek i 50
    nie podoba mi sie juz to wszytsko

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs ja właśnie moja kończę czyścić sodą bo mi na białych bluzkach pokazał się nalot dziwny i stwierdziłam że czas pralkę wyprać. Żeby nie smierdzialo można do takiego prania pralki z sodą dodać parę kropel olejku eterycznego. U mnie pomaga ... A jak nie pomoże to nowa pralka bo pleśni jest się ciężko pozbyć dziadostwo osadza się w środku wszędzie a tam nie dojdziesz czyszczeniem ręcznym.

Dziewczyny chyba zaraz się przejdę klatkę obok na drugie piętro od tygodnia o tych samych porach słyszę dziecko na balkonie zero odgłosów mamy taty babci opiekunki beczy lamentuje jakby go tam za karę zamknęli...

Beebs lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka rada jest dobrowolna. Kwotę ustala rada rodziców. U nas jest to 100 zł na rok. Jednak cieszą się nawet z 10 zł wpłaconych. Nie wiem jak u Was, ale u nas pieniądze są wydawane z głową i dzieci sporo korzystają. Nie jest mi żal wpłacić tej 100. Za państwowe przedszkole płaciłam od 450 do 600 zł miesięcznie. Tak więc teraz to ułamek tej kwoty.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    słuchajcie moja Oliwka poszła do zerówki przedszkolnej bo tam sa jej koleżanki zapisane i dostałam dzisiaj rachunek i własnei usiadalam państwowe przedszkole (zerówka) opłaty za wyzywienie 6,50 dziennie no ok maja posiłki dodatkowe godziny 130zł??? Jak kurde dodatkowe godziny jak maja zajecia od 7 do 15 codziennie!!! I uwaga rada rodziców obowiązkowa 50zł???? co to ma wogóle być???
    Z tego co pamietam rda rodzcow zawsze byla dobrowolna i bylo 20zł a tu obowiazek i 50
    nie podoba mi sie juz to wszytsko

A nie jest tak, ze 5h jest za darmo a reszte sie doplaca iles tam?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs wrote:
    Dziewczyny sorry, ze tak ni z gruchy ni z pietruchy ale normalnie nie wiem co robic.
    Pralka po wyjęciu prania zajeżdza mi pleśnią :/ dzis walczę z tym od rana i nastawiłam ja z soda i octem na 90stopni ale to nic nie dało. Zastanawiam sie nad użyciem chloru, bo innych pomysłów brak :/
    Ogólnie musimy juz pralkę wymienić ale ze wzgledu na remont mamy spore wydatki i kasy brak na pralkę. Musz z nia przecierpieć jeszcze do grudnia.
    Jakies pomysły poza chlorem??? Rece mi opadają. Dbam o pralkę ( zawsze zostawiam uchylone drzwiczki i szufladę na proszek, czyszczę bęben od środka i gumę dookoła ) a mimo to takie cos. Nigdy wczesniej tego nie czułam a teraz to mi sie chyba węch wyostrzył i schizy dostaje, ze sie mi pleśń na ciuchy i pościel przedostaje a musze jeszcze pościel dla małej wyprać i mam opory zrobic to w tej pralce :/
    Miało być cytuj a nacisneło się lubię to przez telefon. A może powinnaś sprawdzić czy filter nie jest czasem zapchany i może śmieci zasmiardly.

Beebs lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka darmowe przedszkole jest od 8-13. Jeśli masz córkę dłużej to za kazda dodatkowa godzinę płacisz wg stawki

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka kuroniowka chyba sie nie nalezy w przypadku kiedy umowa sie po prostu konczy i nie zostaje przedluzona?

Shibuya ja biore pod uwage ten wozek dlatego o nim pisalam kilka postow wstecz. Znajomi maja i sa zadowolenie do tego opinie dobre w necie i tak jak piszesz jest tanszy.

Shibuya lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Dziewczyny co myślicie o wózku baby design lupo?
    Cholera zaczęłam oglądać wózki i to był mój wielki błąd, bo zawsze miałam problem z podejmowaniem decyzji, a wózek miałam już wybrany, a teraz ten wpadł mi w oko - jest tańszy i ma dobre opinie.
    Zgłupiałam :/
    SHIBUYA moja koleżanka ma taki wózek jest bardzo zadowolona i mi polecała :). Ja w przyszłym tygodniu wybieram się ze swoim pooglądać wózki na żywo dopiero będę miała mętlik w głowie :P.
    Co do wynagrodzenia to jak napisała Szcześciara jak się przepracowało pół roku to z tego wylicza się średnią, a jak w między czasie było zwolnienie lekarskie, to się bierze pod uwagę wcześniejsze pełne 3 miesiące przepracowane i z nich średnią. "podstawa wymiaru będzie ustalona jako średnia z pełnych przepracowanych miesięcy."
    Ja dostaję o 500 zł więcej na L4 ale u mnie to budżetówka :P, to wszystko wliczane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 15:41

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, ja też budżetówka, ale dostaję zaledwie 50-100 złotych więcej, także zazdroszczę :D fajnie, że tyle zyskujesz! :)

Micia lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    oki dziewczyny dzięi - wezmę g pod uwagę, chociaż słabo kolorystycznie - mają mały wybór, jeżeli już to zostanę przy szarym.

A czy wiecie gdzie w Warszawie można obejrzeć dużą ilość wózków? Będę pod koniec września to byśmy z mężem pooglądali :)

też sobie zobaczyłam z ciekawości i też stwierdziłam, że kolorystycznie słabo :P i też pomyślałam, że szary byłby jedyną opcją :D

Shibuya lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka o prosze też budżet ;). No ja ten ostatni rok miałam duże nagrody i premie, więc cieszę się z tej kasy, bo chociaż na lekarza mam i leki, bo troszkę na to idzie. Wręcz można by rzec, lepiej się opłaca być na L4 :P.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado no moja tez zostawia nalot i przyszedł gość z serwisu i powiedział, ze to łożyska od bębna sa wyrobione i trzeba wymienić. Dlatego pralka pomimo, ze sprawna to jest juz prawie na wylocie, bo nie opłaca sie remontować tylko nowa kupic. No ale remont trwa i ciezko na wszystko znaleźć pieniadze na juz na teraz. Kurcze olejek i tak nie załatwi sprawy, bo co jak tam to dziadostwo bedzie dalej :/ no nic sprobuje z chlorem, bo nie mam nic do stracenia. A potem nastawie jeszcze 3 pralki puste na 90 co by ten chlor dobrze wypłukać i zobaczymy. Najwyżej pościel małej upiorę u koleżanki, akurat nowa pralkę ma :P

Justa filtr czysty, bo czesto sprawdzam, wiec to nie to :(

Ide okno myć, siły zebrałam, psyche nastawiłam.

Sorki, ze nie wypowiadam sie ani o wózkach ani o macierzyńskmi, bo ja raczej nie w temacie. Wózek silver cross 3D, wybrany i kupiony juz dawno wiec nie mam dylematów :P

Wysłany: 3 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs a w tej gumie (i pod i gdzie tylko się da wykałaczkę wcisnąć) nie masz syfu? Taki wręcz tłusty brud się czasem zbiera od płynów. ja to musiałam pralkę zmienić tylko dlatego, że brudziła ciuchy :/

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała-czarna w gumie nie mam , pod guma tez nie widze. Mi juz ze 3 razy pranie białe załatwiła, czarna maź i nie chce sie to w ogole doprac potem :/ nie wiedziałam co jest grane i dopiero gościu mnie oświecił, ze to smar z łożysk :O dlatego pranie robie na 1/3 obciążenia bębna co by nie niszczyć ubrań. Bo im większy docisk tym gorzej. Chyba jednak bede musiała zrewidować budzet i ta pralkę wczesniej kupic, bo mam juz jej serdecznie dosc!

• natali101 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs to nie dobrze.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ma mnie siostra zawieźć na badania bo sama się boje jechac.. Pierwszy raz skorzystam jutro z przywileju i weje bez kolejki. Mysle czy kulturalnie zapytać sir czy mogę wejść,czy po prostu wejść i juz..

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 3 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi x osób mówiło ze z plynu. i ze glownie lenor brudzi.
    tyle ze u mnie sie w gumie ta maz zbierala

cholercia mała potrafi tak przywalić, że boli jakby mnie ktoś uderzył w brzuch. Aż się boję co będzie przez te dwa miesiące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 16:30

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali a daj spokój, jak nie urok to sraczka :/ zawsze cos. I teraz sie boje co jeszcze trzaśnie, bo nieszczęścia lubią chodzic parami, tfu tfu tfu :D

Mała ja nie używam płynów, bo mam wrażliwa skore i alergie na większość z nich. Wiec u mnie to na pewno nie od płynów :(

Jeny na prawdę spadam, bo okno czeka a zaraz mi sie odechce :P

• haen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    oki dziewczyny dzięi - wezmę g pod uwagę, chociaż słabo kolorystycznie - mają mały wybór, jeżeli już to zostanę przy szarym.

A czy wiecie gdzie w Warszawie można obejrzeć dużą ilość wózków? Będę pod koniec września to byśmy z mężem pooglądali :)

Swiat Dziecka (ale tam chyba nie bedzie polskich albo mniejszy wybor), kojarze tez kilka sklepow z wozkami w Al.Solidarnosci, pewnie jeszcze jakies sa, tylko trzeba by poszukac w internecie.

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ