Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
słuchajcie moja Oliwka poszła do zerówki przedszkolnej bo tam sa jej koleżanki zapisane i dostałam dzisiaj rachunek i własnei usiadalam państwowe przedszkole (zerówka) opłaty za wyzywienie 6,50 dziennie no ok maja posiłki dodatkowe godziny 130zł??? Jak kurde dodatkowe godziny jak maja zajecia od 7 do 15 codziennie!!! I uwaga rada rodziców obowiązkowa 50zł???? co to ma wogóle być???
Z tego co pamietam rda rodzcow zawsze byla dobrowolna i bylo 20zł a tu obowiazek i 50
nie podoba mi sie juz to wszytsko -
Beebs ja właśnie moja kończę czyścić sodą bo mi na białych bluzkach pokazał się nalot dziwny i stwierdziłam że czas pralkę wyprać. Żeby nie smierdzialo można do takiego prania pralki z sodą dodać parę kropel olejku eterycznego. U mnie pomaga ... A jak nie pomoże to nowa pralka bo pleśni jest się ciężko pozbyć dziadostwo osadza się w środku wszędzie a tam nie dojdziesz czyszczeniem ręcznym.
Dziewczyny chyba zaraz się przejdę klatkę obok na drugie piętro od tygodnia o tych samych porach słyszę dziecko na balkonie zero odgłosów mamy taty babci opiekunki beczy lamentuje jakby go tam za karę zamknęli...Beebs lubi tę wiadomość
-
Aparatka rada jest dobrowolna. Kwotę ustala rada rodziców. U nas jest to 100 zł na rok. Jednak cieszą się nawet z 10 zł wpłaconych. Nie wiem jak u Was, ale u nas pieniądze są wydawane z głową i dzieci sporo korzystają. Nie jest mi żal wpłacić tej 100. Za państwowe przedszkole płaciłam od 450 do 600 zł miesięcznie. Tak więc teraz to ułamek tej kwoty.
-
aparatka wrote:słuchajcie moja Oliwka poszła do zerówki przedszkolnej bo tam sa jej koleżanki zapisane i dostałam dzisiaj rachunek i własnei usiadalam państwowe przedszkole (zerówka) opłaty za wyzywienie 6,50 dziennie no ok maja posiłki dodatkowe godziny 130zł??? Jak kurde dodatkowe godziny jak maja zajecia od 7 do 15 codziennie!!! I uwaga rada rodziców obowiązkowa 50zł???? co to ma wogóle być???
Z tego co pamietam rda rodzcow zawsze byla dobrowolna i bylo 20zł a tu obowiazek i 50
nie podoba mi sie juz to wszytsko
A nie jest tak, ze 5h jest za darmo a reszte sie doplaca iles tam? -
Beebs wrote:Dziewczyny sorry, ze tak ni z gruchy ni z pietruchy ale normalnie nie wiem co robic.
Pralka po wyjęciu prania zajeżdza mi pleśniądzis walczę z tym od rana i nastawiłam ja z soda i octem na 90stopni ale to nic nie dało. Zastanawiam sie nad użyciem chloru, bo innych pomysłów brak
Ogólnie musimy juz pralkę wymienić ale ze wzgledu na remont mamy spore wydatki i kasy brak na pralkę. Musz z nia przecierpieć jeszcze do grudnia.
Jakies pomysły poza chlorem??? Rece mi opadają. Dbam o pralkę ( zawsze zostawiam uchylone drzwiczki i szufladę na proszek, czyszczę bęben od środka i gumę dookoła ) a mimo to takie cos. Nigdy wczesniej tego nie czułam a teraz to mi sie chyba węch wyostrzył i schizy dostaje, ze sie mi pleśń na ciuchy i pościel przedostaje a musze jeszcze pościel dla małej wyprać i mam opory zrobic to w tej pralceBeebs lubi tę wiadomość
-
Aparatka kuroniowka chyba sie nie nalezy w przypadku kiedy umowa sie po prostu konczy i nie zostaje przedluzona?
Shibuya ja biore pod uwage ten wozek dlatego o nim pisalam kilka postow wstecz. Znajomi maja i sa zadowolenie do tego opinie dobre w necie i tak jak piszesz jest tanszy.Shibuya lubi tę wiadomość
-
Shibuya wrote:Dziewczyny co myślicie o wózku baby design lupo?
Cholera zaczęłam oglądać wózki i to był mój wielki błąd, bo zawsze miałam problem z podejmowaniem decyzji, a wózek miałam już wybrany, a teraz ten wpadł mi w oko - jest tańszy i ma dobre opinie.
Zgłupiałam. Ja w przyszłym tygodniu wybieram się ze swoim pooglądać wózki na żywo dopiero będę miała mętlik w głowie
.
Co do wynagrodzenia to jak napisała Szcześciara jak się przepracowało pół roku to z tego wylicza się średnią, a jak w między czasie było zwolnienie lekarskie, to się bierze pod uwagę wcześniejsze pełne 3 miesiące przepracowane i z nich średnią. "podstawa wymiaru będzie ustalona jako średnia z pełnych przepracowanych miesięcy."
Ja dostaję o 500 zł więcej na L4 ale u mnie to budżetówka, to wszystko wliczane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 15:41
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Shibuya wrote:oki dziewczyny dzięi - wezmę g pod uwagę, chociaż słabo kolorystycznie - mają mały wybór, jeżeli już to zostanę przy szarym.
A czy wiecie gdzie w Warszawie można obejrzeć dużą ilość wózków? Będę pod koniec września to byśmy z mężem pooglądali
też sobie zobaczyłam z ciekawości i też stwierdziłam, że kolorystycznie słaboi też pomyślałam, że szary byłby jedyną opcją
Shibuya lubi tę wiadomość
-
Moodliszka o prosze też budżet
. No ja ten ostatni rok miałam duże nagrody i premie, więc cieszę się z tej kasy, bo chociaż na lekarza mam i leki, bo troszkę na to idzie. Wręcz można by rzec, lepiej się opłaca być na L4
.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
nick nieaktualnyMikado no moja tez zostawia nalot i przyszedł gość z serwisu i powiedział, ze to łożyska od bębna sa wyrobione i trzeba wymienić. Dlatego pralka pomimo, ze sprawna to jest juz prawie na wylocie, bo nie opłaca sie remontować tylko nowa kupic. No ale remont trwa i ciezko na wszystko znaleźć pieniadze na juz na teraz. Kurcze olejek i tak nie załatwi sprawy, bo co jak tam to dziadostwo bedzie dalej
no nic sprobuje z chlorem, bo nie mam nic do stracenia. A potem nastawie jeszcze 3 pralki puste na 90 co by ten chlor dobrze wypłukać i zobaczymy. Najwyżej pościel małej upiorę u koleżanki, akurat nowa pralkę ma
Justa filtr czysty, bo czesto sprawdzam, wiec to nie to
Ide okno myć, siły zebrałam, psyche nastawiłam.
Sorki, ze nie wypowiadam sie ani o wózkach ani o macierzyńskmi, bo ja raczej nie w temacie. Wózek silver cross 3D, wybrany i kupiony juz dawno wiec nie mam dylematów -
nick nieaktualnyMała-czarna w gumie nie mam , pod guma tez nie widze. Mi juz ze 3 razy pranie białe załatwiła, czarna maź i nie chce sie to w ogole doprac potem
nie wiedziałam co jest grane i dopiero gościu mnie oświecił, ze to smar z łożysk
dlatego pranie robie na 1/3 obciążenia bębna co by nie niszczyć ubrań. Bo im większy docisk tym gorzej. Chyba jednak bede musiała zrewidować budzet i ta pralkę wczesniej kupic, bo mam juz jej serdecznie dosc!
-
A mi x osób mówiło ze z plynu. i ze glownie lenor brudzi.
tyle ze u mnie sie w gumie ta maz zbierala
cholercia mała potrafi tak przywalić, że boli jakby mnie ktoś uderzył w brzuch. Aż się boję co będzie przez te dwa miesiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 16:30
-
nick nieaktualnyNatali a daj spokój, jak nie urok to sraczka
zawsze cos. I teraz sie boje co jeszcze trzaśnie, bo nieszczęścia lubią chodzic parami, tfu tfu tfu
Mała ja nie używam płynów, bo mam wrażliwa skore i alergie na większość z nich. Wiec u mnie to na pewno nie od płynów
Jeny na prawdę spadam, bo okno czeka a zaraz mi sie odechce -
Shibuya wrote:oki dziewczyny dzięi - wezmę g pod uwagę, chociaż słabo kolorystycznie - mają mały wybór, jeżeli już to zostanę przy szarym.
A czy wiecie gdzie w Warszawie można obejrzeć dużą ilość wózków? Będę pod koniec września to byśmy z mężem pooglądali
Swiat Dziecka (ale tam chyba nie bedzie polskich albo mniejszy wybor), kojarze tez kilka sklepow z wozkami w Al.Solidarnosci, pewnie jeszcze jakies sa, tylko trzeba by poszukac w internecie.