Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikado, tez miewam takie delikatne bole jak na okres.
Teraz to juz wgl rozne rodzaje boli brzucha czy tez ulozenia dziecka i czlowiek mysli,mysli i mysli.
Jeszcze zauwazylam,ze strasznie sie slaba psychicznie stalam..
Cos malo mi trzeba by zaczac sie zamartwiac i wgl za duzo mysle czy wszystko jest dobrze.
Moze jutro sie troche uspokoje.
Szkoda tylko,ze jutro mi szyjki tez nie zbada.
Na to juz musze czekac do kolejnego piatku,gdzie wizyta u mojego gina.
Dolanczam sie palmers strasznie smierdziii.Jestes juz z nami -
nick nieaktualny
-
dziewczyny mnie nic nei ruszy do porodu z Lenka chodziłam bez szyjki 2 miesiace i nic wiec i tu tez tak bedzie:)
Mało ufam tej lekarce wiec za tydzien w piatek mam u tego lepszego lekarza wizyte i wtedy sie wszytsko wyjasni:)natali101 lubi tę wiadomość
-
natali101 wrote:Mała, ja dziś w domu bo wczoraj odczulam te 4 godziny tam. Oj znajomych było dużo i fajnie było się z nimi spotkać. Wszyscy pytali i glaskali brzuch. Było wesoło.
Dziś dzwonił znajomy ze Stanów i mówi - jak tam brzuchata? Duża jesteś już? Kazał mi się zastanowić co chcę dla małej, to paczkę zrobi. A ja chcę dla męża na prezent części do autai dla Nati na urodziny
Ja to ze Stanow bym chciala takiego Kitchen Aida...bo taniej wychodzi, tyle, ze nie mam go gdzie trzymac no i dla mnie nie jest wolny od wad, ale jest to jakies "marzenie"
moodliszka lubi tę wiadomość
-
haen wrote:
Odnosnie kremow: na mroz warto czytac sklady, bo wiekszosc ma wode w sobie, ktora tylko podrazni skore. Mustela ma jakis sztyft bez wody...
I niestety w Polsce nie ma tego rozowego plynu do mycia z olejkiem ze slodkich migdalow z Rossmanna, o ktorym pisze Sroka:(
Ja na rozstepy uzywam czystego olejku ze slodkich migdalow i mam wrazenie, ze jest lepszy niz balsam z Rossmanna (i balsam dziwnie pachnie, ale szybciej sie wchlania, wiec jak szybko musze sie ubrac to jego uzywam).
Popieram!! Olejek z apteki za 8 zł ze słodkich migdałów najlepszy !! Oliwka z rossmana dla mamy też go ma, ale to już nie 100%, ale kupie ją bo teraz używam więcej bo mnie skóra swędzi i z dnia na dzień rosne w obwodzie.
Pojadę jutro na badania, bo mam zrobić przed następną wizytą. Nic mi się nie chce, więc może znów anemia mnie dopadła, albo tarczyca szaleje. Dużo tego się skumulowało. Nie wiem jak dojadę na czczo bo mam znów okres mdłości z rana.
Obudziłam się dziś z bólem w miednicy jak przy rozsuwających się kościach i z uciskiem na pachwiny. Potem poszło na całe nogi, taki ból reumatyczny, więc stwierdziłam, że może to od pogody bo się bardzo zmieniła w 3mieście więc ufff.
Pokazałam mężowi co to twardnienie w moim wypadku jak mi się takie gule robią i zasysa mnie i wtedy ciężko mi się oddycha a on dotkął i mówi " jezu, to jest twarde jak piłka do koszykówki, straszne" -
Ja poki co zadowalam sie starym Zelmerem, ktory ma mise samoobrotowa, ale no taki robot to fajna sprawa...eh:)
Odnosnie kosmetykow: na poczatku planuje myc noworodka w wodzie z dodatkiem olejku (ze slodkich migdalow), potem moze jakis plyn z Rossmanna i dopiero jak skora bedzie zle reagowac, to emolienty. No ale to poki co teoria, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.
Jakos nie czuje przekonania do mydel, nawet takich noworodkowych, nie wiem czemu:( -
Haen, ja zawsze uważałam, że takie sprzęty tylko kuchnię zagracają. Thermomixa dostaliśmy w prezencie z okazji ślubu i chciałam go znieść do piwnicy na co mąż stwierdził, że jestem nienormalna (znał ten sprzęt). Teraz się ze mnie śmieje i pyta, czy pamiętam jeszcze jak się gotuje bez niego
także naprawdę fajnie
fajnie...przekonałam się do tego typu sprzętów -
mikado wrote:raz na chrzcinach mojej siostrzenicy jadłam takiego brokuła i przyznam szczerze że jakbym się nie ogarneła że sama przy stol enie jestem to bym zjadła całego.. a nie mam dobrego przepisu, Magda możesz napisać jak Ty robisz?
Brokul , serek feta, sam jogurt lub zrobic sos a jego bazie i posypac to prazonymi platkami migdalowymi - wlola gotowe
Smacznego
mikado lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyskarb15 wrote:Aga Aparatka : Dbajcie o Was :*
Ja stosuje kremy z perfecta mama
Hiacynta : kochana jejku gratuluję trzymam za Was mocno kciuki :* Na pewno będzie dobrze :*
Hahaha tez mam ten krem kupiłam go w marcu i caly czas czeka w szufladzie, sąsiadka mi go polecił jest rewelacyjny !! Pozdrawiam wszystkieGinger84 lubi tę wiadomość
-
Co ja slysze, jakie rozwarcia?
Dziewczyny uwazajcie na siebie!
Aparatka ja wiem ze ty twarda babka jestes, ale czasami warto zwolnic!!
Smaruje sie olejkiem ze slodkich migdalow lub oliwka z ziajki. Poki co nic sie nie robi... problemow z sucha skora tez nie ma.
Az dziwne ze jeszcze nie spie
-
Mala rozwiera się od skurczy a rozwarcie może powodować jeszcze bardziej skurcze. Takie zamknięte koło. Ja miałam bardzo częste te skurcze i nie skracaly mi szyjki ale za to zaczęła się rozeierac od strony Małego. Mój gin mówił, że nagle ta szyjka w kilka godzin mogła się skrócić a wtedy już raczej ciężko by było powstrzymać poród.Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013