WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja po wizycie i pisze do Was z odziału patologi:(
    Przyjeli mnie narzie na 3 dni aby wyciszyc skurcze których ja nie czuje a wyszły na ktg!!!
    O dziwo dosc regularne.

O zamówienia sie nie martwcie kartoniki te co mam spakowane to poleca jutro moj ma wyslac (mam nadzieje ze nie zapomni) móiwł przez telefon ze cos wrocilo to mu powiedzialam ze ma przykleic nowa kartke i wyslac jeszcze raz jutro.

Reszte ogarne jak wroce to juz bede miala wszytskie brakujace materialy.

No narazie tyle bede pisac ile bede mogla bo reka boli od kroplówki:/

izulka jedz ze swoimi objawami na IP ja wiem ze sie nei chce tam siedziec ale po tym co ja dzisiaj usłyszalam od lekarki to az mi łzy polecialy. W szpitalu zapewnili mnie ze mi wycisza napewno te skurcze i nie urodze jeszcze.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    nie boisz sie jesc sushi ?:D pierwsze czegolekarz mi zabronol to surowych ryb surowego meis ai fetyy :D

Ja jem sushi na ciepło, czyli ryba smażona/pieczona :) mąż póki co je surową :)

szczesciara25 lubi tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, pytałaś o poduszkę do karmienia. My kupiliśmy firmy cotton moose i jest super. Tzn nie wiem jak z karmieniem,ale ja z niej korzystam każdego dnia. Podkładam sobie pod krzyż i czuje ogromną ulgę. Tyle,ze ja jestem drobnej postury,a brzuch mam pokaźny...
    Ja się Młody urodzi to mu oddam :-D

Izulka, nawet tak nie myśl,ze lada moment urodzisz :-( Dla Amelki byłoby to bardzo niekorzystne skoro termin masz na końcówkę listopada. Psychika bardzo dużo robi z człowiekiem- nie poddawaj się i nie nastawiaj się na wcześniejszy poród... Dziecko czekałaby rehabilitacja. Dbajcie o siebie, trzymam mocno kciuki. W razie niepokojących sygnałów jedz na ip i nie oglądaj się na to,ze Cię zatrzymają. Jak mus to mus...

izulkaa, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka duzo zdrowia!! A jak to sie stalo, ze jestes w szpitalu? Sama pojechalas czy lekarz Cie skierowal? Bedzie dobrze wszystko:*

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjj, Aparatka, jeszcze Ty?? Co się stało? Jakie miałaś wskazania do ktg skoro nie czułaś skurczów?

Synuś :-)
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    no a ja po wizycie i pisze do Was z odziału patologi:(
    Przyjeli mnie narzie na 3 dni aby wyciszyc skurcze których ja nie czuje a wyszły na ktg!!!
    O dziwo dosc regularne.

O zamówienia sie nie martwcie kartoniki te co mam spakowane to poleca jutro moj ma wyslac (mam nadzieje ze nie zapomni) móiwł przez telefon ze cos wrocilo to mu powiedzialam ze ma przykleic nowa kartke i wyslac jeszcze raz jutro.

Reszte ogarne jak wroce to juz bede miala wszytskie brakujace materialy.

No narazie tyle bede pisac ile bede mogla bo reka boli od kroplówki:/

izulka jedz ze swoimi objawami na IP ja wiem ze sie nei chce tam siedziec ale po tym co ja dzisiaj usłyszalam od lekarki to az mi łzy polecialy. W szpitalu zapewnili mnie ze mi wycisza napewno te skurcze i nie urodze jeszcze.
    Jejku biedna ;* trzymaj się kochana ;));*

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazań nie miałam żadnych u nas poprostu od 31 tygodnia robi obowiazkowo na wizycie juz. No to sobie lezalam i czulam jak mi sie lekko ale lekko spial brzuszek. A polozna na mnie na kartke i na mnie i sie pyta boli a ja patrze no nie przeciez ktg nie boli i uśmiech. No dalam mi papiery wysłała do gabinetu odrazu na fotel. Wypisala mi skierowanie do szpitala na badania. Pojechalam i co kazali mi zostac.

Najpierw bylam w szoku potem zaczelam ryzec ze nie mam casu na szpital bo mam dzieci w domu. aLe zapewnili mnie ze max tydzien i pojde do domku i donosze maluszka. Na noc przychodzi moj drugi lekarz wiec pewnie sie zdziwi ze jestm u niego na oddziale

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mowilam ze szyje i ze siedze przy maszynie i powiedzieli ze to nie od tego tylko od noszenia czegos ciezkiego ale przeciez sie nie przyznam ze córcie nosilam na rekach bo chora

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, ten sam problem mialam wczoraj przed chrzcinami.
    Dobrze,ze byla pogoda i cieplo to ubralam taka sukienke (i to czarna niestety,ale co mialam poradzic) bo w innym wypadku poszlabym na chrzciny w dresach :O

Madzia, ja jak poszlam do lekarki to czulam sie bezradna bo mi za wiele nie pomogla.
    Tyle co przepisala w razie jakby dalej nie przechodzilo to juz wlasnie antybiotyk.
    Pewnie Tobie tez tak lekarz rozwiaze problem jakims antybiotykiem,ale nie ma sie co martwic np duomox to bezpieczny lek dla ciezarnych i w takiej sytuacji moze tylko pomoc ;)

Aparatka, kurcze trzymaj sie tam dzielnie i pamietaj bedzie wszystko dobrze, musi!

Perelka, sliczne rzeczy dorwalas :)

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj natomiast pikawa cos mocno i intensywnie przez dluzsza chwile bolala,ze az sie wystraszylam.
    Na szczescie mi przeszlo,ale czasami to sie zastanawiam czy bedzie chociaz chwila spokoju :)

Z gotowaniem jak ktoras pisala tez mam problem.
    Tak mi ciezko juz w kuchni,ze sie odechciewa bo co chwile przerwy trzeba robic.
    Dzisiaj Mezu chcial nalesniki ze szpinakiem bo uwielbia,wiec nie za dobrze sie czulam przy smazeniu i co chwile siadalam.
    Wtedy tez wlasnie ta pikawa zaczela lupac.
    Wychodzi na to,ze nie powinnysmy robic nic hihi :D

Kurcze Aparatka, musisz bardziej swojego ganiac by nosil corcie,a nie Ty.
    Za duzo bierzesz na siebie i organizm sie zaczyna buntowac..

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-*

Aparatka czemu cie skierowali ? Cos się dzislo na wizycie u gin ?
    Ni jak ostatnio bylam to nawet mi nie Robili ktg w tym posranym szpitalu..a jak pytalam to powiedzieli ze robią tylko przy porodzie..żal...
    Ty miałaś skurcze a nie czułaś to,ciekawe czy ja tez mam,jakies co nie czuje..
    Rządzą ci pewnie,kroplówki i leki :-* tyle ze nie nastawiaj sie na 3 dni.. Mnie nie puścili dopóki sie nie uspokoilo czyli po 10 dniach...ale,ty jak nie czujesz to może szybciej minie..trzymaj sie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:14

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mój sie wystraszył bardzo ma mi po 19 przywiesc rzeczy szpitalen jakies bo wtedy moja mama do dziewczynek podjedzie. ale przerazil sie i powiedzial ze jak wroce to bede lezec i ewentualnie sobie szyc bo to kocham i mi tego nie zabroni. bede mialam moja mame i jego do pomocy przy noszeniu dzieci chociaz wolalabym sama ale ok do 36 tygodnia sie zgodze na to.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, Rozmarzona, ja za to czułam się mega sexy w sobotę jak się odpierdzieliłam na wesele :P i faktycznie musiało coś w tym być, bo mój non stop powtarzał jak pięknie wyglądam i jaka żonę ma piękną haha :P miłe to było... Za to po weselu w dresach znów się czuję jak wieloryb :P

Aparatka, tulam Cię mocno :* oby szybko wyciszyli Ci te skurcze byś mogła wrócić do domku. Najważniejsze, że jesteś teraz pod opieką lekarzy. A te kilka dni szybko miną, zobaczysz :* dużo zdrówka!

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dopiero odczytalam czemu.. :P
    Hmm.aparatka chociaz ci powiedzieli czemu te skurcze... Mi nic nie powiedzieli id czego ..pewnie sami nie wiedzieli...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze aparatka trzymaj się tam dzielnie!
    Teraz i ja się zestresowalalam tymi skurczami
    Musisz bardziej dbać o siebie. W szpitalu przynajmniej będziesz tylko leżeć wiec będzie dobrze;) a po powrocie do domu mam nadzieje ze będziesz miała pomoc tak jak piszesz.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa no wlasnie nic sie nie dzialo tylko skurcze wykazalo i mała za nisko siedzi stad tez te bole mam w dole. napiera strasznie. Kroplówke juz mi podłączyli. Narazie powiedzieli ze na 3 dni ja obstawiam tydzien max.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka i ty nam jeszcze o zamówieniach.. Trzymaj się kochana a my poczekamy spokojnie!

Eh ja ze szkoły mam 2 minuty a dojść nie mogłam taki napięty brzuch co się znowu kurwa dzieje u listopadowek?! Przecież było juz w miarę dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:19

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazalam mojemu przywiesc kuferek a ze wyglada jak na kosmetyki to sie nie skapnie co jest w srodku:P:P:P

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka.. Tyle ze w domu ciężko nic nie robic.. W szpitalu dadzą obiad, nie chodzisz itd.. A wiadomo zd jak się w domu jest to juz inaczej niestety...
    Nue chce za bardzo jechac póki co na ip bo moze troche mocniej i częściej czuje skurcze ale podobnie z tym co mnie wypisali..wiec skoro wypisali to rozumiem ze może tak byc.. Poczekam jeszcze troche.. Zobaczę czy się cos zmieni..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby od noszenia cięzkich rzeczy czyli czytaj moja najmłodsza. Fakt faktem nosilam ja bo chora i szkoda mi jej bylo. No nic jestem dobrej mysli wbilam sobie do glowy ze to przymusowy urlop i szybko wroce do formy

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ