WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jesienna pogoda i 3 trym na nas zle,działa :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki rozmiar czapeczki zimowej kupic ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka tulam Cię mocno :* wszystko będzie dobrze, tylko słuchaj lekarzy i uważaj na siebie.

Sajgonara nic się nie bój, na pewno sobie poradzisz, ale może jak porozmawiasz o tym z lekarzem ulży Ci, może on coś podpowie? Ja jeszcze jakiś tydzień temu też byłam przerażona, teraz już mija. A jestem też nie stabilna emocjonalnie bo byle co mnie drażni i doprowadza do płaczu.

Modliszka długo jesteś ze swoim mężczyzną? :) naprawdę pozazdrościć ;) ja się dzisiaj nawet ze swoim nie będę widzieć, a potrzebuje go :(

Sajgonara lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Mala niestety juz bliżej niż dalej i mysle zee cokolwiek by nam się działo to musza nas zostawić w szpitalu..bo jednak strach odeslac babke w tak zaawansowanej ciąży do domu :P

Ile z was njr bylo w ciąży na ip albo w szpitalu? Przyznać się ! :P

Jeszcze od wczoraj czuje mega swędzenie warg..sa opuchnięte tzn,jedna i jakies zgrubienie jest na niej :/ ja pierniczę... Czy ja sie pozbędę kiedykolwiek tego ??? Ja juz nie wiem czy jechac do gin z tym ... Przepisał mmi tyle co antybiotyk to moze się wstrzymam i jak coś to pojadę w przyszłym tyg ? Jak mówicie ?

Ja nie byłam :D

Paolka, ze swoim jestem ponad 3 lata, prawie rok po ślubie, wiec marketing jeszcze trochę działa :D

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara,pociesze Cie,ze co druga z nas jak nie kazda miewa takie chwile zalamania.
    Poprostu jestesmy coraz blizej rozwiazania co moze nawarstwiac nasz niepokoj (a nie wspomne juz o hormonach).
    Ja gdy miewalam takie chwile to dziewczyny pocieszaly mnie i zapewnialy,ze po urodzeniu dziecka zadziala instynkt i bedzie nam we wszystkim "podpowiadal".
    Moze porozmawiaj ze swoim partnerem o swoich obawach tak by dodal Ci otuchy i zapewnil, iz wszystko bedzie dobrze bo tak zapewne bedzie (mowi Ci to ta,ktora sama miewa takie napaday jak Ty z nikad co jakis czas ;)).
    Poczekaj jeszcze pare dni i zobaczysz,ze nagle Twoj humor diametralnie sie zmieni bo co tu ukrywac przechodzimy birze hormonalna.
    Jeszcze zalecenie cioci Rozmarzonej --> poogladaj rzeczy dla Maluszka,ktore na niego czekaja i zobaczysz,ze na pewno buzka Ci sie usmiechnie w koncu tp Twoj najwiekszy Skarb ;)
    Glowa do gory!

Sajgonara, Paolka_25, MadaLena30, Micia lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka w Twoim przypadku ten urlop się przyda. Raz Twój w końcu doceni Twoją obecność w domu. Teraz musi ogarnąć wszystko sama,dwa nie będziesz nosić. Korzystaj z wolnych chwil. Tylko wytłumacz malutkiej,że jeszcze ma siedzieć w brzuchu z miesiąc.

Dziewczyny będą takie akcje, bo nie uważamy na siebie i robimy dużo za dużo. Tylko nieliczne już pochodziły się z lezeniem,czy oezczednym trybem życia.
    Mała, Ty z pewnością nie dasz rady się oszczędzać. Prędzej chora będziesz niż przez tydzień nie będziesz sprzątać,prac,myć podłóg czy okien. Dlatego uważaj na siebie.
    O Ginger,Skarba i Izzulke jestem spokojna. One dbają o siebie.

Listopadowki już dostały po tyłku i teraz grzecznie drugiej połowy października będą w dwupaku.

izulkaa, Kitaja lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego jak nati pisze..trzeba zwolnic tępo..to nie 3 miesiąc a 8 :P
    Niektóre z nas nie maja wyjścia jak leżenie.. Inne musza na własnej skórze doświadczyć leżenia w szpitalu, kroplówek, sterydów żeby docenić jak milo jest w domu :) nawet w łóżku..ale w domowym lozku :)
    Proszę mi się,oszczędzać mamusie ! A potem,sie dziwić ze boli, rwie,twardnieje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:09

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Jaki rozmiar czapeczki zimowej kupic ?

Ja kupiłam rozmiar 62 dla dziecka od 0 do 3 miesięcy

201511211678.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria a nie 38-40? Hm.. To ja już zglupialam :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda firma ma swoje oznaczenia rozmiarów:)

18 zł za prześcieradło bawełniane z gumką to dużo czy mało??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:22

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka hmmm ja wzięłam drugi rozmiar ale to z tej strony co wklejam link i tam rozmiar czapeczka jest jak ubranek. A smyku jak patrzyłam to inne mają rozmiary ale tych najmniejszych czapeczka zimowych nie ma. Ta się tak spodobała babci i mezowi że kazali zamawiać bez względu na cenę. Mój mąż ma taką tylko czarna i jest szczęśliwy że będzie miał taką samą z synem :-D

Nie wiem mikado nie kupowałam :-?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:52

201511211678.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado myślę że można taniej ;)

Natali no co ty ha się rozleniwilam od kiedy Laura pojechała na wakacje z dziadkami czyli od początku sierpnia. Wstaje rano wyprawiam wszystkich a potem kawka śniadanie komputer i tv. I kanapa głównie na leżąco.

To która pierwsza się rozpakowuje? :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, stawiam czekoladki,że Ty :-D

Nymeria, Micia lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro nie dam się :D mój gin twierdzi ze ciąża jest starsza ok tygodnia a nie miesiąca :D

moodliszka, Zorro lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak dzisiaj zakłuło, to myślałam, że zaraz rodzic zacznę, ale generalnie jeszcze nie planuję :D jeszcze co najmniej miesiąc nie planuję :D a później niech się dzieje co chce :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u siostry i sa tu ciche komary.
    Mam czolo pogryzione w 3 miejscach: po bokach i srodku. Do rana cala twarz mi dziadostwo pogryzie:(:(

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie liczymy cc,bo te już po 20 października będą.
    Mała ja też myślę, że Ty albo Aparatka.
    Ginger,Izulkaa i Skarb będą twarde. Choć jeszcze jest Cebulka ale Ona też grzeczna i leży

izulkaa, Ginger84, Cebulka, Zorro lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze dwa tyg i koncze pracować ;D brzuch codziennie twardy ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyganiam spać!

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie obraziła jakbym urodziła w okolicachw 20tego października wtedy juz ciąża donoszona będzie. Ale pewnie mój uparciuszek zrobi po swojemu. W każdym razie na razie jeszcze nie zamierzam rodzic;) choć skurcze bolą jak diabli ale na szczęście nie są regularne. Grzecznie czekam na wizytę.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ