WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka opowiedz! :D

perelka89 lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wszystkie zakupy idą ostatnio przez internet ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Modliszka opowiedz! :D

Powiem Ci, że niewiele pamiętam, ale na pewno do Ciebie dzwoniłam, bo miałam jakąś załamkę i chciałam się z Tobą spotkać, ale Ty nie odebrałaś i było mi jeszcze bardziej smutno :D nagle oddzwoniłaś, a ja zamiast odebrać telefon, to otworzyłam drzwi, a tam Ty :D i juz byłam happy :D

Mala_Czarna_89, Buffy, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się chętnie poruszam skoro mi teraz lżej chodzić, nacieszę się póki mogę ;)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny po ile miały być te pieluszki w rossmannie?pamięta któraś?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia 11,99 za33szt z karta rossne

ja tez nie bylam ani razu na ip i w sxpitalu, tfu tfu tfu. Mam nadxieje ze wytrzymam tak do konca:) chociaz po tym jak nasza aparatka napisala ze nie czula tych regularnych skurczy, mam mega stresa. Nawet nie wiedziałam ze tak moze byc!!!!!

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dzisiaj pospałam :) brzusznek w nocy nie dokuczał i szybko usnęłam po nocnym siusianiu.
    Ja mam plan urodzić 13 października ;) chciałabym zrobić nam prezent na 3 rocznicę ślubu będzie to 36tc, ciekawe czy się uda.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie tu menda kujła bolało kurcze. Bede mialam siniaka jak narkoman:/

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwoniłam do mamy i zpaytalam czy mi przywiezie klej. Na co ona tak chyba zeby Ciebe do łóżka przykleic. No co za wredni ludzi u mnie w domu. Wszystko na nie:/

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz patrzę (a raczej czuję), że w nocy pogryzły mnie komary :/ nawet nie wiedziałam, że skubańce gdzieś tu latają :/

W ogóle nie pochwaliłam się Wam, że wczoraj mój poskładał łóżeczko i fotel :P dzisiaj bierze się za komodę i szafkę :) pokój w końcu nabiera kształtów.
    Dzisiaj tez mieliśmy w planach jechać do takiego sklepiku, gdzie jest dla dzieci wszystko dosłownie i chcieliśmy dokończyć wyprawkę. Mam nadzieję, że mojemu chęci nie minęły ;)

W ogóle dziewczyny może Wy mi doradzice. Jak pisałam wcześniej, sąsiadka obdarowała mnie ciuszkami. Ona za nie nic nie chce, ale mi tak głupio, wiec pomyślałam, że przynajmniej kupię coś tym dzieciaczkom, by przynajmniej tak podziękować. Z tym, że kompletnie nie wiem co im kupić. Dziewczynka ma gdzieś z 6lat, a Maluchy około roczku mają. Nie wiem dokładnie.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 15 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a nie chcesz dotrwać do skończonego 37tc? ktoś jednak wymyślił nam te 40 tygodni :)
    Ja skorzystałam z pomysłu Cebulki, u mnie skończony 37tc bedzie najpóźniej 18 października, kurcze, może uda się jeszcze miesiąc :)

Cebulka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki ;) a mi też się wydaje że wcześniej urodzenia bo lekarz mi mówił ale ma Pani twardy brzuch to samo koleżanki :D fajnie by było w weekend bo wtedy mój zjeżdża z pracy :D ale zobaczymy ;) i dalej nie wiem jakie materace kupowalyscie kokosowe czy takie zwykle? Pomocy :D

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 15 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka dziewczynce może książeczkę? Tanio i bezpiecznie :) a co do maluchow to zapytaj mnie za rok bo na razie w temacie nie jestem :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamuski :-) wczorajszy wasz dzien nadrobilam reszty nie dam rady.My wrocilismy w niedziele poznym wieczorem,oczywiscie pobyt z przygodami,nie chcieli mnie wpuscic do samolotu a myslalam,ze mam brzuch maly i ciezko go dostrzec,bo nikt w kolejkach przede mna go nie widzial,a tu masz Babka na lotnisku dostrzegla i to jeszcze zaznaczyla,widac ze jest Pani w zaawansowanej ciazy,musialam wypisac jakies dokumenty,ze w razie W nie bede miala pretensji do lini lotniczych ble ble ble, w koncu dolecielismy :-) w Polsce to tu to tam,kupilam ostatnie rzeczy dla malucha, brakuje mi tylko zamowienia od Aparatki bo nie doszlo :-( i wszystko juz bede miala .

perelka89, Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, pisały dziewczyny o materacach ;) niektóre kupowały 2w1, jeśli dobrze pamiętam lateks-kokos. To mi zapadło w pamięci :P ja sama mam piankowy z Ikei.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, myślałam właśnie o książeczce lub ewentualnie jakiś puzzlach, ale chyba książeczka będzie tak jak piszesz najbezpieczniejsza opcją :P a co do Maluchów, to najwyżej poradzę się babeczki w sklepie :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 15 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara chciałaś aukcje ze wczorajszych paczek :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=5096139343
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5138492052
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5374167917
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5441589691

szczesciara25, perelka89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie 37+0 będzie już 7.10!!! W dupę misia!!
    Tyle,że ja mam zamiar dotrwać jak najdłużej :-)
    Moj mąż się ciągle dopytuje kiedy spakuję torby,a mnie się po prostu nie chce ;-) Miałam to zrobić dziś, ale koleżanka do mnie przychodzi, więc chyba odłożę to na inny dzień :-D

moremi lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wizyty to Jasio to juz sport chlopak w czwartek wazyl 1550 g,stopke mial 6cm( syrka po tatusiu;-)).Jedynie 4 z zastawek jeszcze sie nie domyka,a to przez to ze musialam przejsc jakiegos wirusa,ale to kwestia czasy by mlody to nadgonil musze pojsc tutaj na kontrole miedzy 34-36tyg i to sprawdzic.Szyjka zamknieta i dluga takze mam nadzieje ze mlody posiedzi spokojnie i poczeka chociaz do 38tyg by wszystko bylo dobrze z ta zastawka.Bylismy tez z mezem na sesji zdjeciowej pochwale sie pod koniec tygodnia jak dostane zdjecia :-)

Mala_Czarna_89, Zorro, haen, moodliszka, perelka89, Rozmarzona, Micia, Molcia, mikado, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan

Wysłany: 15 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro szalejesz ;) najważniejsze, że ciąża będzie donoszona, a później możemy sobie hasać :D
    Moja torba też niespakowana. Skorzystałam z tego co Haen chyba robi (no że śpi w koszuli poporodowej :D ) bo wygodna i brzuch mi się mieści i musiałabym ją wyprać haha zanim spakuję

haen lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ