X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wszystko będzie dobrze tylko musisz się oszczędzać :)
    Gdzieś tam w komentarzu przez przypadek kliknęłam, że lubię.
    U mnie dziś samopoczucie ciulowe troszkę... rano wymioty i na przemian zimno i gorąco, zjadłam 3 herbatniki i banana nie wiem czy coś jeszcze dzisiaj przełknę :/
    A teraz przywieźli mi mebelki dla Maluszka I montują szafę w przedpokoju :)
    Monitoring osiedlowy wszystko rejestrował a teraz będą krzyczeć, że za głośno bo wiertarka :p takie mieszkanie w bloku a jeszcze w mojej klatce same emerytury :/
    Znalazłam fajny sklepik internetowy ale i na szczęście stacjonarny z akcesoriami dla Maluszka i w sobotę mąż zabiera mnie do Wrocławia po większą część wyprawki :) :D jupi!!!!

Może któraś coś zamawiała/kupowała??

www.kubus-kids.pl

Na allegro też są. Wydaje mi się że ceny mają względne?

Paolka _25
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie, jakie pranie i prasowanie. Lez plackiem poki co, a takto mame popros;) a juz w ogole pewnie bedziesz w dwupaku do 37 tc i wtedy mozess sZalec z porzadkami i rodzic.
    Pamietam, ze pisalas kuedys o Chirurgach, no to teraz masz idealne warunki, zeby nadrobic wszystkie sezony;)

Shibuya lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy rade dziewczyny :-* tak,jak juz pisalam kiedys..niestety coraz częściej będą takie akcje bo co jak co ale coraz bliżej nasza godzina zero:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 16:57

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kubus-kids.pl/

Teraz się dobrze wkleiło :p

Paolka _25
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie bylam na depilacji, zawsze zalpominam, ze to tak dobrze robi nie tylko na cialo ale i dusze:) taka oczyszczona sie czuje:) kolejna przed porodem

biedroneczka1910, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Rzadko pisze ale czytam Was w miarę na bieżąco :) Trzymam za Was wszystkie kciuki żeby dzieciaczki siedziały grzecznie w brzuszkach :)

U nas nasz Kubuś waży 2200 i ułożony główkowo więc wiem czym wali matkę po pęcherzu :P

Pozdrawiam Was serdecznie :)

Nymeria, biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, Paolka_25, Kitaja, haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet wrote:
    aaa ok, ja dalej się bije między roanem a bebetto luca sline, ale bardzo ładny masz ten wózeczek :) a na kiedy termin?
    \

wg OM 23.11 :D

201511211678.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, mi Luteinę odstawili dopiero w 33+1 tc. Brałam 2x 2tabl 50mg.

Muszę zwolnić... Ciągle gdzieś chodzę, przyjmuję gości, gotuję no i brzuch mam jak skała :-\
    Mały przemieścił się ze swojego ulubionego miejsca po lewej stronie na środek (nawet bardziej prawą str) mojego brzucha. Ciężko mi się przestawić,bo przyzwyczaił mnie do ruchów w innych miejscach ;-)

Synuś :-)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na zebranie i wróciłam się nawet polowy drogi nie przeszłam i dostałam skurczów brzucha :( wystraszylam się i jestem znów w domu. Fajna ze mnie mama :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co za zasięg dzisiaj tutaj jest nic nie moge napisac:/
    Któras pytała o stopień to ma najwyzszy czyli chyba 3 jesli chodzi o neonatologie.
    Poryczałam sie dzisiaj pytam o usg czy moge isc prywatnie to co słysze ze nie wiec im mówie ze nie interwsuje mnie to ja chce isc skoro oni nie chca mi tego wykonac. Przyszedł ordynator bo sie tak kłóciłam z nimi ze leki to ja sobie w domu moge łykac. Po wielkich bojach uwaga zrobili mi usg i zbadali ginekologicznie. Szyjka ma 2,5cm i jest rozwarcie na pół palca. Mała waży 1925g ulozona podłużnie główkowo wszelkie wymiary sa zgodne z terminem miesiaczki. Skurcze mam nadal :/ Wszystkie przepływy sa ok serduszko bije 140
    ogólnie powiedział ze ma duze szanse wrazie czego.
    I za to ze tak ryczałam dostalam fotke:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67d38076c380.jpg

mikado, szczesciara25, Asiek2109, izulkaa, Paolka_25, Shibuya, perelka89, Rozmarzona, natali101, Nymeria, biedroneczka1910, alus21, Kitaja, MW26, Ona_89', Cebulka, olcia88, MadaLena30 lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala a samochodem nie mogl cie ktos podwieźć?

To ja zaczelam,wyjmować pranie..pewnie dostane zjebke od,męża :P ale w połowie miałam dość.. Musiałam,sir położyć :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Asiek2109 Debiutantka

Wysłany: 17 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo dawno nie pisałam ale czytam Was cały czas. Leże prawie cały czas od 10 kwietnia bo najpierw odklejała się kosmówka a potem bóle brzucha i skracanie szyjki. W 27 tyg założyli mi pessar, po 3 tygodniach w szpitalu leże w domu :) Ale dziś zaczęliśmy z Tymusiem 34 tydzień i wierzymy że wszystko będzie dobrze :) W szpitalu w posiewie wyszedł paciorkowiec więc kolejne zmartwienie, maluch w 32 tygodniu ważył 1650 g więc nie za dużo ale na pewno jeszcze podrośnie :) Trzymam za Was wszystkie kciuki a szczególnie za mamy na patologii ciąży bo już wiem jak tam przyjemnie :)

Paolka_25, olcia88, MadaLena30 lubią tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, paczuszka do mnie dotarła, wiec możesz odhaczyć :P Cudeńka wylądowały choć na chwilę w łóżeczku Michałka :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    modliszka ciesze sie bardzo to jeszcze musze szukac 2 paczuszek:)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na szczęście też jutro dowiem się co u mojego Maluszka :)

Mała dla tego Maleństwa co masz w brzuszku najwspanialsza mama! Zatroszczyłaś się, zmartwiłaś i w obawie żeby się nic nie stało wróciłaś do domu :)
    A zebraniem się nie nie przejmuj. Starsza na pewno zrozumie :)

Aparatka a przypuszczają, że kiedy Cię wypuszczą? Czy na razie nie wspominają o tym?

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz w pracy i nie migl mnie nikt zawieźć. Laurka powiedziała że woli żebym nie poszła na zebranie niż żebym pojechała do szpitala kochana moja <3

Paolka_25 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pytam kiedy wyjde to slysze prosze sie nie martwic kiedys napewno
    Kroplówke jedna dzisiaj dostalam tylko bo po awanturze skurcze wyszły na ktg a tak jak leze i sie nei denerwuje to jest ok

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapytalam sie czy moge dosta maszyne do szycia na sale bo sie nudze to lekarz sie za glowe złapal no ale co probowac mozna prawda???

Nymeria, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mamy mega problem z wózkiem bo stelaz ten co mial byc nie pasuje nam do gondolki i spacerówki a innego nie maja na magazynie wogole jak mi kwote zaspiewala dzisiaj przez telefon babeczka to odechcialo mi sie wszytskiego. Nei dosc ze za 2w1 dalismy 1700zł to jeszcze teraz stelaz 1200 ma kosztowac
    Troszke sie podłamalam bo to kupa kasy

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka to rzeczywiscie nieciekawie z tym wozkiem wyszlo;/

moja paczka tez doszla, super, na zywo jeszcze lepiej wyglada niz na zdjeciach :)) polecam dziewczynom ktore jeszcze się wahają ;)))

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ