Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~~Ania~~ wrote:
    Cześć Dziewczynki :)

U mnie śnieg z deszczem, zimno.. brrr!

Jutro też mam 1szą wizytę na nfz - nie wiem jak będzie wyglądała, w czwartek prywatnie z usg na pewno :) A dziś na 15.30 zębolog. A jak Wasze ząbki? Muszę zrobić przegląda i naprawić szybciutko kilka, bo się ukruszyło. A w ciąży ponoć zęby szybciej się psują, no i są źródłem bakterii.. więc trzeba zadbać :) Na szczęście możemy korzystać ze znieczulenia :)

Zrobilam wszystkie przed ciąża...ale niestety strasznie mnie bolały i niestety musiałam zrobic ..i robię do tej pory bo lecą!!

• celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno możesz używać lactacyd (płyn do higieny) ja się nim podmywam czasami 2 razy w ciągu dnia i nie potrzebuję chusteczek

8599dqk3hnnly0qz.png
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa, Clotrimazolem sobie smaruj on jest bezpieczny. Niestety infekje w ciąży są na porządku dziennym, zmienia się PH. Jeśli to nei minie to leć do lekarza, choćby rodzinnego i powiedz że jesteś w ciąży coś zaleci.

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, uspokoilyscie mnie:-) chusteczek w pracy uzywam, bo nie mam mozliwosci podmywania sie :-S jutro mam gina wiec sie wypytam:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny ja cos złapał TAM! Piecze i swedzi przokropnie :-( czy to moze zaszkodzic dzidzi?? Kiedys mialam grzybice pochwy wywolana duza iloscia antybiotyku ktory bralam przez dluzgi czas, ale wyleczylam i od tamtej pory minelo ok 1,5roku. Myslicie ze moge uzywac chusteczek nawilzanych do hig intymnej?

Kup sobie mydlo glicerynowe jest w biedronce taka kostka albo w aptece ...mozna w ciąży tym się podmywaj mi pomoglo..

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie piszę, ale siedzę jak na szpilkach i nie wiem jak do 19 wytrzymam. Mnie piersi tez juz nie zawsze bolą, choć są powiększone i tez mam żyłki. Natomiast głowa mnie dzisiaj boli i strasznie jestem śpiąca, dopiero przed chwilą się obudziłam. Jeszcze prawie 5 godzin...

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wcześniej mam iść do położnej, wpisze wyniki badań i zmierzy ciśnienie. Ciekawa jestem jakie będzie, bo już teraz jest chyba wysoko.

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 za późno umawiamy lekarzy mój dwa razy w tyg przyjmuje rano nast razem chyba tak się zapiszę. Mój przyjmuje od 3 pójdę gdzieś o 4 bo na początku zawsze jest mega kolejka.
    Jak wyskocze znow jako nieubezpieczona to ciekawe co mi powiedzą ehh. Jakoś nie mam głowy na kłótnie.
    Narazie odebrałam corcie zrobiłam obiad ogarnelam z góry i odpoczywam

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przyjmuje od 17 i tam są umawiane godziny, wiec za bardzo wyboru nie mam. Przyjmuje do pozna, wiec i tak nie jest źle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala85 wrote:
    Ja nic nie piszę, ale siedzę jak na szpilkach i nie wiem jak do 19 wytrzymam. Mnie piersi tez juz nie zawsze bolą, choć są powiększone i tez mam żyłki. Natomiast głowa mnie dzisiaj boli i strasznie jestem śpiąca, dopiero przed chwilą się obudziłam. Jeszcze prawie 5 godzin...

Glowa tez mnie boli ...inne objawy raz mam raz nie...piersi tak samo a z ciąża ok ...wiec mysle ze to normalne zresztą hormony sie chwieją i takie wąchania ..

dmdjnte.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 14:54

Nala85 lubi tę wiadomość

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za każdą, która ma dzisiaj bądź jutro wizytę. Musi być dobrze!

moremi lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huśtawka nastrojów mnie dobija. Z jednej strony bardzo się boje a z drugiej zaparlam się w sobie ze urodzę malucha!

ewulek lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Huśtawka nastrojów mnie dobija. Z jednej strony bardzo się boje a z drugiej zaparlam się w sobie ze urodzę malucha!

Kazda sie boi to normalne ale musimy pozytywnie myśleć ...stres i nakręcanie sie tu nic nie da..cieszmy sie chwilą...

dmdjnte.png

celine89 lubi tę wiadomość

• celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara :) masz rację w sumie to powinnyśmy się cieszyć z każdego dnia

8599dqk3hnnly0qz.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj strasznie senna jestem, mogłabym spać i spać, a wczoraj byłam wulkanem energii - mam nadzieję, że jutro wrócę do formy, bo wracam do pracy a nie będę spała przed komputerem ;)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 31 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara ja to bym musiała każdy dzień zacząć od usg by widzieć ze wszystko jest w porządku ;)
    Miałabym też całkiem inne nastawienie gdyby nie było żadnych niepokojących sygnalow

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem po wizycie. Lekarz zalozyl karte ciazy. Malenstwo rosnie juz ma 17.5 mm a serduszko bije 162 uderzenia na minute. TERMIN OKRESLONY NA 8.11 , A NIE JAK WYCHODZILO 12.11, ALE TO SIE PEWNIE JESZCZE ZMIENI.POZDRAWIAM GORACO I TRZYMAM KCIUKI . BEDZIE DOBRZE!!!!!
    NIESTETY NIE MAM W LAPKU POLSKICH ZNAKOW:(

Mala_Czarna_89, ewulek, szczesciara25, agulla03, moremi, olimama, olcia88, Nuffeq, Ona_89' lubią tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 super ....rosnie maluszek
    pozdrawiam i zdrowka dla was :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluję i zazdroszczę, że już jesteś po;)

• Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 super wieści :)

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
‹‹ ‹ 131 132 133 134 135 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ