Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginger84 wrote:włączenie informacji o in vitro do rejestrów USC wprowadzono, aby uniemożliwić samotnym kobietom oraz parom jednopłciowym posiadanie dziecka metodą in vitro. Ma to zagwarantować, że ojciec nie będzie osobą nieznaną. Ministerstwo Zdrowia dodaje, że chodzi głównie o zabezpieczenie praw dziecka, tak, aby miało ojca, który będzie zobowiązany do opieki nad nim.
Ale dzieci naturalnie poczęte mogą mieć wpisane ojciec nieznany.
Chore to jest dla mnie;/
.........
a propos chorego kraju:
wracamy sobie wczoraj do domu, ja, mąż, Laura, pies, szwagier i szwagierka. I nagle przed nami "wilczur" patologicznych sąsiadów, całkiem sam. Zaczaił się na naszego szczeniaka. Szwagierka wzięła Laurę, szwagier wielki kij, a my z mężem z psem. I mąż dzwnoni na policję (nikt nie odebrał). Potem na 112, po 15 minutach czekania zadzwonił jeszcze raz (pies zdążył uciec w kierunku naszego domu), powiedziano mu, że od 10 minut ktoś jest na miejscu zdarzenia- to nic, że my ciągle tam byliśmy. Po chwili przujechali panowie z policji (komisariat 2 minuty od nas), z pretensjami do nas, że co oni mają zrobić. Byście mnie widziały w akcjipoprosiliśmy ich dane, mąż powiedział, że oni są dla nas a nie my dla nich, że pies jest nieszczepiony i 3 razy zdążyłby zagryźć dziecko, żonę w ciąży i psa. A oni co? Poszli, odnotowali, że właścicieli nie ma w domu i pojechali.
Chory kraj. -
haen wrote:Ginger pomijajac ze te zmiany sa chore, Tobie raczej to nie grozi, bo w Polsce w zwiazku malzenskim ojcem dziecka jest maz kobiety, ktora rodzi.
ale zaznaczone w urzędzie będzie ze to dziecko z ivf. Tylko zastanawiam się na jakiej zasadzie to będzie weryfikowane?
-
Ginger84 wrote:ale zaznaczone w urzędzie będzie ze to dziecko z ivf. Tylko zastanawiam się na jakiej zasadzie to będzie weryfikowane?
No ale przeciez urzad nie bedzie o tym wiedziec...nawet jakby urzednik mial sie pytac (w co nie wierze), to przeciez sie powie, ze poczete naturalnie.
Z tego co wyzej napisalas sprawa dot.raczej kobiet samotnych, ale taka kobieta powie ojciec nieznany i tyle.
Mysle, ze nie masz powodu do niepokoju pod tym wzgledem, bo tak jak napisalam domniemanym ojcem jest maz rodzacej, a ze Marcel daje w kosc to tylko dlatego moglby Cie juz dluzej nie meczyc i przyjsc na swiat pod koniec pazdziernika:) -
Hej dziewczyny ja niedawno wstałam, najlepiej mi się śpi jak Książe po 5 wychodzi do pracy
.
Mała ładniutki brzusio, ale rzeczywiście widać, że już zbytnio nie rośnie.
Kitaja czekamy na wiadomości od Ciebie :*.
Ginger dobrych wiadomości na wizycie życzę.
Miłego dnia dziewczyny.
Wy już tu o porodach piszecie, ja do listopada mam nadzieję, że będę w dwupaku potem niech się dzieje co ma się dziać.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Haen ja zrozumiałam to tak ze będzie to zaznaczone przy wszystkich dzieciach tylko właśnie nie wiem czy kliniki beda wysyłać dane czy na podstawie oświadczenia.
Pewnie wszystko wyjdzie w praniu.
Już się nie denerwuje tym tematem.
Oj tak nawet nie koniec a połowa października ale ze moje dziecię takie charakterne to raczej nie mam co liczyć na wcześniejsze rozwiązanie. -
ja również się witam po nieobecności w weekend
bylismy u teściów na odpuście.. troche odchorowałam przejechane kilometry w piątek 150 jako pasażer, w sobote z rana 2x80 jako kierowca w jedną strone jechałam sama w drugą już nie, a w niedziele 200 jako pasażer do domu.. miałam dość i nie umiałam dzisiaj wstać z łóżka. ogolnie myslalam że bedzie gorzej z atmosferą ale nie było źle.
Teraz siedze i się zamartwiam bo moja siostra z malutką są na IP bo mała od wczoraj wymiotuje byli u lekarza i jakby nie przeszło mieli jechac do szpitala no i nie przeszło a nawet doszła biegunka młoda się od swojego taty zaraziłą chyba bo on tak zdychał przed weekendem.. a ja ich nawet odwiedzieć nie mogetak mi smutno... jak mi siostra wysłała mmsa z poczekalni to się popłakałam
Ustawa chora.. może do tego nie dopuszczą..
Skarb a Wy wkońcu zaczeliście kompletować wyprawkę??
Wogole jak weszłam na fb to doznałam szoku o Ewie że jej wody odeszły.. ale szpital ma full wypas nawet menu może sobie wybrac na czas pobytu ;P -
nick nieaktualnyhej dziewczyny, nie sledze Was na bieżaco, ale jestem ciekawa czy ktoras juz urodzila, wiem ze na pazdzernikowkach szybko zaczely rodzic i jestem ciekawa:) ja wyszlam wczoraj ze szpitala na wlasne zadanie, ogolnie mialam ciezki tydzien.. bylam na badaniu 3d z trzeciego symetsru i lekarz raczyl mi powiedziec ze dziecko ma owinieta glowke pepowina i nie mam sie przejmowac, ale zrobic ktg 1 raz w tyg i obserowawac ruchy- jasne.. nie przejmowac sie.. wiec pojechalam w sobote na IP mowie zrobie ktg, tam sie okazalo ze musza mnie przyjac do spzitala na 6 h przynajmnije zeby to ktg zrobic.. zostalam.. ale juz mnie nie wypuscili bo pozno bo lekarza nie ma, ale wyniki ok. Mowie spoko zostane do rana, rano wyjde.. rano zrobili znowu jtg znowu ok, ale oczywiscie przyszedl lekarz buc ktory nawet mnie nie zbadal, nie spojrzal na mnie i powiedzial ze mam sobie zostac do poniedzialku bo tak ( oczyiwscie o kase chodzilo) i sie wkulam i poszlam do poloznych i pytam czy sa jakies wskazania zebym zostala, czy cos jest nie tak.. oczywiscie wszytsko ok.. ale mam zostac bo sobie odpoczne.. tylko ze ja odpoczywam lepiej w domu niz w szpiatlu z oblesnym jedzeniem, ciaglym halasem i budzeniem w nocy.. powiedzialam ze chce wyjsc na wlasne zyczenie to mnie zaczelu sytaszyc obumarciem plodu i ze nie patrze na dobro dziecka tylko na swoje..masakra ale wyszlam.. i sobie w domku odpoczywam.. jeszcze duzo mozna by napisac o lekarzy ktory mnie przyjmowal i skrytykowal wszytsko co robili ze mna moj lekarz prowadzacy i inny u ktorego tez bylam na konsultacji..
-
Mikado : kochana mówiłam że będę wszystko robić w 36tc jak złapie 9 msc bo to już spokojny czas
Z mężem mam przedyskutowane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:18
-
Molcia u mnie wszystkie koleżanki kupiły w h&m i polecają. ja też kupiłam, nawet w jednym chodziałam, ale niestety teraz jest za mały pod biustem ;/ muszę jakąś przedłużkę kupić- podobno w triumphie po 5 zł- oby !
Ginger szkoda nerwówNie przejdzie to - nie ma opcji, to jest chore ;/
U mnie dupa dupa dupa. Noc straszna, mimo, że własnie na noc biorę luteinę to brzuch cały spięty. Drugą noc z rzędu budzę się zlana potem, cała mokra. Dziś w nocy mi się zaczęło wydawać że to lada chwila, że nie dotrwam do baby shower do soboty. Chyba gdzieś w głowie strasznie się tą imprezą przejmuje- kto będzie, jak to będzie itd bo śni mi się. Panieński też tak przeżywałam... nie radzę sobie z myślą, że ktoś chce coś dla mnie zrobićehhh... durna ja... a jak je zawiodę, one już wszystko przygotowały a ja wyląduję w szpitalu...
Jelita zachowują się skandalicznie... teraz zjadłam jajko na twardo i zaraz umrę, Nie wiem czy teraz to jelita czy żołądek, ale jest źle, boli strasznie. Żyć się nie chcejak przechodzę po domu w szlafroku i mijam lustro to mam ochotę płakać. Brzuch ogromny, ja chodzę jak kaczka a moja facjata krzyczy ratunku ! Dziewczynki są bardzo ruchliwe i bardzo kopią czy smyrają czy nie wiem co, bo nie wiem gdzie jest jaka część ciała.
Boże już zapomniałam jak to było być lekką, z płaskim brzuchem, zwinną, wysportowaną. Cały czas myślę czy ja się jeszcze tak kiedyś poczuję...
Oj kryzysik... ale to tak jest... co w jelitach to w głowie...
Ps: Mała, gdyby nie to, że widać Twoją buźkę i włosy to pomyślałabym, że to mój brzuchMam normalnie identyczny
3majcie się dzielnie, lecę do tej kosmetyczki, wstydzę się jej w ogóle pokazaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:26
-
Wprawdzie jedna koszule mam ,ale ja jej nie kupowałam miałam w tamtym roku do szpitala kupiona, by mi się lepiej pokarm odciagalo. I musze sobie dokupić jeszcze jedną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:40