Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Buffy, Ginger84, biedroneczka1910, perelka89, izulkaa, Mala_Czarna_89, haen, Nymeria, Micia, justa1234, Kitaja, Zorro, moremi, MadaLena30, Sajgonara, Rozmarzona, olcia88 lubią tę wiadomość
-
no i jestem w domku hip hip hura!!!
kurcze mam nadal ale doslzi do wniosku ze duphaston to i w domu moge brac a gdyby coś sie działo to mam przyjechać spowrotem. Skurcze bede mialam juz do konca ciazy ale mam sie oszczedzac i nei nosic zeby zyjka wytrzymala jeszcze do 35 tygodnia.
Dzisiaj nadrobiłam juz dwa zamówienie
Dzieciacki stesknione na krok mnie nie odstepuja.
Ale dobrze byc w domu. Musze pomału jutro ogarnac ten burdel co powstal pod moja nieobecnosc.Molcia, natali101, izulkaa, Mala_Czarna_89, haen, Ginger84, biedroneczka1910, Nymeria, mikado, szczesciara25, MW26, Ona_89', Kitaja, skarb15, Shibuya, moremi, MadaLena30, Sajgonara, Rozmarzona, olcia88 lubią tę wiadomość
-
Plusy: szyjka dluga i zamknieta, dobrze uformowana (mierzona recznie), dobre wyniki krwi i moczu
Minus: tak jak pisalam bardzo sie stresowalam i cisnienie 155...takze mam wrocic do domu, wyciszyc sie i zmierzyc ponownie.
Pooprosze pulmunologa o zwiekszenie lekow na astme, bo do 36 tc bedzie sue gorzej oddychac, a mi juz teraz jest ciezko...
Pytalam o sterydy na pluca: podaje sie matce do 34 tc., potem nie, bo zaklada sie, ze maluch ma juz je wyksztalcone.
To, ze mnie kluje w szyjce, to bardziej taki "urok ciazy", bo tak jak napisalam szyjka dluga i zamknieta.
No i od dzis wizyty co 2 tygodnie.biedroneczka1910, Nymeria, mikado, Mala_Czarna_89, Ona_89', Marta1986, MW26, Kitaja, Zorro, Shibuya, moremi, MadaLena30, Sajgonara, Rozmarzona, olcia88 lubią tę wiadomość
-
Shibuya wrote:dziękuję że pytasz
dzisiaj był u mnie rzeczoznawca z Compesy porobić zdjęcia i zobaczę jak się będzie przedstawiać wyliczenie - ma mi przesłać na maila.
Hmm na podłodze można powiedzieć, że teoretycznie nic nie widać - a praktycznie to panele mam fugowane i przy tych fugach tak jakby bardzo delikatnie się pofalowało. Ale widać to pod światło i na razie nie podnoszą się te panele, także czekamy dalej, jak zostanie tak jak jest to nie będziemy z nimi nic robić - oby tak było.
Komoda zczarniała na frontach i okleina się trochę rozkleiła. Facet z Compensy powiedział, że wstępnie może mi określić 75% wartości będzie zwrócone. Jeżeli mężowi uda się coś z tym zrobić to zostawimy tą komodę, a jak nie to kupimy nową. No i szafa - dolna deska w cłości oderwana, ciekawe jak mi to wyliczą - muszę wezwać faceta który mi tą szafę montował. Jeżeli wycenią więcej to dobrze, a jak nie to wezmę fakturę i im przedstawię.
Oby uczciwie wycenili, strasznego pecha mieliscie...Shibuya lubi tę wiadomość
-
Haen super- miałam to samo kłucie w szyjce a ona dluga i zamknięta
fajnie słyszeć ze do 34tc się podaje sterydy bo później plucka rozwinięte
oczywiście z tylu głowy mam ta moja koleżankę która rodząc w 36tc miała plucka nierozwinięte.. Ale zakładam też (tzn wmawiam sobie) ze dziecinka w rzeczywistości była mlodsza bo ledwo 2kg miała i jeszcze biednej serduszko przestało bic..
Ale mnie zgaga chwyciła przez chwile myślałam ze nie wytrzymam miewalam już ale nie aż takie. Po minie maz myślał ze rodze haha. Koniecznie muszę kupić rennieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:26
-
Ginger to bedziemy szly tym samym torem, fajnie:) ja sie ciesze, ze teraz bede miec co 2 tyg.
Pytanie o badanie: czy robilyscie badanie na cytomegalie? BO w 1 szpitalu chca (wg strony), ale przeciez w karcie ciazy nie ma nawet miejsca na to badanie i ponoc sie nie ma na ten wirus leku...jak praktykuja Wasi lekarze? -
Mala, bo pewnie wiek ciazy to jedno, a waga czy rozwoj dziecka po urodzeniu to drugie...ja w ogole posluguje sie skonczonymi tygodniami, a wielszosc z Was rozpoczetymi i czasami czlowiek sie moze pogubic.
Waga 3 kg to chyba ok, moja siostra urodzila jedna z corek przy takiej wadze kilka dni po terminie...mi lekarz powiedzial, ze przewudywana waga dziecka przy porodzie to 3500 g, a zakladajac ze rosnie 200 g na tydzien, to w 36 tc moze tez miec 3000, takze to juz indywidualnie.
Ps.po tej wizycie, odechcialo mi sie prania i prasowania, obecnie 2 msc wydaja mi sie taaaaakie odlegle -
Gratuluję wizyt.
jyz coraz bliżej
ja też wyszłam. Dostałam leki na cisnienie 3xdziennie.. pomimo leków mam ciągle 145-9/84-87 .. takze mam mierzyć 4 razy na dobę.. chyba kiedyś na wizycir zld zrozumiałam lekarza jeśli chodzi o wagę małej. Wczoraj usg pokazalo 2200g i 35tydzien. Pani doktor kazała się oszczędzać i prosiła wytrzymać jeszcze chociaż ze dwa tygodnie.. wróciłam do domu, wstawilam pranie i jytro biorę się za pakowanie toreb..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:44
haen, moremi, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny